سبزی پلو با مرغ ریش ریش و سوپ جو پرک + سوپ جو به سبک رستوران

سبزی پلو با مرغ ریش ریش و سوپ جو پرک

مواد لازم

  • 4 پیمانه برنج
  • نیم کیلو سبزی پلویی(شوید،تره، گشنیز،جعفری از هر کدام
  • اندازه مساوی)
  • 1 سینه مرغ
  • 2 عدد پیاز
  • 2 حبه سیر
  • 1 تکه چوب دارچین
  • نمک،فلفل سیاه و قرمز،زردچوبه،کاری
  • نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
  • 1 تا (2 قاشق غذاخوری) زعفران دمکرده
  • حدود 2 لیوان آب مرغ
  • 3 قاشق غذاخوری جو پرک
  • 1 عدد سیب زمینی متوسط
  • 2 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده

مراحل پخت

مرحله اول :
ابتدا سینه مرغ را با یک عدد پیازخرد شده،چوب دارچین، کمی نمک، زردچوبه ،کاری و فلفل و مقدار مناسبی آب میگذاریم بپزد. (حدود ۲ لیوان آب مرغ باقی بماند برای سوپ) بعد از پخت مرغ آنرا ریش ریش میکنیم.آب مرغ را هم از صافی رد میکنیم و کنار می گذاریم.

مرحله دوم :
پیاز دیگر را نگینی خرد کرده ،با مقداری روغن تفت میدهیم، سبک که شد سیر رنده شده را اضافه کرده و کمی دیگر تفت میدهیم بعد مرغ ریش ریش را اضافه کرده و یکی دو دقیقه تفت می دهیم ،اگر دوست داشتید کمی زعفران دمکرده رویش بریزید و مخلوط کنید و بعد شعله را خاموش میکنیم.

مرحله سوم :
برنج را در آبجوش با مقدار مناسبی نمک ریخته تا به اندازه بپزد،دو دقیقه مانده به آبکش کردن برنج،سبزی پلویی را هم اضافه کرده و بعد آبکش میکنیم. اجازه ندهید سبزی زیاد جوش بخورد همان دو دقیقه کافیست.

مرحله چهارم :
ته قابلمه ای ته دیگ دلخواه گذاشته،مقداری برنج و مقداری از مواد مرغ میریزیم و همان موقع مخلوط میکنیم، ادامه داده تا برنج و مرغ تمام شوند،در آخر پودر دارچین را روی پلو میپاشیم ،در و دمکنی گذاشته‌ و اجازه میدهیم دم بکشد.

مرحله پنجم :
برای سوپ هم آب مرغی که کنار گذاشته بودیم را توی قابلمه مناسبی ریخته و سیب زمینی نگینی خرد شده را هم اضافه میکنیم.یک ربع که روی شعله بود و جوشید جوپرک شسته شده و جعفری خرد شده را اضافه میکنیم و میگذاریم بپزند و سوپ جابیفتد. در صورت دلخواه میتوانید یک هویج خرد شده هم به سوپ اضافه کنید.

مرحله ششم :
من وقتی سبزی پلویی را در برنج میریزم،دو حبه سیر ریز خرد شده هم اضافه میکنم که دلخواه است.

مرحله هفتم :
زمان درست آبکش کردن برنج:یه دونه برنج رو بین دو انگشت له کنید،اطراف دونه برنج نرم ولی مغز برنج خیلی کم سفته،این موقع آبکش کردن برنجه البته به نوع برنج هم توجه کنید.

 

سوپ جو به سبک رستوران

مواد لازم

  • جو پوست کنده 1 پیمانه (پیمانه پلوپز)
  • 1/4 سینه مرغ
  • 2 عدد هویج متوسط
  • 2 عدد پیاز متوسط
  • 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 2 عدد گوجه متوسط
  • 2 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1/2 قاشق چایخوری پودردارچین
  • 2 قاشق چایخوری نمک
  • 1/2 قاشق چایخوری فلفل قرمز
  • 1/2 پیمانه روغن
  • آب به میزان لازم

مراحل پخت

مرحله اول :
مرغ را به همراه کمی پیاز ۱قاشق چایخوری زردچوبه ،دارچین وآب اجازه دهید تا کامل پخته شود

مرحله دوم :
مرغ را از آب خارج کرده وقتی سرد شد ریش ریش کنید ،گوجه فرنگی را با رنده درشت رنده کنید،هویج وپیاز را نگینی خرد کنید

مرحله سوم :
جو را تمیز کرده به مدت ۸ساعت خیس کنید (چند بار آب آن را عوض کنید) با آب مرغ اجازه دهید تا کاملا پخته شود (می توانید از زودپز استفاده کنید) داخل ظرف پخت سوپ پیاز را تفت دهید هویج را اضافه کنید نمک ،زردچوبه ،رب گوجه فرنگی را اضافه کنید هم زده گوجه رنده شده اضافه کنید کمی که تفت خورد جو پخته شده اضافه کنید آب بریزید اجازه دهید تا هویج پخته شود

مرحله چهارم :
وقتی هویج پخته شد مرغ را اضافه کنید اجازه دهید با حرارت کم سوپ آماده شود (در صورت تمایل ۲ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده اضافه کنید)

مرحله پنجم :
میتوانید دوساقه کرفس خرد کرده به همراه جو بپزید

Back To Top