بورک (به ترکی Börek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه!
گوشت چرخ کرده گوساله، گوشت مرغ، اسفناج، قارچ، تخم مرغ و… از جمله مواد غذایی هستند که برای تهیه بورک از آنها استفاده میشود.
بورک غذایی بسیار ساده و مقوی است و بسته به سلیقه و وقت خود میتوانید آن را برای مهمانی های شبانه و خودمانی تهیه کنید.
طرز تهیه غذای ترکی بورک
طرز تهیه بورک با سیب زمینی:
مواد لازم
خمیر یوفکا مقدار لازم
سیب زمینی ۳ عدد
پیاز ۱ عدد
روغن زیتون مقداری
پنیر خامهای ۱۰۰ گرم
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۱ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
سیب زمینیها را بپزید، پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.
سپس سیب زمینیها پخته را ریز خرد کنید (یا رنده کنید) و به پیاز اضافه نمائید، کمی نمک و فلفل بزنید و پس از کمی تفت دادن از روی حرارت بردارید.
پس از اینکه مواد را از روی حرارت برداشتید پنیرها را اضافه کنید و کمی مخلوط نمائید.
خمیرها را به نوبت باز کنید و روی خمیرها کمی زرده بمالید سپس مقداری از مخلوط آماده داخل خمیر بریزید، لبه دیگر خمیر را برگردانید و برای اتصال لبههای خمیر کمی زرده تخم مرغ بزنید (زرده تخم مرغ مانند چسب عمل میکند).
کف سینی را چرب کنید سپس خمیرهای آماده را کف قالب بچینید، سینی را درون فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید، پس از آماده شدن بورکها را به همراه سس دلخواه سرو نمائید.
میتوانید درون ماهیتابه مقدار کمی روغن بریزید و دو طرف بورکها را با حرارت ملایم سرخ کنید.
طرز تهیه بورک ترکی گوشت و پنیر:
یکی از محبوبترین پیشغذاها و فینگرفودهای مهمانی و یک میانوعده مقوی «بورک ترکیهای گوشت و پنیر» است. برای تهیه بورک ترکیهای گوشت و پنیر علاوه بر مواد زیر، از موادی مثل قارچ، انواع سوسیس و ژامبون، گوشت مرغ و بوقلمون، ذرت، انواع فلفل، هویج و در صورتی که گیاهخوارید از موادی مثل سویا نیز میتوانید استفاده کنید.
مواد لازم برای ۱۰ نفر
روغن زیتون: ۶ قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای سبز ریز خرد شده و بدون دانه: ۵۰۰ گرم
پودر فلفل قرمز ترکیهای: (فلفل قرمز گوشتی و نسبتا شیرین که به فلفل قرمز حلبی یا سوری هم مشهور است و پودر آن نیمهخشک، چرب و ساطوری است): یک قاشق غذاخوری
پیاز قرمز: یک عدد بزرگ و ساطوری خرد شده
نمک و فلفل سیاه تازه پودر شده: به میزان دلخواه
گوشت چرخکرده: ۹۰۰ گرم
روغن مایع: ¾ فنجان
تخممرغ: ۵ عدد بزرگ
شیر: یک فنجان
خمیر یوفکا: یک بسته (دنیای خمیرها | راهنمای خرید خمیر آماده برای پیراشکی و پیتزا)
دانه زیره سیاه: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
► مرحله اول
در طرز تهیه بورک گوشت و پنیر ابتدا در یک قابلمه بزرگ کمی روغن زیتون را روی شعله ملایم گرم کنید. ابتدا پیازها را در روغن بریزید و تفت دهید. پیازها که کمی سبک شدند فلفل دلمهای خرد شده و فلفل قرمز ترکیهای را اضافه کنید و تفت دهید. حدود ۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز این مواد را مرتب هم بزنید تا نرم شوند. حالا گوشت چرخکرده را اضافه کنید. گوشت را با مواد فوق تفت دهید و اجازه دهید آب گوشت تبخیر شود. ده دقیقه زمان کافی است. نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.
► مرحله دوم
بعد از ده دقیقه تفت دادن گوشت ظرف را از روی شعله ملایم گاز بردارید و اجازه بدهید مایه گوشتی بورک خنک شود. فر را روشن کنید و روی درجه ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
► مرحله سوم
در یک ظرف جداگانه تخممرغها را بشکنید و با یک فنجان شیر و ¾ فنجان روغن مایع کانولا خوب هم بزنید.
► مرحله چهارم
یک لایه خمیر یوفکا را روی سطح کارتان، مثلا سینی یا تخته آشپزخانه بگذارید و با یک برس تمیز روی آن از مخلوط شیر و روغن و تخممرغ بمالید. یک لایه دیگر خمیر یوفکا روی آن بگذارید و همین کار را تکرار کنید. روی یکسوم از ورقه خمیر یوفکا مایه گوشتی که درست کردهاید بریزید و دو لایه دیگر خمیر یوفکا که با برس ترکیب تخممرغ را روی آنها مالیدهاید، به همان ترتیب اولی روی مایه گوشت بگذارید و بورک را بپیچید و با فاصله در سینی فر یا ظرف مناسب فر بچینید. یادتان باشد سینی فر را با کمی روغن زیتون چرب کنید. میتوانید بورک را به اشکال مختلف بپیچید؛ مثلثی مثل سمبوسه و سیگارتی یا همان رولی یا به شکل پیراشکی و… .
► مرحله پنجم
بعد از پیچاندن تمام بورکها، باقیمانده مخلوط تخممرغ را روی بورکها بمالید و روی بورکها دانه زیره سیاه و در صورت دلخواه سیاهدانه و کنجد بپاشید. ظرف بورک را داخل فر بگذارید. ۴۵ دقیقه زمان برای پختن بورک کافی است. سطح روی بورک که طلایی شد فر را خاموش کنید. بیست دقیقه به بورک گوشت ترکیهای استراحت بدهید و سپس سرو و میل کنید.