خوراکی های مضر و مفید در تابستان

غذاهای مفید و مضر در فصل تابستان کدامند؟

بهترین خورد و خوراک در فصل تابستان

دیدگاه
طب سنتی ـ اسلامی سبک زندگی افراد باید در فصول مختلف سال متفاوت باشد.
غذاهایی که فرد در فصول مختلف می خورد و حتی میزان خواب و فعالیت بدنی در
یک فصل باید با فصل دیگر تفاوت داشته باشد تا بتوانیم با ایجاد سازگاری به
بالاترین سطح توانایی و سلامت دست یابیم. دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش می گوید:با توجه به گرمای فصل تابستان و خشکی هوا باید افراد برخی اصول و پرهیزهای غذایی را مورد توجه قرار دهند تا بتوانند در این فصل گرم در سلامت کامل به سر ببرند.این متخصص در پاسخ این پرسش که چه افرادی در این فصل در معرض آسیب بیشتر قرار می گیرند، می گوید:در فصل تابستان،
افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر در معرض آسیب هستند چون مزاج این افراد با
مزاج تابستان برابری می کند و احتمال خطر در این افراد بیشتر است. بر این
اساس، باید از تمام خوردنی ها و نوشیدنی هایی که حرارت را بالا می برد و
باعث خشکی بدن می شود، اجتناب کنند. 

غذاهای مضر تابستانی

ادویه تند همچون فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران، سس های تند و خردل، سبزیجات تند مانند سیر و پیاز و انواع سبزی خوردن نظیر ترخون، نعناع،
تره، شاهی و شوید به گفته دکتر میرغضنفری در گروه خوردنی هایی هستند که
باید در مصرف آن بخصوص در این فصل جانب احتیاط را رعایت کرد. این متخصص در
پاسخ این پرسش که چرا مصرف خوراکی های شور باعث بی قراری گرم مزاجان در این
فصل می شود، می گوید:نمک، مزاج گرمی دارد و مصرف هر ماده غذایی یا تنقلی
که با نمک شور شده باشد، برای همه مزاج ها بخصوص گرم مزاجان در این فصل زیان آ ور است؛ بخصوص مغزهای آجیلی شور که علاوه بر مزاج گرم نمک، طبع این مغزها نیز گرم و خشک است و می تواند مضر و التهاب آور باشد. در میان مغزهای آجیلی، بادام یا فندق به دلیل آن که طبع ملایم تری دارند، اگر از انواع خام و بدون نمک
و در مقدار پایین مصرف شوند، مشکل خاصی ایجاد نمی کنند، ضمن این که توصیه
می شود از مصرف زیاد فسنجان به دلیل دارا بودن گردو و حلوا ارده به خاطر
کنجد آن که طبع بسیار گرمی دارد، اجتناب کنید.این متخصص فیزیولوژی تصریح می کند:سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی، باعث گرم و خشک شدن مزاج می شود و نباید در مصرف غذاهای تهیه شده به این روش زیاده روی کرد. شیرینی و شکلات، عسل، کشمش، مویز و میوه های شیرین همچون انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس نیز که مزاج گرم دارند، نباید در خوردنشان زیاده روی شود. 

پس چه بخوریم؟

آب دوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و خیار و ماست و اسفناج
(بورانی) از جمله بهترین غذاهای حاضری و خودمانی این فصل هستند و به گفته
دکتر میرغضنفری توصیه می شود، در تابستان، اغلب غذاها را به روش آبپز تهیه
کنید تا سریع تر هضم شوند. مصرف کدوی پخته، آش، سوپ، انواع خورش قورمه و کرفس و اسفناج که سبزی آن سرخ نشده و گوشت چندانی نداشته باشد و با غوره، آبغوره، آبلیمو، لیموعمانی و نارنج ترش شده باشد، گشنیز پلو و سالاد کاهو و خیار با آبلیمو در این فصل توصیه می شود.این متخصص تاکید می کند:سوپ جو و آش جو به دلیل خنک بودن از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن در فصل گرماست. مصرف شیر و دوغ و آب کافی نیز برای رفع کم آبی بدن و افزایش حجم خون و پیشگیری از سرگیجه و سردرد
توصیه می شود . در تابستان به واسطه تبخیر آب بدن، خون غلیظ می شود و کاهش
حجم پیدا می کند و بر این اساس، خونرسانی و اکسیژن رسانی به مغز مختل می
شود و سبب بروز سرگیجه، سردرد و در برخی موارد غش می شود.به گفته این استاد دانشگاه در میان میوه ها و آب آنها انواعی که ترش و شیرین اند همچون آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت بسیار مفیدند.این
متخصص فیزیولوژی در پاسخ این پرسش که خوردن چه ترشی هایی را در این فصل
توصیه می کنید، می گوید:انواعی که خیلی تند نباشد، زیرا در این صورت سبب
افزایش حرارت بدن می شود. افراد با مزاج سرد نیز نباید در مصرف خنکی ها حتی
در این فصل زیاده روی کنند. تغذیه درفصل تابستان

اهمیت استحمام و خوابیدن در فصل گرما

به توصیه دکتر میرغضنفری، استراحت در این فصل به افراد کمک می کند تا مزاج آنها خنک شود. ضمن این که دوش آب سرد،
استحمام و پاکیزگی بدن، شنا در آب روان، پوشیدن لباس های نخی و نازک و
ورزش در سالن و در هوای خنک و مطبوع، مفید است. این متخصص، فعالیت بدنی
سنگین و انجام ورزش های گرم و خشک همچون فوتبال، والیبال و دویدن را بخصوص
در اواسط روز و زیر آفتاب منع و مصرف آب گرم و توقف زیر نور خورشید و گرسنگی و تشنگی را مضر عنوان می کند و می گوید:در این فصل باید گرسنگی و تشنگی را سریع برطرف کرد چون گرمی و خشکی فصل ممکن است به معده خالی آسیب برساند، ضمن این که چون ناهار وسط روز که هوا بسیار گرم و قوه هاضمه ضعیف است خورده می شود نباید سنگین باشد. 

مرغ و ماهی، جایگزین گوشت قرمز

گوشت قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد در فصل تابستان باید کمتر مصرف شود، بخصوص گوشت شتر که مزاج بسیار گرمی دارد. در میان انواع گوشت سفید با وجودی که نسبت به گوشت قرمز
دام، مزاج ملایم تری دارند اما گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین به سبب
گرمای زیادی که تولید می کنند، در این فصل باید کمتر مورد استفاده قرار
گیرند. گوشت مرغ و ماهی گرمای کمتری دارد و بخصوص ماهی با داشتن مزاج سرد و تر به شرطی که با ادویه تند و شور نشده باشد و آبپز باشد، برای این فصل بسیار مناسب است.


خوراکی های مضر و مفید در تابستان

خوراکی های مضر و مفید در تابستان

Beat-Depression-With-These-Summer-Delights-01-722x406

این دانستنی های مفید می توانند به اطلاعات
عمومی شما در زمینه های مختلف غذایی اضافه کنند که با به کارگیری آنان می
توانید بفهمید چه میوه ای و چه خوراکی برای چه فصلی مناسب تر است.

از این موضوع بگذریم کم کم به فصل تابستان
نزدیک می شویم با رسیدن به فصل تابستان و افزایش رطوبت و گرما ، اشتها و
قدرت سیستم گوارشی نیز افزایش می یابد به همین دلیل قصد داریم شما را با 5
ماده غذایی که به دلیل عوارض انها در تابستان که نباید در مصرف انها زیاده
روی کرد اشنا کنیم با ما همراه باشید

سیر
سیر دارای خواص آنتی بیوتیکی فراوانی است اما شهرت ان بیشتر به علت خاصیت
ضد سرطانی ان بوده و و ان را به عنوان یک سبزی ضد سرطان می شناسند اما چرا
باید از انها در طول تابستان کمتر استفاده کرد ؟ دلیل ان این است که باعث
به هم خوردن تعادل دمایی بدن شده و همچنین باعث عدم تعادل در مایعات بدن
نیز می گردد که به دنبال ان می تواند باعث ایجاد بیماری های پوستی ناگهانی،
راشهای قرمز رنگ بر روی پوست ،آکنه احساس سوزش و آسیب کبدی شود.

• شما می توانید به جای سیر در فصل تابستان مقدار کمی زنجبیل یا رازیانه و یا نعنا استفاده کنید

لیمو
نوشدنیهای حاوی لیمو یکی از محبوب ترین و موردعلاقه ترین نوشنیدنی ها در
فصل تابستان می باشد اما به دلیل افزایش سوخت وساز بدن در فصل تابستان باعث
عدم تعادل در مایعات بدن می شود .مصرف نوشدنی های حاوی لیمو در فصل
تابستان باعث افزایش شیره معده می شود که به دنبال ان عوارض عذاب اوری
مانند سوهاضمه ، سوزش سردل، رفلاکس اسید معده ،زخم معده و… را به دنبال
دارد.

• جایگزین مناسب برای لیمونادها در فصل تابستان نوشیدنی های گیاهی و اب
نارگیل می باشد که می تواننداز عوارض ناشی از سومصرف لیمونادها را جلوگیری
کنند
عسل
بعضیها به عسل لقب شفا دهنده راداده اند زیرا دارای فواید زیادیست ولی
همانطور که قبلا گفتیم در کنار فواید عوارضی نیز وجود دارد زمانی که عسل در
معرض گرما قرار گیرد باعث می شود که در مولکولهای انها واکنشهای انجام شده
و عسل را به یک ماده سمی تبدیل می کند که این ماده سمی می تواند باعث
ایجاد بیماری های مانند سرطان اختلالات خود ایمنی مشکلات عصبی و… شود.
• به جای عسل می توان شکر مصرف کرد، به خاطر داشته باشید که در مصرف شکر نیز زیاده روی نباید کرد

ماست
یکی دیگر از مواد غذایی مشکل ساز در فصل تابستان ماست است ، همانگونه که می
دانید ماست نیز دارای خاصیت اسیدی است البته این میزان در ماست ترش بیشتر
است که باعث عوارضی در سیستم گوارشی بدن در فصل تابستان می شود که از جمله
انها ورم معده، بیماری های معده وسوهاضمه اشاره کرد.

نوشیدنی های سرد
اگر چه نوشیدنیهای سرد در فصل تابستان بسیار لذت بخشند اما در کنار این حس
لذت باعث توقف هضم و کند کردن سوخت و ساز بدن می شوند که به نوبه خود باعث
ایجاد مشکلاتی در سیستم بدن می شود که از جمله انها می توان به تشکیل سموم
داخلی در بدن اشاره کرد.
• همچنین باید در فصل تابستان از جاگزین کردن این مواد به جای اب در حین غذا خوردن تا حد ممکن اجتناب کرد

این مقاله با کمک از پایگاههای اینترنتی طب سنتی نوشته شده است و نمی
توان عوارض ناشی از این مواد غذایی را به طور صد در صد تایید کرد پس حتما
به شما توصیه می کنیم که در این مورد و عوارض ناشی از این مواد حتما ولطفا
با پزشک خود مشورت کنید.
همانگونه که دیدید در کنار فواید بسیار زیاد مواد غذایی انها دارای مضراتی
نیز می باشند پس به شما توصیه می کنیم در مصرف هیچ ماده غذایی زیاده روی
نکنید تا به عوارض عذاب اور ناشی از انها دچار نشوید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top