10 خوردنی آرامش‌بخش و ضداسترس

10 خوردنی آرامش‌بخش و ضداسترس

با مصرف مواد غذایی که در ذیل به آن‌ها اشاره شده، مابقی زندگی را با
اعصابی آرام و روانی سالم ادامه دهید. بر کسی پوشیده نیست که تغذیه تأثیر
چشمگیری بر خلقیات و احساسات انسان می‌گذارد. برای مثال، هنگامی که مقدار
زیادی شکر تصفیه‌شده (شکر سفید) مصرف می‌کنید، تا چند ساعت بعد احساس
افسردگی و بی‌حوصلگی می‌کنید. این افزایش سطح قند خون بر روی تمرکز فرد
تأثیر می‌گذارد و متعاقب آن در کار و روابط او خلل وارد می‌کند.

پرهیز
از خوردن این‌گونه مواد به معنای رسیدن به آخر دنیا نیست، بلکه در عوض با
خوردن این مواد مفید و مغذی علاوه بر داشتن اندامی متناسب، از استرس و
اضطراب به دور خواهید بود.

آجیل

 

از مغزها استفاده کنید

کمبود سلنیوم
در بدن باعث اضطراب، افسردگی و خستگی می‌شود. آجیل (مغزها) سرشار از
سلنیوم هستند، لذا مصرف مقداری از انواع آن به طور روزانه برای کاهش اضطراب
و دل‌آشوب مفید می‌باشد.

قارچ، ماهی تن و ماهی سالمون نیز حاوی مقادیر مناسبی از سلنیوم هستند. با این وجود، مصرف مغزها را فراموش نکنید.

 

 

اسفناج

مانند ملوان زبل غذا بخورید!

منیزیم
باعث آرامش اعصاب و عضلات می‌شود. همچنین بدن ما برای جلوگیری از فشارهای
عصبی به منیزیم نیاز دارد، لذا کمبود آن منجر به تنش‌های عصبی، گرفتگی
عضلانی و خستگی می‌شود. اسفناج یک موتورخانه منیزیم است و به علاوه سرشار
از ویتامین‌های A، C و اسیدفولیک و کمی آهن می‌باشد.

سعی کنید روزانه یک پیمانه اسفناج تازه و خام یا نیم پیمانه اسفناج پخته بخورید، البته ماهی و تخم کدو حلوایی نیز جایگزین‌های مناسبی برای اسفناج می‌باشند.

 

ریحان

برای درمان از گیاهان کمک بگیرید

ریحان منبع خوبی از منیزیم است که باعث آرامش اعصاب، شل شدن عضلات و راحتی رگ‌های خونی می‌شود. همچنین در ریحان
خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی دیده شده که برای بهبود افراد مبتلا به ورم
مفاصل (آرتریت روماتوئید) یا التهاب روده مفید می‌باشد. با مصرف مشتی برگ
ریحان به همراه غذا، علاوه بر مزه‌ای دلپذیر، مقدار زیادی آهن، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C نیز دریافت خواهید کرد.

برای این که طعم و عطر ریحان از بین نرود، می‌توان آن را در انتهای پخت به غذا اضافه کرد. گفتنی است که بادرنجبویه و بابونه هم از سبزی‌های معروف در رفع استرس و کاهش اضطراب می‌باشند.

 

شکلات کاکائویی

 

تلخ‌های مفید را فراموش نکنید

تریپتوفان یک اسیدآمینه‌ی ضروری برای بدن است که باعث ساخت سروتونین در مغز و در نتیجه تسکین و آرامش می‌شود.

شکلات تلخ جدا از خواص آنتی‌اکسیدانی آن، سبب تقویت قلب می‌گردد، لذا به هنگام خرید شکلات دقت کنید تا میزان کاکائوی آن زیاد و شکرش کم باشد.

 

 

جو

از فواید جو بهره ببرید

مجموعه کربوهیدرات‌های موجود در بدن سبب افزایش جذب تریپتوفان و در پی آن ساخت سروتونین می‌شود.

جو دارای نشاسته مفید است و در نتیجه باعث تجمع مواد قندی در خون و به دنبال آن شوک انسولینی نمی‌شود.

به علاوه جو منبع خوبی از فیبر محلول است که در پایین آوردن کلسترول خون نقش مهمی دارد.

برای داشتن اثر تسکین‌دهنده، توصیه می‌گردد جو را همراه با مقداری مواد پروتئینی (مانند مغزها و یا دانه‌های مفید) مصرف کنید. برنج قهوه‌ای، غلات خام و حبوبات نیز منابع خوبی از کربوهیدرات‌ها به شمار می‌آیند و می‌توانند جایگزین مناسبی برای جو باشند.

 

لبنیات

به لبنیات «نه» نگویید!

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید شیر اثر آرام‌بخش دارد. فقط کافی است شب‌هایی را به یاد آورید که مادرتان شیشه شیر گرمی را در دهان‌تان می‌گذاشت.

شیر از آنجایی که حاوی تریپتوفان می‌باشد (تریپتوفان در ساخت سروتونین نقش دارد) باعث تسکین و آرامش مغز می‌شود.

سروتونین علاوه بر احساس آرامش، باعث خواب عمیق و راحت هم می‌شود.

اگر بدن شما قادر به هضم لاکتوز موجود در شیر نیست، از شیرهای بدون لاکتوز استفاده نمایید.

 

ماهی و میگو

از خوردن غذاهای دریایی لذت ببرید

میگو ممکن است ظاهری کوچک داشته باشد، ولی از نظر ارزش غذایی، ماده‌ای کامل به حساب می‌آید.

این موجودات دریایی کوچک منابع بسیار خوبی از تریپتوفان و سلنیوم هستند که برای حفظ آرامش و اعصاب بدن ضروری می‌باشند.

همچنین میگو دارای مقادیر مناسبی از اسیدهای چرب امگا-3 و ویتامین‌های D و B12 می‌باشد.

آبزیان دیگر مانند ماهی هم همان خواص میگو را دارند و مصرف ماهی نیز توصیه می‌گردد.

 

بروکلی

مصرف گل‌های خوردنی را افزایش دهید

همان‌طور که می‌دانید کمبود پتاسیم سبب خستگی عضلات، بی‌حوصلگی و ضعف، تندمزاجی و اضطراب می‌شود، اما با مصرف کلم بروکلی می‌توانید مقدار مناسبی از پتاسیم لازم را دریافت کنید.

به علاوه، بروکلی سرشار از بتاکاروتن و ویتامین‌های C و E می‌باشد که تقویت سیستم ایمنی بدن را به همراه دارد، لذا مصرف آن در چند وعده طی هفته توصیه می‌گردد.

منابع دیگر پتاسیم شامل آواکادو، موز، کلم پیچ، کلم بروکسل، کدوحلوایی، گوجه‌فرنگی و بادمجان هستند.

 

چای ایرانی

 

روز را با نوشیدن چای آغاز کنید

برگ‌های چای حاوی یک اسیدآمینه ضروری برای  بدن می‌باشند که با تولید امواج مغزی آلفا سبب کاهش استرس و افزایش آرامش می‌شود.

چای سبز نیز که لقب پادشاه گیاهان را به خود اختصاص داده است، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی و سرطان را کاهش می‌دهد و از فشار خون بالا جلوگیری می‌کند.

 

 

کیوی

با کیوی اوج بگیرید!

مغز
برای تبدیل تریپتوفان به سروتونین نیازمند ویتامین C است. در واقع، مغز یک
پمپ مخصوص برای ویتامین C دارد و ویتامین C  اضافی در خون را به سمت خود
می‌کشد و نگاه می‌دارد.

میوه کیوی منبع خوبی از ویتامین C است که مصرف روزانه آن توصیه می‌شود.

اگر از کیوی خوشتان نمی‌آید، می‌توانید میوه‌های دیگر غنی از ویتامین C را جایگزین آن کنید که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از توت‌فرنگی، پرتقال و گریپ‌فروت.

 



خطرات ناشی از خوردن مرغ نپخته

به دلایلی در معده احساس تهوع دارید و نمی‌توانید دقیقاً
عامل آن را بیابید؟ البته به دلایلی این حالت پیش می‌آید، و یکی از آنها
می‌تواند خوردن مرغ نپخته در بشقاب شما باشد. در مقاله پیش رو در این مورد
صحبت شده است.
نظر به اینکه مردم نسبت به سلامت خود آگاهی بیشتری بدست می‌آورند، با
توجه به خطراتی که گوشت قرمز بر سلامتی دارد، شروع به ترجیح دادن استفاده
از گوشت سفید بر گوشت قرمز کرده‌اند. در حالی که از نظر بسیاری، مرغ
گزینه‌ی بی‌خطری است، هنگامی که قصد دارید غذایی با مرغ تهیه نمایید، ضرورت
دارد چند نکته را مورد بررسی قرار دهید.
همگی ما با خطرات مرتبط با خوردن گوشت مانده آشنایی کامل داریم. در این
مورد همیشه هر کاری می‌کنیم تا به هنگام مصرف مرغی که می‌خوریم، مطمئن شویم
کاملاً تمیز و تازه باشد. اما حتی اگر شما در مقوله پخت و پز تازه کار
نباشید، باز هم ممکن است از خطرات ناشی از خوردن گوشت مرغ نپخته به طور
کامل آگاهی نداشته باشید. علی الخصوص، برای همه تشخیص بین مرغی که به خوبی
پخته شده و مرغی که خوب پخته نشده کار آسانی نیست، خصوصاً برای کسانی که
دوست دارند گوشتشان نیمه پخته باشد.
✔ اولین نشانه‌های آشکار از مرغ نپخته که فرد ممکن است به آن فکر کند،
رنگ صورتی گوشت است. این ممکن است نشان دهنده‌ی خامی آن باشد، اما مرغ دودی
نیز همین سایه رنگ را دارد و برای مصرف کاملاً بی‌خطر می‌باشد.
✔ در مورد مرغ منجمد، قسمتی که نزدیک‌ترین بخش به استخوان است، گاهی
اوقات، حتی پس از آنکه به مدت قابل توجهی در مایکروویو پخته شود، خام
می‌‌ماند. مراقب باشید، چون ممکن است حتی اگر مرغ را به درستی یخ‌زدایی نیز
کرده باشید این اتفاق بیافتد.
خطرات ناشی از خوردن مرغ نپخته

خطرات ناشی از خوردن مرغ نپخته

مرغ خام به علت وجود باکتری‌هایی مانند سالمونلا، کمپیلوباکتر و یا
استافیلوکوکوس اورئوس مستعد آلوده شدن است. وجود این باکتری‌ها ممکن است به
مسمومیت غذایی بیانجامد که در موارد شدید، شاید حتی به مرگ منجر شود.
خصوصیت نژادی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به طور خاص باعث شده است که در
مقابل برخی آنتی بیوتیک‌ها، که همچنین شامل پنی سیلین است، مقاوم ‌باشد.
✔ علائم معمول خوردن گوشت مرغ نپخته شامل درد شکمی، تهوع، تب، استفراغ و
اسهال است، که معمولاً علائم خفیف‌تر از مسمومیت غذایی هستند و به مدت بیش
از چند روز طول نمی‌کشند.
✔ در حالی که مشکلات ناشی از باکتری سالمونلا ظرف دو روز آشکار می‌شوند،
آنهایی که ناشی از باکتری کمپیلوباکتر می‌باشند، ممکن است گاهی، به مدت هشت
تا ده روز خفته باقی بمانند.
✔ اسهال ناشی از باکتری کمپیلوباکتر ممکن است خونی بوده، در حالی که اسهال به وجود آمده توسط باکتری سالمونلا ممکن است آبکی باشد.
✔ گاهی، باکتری سالمونلا تیفی ممکن است توسط پرورش دهنده‌های انسانی به
مرغ سرایت کند و مصرف این مرغ آلوده موجب ابتلا به تب حصبه خواهد شد. هرچند
وقوع آن نسبتاً نادر می‌باشد، اما علائم حصبه، تب بسیار بالا همراه با
معده درد، ضعف و جوش یا دانه‌های پوستی می‌باشد.
✔ هنگامی که باکتری سالمونلا از طریق جریان خون به سایر نقاط بدن پخش شد،
ممکن است موجب استئومیلیت (عفونت استخوان)، پریکاردیت (عفونت کیسه های
اطراف قلب)، هپاتیت، مننژیت یا ذات الریه شود. این وضعیت باکتریمی نامیده
می‌شود.
✔ وجود باکتری کمپیلوباکتر ممکن است موجب فلج موقت ، معروف به سندرم گیلن
باره (Guillain-Barre syndrome)، شود که با احساس سوزن سوزن شدن همراه است
که از پاهایتان شروع شده و به سمت بالا حرکت کرده و تمام بدن را پوشش
می‌دهد.

اقدامات احتیاطی که بایستی در نظر گرفته شوند

پس، شما مرغ نپخته خوردید؟ آیا این دلیل کافی است تا وحشت‌زده شوید؟ در
بیشتر موارد، علائم به سطح خطرناک نمی‌رسند. این علائم با مصرف داروهای
مناسب، در عرض چند روز ناپدید می‌شوند. هر چند در مورد مرغ، هرگز نمی‌توان
خیلی در امان بود. تنها از این نکات ساده پیروی کرده تا از اثرات سوء خوردن
گوشت مرغ نپخته جلوگیری شود.
✔ بدیهی است که بایستی از یکنواختی در پخت اطمینان حاصل کنید. درجه حرارت
ایده آل برای پخت مرغ بسته به کیفیت و اندازه‌ی آن تفاوت می‌کند.
✔ دستورالعمل‌های پخت غذاهای بسته‌بندی شده بایستی طبق دستور دنبال شوند، خصوصاً اگر یک آشپز بی‌تجربه باشید.
✔ مراقب قطعات مرغ باشید، به این دلیل که معمولاً مردم بدون آنکه ببینند
آیا این قطعات به درستی پخته شده‌اند یا خیر، مستقیماً به سراغ خوردن آنها
می‌روند.
نکته خنده‌دار در مورد این گوشت سالم این است که پخت آن بسیار ساده بوده و
همینطور هم اگر نپخته بماند، خطرناک می‌باشد. اگر چه افرادی هستند که
فوائد مرغ اورگانیک را ضمانت می‌کنند، کلید پیشگیری از عفونت در چگونگی پخت
آن نهفته است. تا زمانی که اطمینان دارید مرغ درون بشقاب‌تان به خوبی پخته
شده، هیچ چیز نمی‌تواند شما را از لذت خوردن غذای خوشمزه‌تان محروم سازد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top