» غذاهایی كه باعث می‌شوند راحت‌تر نفس بكشید

مصرف این غذاها باعث میشود راحت تر نفس بكشید

نفسم بالا نمیآید ، سخت نفس میكشم ، نفس كشیدن برایم مشكل شده؛ در
شهرهایی مانند تهران این جمله را زیاد می شنویم. به جز افرادی كه مبتلا به
آسم و سایر ناراحتی های تنفسی هستند، این جملات حتی از افراد سالم هم شنیده
میشود، حتی افرادی كه مشكل تنفسی هم ندارند، درهوای آلوده دچار مشكلات
تنفسی می شوند اما گاهی میتوان با یك فهرست خرید ساده كاری كرد كه نفس
كشیدن راحت تر شود.

طبیعت هم میتواند ضدآسم باشد
برای آنهایی كه نفس كشیدن برایشان سخت است
سالی هید، پروفسور بیماریهای ریه در دانشگاه ایندیانا كه بهتازگی
تحقیقاتی در مورد تاثیرات مواد غذایی روی خوب نفسكشیدن انجام داده است
میگوید: آسم یك بیماری است كه مشخصه آن التهاب مزمن راههای هوایی است، خیلی
از غذاها ممكن است این روند التهابی را بدتر كنند و برخی از غذاها هم ممكن
است باعث بهبود این حالت شوند.

 
طبیعی است كه هیچكس به شما نخواهد گفت كه داروها و اسپری مخصوص آسم یا
داروهای آنتیبیوتیكی كه برای عفونتهای ریه مصرف میكنید را كنار بگذارید
اما بدانید كه انتخاب غذاهای مناسب میتواند نفس كشیدن شما را راحتتر و
احتیاجتان به دارو، ماسك یا اسپری را كمتر كنند.

فشارخون نگیرید، سرفه هم نكنید
كم نمك بخورید
نتایج مطالعهای كه در دانشگاه «مكران» انجام گرفته نشان میدهد، زنان
مبتلا به آسم و سایر بیماریهای ریوی كه یك رژیم غذایی كمنمك دارند
رژیمغذایی آنها طی یك روز حداكثر 3/1 تا 5/1 گرم نمك داشته است تا كمتر از
زنانی كه نمك در رژیم غذایی آنها بسیار زیاد است دچار حمله و مشكل تنفسی
شوند، تنفس برای آنها راحتتر شود.

 
به گزارش ایران ناز دانشمندان معتقدند نمك، سلول های عضلانی صاف موجود
را ریه تحریك میكند و در عین حال میزان كلسیم در داخل سلولها را بههم
میریزد و این باعث میشود كه سلولها فعالیت معمول خود را انجام دهند و در
نتیجه تنفس سختتر شود. به هر حال نمیتوان نقش نمك را در حملات تنفسی نادیده
گرفت. محدودكردن میزان نمك فواید دیگری هم برای شما دارد. یادتان باشد كه
یكی از اصلیترین منابع نمك در زندگی روزانه غذاهای آماده و فستفودها هستند
كه به راحتی میتوان آنها را از رژیم غذایی حفظ كرد یا حداقل مصرف آنها را
محدود كرد.

به قرمزها فكر كنید
آنتیاكسیدان ها
براساس مطالعات انجام گرفته، افرادی كه دچار آسم یا عفونت ریه هستند
رادیكالهای آزاد مضر بیشتری در بدن و ریه خود دارند و این باعث میشود، ریه
آنها دچار ترشح بیشتر و تنفس برایشان مشكلتر شود. یك مطالعه در سوئد نشان
داده افرادیكه مقدار زیادی آنتیاكسیدان مصرف میكنند (مثلا 60 میلیگرم در
روز بتاكاروتن) میزان رادیكالهای آزاد كمتری نسبت به افرادی كه این میزان
آنتیاكسیدان را مصرف نمیكنند دارند و در نتیجه عملكرد ریه آنها بهتر است.
این مطالعه نشان داده، خوردن روزانه 5 وعده میوه و سبزی میتواند 8میلیگرم
بتاكاروتن به بدن شما برساند.

 
این در حالی است كه برخی مطالعات نشان داده، روزی 4 تا 6 میلیگرم
بتاكاروتن برای بدن انسان كافی است. یك مطالعه دیگر كه در آلمان انجام
گرفته نشان داده، افرادی كه هفتهای 30 میلیگرم لیكوپن دریافت میكنند با
تعداد دفعات كمتر و با شدت كمتر دچار حملات تنگی نفس یا آسم میشوند. اگر
فكر میكنید كه این میزان آنتیاكسیدانها در غذایتان كافی نیست و سبزیها و
میوههای تازه كم مصرف میكنید با پزشك خودتان مشورت كنید تا یك رژیم غذایی
مناسب به شما بدهد.

هندوانه و گوجهفرنگی منابع غنی از كیلوین در طبیعت هستند (یك قاچ بزرگ
از یك هنداونه، متوسط بین 10 تا 15 میلیگرم و یك گوجهفرنگی متوسط 3میلیگرم
لیكوپن در خود دارند) برخی مكملها و پودرها بهتازگی به بازار عرضه شدهاند
كه حاوی آنتیاكسیدانهای مختلف هستند.

چرا خانمها باید فلفل دلمهای بخورند
ویتامین C
تحقیقات پژوهشگران دانشگاه «یل» نشان داده، افرادی كه برای 2 روز متوالی
هر روز 500 میلیگرم اسید اسكوریك (ویتامین C) در رژیم غذایی خود دارند طی
ماههای سرد كمتر دچار تنگی نفس، خسخس سینه، سرفههای حساسیتی و حملات آسم
میشوند. در این تحقیقات مشخص شده است كه اسید آسكوریك احتمالا با جلوگیری
از آزادشدن هیستامین اثرات خود را اعمال میكند. هیستامین، مادهای شیمیایی
است كه باعث تورم راههای هوایی و مشكلات تنفسی میشود و در واقع ویتامین C
شبیه قرصهای آنتیهیستامین است.

شما میتوانید با اضافهكردن مركبات، فلفلدلمهای (كه یك منبع عالی
ویتامین C است) و سایر منابع ویتامین C به غذایتان، نفس كشیدنتان را راحتتر
كنید. یادتان باشد كه براساس تحقیقات دانشمندان كانادایی، از هر 10 زن در
این كشور، یك نفر به مقدار كافی ویتامین C در رژیم غذایی خود نمیخورد.

ماهی بخورید، سویا نه
ماهی
گروه تحقیقاتی دانشگاه «ایندیانا» در یك مطالعه خود به طور روزانه، هر
روز یك قرص حاوی امگا3 به گروهی از خانمها دادند (هركدام از این قرصها حاوی
2/3 گرم EPA و 2/2گرم DHA كه هر 2 از انواع امگا3 هستند، در خود داشتند)،
در نهایت پس از 2هفته این افراد در شرایط مختلف با افرادیكه این رژیم غذایی
را نداشتند مورد مقایسه قرار گرفتند و مشخص شد كه افرادی كه روزانه امگا3
دریافت كرده بودند در زمان ورزش یا در زمان سرماخوردگی وضعیت تنفسی بهتری
دارند.

دركل امگا3 خاصیت ضدالتهابی دارد و احتمالا خاصیت مثبت این ماده در
بهبود وضعیت تنفسی چه در افراد مبتلا به آسم و چه در افراد عادی ناشی از
همین خاصیت ضدالتهابی آن است. البته تحقیقات اخیر نشان داده كه امگا6 برعكس
امگا3 خاصیت ایجاد التهاب در بدن دارد و برای همین باید حواستان باشد كه
مواد غذایی حاوی امگا3 مصرف كنید نه امگا6. ماهیهایی مثل سالمون، ماهی تن و
ماهی خال مخالی منابع عالی امگا3 هستند، در حالی كه مواد غذایی حاوی سویا
بیشتر امگا6 دارند.

اگر میخواهید در سرما آسم نگیرید
كافئین

خوردن روزانه مقدار زیادی كافئین میتواند بهخصوص در كسانی كه دچار آسم
فعالیتی هستند از شدت علائم بكاهد. به طور مثال تحقیقات پژوهشگران در
دانشگاه «گلاسكو» نشان داده، كسانی كه 3 فنجان قهوه میخورند و سپس ورزش
میكنند، كمتر از دیگران به آسم ورزشی مبتلا میشوند. كافئین نقش چشمگیری در
شلكردن عضلات و در عین حال راههایهوایی را گشاد میكند. ثابت شده است كه
قهوه میتواند برخی از علائم ناراحتكننده آسم را برطرف كند و برای همین
بهخصوص در افرادیكه آسم فعالیتی یا ورزشی دارند یا در كسانی كه دچار آسم
هستند و میخواهند در هوای سرد قرار بگیرند، توصیه میشود قهوه بخورند.



با يك سيب، چند هدف را با هم بزنيد

با خوردن سيب
احتمال ابتلاي شما به سندرم متابوليك كاهش مي‌يابد. محققان فنلاندي و
نروژي نشان داده‌اند، كساني كه به طور منظم سيب مي‌خورند (حداقل 3 سيب طي
يك هفته) 27 درصد كمتر از كساني كه اصلا سيب نمي‌خورند به سندرم متابوليك
مبتلا مي‌شوند. سندرم متابوليك حالتي است كه بدن را مستعد ابتلا به سكته
مغزي، مشكلات قلبي- عروقي و ديابت نوع 2 مي‌كند. البته يك نكته فرعي هم در
اين ميان وجود دارد، اگرچه سيب براي شما خوب است و نمي‌گذارد سندرم
متابوليك بگيريد اما سعي كنيد شكل سيب نباشيد زيرا آن‌ها كه دچار چاقي به
شكل سيب هستند بيشتر احتمال ابتلا به اين حالت را دارند.


راحت‌تر نفس بكشيد

عملكرد ريه‌تان را بهتر كنيد

شايد
فكر كنيد خوردن سيب به عملكرد ريه‌هاي شما چه ربطي دارد، اما مطالعات نشان
داده است، خوردن سيب يا نوشيدن آب سيب عملكرد ريه‌ها را بهتر مي‌كند و به
خصوص در افراد آسمي باعث راحت‌تر نفس كشيدن و كاهش خس‌خس سينه مي‌شود. برخي
محققان معتقدند، خوردن منظم سيب مي‌تواند ريه را از ابتلا به برخي
بيماري‌هاي مزمن دور نگه دارد، ضمن آن‌كه بودن سيب در رژيم غذايي افراد حتي
افراد سيگاري، احتمال ابتلاي آن‌ها به سرطان ريه را كاهش مي‌دهد.


همه فوايد يك ميوه

انگشتان يك دست كافي نيست

سيب
ميوه‌اي است كه غني از ويتامين‌ها، مواد معدني ضروري و مفيد براي بدن،
فيبر،‌ آنتي‌اكسيدان‌ها و ديگر تركيبات مفيد براي بدن است. در ضمن با خوردن
سيب ماده غذايي‌اي خورده‌ايد كه كالري زيادي ندارد اما به شما احساس سيري
مي‌دهد و اين باعث مي‌شود بيش‌ازحد غذا نخوريد و اضافه‌وزن پيدا نكنيد. در
ضمن مطالعات نشان داده، خوردن سيب مي‌تواند باعث كاهش سطح كلسترول خون شود.
در عين حال سيب عملكرد دستگاه گوارش را منظم مي‌كند، با التهاب مبارزه
مي‌كند، سطح ايمني بدن را بالا مي‌برد و حتي باعث كاهش احتمال ابتلا به
بيماري‌ها مثل افزايش فشار خون،‌ ديابت و بيماري‌هاي قلبي و حتي برخي انواع
سرطان‌ مي‌شود ولي اين‌ها تنها فوايد سيب نيستند.


از شكستگي فرار كنيد

استخوان‌هاي محكم‌تري داشته باشيد

سيب
حاوي فلاونوئيدهاست كه آنتي‌اكسيدان‌هاي مهمي محسوب مي‌شوند، اما در ميان
فلاونوئيدها يكي از آن‌ها به نام فلوريزيرين- كه در طبيعت فقط در سيب وجود
دارد- به تشكيل و حذف بافت محكم استخواني كمك مي‌كند. فلوريزيرين به همراه
پلي فنل‌ها و مواد معدني موجود در سيب (مثل بورون) به استحكام استخوان‌ها
كمك مي‌كند و در نتيجه از احتمال ابتلا به پوكي استخوان مي‌كاهد.


مثل پهلوان‌ها باشيد

عضلات‌تان را حفظ كنيد

سيب غني از ماده اورسوليك اسيد است (البته بيشتر اورسوليك اسيد سيب در پوست آن است).
اين
ماده مي‌تواند از تحليل عضلاني كه در روند بالا رفتن سن اتفاق مي‌افتد،
جلوگيري كند يا آن را به تعويق بيندازد و به طور كلي به قدرت بيشتر عضلاني
كمك كند.


ديرتر از بقيه آلزايمر بگيريد

هوش و حواس بهتر داشته باشيد

اين
مورد هم مثل مورد ريه كمي عجيب به نظر مي‌رسد اما متخصصان تغذيه مي‌گويند،
برخي مواد موجود در سيب مي‌تواند موجب افزايش  ترشح استيل كولين شود.
استيل كولين يك واسطه شيميايي مهم در بدن است كه در مغز باعث افزايش عملكرد
مغز، شناخت بهتر و حافظه شفاف‌تر مي‌شود.  تحقيقات نشان داده، افرادي كه
به طور منظم سيب مي‌خورند بسيار ديرتر از بقيه دچار بيماري آلزايمر
مي‌شوند.


چرا بايد هر روز يك سيب خورد؟

با يك سيب، چند هدف را با هم بزنيد

اين
يك توصيه قديمي است: «هر روز يك سيب بخور» اما حالا علم مدرن نيز اين
توصيه قديمي را تاييد مي‌كند. اين مطلب را بخوانيد و با فوايد عجيب و غريب
سيب آشنا شويد. مي‌توان فوايد سيب را فهرست كرد؟ بله، مي‌توان ولي به اين
كار به بيشتر از انگشتان 2 دست نياز داريد. قطعا مي‌دانيد كه سيب يكي از
بهترين‌ ميوه‌هايي است كه مي‌توانيد هر روز بخوريد و از فوايد آن بهره‌مند
شويد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top