طرز تهیه غذای رژیمی برای لاغر شدن
طرز تهیه غذای رژیمی برای لاغر شدن
مواد لازم برای تهیه غذای رژیمی لاغری 2 نفر :
عدس | یك سوم پیمانه |
آب | 2 پیمانه |
بلغور | یك سوم پیمانه |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز خردشده | یك دوم بزرگ یا یك عدد متوسط |
زیره سبز | یك دوم قاشق چایخوری |
جعفری خردشده | 3 قاشق غذاخوری |
نمك و فلفل | به مقدار لازم |
موسیر و آبلیمو | به مقدار دلخواه |
مواد لازم برای تهیه غذای رژیمی
طرز تهیه غذای رژیمی لاغری :
ابتدا
عدس را بشویید، با آب درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی شعله بگذارید تا
جوش بیاید. اگر روی آن كف كرد با قاشق بگیرید. شعله آن را كم كنید، نمك
بزنید و بگذارید 30 دقیقه بپزد تا نرم شود. نگذارید تمام آب عدس بخار شود.
حالا
بلغور را درون ظرف بریزید و به آن نمك بزنید. سپس آن را درون قابلمه عدس
بریزید. اگر آب كم است میتوانید اضافه كنید. با هم مخلوط كنید و 30 دقیقه
دیگر بگذارید بپزد تا بلغور نرم شود و آب اضافی هم كم شود.
در همین
حین روغن را درون یك ظرف بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید سپس پیاز را
درون روغن بریزید و 15 ـ 10 دقیقه بگذارید تا طلایی شود. سپس زیره را درون
ظرف ریخته و كمی تفت دهید.
وقتی عدس و بلغور پخته شد همه را درون ظرف بریزید و با هم مخلوط كنید.
همه
مواد را درون یك كاسه بریزید. دستان خود را كمی خیس كنید و 5 ـ 3 دقیقه
مواد را ورز دهید. اگر مواد به دستتان میچسبد كمی دست خود را خیس كنید و
اگر مواد به نظرتان خشك شده كمی آب به آن اضافه كنید. جعفری را نیز به
مخلوط اضافه كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كنید. در نهایت مواد را به صورت
كوفته به اندازههای دلخواه درون ظرف چیده و با جعفری غذای رژیمی خودرا
تزیین كنید.
چرا از عدس برای تهیه غذای رژیمی لاغری استفاد کنیم
عدس
حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین (26 درصد)، اسیدفولیك و فیبرهای محلول و
نامحلول غذایی است. از ویتامینهای موجود در عدس میتوان به ویتامینهای C و
B اشاره كرد. فیبر محلول موجود در عدس همراه كلسترول باعث كاهش سطح
كلسترول خون میشود. علاوه بر آن این فیبر موجب كاهش هضم و جذب
كربوهیدراتها میشود. بنابراین از تغییرات سطح قند خون در افراد مبتلا به
دیابت جلوگیری میكند.
عدس به جلو راندن غذا در لوله گوارش سرعت میبخشد، بنابراین از یبوست جلوگیری میكند.
از آنجا كه فیبرهای نامحلول موجود در عدس قابل هضم نیستند و بدون تغییر از
بدن دفع میشوند، بنابراین كالری اندكی را به بدن میرسانند و در عین حال
قسمتی از حجم غذای رژیمی را به خود اختصاص میدهند. بنابراین این غذای رژیمی انتخاب خوبی برای افرادی كه قصد لاغر شدن دارند به شمار میرود. همچنین به این ترتیب افرادی كه قصد لاغر شدن
دارند میتوانند به علت پروتئین بالا، عدس را جایگزین گوشت قرمز كنند.
بعلاوه عدس غذای مناسبی برای افرادی است كه از رژیمهای گیاهی استفاده
میكنند.
هر پیمانه عدس (198 گرم) پخته شده و بدون نمك حاوی 230 كالری، 16 گرم فیبر و 18 گرم پروتئین است. همچنین این مقدار عدس حاوی 37 درصد آهن است
كه به غنیشدن ذخایر آهن بدن كمك میكند. مزیت آهن عدس نسبت به آهن موجود
در گوشت این است كه مجبور نیستید به همراه آهن، چربی و كالری بالایی دریافت
كنید.
آهن هم در ساختار هموگلوبین كه برای نقل و انتقال اكسیژن
لازم است شركت میكند و هم جزء كلیدی آنزیمهایی است كه در تولید انرژی و
سوخت و ساز نقش دارند.
عدس
پخته نشده را در صورتی كه در جای خشك، خنك و تاریك قرار دهید تا 12 ماه
قابل نگهداری است. از آنجا كه انواع مختلف عدس زمان طبخ متفاوتی دارند،
آنها را با هم مخلوط نكنید. عدس پخته شده را میتوان تا 3 روز در ظرف در
بسته در یخچال نگهداری كرد.
طرز تهیه خوراک گل کلم با تخم مرغ
آکاایران: طرز تهیه خوراک گل کلم با تخم مرغ
بنا به گزارش آکاایران : نخود سبز پخته شده 1 و 1/2 لیوان . روغن کنجد 4 قاشق . گوشت راسته گاو خرد شده 3 لیوان
پیازچه خرد شده نصف لیوان . هویج بزرگ خرد شده 1 عدد . سیر رنده شده 2 حبه
گل کلم کاملا ریز شده 500 گرم . سس سویا 6 قاشق . تخم مرغ زده شده 2 عدد
طرز تهیه: 2 قاشق از روغن کنجد را در تابه بزرگی بریزید و گوشت های خرد شده را درون آن به مدت 5 الی 10 دقیقه خوب هم بزنید و بپزید. گوشت را به بشقابی انتقال دهید.
2 قاشق دیگر روغن کنجد در تابه بریزید و
اینبار پیاز ها، هویج و سیر را درون تابه بریزید و تفت دهید تا نرم شوند.
پس از چند دقیقه گل کلم را اضافه کنید و تا جایی که آنها کمی پخته و قابل
جویدن شدند آنها را بپزید.
گوشت ها، نخودسبز و سس سویا را به سبزیجات اضافه کنید و تقریبا 7 یا 8 دقیقه آنها را باهم مخلوط کنید تا قهوه ای رنگ شوند. مواد را در یک طرف تابه جمع کنید و در طرف دیگر تخم مرغ ها را بریزیر و هم بزنید تا وقتیکه خوب پخته شدند، آنها را با بقیه مواد مخلوط و سپس سرو کنید.