تحصيل در سوربن

فرانسه ◄ تحصیل در دانشگاه سوربن فرانسه

تحصیل در دانشگاه سوربن فرانسه

دانشگاه سوربن فرانسه قدیمی ترین دانشگاه این کشور است. این دانشگاه نام
خود را از دانشمند قرن ۱۳ رابرت دسوربن موسس کالج زبان سوربن گرفته است.
تمام دانشکده های این دانشگاه در گذشته در مرکز پاریس و در یک جا بود. اما
امروزه حدود ۹ دانشگاه که همگی به نام سوربن معروف است در جاهای مختلف
فرانسه است.

ایرانیان سرشناس زیادی در این دانشگاه تحصیل کردند. بسیاری از دانشگاه‌های
پاریس در حال حاضر «سوربن» نامیده می‌شوند و خود را شعبه‌ای از سوربن
می‌نامند.

موسسه حقوقی ملک پور متخصص در زمینه ی اخذ پذیرش تحصیلی و اخذ ویزا در
بسیاری از کشورهای جهان به خصوص برترین کشورهای اروپایی آماده مشاوره به
متقاضیان محترم در جهت اخذ پذیرش در کشور فرانسه میباشد.

دانشگاه پانتيون سوربن پاریس ۱ ، دانشگاهی است که در شهر پاریس در فرانسه
واقع است. در این دانشگاه ، که شامل ۱۴ دپارتمان آموزشی و پژوهشی و ۵ مؤسسه
می‌باشد ، ۴۰۰۰۰ دانشجو ، ثبت‌نام می‌کنند. این دانشگاه ، مدارک تحصیلی را
در رشته‌های حقوق ، علوم سیاسی ، اقتصاد ، مدیریت و انسان‌شناسی ، در سطح
بالایی ، ارائه می‌دهد.

دانشگاه پانتيون سوربن ، قصد دارد که قطب مهمی از پژوهش و آموزش در سراسر اروپا ، در قرن بیست و یکم باشد. طبق رده‌بندی نشریه‌ ی تایمز، دانشگاه پانتيون سوربن ، در شمار ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفت. از نظر تاریخی ، این دانشگاه بخشی از دانشگاه پاریس می‌باشد
که قبلاً به چندین دانشگاه تقسیم شده است. انقلاب فرهنگی که در سال ۱۹۶۸
در فرانسه شکل گرفت ، منجر به تقسیم دومین دانشگاه قدیمی جهان ، یعنی
دانشگاه پاریس به ۱۳ دانشگاه تقسیم شد. این دانشگاه ، به جای داشتن
دانشگاه‌های مجزای حقوق ، اقتصاد یا انسان‌شناسی ، به واحدهای پژوهش و
اطلاعات تخصصی بسیاری ، تقسیم شده است. همچنین در این دانشگاه ، به
رشته‌های سنّتی مثل تاریخ ، جغرافیا ، فلسفه ، تاریخ هنر ، باستان‌شناسی ،
اقتصاد ، حقوق و علوم سیاسی ، که در دانشگاه فرانسه ، تدریس می‌شد ، رشته‌های دیگری شامل : هنرهای تجسّمی ، مدیریت بازرگانی ، جهانگردی و ارتباطات ، اضافه شده است.

نکاتی در خصوص مدارک برای پذیرش تحصیلی :

 مدارکی که اصل آنها به انگلیسی‌ صادر شده باشد نیازی به ترجمه و تائید ندارد.

– همه ی ترجمه ها باید توسط کنسولگری سفارت فرانسه تایید شود.

– دانشجویان میبایستی یک حساب بانکی به مبلغ ۷۵۰۰یورو ‌در ایران افتتاح نمایند.

– ترجمه ی کارت پایان خدمت یا کارت معافیت برای آقایان الزامی می باشد.

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی:

·         ترجمه ریز نمرات همراه با کپی فارسی آن ها

·         کپی مدرک زبان

·         فرم های تکمیل شده

·         کپی پاسپورت

·         ۲ قطعه عکس

·         قصد نامه

·         ترجمه شناسنامه به ضمیمه ی کپی فارسی آن

·         رزومه ی کاری

·         ترجمه مدارک تحصیلی مانند دیپلم و لیسانس همراه با کپی فارسی آن ها

·         کپی نامه ی پذیرش  

·         کپی فیش حواله بانکی

موسسه حقوقی ملک پور با بهره گیری از وکلای برتر در گرایش حقوق بین الملل آماده خدمت رسانی به متقضیان میباشد.

شرایط کار دانشجویان بین المللی در فرانسه:

دانشجویان بین المللی می توانند ۲۰ ساعت در هفته کار کنند
. با این وجود یافتن شغل مناسب کار چندان آسانی نیست . توجه کنید که کار
نیمه وقت درفرانسه پاسخ گوی تمام هزینه های تحصیلی در این کشور نمی باشد و
حقوق به دست آمده از آن باید به عنوان کمک خرج محسوب گردد.

تمامی درخواست ها باید شامل موارد زیر شود :

۱٫ فرم درخواست ارائه شده توسط این دانشگاه .

۲٫ رزومه ای به زبان فرانسه که دستاوردهای آکادمیک و حرفه ای متقاضی را شرح دهد .

یک رزومه ی خوب شامل موارد زیر می شود :

اطلاعات فردی : شامل اسم ، آدرس ، شماره تلفن ، ایمیل .

اطلاعات تحصیلی : شرح دانشگاه و مدرکی که از دانشگاه دریافت کرده اید همراه با ذکر سال های تحصیلی و معدل .

علاقه های علمی : در این بخش به ذکر علاقه مندی های علمی خود و علومی که ذهن شما را درگیر می کنند می پردازیم.

مقالات علمی : ذکر مقالات علمی که در مجلات علمی چاپ نموده اید.

سوابق کاری : شرح قابلیت ها و توانمندی های شغلی خود به همراه سوابق کاری خود در گذشته.

پروژه های علمی : خلاصه ای از پروژه های علمی که در آن ها شرکت داشته اید یا تحقیقاتی که طی دوره ی تحصیلات تکمیلی انجام داده اید.

زبان : در صورتی که به زبان های دیگر تسلط دارید آن ها را ذکر کنید و میزان تسلط خود را بنویسید.

مهارت های کامپیوتری : ذکر میزان تسلط متقاضی به کامپیوتر و نرم افزار های کامپیوتری.

۳٫ یک بیوگرافی مختصر درباره ی متقاضی

۴٫ کپی برابر با اصل از مدرک دانشگاهی و مدارک دوره ی متوسطه همراه با ریزنمرات و ترجمه ی آن به زبان انگلیسی یا فرانسه.

۵٫ دو توصیه نامه از دو نفر از اساتید (فقط برای متقاضیان تحصیلات تکمیلی)

توصیه‌نامه ، نامه‌ای است که یک مرجع علمی برای یک دانشجو یا کسی که به
توانایی های علمی او آگاهی دارد می‌نویسد و نظر خود را در مورد عملکرد وی
اظهار می دارد. توصیه‌نامه‌هایی که برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌ها لازم
است ، معمولا از طرف استاد برای دانشجویان نوشته می‌شود. اخذ توصیه نامه از
سخت‌ترین کارهای شما ، هنگام جمع آوری مدارک است.

دقت کنید که این نامه محرمانه است و نامه ی هر استاد باید در یک پاکت
مخصوص مهر و موم شده  و روی آن نیز توسط استاد امضاء گردد. بهتر است از قبل
اسم و آدرس استاد و دفتر مربوط به پذیرش دانشگاه مقصد را بر روی پاکت تایپ
کنید (در صورتی که دانشگاه تان برای این کار پاکت و فرم مخصوص نداشته
باشد) و بعد به استاد بدهید.

۶٫ مدرک زبان فرانسه C1

۷٫  دو عکس پاسپورت

۸٫ بیانیه ای از بانک که وضعیت مالی شما را نشان دهد ( به این منظور که
ثابت شود مبلغ موجود در حسابتان برای تامین مالی شما در زمان اقامت در
فرانسه کافی است.  

۹٫ نوشتن قصد نامه

متقاضی پس از شرح مختصری از سوابق تحصیلی خود ، به تشریح دلایل خود برای
انتخاب این دانشگاه و رشته تحصیلی تقاضا شده می پردازد . اگر فردی می خواهد
رشته حقوق را در دانشگاه سوربن شهر پاریس ادامه بدهد ، باید دلایل و اهداف
خود را برای انتخاب این دانشگاه و همین طور شهر پاریس ، توضیح دهد.

قصدنامه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای نوشتن این نامه ، مهم ترین
چیز آن است که صادق باشید. بهتر است ابتدا این نامه را به فارسی بنویسید و
شرح دهید که در چه رشته هایی تحصیل نموده اید ، چه کارهایی انجام داده اید ،
چرا می خواهید این رشته را در این دانشگاه بخوانید و چه آینده ای را برای
خود پیش بینی می کنید.



چگونگی‌ گرفتن پذیرش از یک دانشگاه فرانسوی ۱

سیستم دانشگاهی فرانسه لیسانس (سه سال)، مستر master (دو
سال)، دکترا (سه تا چهار سال) است. دورهٔ ‌لیسانس را مثل ایران باید واحد
گذراند و امتحان داد. تعداد کمی از شاخه‌هاهم
هستند که دانشجو باید پایان‌نامه‌ای در آخر سال تحویل دهد. مستر به دو دوره
مستر یک و مستر دو (هر کدام یکسال) تقسیم می‌شود. مسترها ترکیبی از امتحان
و پایان‌نامه هستند. دانشجویان دورهٔ‌دکترا اما از شر امتحان راحت هستند.
فقط باید یک تز نوشت و به طور شفاهی از آن دفاع کرد. سمینارهایی هم برای
بالا بردن سطح علمی دانشجویان دکترا برگزار می‌شود که معمولا شرکت در آنها
اجباری است اما خیلی‌ها شرکت نمی‌کنند و اتفاقی هم نمی‌افتد.

واما اگر قصد دارید برای ادامه تحصیل به فرانسه بیایید
باید زبان فرانسه را خوب یاد بگیرید. در فرانسه تا جایی که من می‌دانم
دانشگاه انگلیسی زبان وجود ندارد و در ضمن وضع انگلیسی فرانسویها به شدت
خراب است.

– اگر دیپلم دارید و می‌خواهید برای لیسانس خواندن
بیایید، من دقیقاً نمی‌دانم چه کاری باید انجام دهید!‌ چون من تقریبا کسی
را نمی‌شناسم که برای لیسانس خواندن آمده باشد. احتمالا برای ثبت نام باید
از روی اینترنت با مسئولان دانشگاه مورد نظر مکاتبه کنید.

– اگر لیسانس دارید باید روی اینترنت (سایت www.cpu.fr
) دنبال دانشگاهی بگردید که شاخهٔ تحصیلی شما در آن تدریس می‌شود. بعد از
ارسال مدرک دیپلم، ‌لیسانس و ریزنمراتتان فرم پیش ثبت نام را دریافت
می‌کنید. بسته به معیارهای دانشگاه فرانسوی و نیز اوضاع نمراتتان، ممکن است
شما را در مستر یک یا مستر دو ثبت‌نام کنند. بهتر است یک یا چند موضوع
برای پایان‌نامه نویسی در ذهن داشته باشید. اگر مستر یک ثبت نام شدید،‌
باید بعد از شروع کلاسها استاد راهنمایی پیدا کنید که مسئولیت راهنمایی
پایان‌نامهٔ شما را بر عهده بگیرد. اما برای ثبت نام در مستر دو در همان
مراحل اینترنتی باید موضوع پایان‌نامه‌تان را کوتاه شرح دهید و با استادی
که در آن زمینه تخصص دارد به عنوان استاد راهنما به توافق برسید.

– اگر فوق‌لیسانس دارید کارتان به مراتب آسانتر است. باید
روی اینترنت استاد راهنمایی متناسب با موضوع تزتان پیدا کنید. اگر
نمی‌توانید کسی را پیدا کنید با مدیر گروه دانشکده‌ای که شاخهٔ‌ شما در آن
تدریس می‌شود تماس بگیرید و موضوع تزتان را کوتاه شرح دهید. ممکن است او
بتواند کسی را به شما معرفی کند. بعد از اینکه با استاد به توافق رسیدید با
منشی دانشکده تماس می‌گیرید و مدارک لازم را برایش می‌فرستید.

فرم ثبت نام که آمد باید بروید سفارت فرانسه و هفتاد خوان
رستم را برای کسب ویزا پشت سر بگذارید. اینکه به غیر از فرم ثبت نام چه
چیزهای دیگری برای دریافت ویزا لازم است را می‌توانید از سفارت فرانسه
بپرسید.



    ویدیو : تحصيل در سوربن
این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b