چه‌ كنيم كه ام‌اس نگيريم؟

رابطه ام اس و تغذیه

افراد با عادات غذایی نادرست، باید بعد از آگاهی از برنامه تغذیه‌ای صحیح
به تدریج و در چند مرحله از برنامه غذایی مناسب استفاده کنند.

مبتلایان به ام اس این غذاها را نخورند

وی
اضافه کرد: لذت بردن از غذا یک اصل مهم در تغذیه است و محرومیت مطلق از
مواد غذایی مورد علاقه وجود ندارد، به همین علت اگر خوراکی‌هایی خارج از
چهارچوب برنامه توصیه شده هستند، می‌توانند به مقدار کم و در دفعات کمتر
مصرف شوند.

مزده با بیان اینکه ام . اس مخفف کلمه MULTIPLE
SCLEROSIS است گفت: ام . اس نوعی بیماری مزمن و اغلب پیشرونده در دستگاه
عصبی مرکزی است که با از بین رفتن غشای میلین در برخی از اعصاب مغز و نخاع
بصورت تکه‌های کوچک مشخص می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه علت این
بیماری ناشناخته است، اظهار کرد: این بیماری در بالغین جوان بین 20 تا 40
سال شایع‌تر بوده و میزان ابتلا در زنان دو برابر مردان است.

مزده
درباره مصرف چربی‌ها توسط بیماران مبتلا به ام . اس اذعان کرد: به دلیل
تشکیل ترکیبات سمی و مضر برای بافت دستگاه عصبی مرکزی و اثر مصرف چربی‌های
ضروری که نقش مهمی در ترمیم و نگهداری سلول‌های عصبی دارند، مصرف این گروه
غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی در عین حال افزود: بویژه با
توجه به عملکرد چربی‌ها در بروز بیماری‌های قلبی- عروقی و افزایش وزن،
مقدار چربی دریافتی و نوع آن باید مشخص شود به همین دلیل چربی‌های گیاهی
غیراشباع باید به جایگزین چربی‌های حیوانی اشباع شوند.

وی با اشاره
به انواع چربی‌های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، روغن کانولا، روغن ذرت
درباره مواد غذایی مضر برای بیماران ام . اس گفت: از جمله غذاهای غیر مفید
برای مبتلایان به این بیماری می‌توان به غذاهای چرب بویژه گوشت و تمام
چربی‌های حیوانی، فرآورده‌های لبنی پرچرب، سس‌های مایونز، غذاهای بسیار
شیرین، کیک، بیسکوئیت، شیرینی و آب نبات، غذاهای حساسیت‌زا مانند تخم مرغ،
شیر، سیب‌زمینی، گوجه فرنگی، بادمجان، مخمر، نان گندم، شکر، قهوه، الکل،
کولا، چای، برخی ازمیوه‌ها، موادغذایی با رنگ‌ها یا افزودنی مانند
نوشابه‌ها یا مواد نگهدارنده مانند کنسروها، ادویه، تمام میوه‌ها و
سبزی‌هایی که خوب شسته نشده‌اند یا با افزودن مواد شیمیایی رشد کرده‌اند،
اشاره کرد.

مزده در ادامه از جمله مواد غذایی مفید برای بیماران ام
اس را چربی‌های امگا 3 مانند انواع ماهی بخصوص ماهی ساردین و سالمون دانست و
گفت: سایر منابع غذایی مانند روغن سویا و کانولا، جوانه گندم، گردو، روغن
تخم کتان، سبزیجات برگ سبز و روغن کبد ماهی، اسیدهای چرب امگا 6 مانند روغن
ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان،
میوه‌ها و سبزی‌های تازه و تمیز، جوانه‌ها به ویژه جوانه یونجه، مایعات از
جمله آب و آب میوه رقیق شده از جمله مواد غذایی مفید برای بیماران ام.اس
است.

وی از اثرات برنامه غذایی مناسب را علاوه بر رساندن انرژی
اولیه به بدن، موجب حفظ عملکرد مناسب و تقویت دستگاه‌های مختلف بدن از جمله
دستگاه ایمنی، قلب و عروق و اعصاب دانست و یادآور شد: نتیجه استفاده از
این برنامه غذایی احساس سلامتی و قرار گرفتن در وضعیت روحی و جسمی مطلوب
است که در بیماری‌های مزمن اهمیت بیشتری پیدا کنند.

وی در بخش دیگری
از صحبت‌هایش مصرف مناسب و کافی ویتامین‌ها را برای بیماران ام . اس ضروری
خواند و گفت: این بیماران باید ویتامین‌های C، E وگروه B و املاح معدنی
مثل منگنز، منیزیم و … را مصرف کرده و در عین حال مصرف زیاد و نابجای
ویتامین‌هایی چون A و B6 می‌تواندخطرناک باشد.

مزده در پایان با
تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به ام . اس باید اصول سلامتی و تغذیه سالم را
بنا کنند، تصریح کرد: تغییر به سمت یک تغذیه خوب به برنامه‌ریزی، توجه و
در بعضی موارد به نو‌آوری نیازمند است.


چه‌کار کنیم که ام‌اس نگیریم؟

ام‌اس
یک بیماری کاملا غیرقابل پیش‌بینی است. هنوز به درستی کسی نمی‌داند عواملی
که منجر به ابتلای به این بیماری می‌شوند چه چیزهایی هستند اما به طور کلی
متخصصان مغز و اعصاب سه عامل محیطی، ژنتیکی و ویروس‌ها را در بروز ام‌اس
موثر خوانده‌اند. بنابراین تا حدودی می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری
کرد.

پزشکان
معتقدند انجام برخی اقدامات می‌تواند در پیشگیری از ام‌اس موثر باشد. این
اقدامات بسیار ساده هستند؛ آنقدر ساده که شاید کمتر کسی به آنها توجه کرده
باشد. برخی از اقداماتی که می‌تواند به هر یک از ما برای جلوگیری از ابتلا
به این بیماری کمک کند را می‌خوانیم.

* کمبود ویتامین D یکی از مواردی است که در ابتلا به بیماری ام‌اس می‌تواند موثر باشد. ویتامین D را می‌توان در زرده تخم‌مرغ، شیر، ماست، پنیر، کره حیوانی، روغن کبد ماهی و … جستجو کرد.

*
استرس‌های روحی و هیجانی نیز می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش
دهند. در نتیجه بهتر است افراد از این حس‌ها تا جای ممکن جلوگیری کنند و
استرس را از خود دور کنند.

* خوردن فیبرها نیز می‌تواند به این پیشگیری کمک کند. فیبرها را در خوراکی‌هایی مانند خربزه و طالبی و سبزیجات می‌توانید پیدا کنید.

*
یکی از رژیم‌های غذایی معروف برای جلوگیری از ابتلا به ام‌اس، خوردن ماهی
است. ماهی حاوی موادی است که در عدم ابتلا و کنترل این بیماری نقش مهمی
می‌تواند ایفا کند.

* روغن زیتون، آووکادو و سایر چربی‌های تک غیراشباعی را جایگزین سایر روغن‌ها کنید.

*
مصرف دخانیات، یکی از عوامل موثر در ابتلا به ام‌اس است. افراد سیگاری یا
کسانی که دخانیات مصرف می‌کنند بیش از دیگران در معرض این بیماری قرار
خواهند گرفت.

*
فناوری و امواجی که تلفن همراهمان می‌تواند از خود ساطع کرده و ما را در
بر بگیرد، خطری برای مبتلاشدن به ام‌اس هستند. بنابراین تا می‌توانید خود
را از این فناوری‌ها دور کنید.

*
شاید به‌نظر نیاید اما محل زندگی در ابتلا به ام‌اس موثر است. مکان‌هایی
که پارازیت بیشتر، آلودگی شدیدتر و فاضلاب‌های وسیع‌تری دارند، خطرات ابتلا
به این بیماری را چندین برابر افزایش می‌دهند.

* خوردن روزانه یک لیوان شیر، خطر ابتلا به ام‌اس را تا چهار برابر کاهش خواهد داد، پس از آن غافل نشوید.

*
خوردن میوه‌های بنفش و قرمز (تمشک و شاتوت و …) و میوه‌های زرد و نارنجی
را در برنامه‌ خوراک روزانه خود قرار دهید. دسته اول تاثیر رادیکال‌های
آزاد را بر بدن شما کاهش خواهد داد و دسته دوم باعث می‌شود که اعصاب شما
عملکرد بهتری داشته باشد.

* گوجه بخورید. این ماده خوراکی قرمزرنگ اگر روزی به اندازه یک عدد میل شود، کاهش خطر ابتلا به ام‌اس را در پی خواهد داشت.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top