خواص عنبه

عناب در طب سنتی

در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب به خصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.

فرآوری: مریم مرادیان نیری – عناب

عناب,خواص عناب,فواید عناب,طب سنتی,عناب در طب سنتی

آکاایران: عناب در طب سنتی

شاید برایتان جالب باشد بدانید به عناب، خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی نیز می گویند. در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب به خصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
مزاج عناب از نظر طب قدیم معتدل و به اعتقاد ابوعلی سینا کمی سرد است و حرارت بدن را فرو می نشاند و تب بر خوبی است.
بنا به گزارش آکاایران : عناب به دلیل داشتن لعاب، نرم کننده سینه و ضد سرفه است و چای یا جوشانده آن گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس را برطرف می کند و برای جلوگیری از التهاب و آبریزش بینی توصیه می شود.

همان گونه که در روایات هم آمده است عناب خواب آور و آرام بخش اعصاب است و بی خوابی و خستگی شدید را برطرف می کند، مقوی سیستم ایمنی بدن است و برای تقویت مغز و حافظه مفید و عامل مهار کننده افزایش قند و فشار و اوره خون بوده و به سبب داشتن فیبر محلول، در کاهش چربی خون مؤثر است. عناب یکی از میوه هایی است که در درمان بیماری های کبدی از جمله کبد چرب مفید است.
این میوه ملین بوده و تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست به اثبات رسیده است و توصیه شده هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار دهید و میل کنید.
مطالعات بالینی نشان داده عناب مقوی دستگاه گوارش و هضم کننده غذا و ضد نفخ است. این میوه قدرت ماهیچه ها را زیاد می کند و بنیه بدن را افزایش می دهد.

چگونه عناب خشک را جویدنی کنیم؟

به طور معمول فصل برداشت عناب اول شهریور تا اوایل مهر است. اگر باغداران عناب را به صورت تر و تازه به بازار عرضه کنند کمتر از ده روز کپک می زند یا ترش می شود. به همین دلیل باغداران بخش عمده ای از عناب را خشک یا صبر می کنند میوه روی درخت خشک شود و سپس به بازار عرضه می کنند. عناب خشک تا 8 ماه بدون یخچال قابلیت نگهداری دارد.
چون جویدن عناب خشک به دندان آسیب
می زند، در نتیجه قبل از مصرف آن را بشویید و به مدت 2 دقیقه و نه بیشتر
در آب غوطه ور کنید. سپس 3 تا 4 ساعت صبر کنید تا رطوبت به مغز عناب نفوذ کند و بافت آن برای خوردن نرم و دلچسب شود.
لازم است بدانید عناب
تا 40 درصد وزن خود رطوبت جذب می کند و اگر بیش از 2 دقیقه در آب غوطه ور
باشد لیچ شده و ویتامین های محلول در آب آن خارج می شود. هرگز عناب را خارج از فصل به شکل تر نخرید، چون رطوبت آن مصنوعی است و شما به جای بخشی از وزن عناب، آب می خرید و مهم تر آن که ماندگاری آن به شدت پایین می آید و در کمتر از یک هفته خراب می شود.

نیم رس آن بندآورنده شکم بوده و آشامیدن ساییده آن با دانه جهت زخم روده ها به کار می رود

به طور کلی عناب:
دارای مزاج سرد و تر به اعتدال است.
صاف کننده خون و مولد خون صالح و نیکو است.
منضج اخلاط غلیظ است.
نرم کننده ریه و احشا است.
مسهل اخلاط رقیقه است.
برای رفع خشونت سینه و حلق و صدا ناشی از حرارت و سرفه و درد سینه و انواعی از آسم مفید است.
مسکن التهاب مخصوصا التهاب معده و تشنگی و حدت خون و کبد و گرمی است.
اصلاح کننده فساد کبد است.
نیم رس آن بندآورنده شکم بوده و آشامیدن ساییده آن با دانه جهت زخم روده ها به کار می رود.
ساییده با دانه آن با آب سرد جهت رفع اسهال مفید است.
جوشانده برگ آن را صاف کرده هر روز یک استکان با قدری شکر تا پنج روز متوالی بنوشید. این جهت خارش بدن مجرب است.
مصرف روزی یک استکان شربت عناب به ویژه در فصول گرم سال برای افرادی که غلظت خون و امتلای دم (انباشتگی خون در بدن و بیماری های ناشی از آن) دارند بسیار مفید است.

عناب

طرز تهیه شربت عناب
ابتدا 800 گرم عناب خشک را زخمی کرده و 12 ساعت در آب بخیسانید سپس آن ها را در 4 لیتر آب بجوشانید تا بپزد سپس عناب ها را له کرده مایع به دست آمده را صاف کرده و 3 کیلو شکر در آن بریزید و دوباره کمی بجوشانید، شربت عناب به دست می آید. هنگام نیاز نیم استکان از این شربت را در یک لیوان آب خنک حل کرده و بیاشامید تمام خواص دارویی عناب در این شربت موجود می باشد.
این شربت برای پاکسازی و تصفیه خون بسیار مفید است همچنین افرادی که به دلیل غلبه خلط دم حجامت می کنند بهتر است قبل از حجامت به مدت 15 روز از این شربت میل کنند.
البته مصرف عناب و در برخی موارد شربت آن در افرادی که معده های سرد و بیمار دارند باعث نفخ می شود در این صورت می توان از کمی عسل استفاده کرد.

جوشانده عناب: برای تهیه جوشانده عناب ۵۰ گرم آن را در یک لیتر آب بجوشانید تا حجم آن دوسوم شود.

مقدار مصرف
مقدار مصرف عناب در روز حداکثر پنجاه عدد (که معمولاً بین 10- 20 عدد کافی است) می باشد.
مضر معده سرد و تر و نفاخ (مخصوصا زیاد خوردن آن) است. مصلح آن شکر و مویز و گلاب است.
مصرف زیاد و طولانی مدت عناب باعث کم شدن قدرت و غرایز جنسی می شود، اما مصرف متعادل آن به رفع اختلالات جنسی و نازایی کمک می کند. مصلح آن در این حالت عسل می باشد.



علائم قابل تشخیص سرطان پوست کدامند؟

سرطان پوست یک بیماری بسیار جدی است که باید فورا درمان شود است. پوست در معرض نور آفتاب ممکن است خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان داشته باشد،همچنین می تواند در پاها و پشت رخ دهد. بهترین راه برای درمان سرطان پوست این است که علائم اولیه بررسی شود، که باید از علائم هشدار دهنده این بیماری آگاه باشیم

این علائم که می توان آنها را بر روی پوست تشخیص داد کدامند و کدام یک از این علائم ما را به وجود سرطان مشکوک می کند و لزوم مراجعه به پزشک را ضروری می سازد؟

حسابی مراقب جوش های تان باشد

ملانوم با ۸۴۰۰ مورد ابتلا در سال در فرانسه، خطرناک ترین سرطان پوست
است، و مورد بسیار نگران کننده این است که هر چه برنزه کردن در دنیا
بیشتر مد می شود، آمار ابتلا به این بیماری نیز افزایش می یابد! اصلی
ترین فایدۀ تشخیص نخستین علائم ملانوم، مراجعه به پزشک و بهره مند شدن از
درمان بسیار سریع است که قطعاً مفیدتر خواهد بود.
اگر به طور مرتب
یا در موارد تردید نسبت به وجود بیماری، به متخصص پوست مراجعه شود، در
ملانوم نشانه هایی وجود دارد که متخصص پوست را به اشتباه نمی اندازد.
توصیه می شود که به موازات مراجعه به پزشک، خودتان هم پوست تان را مورد معاینه قرار دهید.
تمام قسمت های پوست بدن را نمی توان به راحتی دید، بنابراین بر اساس یک
قرارداد کلی، خودتان، پشت، کتف ها و ران های تان را معاینه کنید.
بهترین حالت این است که این معاینه دو بار در سال انجام گیرد.

علائم قابل تشخیص سرطان پوست کدامند؟

۱)زخمی روی پوست که به درستی درمان نمی شود و بیش از ۳ یا ۴ ماه طول بکشد.
۲)یک لکه یا جوش که اندازه و ظاهرش عوض می شود، خونریزی می کند و یا حساسیتش تغییر می یابد.
۳)به طور کلی به تمام زخم هایی که معیارهای زیر را داشته باشند، باید مشکوک شوید:

نامتقارن بودن،
لبه های نامنظم،
رنگ غیر یکدست،
قطر بیش از ۶ میلی متر که افزایش هم بیابد،
جوشی که ظاهر، اندازه و رنگ آن تغییر کند یا ناهموار و زمخت شود،

اینها نشانه هایی هستند که باید فوراً آگاه تان کنند و با مشاهدۀ آنها بی معطلی به پزشک مراجعه کنید.

همۀ ملانوم ها شبیه به هم نیستند…
بدون اینکه علائم را با هم اشتباه بگیرید، باید بدانید که گاهی اوقات ملانوم از رشد جوش هایی که قبلاً وجود داشته، ایجاد نمی شود.
از سوی دیگر برخی ملانوم ها به رنگ های سیاه یا قهوه ای نیستند، اما
ظاهرشان واضح تر است. به همین جهت مراقبت های مداوم و دقیق از پوست و توجه
به آن بسیار مفید خواهد بود…

چه کسانی بیشتر در معرض خطر پیشرفت سرطان قرار دارند؟

کسانی که کودکی یا بزرگسالی شان در معرض نور آفتاب قرار دارند.
پوست های روشن، که در مقابل خورشید، خیلی راحت می سوزند.
افرادی که در خانواده شان سابقۀ ملانوم وجود دارد.
کسانی که تعداد زیادی جوش های بزرگ دارند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top