خواص توت فرنگی برای قلب و عروق

خواص توت فرنگی برای قلب و عروق

توت فرنگی و فواید فوق العاده آن برای سلامت قلب و عروق

 خواص توت فرنگی بسیار است که ما در این بخش خلاصه ای از خواص معجزه آسای توت فرنگی برای پیشگیری از گرفتگی عروق و سلامت قلب را در کنار فواید دیگر توت فرنگی برایتان خواهیم گفت.

توت
فرنگی میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و
مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده
است که روی زمین می خوابد و ریشه می دواند. میوه ی توت فرنگی به صورت وحشی و اهلی می روید و به اسامی چپلک، چپالک، شالکه و چلم نیز خوانده می شود.

این
میوه به حالت خود رو در بعضی نواحی شمالی ایران وجود دارد و بعضی اوقات به
دلیل خوش طعمی میوه آن را به طور مصنوعی پرورش می دهند.

میوه توت فرنگی به صورت، قرمز، گوشت دار و دارای هسته های ریزی است که از ماه اردیبهشت پدیدار می شود و تا آخر مرداد دوام می آورد.

از دیر باز همه قسمت های این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظه ای تانن است به عنوان ضد اسهال وادرارآور استفاده می شده است.

توت فرنگی به صورت های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد: خام، جوشانده، مربا، شربت و بستنی.

 

خواص توت فرنگی برای سلامت قلب و عروق :

توت
فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامینC، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می
باشد که این مواد مغذی باعث می شوند توت فرنگی بعنوان یک جایگزین شیرین،
باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن
شود.همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن
می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه
را نام برد.

تحقیقات اخیر نشان داده است، دریافت روزانه یک واحد توت فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و نیز فشار خون بالا
را کاهش می دهد . فولات، مقدار هموسیستئین خون را کاهش می دهد. هموسیستئین
اسید آمینه ای است که در مقادیر زیاد باعث مسدود شدن رگهای خونی می شود.

همچنین
توت فرنگی دارای مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها مثل الاژیک اسید و
آنتوسیانین(رنگدانه قرمز) است که در پیشگیری از بیماری های قلبی موثرند.

 این مطالعات اهمیت مصرف توت فرنگی را در برنامه غذایی بعنوان عامل بهبود عملکرد سیستم قلبی-عروقی نشان می دهد.

همچنین مطالعات قبلی نشان داده بود که باعث بهبود عملکرد حافظه و کنترل آرتریت روماتوئید( التهاب مفاصل) می شود.

توت فرنگی ، خواص و فواید توت فرنگی ، توت فرنگی برای زن باردار

 فواید فوق العاده توت فرنگی

 

 خواص و توت فرنگی

از دیگر خواص توت فرنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

 مصرف
این میوه علاوه بر وجود انواع ویتامین، املاح و آب که هر کدام اثرات خود
را بر بدن اعمال می  کنند دارای خاصیت تقویت کننده، ملین و خنک کننده نیز
می باشد.

توت فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد.یک واحد توت فرنگی معادل 8 عدد است که 50 کالری انرژی دارد.

توت فرنگی مانند سایر توت ها مثلشاه توت، توت سفید، تمشک و… پاک کننده روده و مثانه است.

توت فرنگی از تصلب شرائین جلوگیری می نماید.

 توت فرنگی اشتها آور است و ادرار را زیاد می کند.

 دم کرده برگ توت فرنگی در زیاد کردن ادرار و شیر بانوان مفید است.

 دم کرده برگ توت فرنگی یا میوه توت فرنگی می تواند نقرس و سنگ های مثانه را معالجه کند.

 املاح
معدنی موجود در توت فرنگی خاصیت مسهلی به آن بخشیده است، زیرا این املاح
عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار می کند و به همین جهت توت فرنگی
برای درمان یبوست مؤثر است.

 اگر توت فرنگی را له کنید و در آب بریزید، نوشابه ای به دست می آید که برای درمان تب هایی که با بیماریهای التهابی همراه می باشد، بسیار مفید است.

 توت فرنگی به علت داشتن آهن و ویتامینC در خونسازی بدن مؤثر است.

 توت
فرنگی به علت دارابودن مقادیر کافی کلسیم و فسفر، در رشد و نمو کودکان و
نوجوانان ، استحکام دندان ها و ترمیم شکستگی استخوان ها بسیار مؤثر است.

مصرف روزانه 5 واحد میوه و سبزی، احتمال ابتلاء به سرطان را کاهش می دهد.

مطالعات جدید نشان می دهد مصرف روزانه 9 یا 10 واحد میوه و سبزی به همراه 3 واحد لبنیات کم چرب، در کاهش فشار خون بالا بسیار مؤثر است.

توت فرنگی ، توت فرنگی برای زن باردار ، جلوگیری از گرفتگی رگهای قلب

نکاتی در مورد مصرف توت فرنگی 

تذکراتی در مورد مصرف توت فرنگی :

نکته
مهمی که در مورد توت فرنگی باید در نظر داشت این است که اولاً به علت تماس
میوه ها بر روی زمین، خاک و کود ممکن است آلوده شود که باید آنرا شسته و
سپس مصرف کرد.

ثانیاً بعضی از افراد نسبت به آن حساسیت دارند و ممکن
است این حساسیت بصورت استفراغ و یا ناراحتی های جلدی بروز کند. همچنین در
افرادی که دارای ناراحتی های پوستی می باشند ممکن است آنها را تشدید کند که
باید این نکته مورد توجه قرار گیرد.

توت فرنگی به علت داشتن اسید
سالسیلیک در بعضی اشخاص، کبد و مثانه را تحریک کرده و جوشهایی شبیه کهیر
ایجاد می کند که به علت آلودگی خون و داخل بدن است

کسانی که معده ای حساس دارند یا مبتلا به بیماری های کهیر، اگزما و آسم هستند ، بهتر است از خوردن توت فرنگی پرهیز کنند.



شاتوت، شاهِ توت‌ها

توت‌ها از بهترین میوه‌ها هستند که نه تنها طعم بسیار عالی دارند، بلکه
حاوی فیتوکمیکال‌ها هستند که شگفتی می‌آفرینند و موجب بهبود و تعدیل سلامت
می‌شوند.

توت‌ها دارای فیبر بالا و قند نسبتا پایینی هستند، بنابراین اگر در حد متعادل مصرف شوند، موجب تغییرات شدید انسولین نمی‌شوند.

بهترین
طریقه مصرف توت به صورت طبیعی و خام است، چرا که حرارت دادن و فریز کردن
آن، به آنتی‌اکسیدان‌های آن آسیب می‌زند؛ البته بعضی از آنتی‌اکسیدان‌ها
حتی پس از حرارت دادن و فریز کردن باقی می‌مانند. انواع گوناگون توت دارای
مقادیر متفاوت از مواد مغذی هستند. شاتوت یکی از انواع توت‌هاست.

شاتوت
از نظر تاریخی، میوه‌ای به حساب می‌آید که از دیرباز شناخته شده است. جالب
است بدانید در اروپا از سال‌های دور، مردم از این میوه برای درمان زخم‌های دهان و تخفیف دردهای مربوط به دندان استفاده می‌کرده‌اند.

استفاده از جوشانده برگ‌های این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده و ریشه آن برای درمان اسهال خونی استفاده می‌شده است.

شاتوت میوه‌ای لذیذ و خوش‌طعم است که بر درختچه‌های کوتاه می‌روید. شاتوت را می‌توان به شکل‌های متفاوتی به صورت خام، پخته و یا به صورت مربا مورد استفاه قرار دارد.

با داشتن مواد مغذی مختلف شاتوت به‌عنوان یک میوه سلامت مطرح است.

وجود
این مواد مغذی و نقش هم‌افزایی این مواد مغذی بر یکدیگر سبب شده است تا
این میوه به‌عنوان منبعی خوب برای تامین نیاز روزانه به ریزمغذی‌های
گوناگون مورد توجه قرار گیرد.

شاتوت برای حفظ سلامت

محققان انجمن تغذیه آمریکا، شاتوت را در مقایسه با 40 نوع میوه تازه دیگر، به عنوان اولین میوه از نظر فعالیت آنتی‌اکسیدانی
قرار داده‌اند که دارای فیتوکمیکال‌های قوی مانند آنتوسیانین است.
آنتوسیانین رنگدانه‌ای است که رنگ سیاه شا‌توت از آن ناشی می‌شود.

شا‌توت خواص مفیدی برای سلامت دارد، از جمله جلوگیری از عفونت‌های دستگاه ادراری، سرطان، بیماری‌های وابسته به سن و حملات سکته مغزی.

شاتوت

شاه‌توت از ساخته شدن کلسترول بد که به بیماری‌ها و حملات قلبی منجر می‌شود، جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، شاه‌توت دارای ویتامین‌هایA  ، C و املاح روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و منیزیم است.

سایر
آنتی‌اکسیدان‌ها و فنول‌های موجود در شاتوت شامل موارد زیر هستند: الاژیک
اسید، روتین، گالیک اسید، هیدروکافئیک اسید، پی کوماریک اسید سینامیک و
آنتی‌اکسیدان‌های مشهور که آنها را به خوبی می‌شناسیم یعنی ویتامین‌های A و
C.

وجود
انواع آنتی‌اکسیدان‌های گوناگون در شاتوت، «درجه ظرفیت جذب رادیکال‌های
آزاد» آن را که یک شاخص اندازه‌گیری تاثیر مواد غذایی در پیشگیری از سرطان‌
است، به رقم 5350 در هر صد گرم رسانده است. این شاخص برای زغال‌اخته حدود 9350، برای تمشک حدود 12 هزار و برای سیب عدد 3100 است.

محتوای متعادل تانن موجود در شاتوت به استحکام جداره رگ‌ها کمک کرده و از خون‌ریزی‌های پوستی جلوگیری می‌کند.

مصرف این میوه در موارد التهاب روده‌ای کمک‌کننده است.

مصرف منظم این میوه فرآیند پیرشدن را کند می‌کند و به دلیل وجود خاصیت ضد باکتریایی آن، به بهبود شرایط اسهال ناشی از باکتری‌ها کمک می‌کند.

مصرف عصاره شاتوت در افراد دچار واریس
سبب کاهش نشت دیواره نازک رگ‌های خونی می‌شود. این عصاره دارای
آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام آنتوسیانیدین است. آنتوسیانیدین‌ به بهبود بافت
پیوندی آسیب دیده کمک می‌کند. مصرف میوه شاتوت نیز اثر مشابهی در رفع این
مشکل دارد.

تحقیقی در ایران

به گزارش شبکه خبر، گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی لرستان طی پژوهشی دریافته‌اند که استفاده از عصاره برگ‌های زیتون و شاتوت در كاهش كلسترول خون و جلوگیری از رسوب چربی در رگ‌ها  نیز تاثیر به سزایی دارد.

نتایج
این بررسی نشان می‌دهد، مصرف عصاره دانه شنبلیله به همراه عصاره برگ‌های
شاتوت و زیتون، اثر آنها را در كاهش كلسترول خون افزایش می‌دهد.

تولید و نگهداری

شاتوت

اگرچه
میوه‌هایی مثل شاتوت در گستره وسیعی‌ از مناطق جغرافیایی كشور به بار
می‌نشینند، مشكلات موجود در پرورش و برداشت این میوه‌ها سبب می‌شود كه
مقدار آنها برای استفاده در مصارف تولیدی كافی نباشد.

وجود مواد مغذی مفید در شاتوت، این میوه را به یک میان وعده عالی تبدیل کرده است.

در صورتی که شاتوت تازه به سرعت فریز شود، می‌تواند مواد مغذی خود را به خوبی حفظ کند.

استفاده از روش سرد کردن سریع برای حفظ مواد مغذی این میوه در کشور‌هایی مانند آمریکا و کانادا به کار گرفته می‌شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top