طرز تهیه کتلت گوشت خوشمزه و مجلسی با سیب زمینی خام

کتلت یکی از غذاهایی هست که همه ما از کودکی با اون خاطره داریم و هر کجای جهان که باشیم طعم و بوی کتلت هایی که دوران کودکیمون میخوردیم رو از یاد نمی بریم. این غذای خوشمزه و خاطره انگیز جزء غذاهایی است که با نان خورده می‌شود. مواد اصلی که برای تهیه کتلت به کار می‌روند شامل سیب زمینی، تخم مرغ، گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه است. امروزه انواع مختلف کتلت‌ها با مواد اولیه متفاوت تهیه می شوند که کتلت گوشت، کتلت مرغ، کتلت ماهی، کتلت بادمجان و… از آن جمله است.

 

مواد لازم برای تهیه کتلت گوشت خوشمزه با سیب زمینی خام
۱. سیب زمینی: ۳ عدد
۲. گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
۳. تخم مرغ: ۲ عدد
۴. پیاز: ۱ عدد
۵. روغن: به میزان لازم
۶. نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
۷. زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
۸. گوجه فرنگی، خیارشور و زیتون: به میزان دلخواه جهت تزیین

 

طرز تهیه کتلت گوشت خوشمزه با سیب زمینی خام

۱. آماده‌سازی مواد اولیه:
برای پخت کتلت گوشت، ابتدا پیازها را پوست کنده و پس از شست و شو آن را رنده کنید. سیب زمینی‌ها را نیز شسته و به صورت مجزا رنده کنید. آب پیازها را بگیرید و با سیب زمینی‌ها مخلوط کنید.

 

۲. اضافه کردن گوشت چرخ‌کرده و تخم مرغ:
در این مرحله گوشت چرخکرده و تخم مرغ‌ها را به مواد اضافه کرده و تمامی مواد را بخوبی ورز دهید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به مایع کتلت اضافه کرده و تمامی مواد را با یکدیگر ترکیب کنید. پس از یکدست شدن مایع کتلت آن را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.

 

۳. اضافه کردن روغن در ماهیتابه:
ماهیتابه را روی شعله متوسط قرار داده و پس از گرم شدن، روغن سرخ کردنی را اضافه نمایید. برای استفاده از ماهیتابه‌های پارس استیل هم لازم است به میزان مناسب داخل ماهیتابه روغن ریخته و زمان دهید تا روغن داغ شود.

 

۴. سرخ کردن مایع کتلت:
مقداری از مایع کتلت را برداشته و با دستان خود بصورت دایره و یا بیضی به آن شکل دهید. حال آن را در ماهیتابه بیندازید تا سرخ شود. پس از آنکه یک سمت کتلت‌ها پخت آنها را برگردانید تا طرف دیگر آن سرخ شود.

نکته: حرارت باید ملایم باشد تا کتلت‌ها به آرامی پخته و مغز پخت شوند.

 

۵. گرفتن روغن کتلت:
به جهت گرفتن روغن اضافی کتلت‌ها پس از سرخ شدن آن را روی دستمال مخصوص آشپزی قرار دهید و سپس آن را همراه با گوجه فرنگی، زیتون و خیارشور سرو نمایید.

 

نکات کلیدی در تهیه شامی کباب با سیب زمینی
سیب زمینی برای چسبندگی بیشتر اضافه شده است می توانید به صورت خام یا آبپز داخل این شامی کباب استفاده کنید.
به دلخواه می توانید مقداری فلفل دلمه رنده شده نیز به مواد شامی اضافه کنید.
گرفتن آب پیاز و سیب زمینی باعث چسبندگی می شود در این صورت نیاری به افزودن تخم مرغ نیست.
می توانید ۱ ق غذاخوری آردنخود بریزید و ۱ ق غذا خوری پودر سوخاری بریزید تا شامی شما ترد تر شود.
بهتر است از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید.
اگر دوست دارید شامی کباب شما طعم لذیذی داشته باشد می توانید ۱ ق غذا خوری آبلیمو تازه داخل مواد شامی بریزید.
بهتر است برای سرخ کردن شامی کباب از روغن سرخ کردنی استفاده کنید تا کمتر جذب شود.
به دلخواه می توانید کمی سبزی معطر داخل شامی کباب بریزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top