9 خاصیت شگفت انگیز چای سبز و مضرات آن

خواص چای سبز به قدری بیشمار است که در یک عبارت می توان آن را درمان تمام بیماری ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد. چای سبز نوعی چای است که از جوانه ها و گلبرگ های تازه گیاه چای به دست می آید.

چای سبز یکی از فرآورده‌هایی است که از برگ چای تهیه می‌شود و چای بسته به اینکه تحت چه نوع فرآوری قرار بگیرد، می تواند انواع چای سبز، چای مشکی و حتی چای سفید را تولید کند. چای سبز از دیرباز به خاطر محتوای غنی از آنتی‌اکسیدان خود شناخته شده است و در کشورهای خاور دور استفاده می‌شده است. چای سبز حاوی انواع فلاونول‌ها است که بعضی از انواع آن به عنوان کاتچین شناخته می‌شود.

از خواص چای سبز می‌توان به بهبود عملکرد مغز، کاهش چربی بدن، محافظت در برابر انواع سرطان و کاهش خطر بیماری‌های قلبی اشاره کرد. در این مطلب قصد داریم به خواص و مضرات چای سبز بپردازیم.

 

خواص چای سبز 

چای سبز در طب سنتی چینی و هندی برای کنترل خونریزی و بهبود زخم ها ، کمک به هضم غذا ، بهبود سلامت قلب و روان و تنظیم دمای بدن مورد استفاده قرار می گرفت.

مطالعات اخیر نشان داده است که چای سبز به طور بالقوه می تواند بر همه چیز از کاهش وزن گرفته تا اختلالات کبدی ، دیابت نوع 2 و بیماری آلزایمر تأثیرات مثبتی داشته باشد .

 

1. حاوی ترکیبات بیواکتیو است
آبرسانی و چربی‌سوزی تنها خواص چای سبز نیستند. گیاه چای سبز حاوی طیف وسیعی از ترکیبات سالم است. این چای سرشار از پلی‌فنول‌ها است که از ترکیبات طبیعی هستند و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارند. کاهش التهاب و کمک به مبارزه با سرطان از جمله‌ی این فواید محسوب می‌شوند.

چای سبز حاوی نوعی کاتچین به نام اپی‌گالوکاتچین است. کاتچین‌ها آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند که از آسیب سلولی جلوگیری می‌کنند و فواید دیگری هم دارند. این ترکیبات می‌توانند شکل‌گیری رادیکال‌های آزاد در بدن را کاهش دهند و از سلول‌ها و مولکول‌ها در برابر آسیب دیدن محافظت کنند. رادیکال‌های آزاد نقش مهمی در پیری و بروز بسیاری از انواع بیماری‌ها دارند.

 

2. درمان بیماری های کبدی و چای سبز
نوشیدن چای سبز باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد ایجاد شده توسط چربی های موجود در کبد می شود. این عملکرد مثبت، مانع از بروز بیماری های کبدی به ویژه سرطان کبد می شود.

 

تاثیر چای سبز بر دهان و دندان | کلینیک اکتیدنت

 

3. عملکرد فیزیکی بدن را کاهش می‌دهد
اپی‌گالوکاتچین چای سبز یا عصاره‌ی آن به کاهش احساس خستگی در ورزشکاران کمک می‌کنند. این موضوع باعث بهبود فعالیت فیزیکی و افزایش سرعت فرآیند ریکاوری می‌شود.

 

4. چای سبز و مشکلات دهان و دندان
می توان نوشیدن چای سبز را مکملی برای سلامت دهان و دندان دانست. علاوه بر این چای سبز با از بین بردن باکتری های نامناسب محوطه دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز از بین میبرد. در چین باستان از چای سبز به عنوان داروی خوشبوکننده دهان، پیش از حضور در مراسم رسمی و مهمانی ها استفاده می کردند.

 

5. به مبارزه با بعضی سرطان‌ها کمک می کند
تقسیم‌ سلولی کنترل نشده و گسترش سلول‌های غیرطبیعی باعث سرطان می‌شوند. سرطان یکی از دلایل رایج مرگ‌ومیر در جهان به شمار می‌رود. آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند موجود در چای سبز ممکن است از طریق از بین بردن رادیکال‌های آزاد که منجر به آسیب‌اکسیداتیو به سلول‌ها و DNA می‌شوند، به مبارزه با سرطان کمک کند. در ادامه خواص چای سبز در درمان بعضی از سرطان‌ها آورده شده است.

 

6. سرطان ریه
نوشیدن دست‌کم سه فنجان چای سبز در روز ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را در افراد سیگاری کاهش دهد. اپی‌گالوکاتچین به متوقف شدن تکثیر سلول‌های سرطانی کمک کرده و سموم محیطی و عوامل سرطان‌زا را پاکسازی می‌کند.

 

7. بهبود عملکرد مغز
چای سبز نه تنها می‌تواند عملکرد مغز شما را در کوتاه‌ترین زمان بهبود ببخشد بلکه با افزایش سن از پیری مغز نیز جلوگیر‌ی می‌کند. بیماری آلزایمر یک بیماری عصبی و شایع‌ترین علت زوال عقل در افراد مسن است. ترکیبات موجود در چای سبز می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.

 

8. چای سبز و دیابت نوع ۲
دیابت نوع ۲ در دهه‌های اخیر در حال افزایش بوده است. دیابت باعث افزایش قند خون می‌شود که ناشی از مقاومت به انسولین یا ناتوانی در تولید انسولین است. مطالعات نشان داده که مصرف چای سبز باعث تحریک انسولین و کاهش قند خون خواهد شد. همچنین گزارش‌ها در مورد افرادی که چای سبز می‌نوشند نشان داده است که این افراد ۴۲ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. نوشیدن چای سبز در جوانی باعث کنترل میزان قند خون، پیش از رسیدن به کهولت سن می‌شود.

 

9. التهاب و آرتریت را کاهش می دهد
التهاب اولین واکنش بدن به جراحت، عفونت یا بیماری‌های خودایمنی است و راه را برای درمان هموار می‌کند. اما التهاب مزمن یا مداوم ممکن است منجر به اضافه وزن، آلرژی، دیابت، آرتریت، بیماری‌های قلبی‌وعروقی و… شود. خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی چای سبز به کاهش نشانگرهای التهاب در بیماری التهابی روده (IBD)، آرتریت، افزایش وزن ناشی از التهاب و اختلالات نورودژنراتیو کمک می‌کند.

 

مضرات چای سبز:
• به دلیل داشتن کافئین، از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن جلوگیری می کند.

• خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.

• مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد.

• زیاده روی در مصرف این چای می تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود.

• مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می شود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند.

 

روش نگهداری و دم کردن چای سبز

• برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره بریزید و در محلی تاریک و به

دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.

• برای هر نفر یک قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، یک لیوان آب داغ با دمای 80 تا 85 درجه سانتی‌گراد به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت 7 تا 8 دقیقه بگذارید. سپس آن را بنوشید.

• چای سبز مانند چای سیاه نیازی به دم کردن روی حرارت ندارد.

 

در مصرف چای سبز زیاده روی نکنید

1. در مصرف چای سبز زیاده روی نکنند، زیرا مصرف زیاد آن می‌تواند آسیب‌های کبدی به همراه داشته باشد.

2. بهتر است حداکثر روزانه دو تا سه فنجان چای سبز مصرف شود تا اثرات ضدالتهابی و مؤثر در بهبود فشار خون و بیماری‌های قلبی دیده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top