دیابت، 20 غذایی كه دشمن دیابت هستند

20 غذایی كه دشمن دیابت هستند

اگر مبتلا به دیابت هستید جالب است بدانید آنچه در دهان می‌گذارید، می‌تواند سبب بالارفتن یا پایین آمدن قندخونتان شود.
 
 در اینجا 20 نوع ماده غذایی را به شما معرفی می‌كنیم كه می‌تواند جلوی بالارفتن قندخونتان را بگیرد.

سیب
اكثر
متخصصان تغذیه توصیه می‌كنند حتما در رژیم غذایی خود سیب را بگنجانید زیرا
سیب كالری بسیار پایینی دارد و فیبر آن بسیار بالاست و جلوی گرسنگی را
می‌گیرد. سیب همچنین دشمن كلسترول بد است و میزان قندخون را كاهش می‌دهد.

آووكادو

 پاین میوه غنی از اسیدهای چرب مونوی غیراشباع است كه سبب كند شدن هضم و پیشگیری از افزایش قندخون بعد از صرف غذا می‌شود.

جو
می‌توانید
جو را جایگزین برنج سفید كنید تا میزان قندخونتان بعد از صرف غذا حدود 70
درصد كاهش یابد و تا ساعت‌ها ثابت بماند. فیبرهای حلال جو هضم را كند كرده و
سبب جذب تدریجی قند می‌شود.

سبزیجات
فیبر
حلال تمامی سبزیجات می‌تواند قندخون بالا را مهار كند. در ضمن سبزیجات غنی
از پروتئین هستند و به راحتی می‌توان آنها را جایگزین گوشت قرمز كرد.

گوشت گاو
می‌توانید
قسمت‌های كم چرب گوشت گاو را انتخاب كنید و یك‌چهارم بشقاب‌تان را در هر
وعده غذایی به آن اختصاص دهید. رساندن به اندازه پروتئین به بدن باعث
می‌شود مدت طولانی‌تری سیر بمانید و در صورت لاغر شدن حجم بافت
ماهیچه‌ای‌تان كاهش نیابد. در ضمن مصرف پروتئین به افزایش متابولیسم كمك
می‌كند.

میوه‌های گوشت‌دار
دانه‌دار
انواع میوه‌های گوشتی حاوی یك یا چند دانه كه به رنگ‌های قرمز یا بنفش
موجود است مانند انواع انگور حاوی تركیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند.
محققان می‌گویند این دانه‌های رنگی می‌تواند سبب كاهش قندخون شده و در عین
حال محرك تولید انسولین در بدن باشند.

بروكلی
بروكلی غنی از كروم بوده كه در درازمدت نقشی اساسی و مهم برای تنظیم قندخون دارد.

هویج
هویج یكی از منابع طبیعی غنی از بتاكاروتن است كه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را كاهش داده و قندخون را تنظیم كند.

گوشت مرغ
گوشت
سینه مرغ در مقایسه با ران یا سایر قسمت‌ها چربی كمتری دارد. توصیه ما به
شما این است كه در هر شرایطی به هیچ عنوان پوست مرغ را به خاطر چربی بالایی
كه دارد نخورید.

تخم مرغ
مطمئن باشید خوردن یك یا دو عدد تخم‌مرغ در روز كلسترول خونتان را بالا نمی‌برد و در عوض ساعت‌ها شما را سیر نگه می‌دارد.

ماهی
یكی
از دلایل فوت مبتلایان به دیابت ابتلا به ناراحتی‌های قلبی – عروقی است.
مصرف یك یا دو بار ماهی در هفته می‌تواند این احتمال را حداقل 40 درصد كاهش
دهد. از سوی دیگر اسیدهای چرب موجود در ماهی احتمال ابتلا به دیابت،
مقاومت در برابر انسولین و التهاب را كه از جمله فاكتورهای اصلی ابتلا به
ناراحتی‌های قلبی – عروقی است كاهش می‌دهد.

دانه كتان
دانه‌های
كتان غنی از پروتئین، فیبر، چربی‌های خوب از نوعی كه در ماهی موجود است و
منیزیم است. این مواد قندخون را تنظیم كرده و به سلول‌ها در جذب انسولین
كمك می‌كنند.

شیر و ماست
اینها
مواد غذایی غنی از پروتئین و كلسیم هستند و می‌توانند به كاهش وزن كمك
كنند. از سوی دیگر این مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین می‌برند.

گردو

گردو
حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و سوخت كندی دارد كه به تدریج به
قند تبدیل می‌شود. از سوی دیگر غنی از چربی‌های مونوی غیراشباع است كه برای
سلامت مفیدند.

دانه‌ها تمامی انواع دانه‌ها
غنی
از چربی‌های خوب، پروتئین و فیبر هستند كه می‌توانند قندخون را پایین نگه
داشته و از ابتلا به ناراحتی‌های قلبی – عروقی پیشگیری كنند. در ضمن این
مواد منبع طبیعی استرول است كه چربی خون را كاهش می‌دهد.

جوی دو سر
جوی
دوسر حاوی فیبرهای حلالی است كه در آب محلول بوده و یك خمیر را تشكیل
می‌دهد. مصرف آن باعث می‌شود بین آنزیم‌های هضم‌كننده در معده و مولكول‌های
آمیدون غذا در یك سد چسبناك به وجود بیاید. در نتیجه دستگاه گوارش مدت
طولانی‌تری غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدریج وارد خون می‌شوند.

روغن زیتون
روغن
زیتون طلای مایع نامیده می‌شود زیرا حاوی تركیبات ضدالتهابی و قوی است كه
محققان آن را با آسپیرین مقایسه می‌كنند. افرادی كه رژیم مدیترانه‌ای دارند
و روغن زیتون، میوه و سبزیجات، غلات و گوشت كم‌چرب می‌خورند كمتر به دیابت
و ناراحتی‌های قلبی و عروقی دچار می‌شوند. هر دوی این بیماری‌ها در پی
التهاب در بدن به وجود می‌آیند. برخلاف كره، چربی خوب روغن زیتون سبب
افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین نشده و حتی این مقاومت را كاهش می‌دهد.
روغن زیتون همچنین كندكننده هضم غذا و واردشدن تدریجی قند به خون است.

كره بادام زمینی

تحقیقات
اخیر نشان داده است مصرف كره بادام زمینی می‌تواند اشتها را كور كرده و
سبب سیری بیشتر فرد در مقایسه با زمانی شود كه مواد قندی كم فیبر مصرف
می‌كند. در ضمن كره بادام زمینی غنی از چربی‌های مونوی غیراشباع است كه
می‌تواند قندخون را تنظیم كند.

نان سبوس‌دار

مصرف
زیاد نان سفید می‌تواند حساسیت بدن به انسولین را كاهش داده و سبب افزایش
قندخون شود در صورتی كه نان سبوس‌دار دقیقا برعكس عمل می‌كند.

سیب‌زمینی شیرین
یك
سیب‌زمینی شیرین كه در اجاق كبابی شده 30 درصد كمتر از سیب‌زمینی معمولی
قندخون را افزایش می‌دهد زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذی‌هایی است كه 40
درصد آنها از نوع حلال بوده و سبب كاهش كلسترول و كندی هضم غذا می‌شوند. در
ضمن سیب‌زمینی شیرین غنی از كاروتنویید و رنگ‌دانه‌های زرد و نارنجی است
كه به ارگانیسم‌ها اجازه عكس‌العمل در برابر انسولین را می‌دهد. سیب‌زمینی
شیرین همچنین غنی از اسید كوروژنیك است. این تركیب گیاهی طبیعی می‌تواند به
كاهش مقاومت در برابر انسولین كمك كند.


توصیه های غذایی در دیابت

هدف اصلی از رژیم درمانی در بیماران دیابتی، استفاده از موادغذایی به
صورت متعادل است. اصولاً رژیم غذایی ای كه توسط كارشناسان و متخصصان تغذیه
برای افراد دیابتی تهیه می شود دارای اهداف زیر است:

– رساندن قند خون به سطح طبیعی

– حفظ سطح چربی های خون در حد طبیعی

– كاهش مشكلات خاص بیماران دیابتی

– به دست آوردن و حفظ وزن ایده آل

– رساندن مواد مغذی به بدن به میزان لازم

– تأمین انرژی موردنیاز بدن جهت انجام فعالیت های لازم

– جلوگیری از بروز عوارض و مشكلات ناشی از دیابت

توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به دیابت نوع اول

1. سعی كنید برنامه غذایی خود را به طور منظم تنظیم كنید. به نحوی كه هر روز در ساعات معینی غذا بخورید.

2. روزانه بین 4 تا 5 وعده غذا بخورید.

3. در هر وعده مقادیر متناسبی از كربوهیدرات ها را مصرف كنید تا دچار عوارض ناشی از نوسانات قندخون نشوید.

4. چربی دریافتی از طریق موادغذایی را محدود كنید.

5. مصرف قندهای ساده مانند شكر، شكر قرمز، عسل و شربت ذرت را محدود كنید.

6.
مصرف فیبر را تا میزان 25 میلی گرم به ازای هر 1000 كیلوكالری دریافتی
افزایش دهید. جهت اطلاع از میزان كالری موردنیاز روزانه خود، با متخصص
تغذیه مشورت نمایید. منابع غذایی فیبر عبارتند از : انواع میوه و سبزی،
حبوبات و غلات سبوس دار.

7. تلاش كنید از محصولات بدون قند مانند نوشابه های بدون قند، ژله بدون قند و بیسكوئیت های بدون قند استفاده كنید.

8. از میوه های تازه و كلوچه های كم چربی و غلات به عنوان میان وعده استفاده كنید.

9. هر روز صبح، غلات پرفیبر را برای صبحانه انتخاب كرده و از مصرف غلات دارای مقادیر زیاد شكر خودداری كنید.

10. به جای آب میوه از میوه تازه استفاده كنید.

11. از شیرهای كم چربی استفاده كنید.

12. روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید.

توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم

از
آنجایی كه بیماران دیابت نوع دوم در سنین بالاتری قرار دارند، مهم ترین
كار در این بیماران، كنترل وزن می باشد. بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم
باید توصیه های ذیل را مدنظر قرار دهند:

1. مصرف فیبرهای محلول به
میزان 25 گرم به ازای هر 1000 كیلوكالری ضمن ایجاد احساس سیری ، می تواند
به كنترل قندخون كمك كند. یكی از انواع فیبرهای محلول پكتین می باشد كه در
سیب ، مركبات مثل پرتقال، لیمو و گریپ فروت ، توت فرنگی ، هویج و غلات سبوس
دار وجود دارد . غیر از این مواد غذایی، منابعی فیبری كه در بالا ذكر شده
اند را نیز مصرف كنید.

2. تعداد وعده های غذایی خود را افزایش دهید.

3. حتما قبل از صرف غذا از سالاد یا موادغذایی كم كالری مانند كاهو، كرفس، ژله بدون قند و سوپ های ساده و كم كالری استفاده كنید.

4. از مصرف آب میوه در صبح و به صورت ناشتا خودداری كرده و به جای آن در طول روز از میوه تازه استفاده كنید.

5. از نوشیدنی ها و دسرهای بدون قند استفاده كنید.

6. آرد گندم كامل را جانشین آرد سفید كنید.

7. از مصرف روغن ماهی و مكمل نیاسین خودداری كنید زیرا باعث افزایش قند خون می شوند.

8. مصرف چربی ها را در برنامه روزانه غذایی خود طبق نظر متخصص تغذیه كاهش دهید.

9. روزانه 8 لیوان آب بنوشید.

نكات مهم و قابل توجه برای خانواده ها و بیماران

1.
افراد دیابتی مبتلا به بیماری كلیوی نیز باید به تغذیه خود توجه خاصی
داشته باشند، زیرا بیماری كلیوی با عمل بسیار از مواد مغذی تداخل دارد. لذا
مصرف مكمل های تغذیه ای مگر با اجازه متخصص تغذیه توصیه نمی شود.

2.
از آن جایی كه كمبود بعضی از ویتامین ها باعث تشدید بیماری دیابت می گردد،
باید سعی كرد تا مقادیر متناسب ویتامین ها از طریق موادمغذی دریافت شوند.
به دلیل افزایش نیاز به ویتامین ها در این بیماران باید مكمل ویتامینی مصرف
شود، ولی برای جلوگیری از عوارض مصرف بیش از حد آنها با متخصص تغذیه مشورت
كنید.

3. ویتامینC برای ورود به داخل سلول، نیاز به انسولین دارد.
تحقیقات نشان می دهد كه مقدار این ویتامین در افراد دیابتی پایین تر از حد
طبیعی می باشد؛ لذا مصرف میوه و سبزی فراوان و همچنین مكمل ویتامینC ضروری
است.

4. بعضی از داروهای خوراكی كاهش دهنده قند خون، باعث كمبود
ویتامینB12 در بدن می شوند. بنابراین در این مورد نیز باید با یك متخصص
تغذیه مشورت كنید، زیرا كمبود این ویتامین می تواند باعث تخریب بافت عصبی
شود.

5. بیماری دیابت می تواند باعث كمبود بیوتین در بدن شود. از آن
جایی كه كمبود این ماده مهم می تواند باعث تخریب بافت عصبی در بازوها و ساق
پا شود، مشورت با متخصص جهت آشنایی با منابع مصرف و میزان مورد نیاز آن
ضروری است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top