11 خاصیت شگفت انگیز نشاسته ذرت + طبع و مصلح نشاسته چیست؟

نشاسته ذرت یا cornstarch یکی از مواد غذایی پر استفاده در بخش آشپزی است که به عنوان قوام دهنده برای افزایش غلظت سوپ، سس، خورش و دسر استفاده می شود و البته برای بعضی دیگر از خوراکی ها مانند پای میوه ای هم استفاده دارد و به عنوان نرم کننده در شیرینی جات هم قابل استفاده است. هر چقدر مواد نشاسته ای دوست داشتنی و خوشمزه هستند به همان اندازه هم اگر مصرف آنها درست و مناسب نباشد می توانند برای بدن مضر باشند.

باقی ماندن مواد نشاسته ای درمعده باعث ایجاد نفخ و تولید گاز می گردد و هضم و جذب مواد غذایی را بتاخیر می اندازد و سبب یبوست میشود.

 

11 خاصیت مهم نشاسته ذرت

 

1. خواص نشاسته در قاعدگی
یک قاشق غذاخوری نشاسته در یک لیوان آب جوش ریخته و مصرف شود.

این کار باعث کاهش خونریزی های قاعدگی می شود.

برای قطع پریود و کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی باید قند خون را در سطح نرمال نگه داشته و از پایین آمدن پیشگیری کرد.

نشاسته جزء کربوهیدرات های پیچیده شناخته شده است که از ترکیب هزاران قند تشکیل شده است.

روند هضم کندی دارد و به تدریج جذب بدن می شود.

به دلیل داشتن این ویژگی از اقت قند خون پیشگیری کرده و در نتیجه بدن نیازی به ترشح بیشتر انسولین نمی بیند.

 

2. کنترل قند خون
مقاومت به انسولین و افزایش سطح قند خون می‌تواند منجر به سندروم متابولیک و دیابت نوع ۲ شود. نشاسته مقاوم (نشاسته‌ای که در مقابل هضم و جذب مقاوم است) با کاهش مقاومت به انسولین، کاهش هضم و جذب کربوهیدرات و فعال کردن ژن‌های سنتز گلوکوژن (این ژن‌ها باعث ذخیره بیشتر کربوهیدرات عضلات و کبد می‌شود) منجر به کاهش سطح قند خون می‌شود. یک مطالعه بر روی افراد دارای اضافه وزن نشان داد که مصرف ۱۵ تا ۳۰ گرم نشاسته در روز در طی چهار هفته باعث بهبود مقاومت به انسولین شد.

 

3. خواص نشاسته و گلاب
نشاسته باعث سفید شدن پوست می شود و از افتادگی آن جلوگیری می کند.

دو قاشق گلاب، یک عدد سفیده تخم مرغ را با یک قاشق از عرقیات گل ها مخلوط کرده سپس به صورت تدریجی نشاسته را به آن اضافه کنید.

این مواد را خوب مخلوط کرده و مایع به دست آمده را به مدت بیست دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید و در نهایت با آب گرم بشویید.

گلاب باعث باز شدن رنگ پوست و روشن شدن آن میشود. دو قاشق نشاسته را با یک قاشق گلاب مخلوط کنید

و آن را به عنوان ماسک طبیعی روزانه بر روی صورت خود و به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.

گفته می شود که گلاب و نشاسته برای پسردار شدن مفید است.

 

4. درمان ناراحتی های پوستی یکی از خواص نشاسته گل
شما می توانید از نشاسته برای بهتر شدن آفتاب سوختگی، سوزش پوست، گزیدگی و ناراحتی های دیگر پوستی استفاده کنید. برای این منظور باید 3 قاشق غذاخوری نشاسته را با مقدار کافی آب سرد مخلوط کنید، تا زمانی که مانند کره بادام زمینی غلیظ شود؛ سپس آن را روی پوست قرار بدهید و با پارچه کتان یا گاز بپوشانید و بگذارید تا خشک شود.

 

طبع، خواص، مضرات و مُصلح نشاسته در ویکی آنا - خبرگزاری آنا

 

5. سلامت دستگاه گوارش
باکتری‌های بد روده سلول‌های روده بزرگ را از بین می‌برند. یکی از خواص نشاسته کاهش این باکتری‌ها است. همچنین با افزایش باکتری‌های خوب در روده بزرگ، افزایش اسیدیته روده، بهبود عملکرد سیستم ایمنی به سلامت روده و دستگاه گوارش کمک می‌کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

 

6. کاهش سرطان روده بزرگ

طی یک پژوهش در کشور استرالیا مشخص شد که رژیم غذایی نشاسته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

 

7. سلامت قلب
نشاسته ذرت از کربوهیدرات های فرآوری شده به حساب می آید. فرآوری باعث می شود که مواد غذایی مفید خوراکی از بین برود و مصرف مرتب این غذاهای سرشار از کربوهیدرات برای سلامت قلب مضر می باشد.

رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات فرآوری شده و غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری قلب، دیابت نوع دو، چاقی و فشار خون بالا را افزایش می دهد، باعث افزایش سطح تری گلیسیرید و انسولین می شود کلسترول خوب خون را کاهش می دهد.

 

8. درمان سرفه و گرفتگی صدا
یکی دیگر از خواص نشاسته تسکین درد سینه و رفع گرفتگی صدا است. ۲ تا ۳ قاشق نشاسته را در یک لیوان آب سرد حل کرده و مایع را داخل شیر ریخته و روی شعله ملایم حرارت داده تا غلیظ و شفاف شود. مصرف چند بار در روز این جوشانده به خصوص قبل از خواب در درمان خانگی سرفه، گلودرد و گرفتگی صدا موثر است.

 

9. نشاسته مناسب برای پوست چرب
نشاسته باعث کنترل چربی پوست می شود. برای این کار باید نشاسته را با آب لیموی تازه مخلوط کنید، تا وقتی که حالت چسبندگی پیدا کند، سپس آن را روی قسمت های مورد نظر بزنید. این ترکیب چربی اضافی پوست را خارج می کند و جوش و آکنه را درمان می کند. همچنین پوست شما را شفاف و درخشان می کند.

 

10. پیشگیری از سرطان با مصرف نشاسته
تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف نشاسته همانند خاویار و شیر قادر به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می باشد. رژیم غذایی دارای نشاسته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده که با مصرف زیاد گوشت قرمز ارتباط دارد را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.

 

11. بهبود درد چشم

برای درمان درد و قرمزی چشم مقداری پودر نشاسته را با سفیده تخم مرغ ترکیب کنید تا خمیری یکدست حاصل شود سپس آن را بر چشمتان به مدت 20 دقیقه بگذارید.

 

مضرات نشاسته

1. برخی افراد به نشاسته حساسیت دارند و باید مراقب مصرف آن باشند.

2. مصرف زیاد نشاسته باعث چاق شدن افراد می شود.

3. دقت کنید هرگز نشاسته را به نوزادان زیر 1 سال ندهید.

4.  مصرف نشاسته (مواد نشاسته ای) در بارداری مخصوصا در ماه های ابتدایی به شدت منع شده است زیرا باعث نقص لوله های عصبی و نخاعی در جنین می شود و همین باعث سقط جنین می شود.

 

نکات مهم برای مصرف نشاسته ذرت

1. مصرف زیاد نشاسته ذرت می تواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد ولی می توانید این ماده غذایی را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل استفاده کنید.

2. چنانچه دیابت دارید یا از رژیم غذایی کم کربوهیدرات استفاده می کنید نباید در مصرف نشاسته ذرت زیاده روی کنید.

3. در حالت معمولی می توانید هر بار 1 تا 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت استفاده کنید ولی بهتر است که از جایگزین هایی مانند آرد گندم، نشاسته سیب زمینی و نشاسته تاپیوکا استفاده کنید.

4. نشاسته ذرت خالص به صورت طبیعی گلوتن ندارد ولی اگر دچار بیماری سلیاک هستید یا دچار حساسیت به گلوتن هستید برای جلوگیری از آلودگی متقاطع حتما آنهایی که برچسب فاقد گلوتن هستند را مصرف نمایید.

 

طبع نشاسته چیست؟

طبع نشاسته سرد و خشک است.

 

مصلح نشاسته چیست؟

مصرف نشاسته با شیرینی‌های طبیعی مانند عسل و خرما و همراه با میخک مناسب‌تر است و از عوارض آن می‎کاهد

کرفس نیز مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج نشاسته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top