گرم کردن غذا در مایکروفر دیابتزاست
اکثر ما حداقل یک بار در روز وعده ناهاری خود را در محل کار در مایکروفر
گرم میکنیم در حالی که از عواقب این روش مدرن برای غذا گرم کردن بیخبریم!
به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که این روش با افزایش خطر ابتلا به دیابت همراه است.
در مطالعه جدید تاکید شده که این روش سریع برای گرم کردن مواد خوراکی عوارض
بسیاری برای سلامتی دارد و باعث میشود که مقدار قابل توجهی از مواد
شیمیایی سمی وارد غذا شود. برخی از این مواد شیمیایی عامل بروز مقاومت
انسولینی و فشارخون بالا هستند که هر دوی این نارساییها، فاکتورهای مهم در
بروز دیابت به حساب میآیند.
دکتر «لئوناردو ترانساندی» از مرکز پزشکی «لانگون» در نیویورک گفت: احتمال
اینکه این مواد شیمیایی به میزان کم و از راهی غیر از گرم کردن مواد خوراکی
نیز وارد بدن شوند، وجود دارد اما حرارت، میزان آلودگی را افزایش میدهد.
این تیم تخصصی به مطالعه دو نوع فتالات که در مواد پلاستیکی وجود دارند و
استفاده از آنها از 10 سال پیش در تولید مواد پلاستیکی رایج شده، پرداختند.
در این بررسی سطح DINP و DIDP در نمونه ادرار تعدادی کودک و نوجوان مورد
مطالعه قرار گرفت تا ارتباط احتمالی میزان این دو ترکیب با سطح فشارخون
ارزیابی شود.
به گفته ترانساندی در این مطالعه فاکتورهای دیگری همچون رژیم غذایی، جنسیت،
نژاد، سن، درآمد و فاکتورهای دیگر موثر در بالا رفتن فشارخون در نظر گرفته
شدند. در بررسی انجام شده مشخص شد رابطه مستحکمی بین فشارخون بالا و سطح
DINP/DIDP در نمونه ادرار شرکتکنندگان وجود دارد. همچنین این رابطه علت –
معمولی نیست اما از این واقعیت حکایت دارد که فتالاتها ممکن است به افزایش
فشارخون کمک کنند.
به گزارش مدیکال دیلی، این تیم تخصصی برای جلوگیری از افزایش سطح دو ترکیب DINP و DIDP در بدن روشهای زیر را توصیه میکنند:
1- عدم استفاده از ظروف پلاستیکی برای گرم کردن موادغذایی داخل مایکروفر
2- خودداری از شستوشوی ظروف پلاستیکی داخل ماشین ظرفشویی
3- عدم استفاده از ظروف پلاستیکی با برچسب 3، 6 و 7. این اعداد معمولا داخل
“نماد بازیافت” نشان داده میشوند. اگر ظروف پلاستیکی این مشخصات بازیافت
را داشته باشند، حاوی مواد شیمیایی مضری هستند.
سیب زمینی خرد شده را در آب قرار ندهید
لازم است بدانیم که این شیوه برای افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه
هستند خوب است و حتی به انها توصیه میشود که سیب زمینی را یک شب قبل پوست
کنده و ان را خرد کنند و شب تا صبح در اب بگذارید تا پتاسیمان کاملا خارج
شود اما به افراد سالم توصیه نمی شود چون در عین حال که در اب ریختن سیب
زمینی سبب خارج شدن پتاسیم ان میشود بر ویتامین های گروه B هم تاثیر گذاشته
وسبب کاهش و سبب کاهش میزان انها میشود.
سیب زمینی منبع بسیار خوب ویتامین C هم هست و گرچه در حین پخت مقدار
قابل توجهی از این ویتامین از بین می رود، با این حال مقداری از آن باقی می
ماند. بنابراین ریختن سیب زمینی خرد شده در آب حتی سبب از دست رفتن مقدار
قابل توجهی از این ماده مغذی می شود.
در کلامی ساده ریختن سیب زمینی در آب به افراد سالم توصیه نمی شود زیرا
ارزش تغذیه ای این ماده غذایی را پایین می آورد ولی همان طور که گفته شد
برای کسانی که به نارسایی کلیه دچارند، یکی از عادات غذایی مناسب است.
نحوه پخت ما بستگی به هدف از مصرف سیب زمینی دارد. مثلا فرد میانسال یا
سالمند توصیه می شود سیب زمینی را به شکل آب پز مصرف کند. برای کودکان کم
سن و سال مصرف آن به شکل پوره همراه با شیر و کره توصیه می شود. به طور
معمول شیوه سرخ کردن آن به دلیل جذب روغن بالایی که دارد خیلی توصیه نمی
شود، جز برای بچه های لاغر. البته در این میان هم باید توجه کرد سیب زمینی
خرد، سرخ و برشته نشود چون در این حالت این ماده غذایی کمی سمی خواهد شد.
نحوه پخت دیگر سیب زمینی، تنوری کردن است که برای انجام آن سیب زمینی را
لای فویل در فر می گذارند.
این نکته را فراموش نکنید که پوست سیب زمینی نیز منبع فیبر و ویتامین
است. به همین دلیل مصرف آن توصیه می شود اما باید توجه داشت در این حالت
حتما پوست سیب زمینی باید کاملا شسته شود زیرا خطر آلودگی با کودهای
شیمیایی وجود دارد.
اگر سیب زمینی جوانه زده باشد، حتما باید جوانه همراه با پوست سبز سیب
زمینی تا جایی که خود سیب زمینی سبز رنگ شده است را جدا کرد و باقی را به
مصرف رساند. یادتان باشد که این جوانه ها و قسمت های سبز رنگ سیب زمینی
حاوی مواد سمی هستند که مصرف شان به هیچ عنوان توصیه نمی شود.