لخته شدن خون در پا نشانه چیست؟
همیشه باید مشکلاتی که به واسطه لخته شدن خون
بروز می کنند را جدی بگیرید و ساده از کنار انها نگذرید چرا که خون یکی از
اصلی ترین بخش های بدن است که جز جز بدن با آن سروکار دارد و هر مشکل
کوچکی می تواند نشانه ای از یک خطر بزرگ باشد.
DVT نوعی بیماری است که در اثر لخته شدن خون
در پاها به وجود آمده و جریان خون در رگ های آسیب دیده را کند می کند که
بیشتر در افراد کم تحرک، مسن، باردار و کسانی که دارای اختلالات خونی هستند
رخ می دهد.
عوامل لخته شدن خون در پا
لخته
خون (ترومبوز) باعث می شود جریان خون آهسته شود و این ناحیه متورم، قرمز و
دردناک می شود. اگر لخته های خون به سمت ریه حرکت کند، بیماری انسداد
جریان خون ریوی (عروق مسدود شده در ریه ها) رخ می دهد و ممکن است مشکلات
تنفسی جدی را به وجود آورد. از
عوامل این بیماری، استراحت طولانی مدت در بستر (بیش از سه روز)، پس از
اعمال جراحی (با بیهوشی بیش از 30 دقیقه)، سیگار کشیدن، داشتن اضافه وزن،
مسافرت طولانی هوایی یا با اتومبیل، استفاده از قرص های ضد بارداری و برخی از درمان های جایگزینی استروژن و سابقه شخصی یا خانوادگی از مشکلات لخته شدن خون هستند که خطر ابتلا به DVTرا افزایش دهد. هر
چند ممکن است در ابتدای این بیماری هیچ گونه نشانه و علامتی بروز نکند.
ایمنی فر از راه های درمان این بیماری را تزریق فوری رقیق کننده خون
(هپارین) به منظور پیشگیری از افزایش لخته ها عنوان کرد و افزود: قرص های
رقیق کننده خون (وارفارین) برای درمان این بیماری مناسب است تا مانع از
بزرگتر شدن لخته ها و تشکیل لخته های جدید شود. علاوه بر مصرف دارو، ورزش را فراموش نکنند و در صورتی که زیاد می نشینند راه بروند و پاهایشان را کش دهند.
با پیاز از تشکیل لخته های خونی پیشگیری کنید
ترکیبات شیمیایی که در پیاز وجود دارد از لخته شدن خون جلوگیری میکند این ترکیبات مانع تجمع پلاکت در شریانها و همچنین تشکیل لخته های خونی در سیاهرگ که دو عامل موثر در بروز سکته های قلبی و مغزی است ؛ می شوند
پیاز از قدیمی ترین سبزی هایی است که بشر استفاده می کند. از این سبزی نه تنها برای طعم دادن به غذا، بلکه حتی برای بسیاری حکم طلا داشته و آن را در داد و ستدهایشان به کار می برده اند .
ارزشی که قدیما برای پیاز قائل بودند، بی دلیل نیست زیرا تحقیقات گسترده
پژوهشگران در دهه اخیر از حقایق جالبی در این زمینه پرده برداشته است. اگر
از افرادی هستید که علاقه ای به مصرف پیاز ندارند، حتما این مطلب را
بخوانید.
1 – پیاز ضدانعقاد است
پیاز قرمز می تواند به حفظ کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بیماری های قلبی
پیشگیری کند. محققان با انجام مطالعاتی روی حیوانات متوجه شدند مصرف پیاز
قرمز بعد از 8 هفته می تواند میزان کلسترول بد را در بدن به میزان 20 درصد
کاهش دهد اما در همین دوره زمانی، هیچ تغییری در میزان کلسترول های خوب بدن
به وجود نمی آورد. طبق نتایج تحقیقاتی که در سال 2012 در مجله Clinical
investigation منتشر شد، فلاونوئیدی به نام روتین که به وفور در خانواده
پیازها و سیب وجود دارد، از تشکیل لخته های خونی در عروق پیشگیری می کند. در حقیقت، تشکیل فیبرین در سیاهرگ ها و تجمع پلاکت ها در سرخرگ ها از عوامل بروز لخته های خونی و سکته است که این ترکیب مانع ساخت آن می شود.
2 – پیاز ضد سرطان است
محققان دانشگاه کورنل بعد از مطالعه تاثیر پیاز بر رشد سلولی و تخریب
رادیکال های آزاد، در سال 2004 اعلام کردند موسیر و انواع پیاز به دلیل
خواص آنتی اکسیدانی برجسته ، تاثیر ویژه ای بر کاهش پیشرفت سرطان کبد دارند و از رشد سلول های سرطانی پیشگیری می کنند. طبق تحقیقات دیگر دانشمندان، مصرف منظم پیاز به میزان 2 بار در هفته، به طور واضح خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کم می کند. پیاز سرشار از فلاونوییدهاست و از رشد تومورها جلوگیری و سلول های روده بزرگ را از آسیب حفظ می کند. پختن گوشت با پیاز نیز می تواند به کاهش مواد سرطان زایی که هنگام پخت گوشت در حرارت ایجاد می شوند، کمک کند.
3 – پیاز خون ساز است
اسیدفولیک یا ویتامین 9 B یکی از ترکیبهای مورد نیاز مغز و تضمین کننده
سلامت روان و احساس افراد است. 125 میلی لیتر یا نصف پیمانه آب پیاز می
تواند 9 درصد از نیاز روزانه بدن به اسیدفولیک را برطرف کند بنابراین عادت به خوردن پیاز به تامین نیاز بدن به اسید فولیک کمک می کند.
4 – پیاز استخوان ساز است
طبق تحقیقات پژوهشگران دانشکده پزشکی جنوب کالیفرنیا که مشروح آن در سال
2009 منتشر شد، تراکم استخوان ها در زنانی که روزی یک پیاز مصرف می کنند، 5
درصد بیش از زنانی است که یک بار در ماه پیاز می خورند. از سوی دیگر، در
زنانی که مرتب پیاز مصرف می کنند در مقایسه با زنانی که پیاز نمی خورند،
احتمال شکستگی لگن 20 درصد کاهش می یابد. بنابراین به خانم ها توصیه می شود
برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان، خوردن پیاز را به یکی از عادت های
غذایی خود تبدیل کنند.
5 – پیاز ضددرد است
براساس تحقیقی کلینیکی که در سال 1990 در داکوتای شمالی انجام شد، زنانی که
رژیم غذایی غنی از منگنز دارند، کمتر دچار علایم نشانگان قبل از قاعدگی
مثل دردهای شکمی یا بدخلقی می شوند زیرا پیاز یکی از منابع خوب منگنز به
شمار می رود و این ماده معدنی مانند یک ضددرد عمل می کند.
6 – پیاز ضدفشارخون است
پیاز مانند سیب خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات
و سلامت – بسیار خوب نوعی آنتی اکسیدان به نام کرکتین است. تحقیقات
پژوهشگران که نتایج آن در سال 2007 منتشر شد، نشان داد کرکتین تاثیر ویژه
ای بر کاهش فشارخون دارد و از تخریب دیواره عروق پیشگیری می کند و به این ترتیب خطر بروز بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهد.
چگونه پیاز بیشتری بخوریم؟
پیاز را به صورت خام یا پخته می توانید مصرف کنید ولی یادتان باشد که پیاز
خام آنتی اکسیدان های بیشتری دارد. البته پخت و پز میزان آنتی اکسیدان های
این ماده غذایی را فقط کمی کاهش می دهد.
توصیه می کنیم از پیاز خام برای تهیه انواع سالاد استفاده کنید. البته
پیاز به تنهایی معجزه نمی کند. زمانی خواص این ماده غذایی بیشتر می شود که
تغذیه سالم و متنوع حاوی انواع میوه و سبزی های سرشار از آنتی اکسیدان داشته باشید. در بیشتر غذاها
می توانید از پیاز برای گرفتن بوی زحم استفاده کنید اما اگر می خواهید
پیاز را بپزید یا سرخ کنید، از روغن زیاد استفاده نکنید. اگر هم علاقه ای
به پیاز پخته ندارید، می توانید آن را ریز رنده یا از آب آن در غذاها استفاده کنید.