چرا لیموشیرین تلخ می شود؟

عجیب ترین گیاهان دنیا

به من دست نزن!
اگر
به این گیاه دست بزنی چیز عجیبی را می‌بینی؛ این که ظرف مدت چند ثانیه،
برگهای گیاه پژمرده می‌شوند. اما ناراحت نباش! به محض این که گل احساس کرد
خطری تهدیدش نمی‌کند، برگهایش باز شده و مثل روز اولش می‌شود. در واقع، این
عمل یک جور مبارزه است تا حیوانهای علف‌خوار آن را نخورند. البته وقتی که
هوا تاریک می‌شود، برای صرفه‌جویی در مصرف آب خودش را جمع می‌کند تا سطح
تماس کمتری با هوا داشته باشد. پس می‌توان اسمش را گذاشت: نازک نارنجی صرفه
جو!

گیاه سنگی!
این
گیاهان ریز هستند و ریگی شکل؛ اگر گل نداده باشند، ممکن است فکر کنید خرده
سنگ‌اند، ولی وقتی به آنها دست بزنید می‌بینید نرم و توپر هستند. محل
زندگی این گیاهان صحرا و منطقه های گرم است. حیوانها علاقه زیادی به خوردن
آنها دارند، چرا که آبدار هستند و خوردن آنها به رفع تشنگی کمک می‌کند.
البته اگر حیوانی بتواند میان ریگزار این ریزهای خوشمزه را تشخیص بدهد!

گلِ دوست نداشتنی!
چه گل زیبایی! چه قدر هم بزرگ!
بگذار از نزدیک ببینم. وای نه! چه بوی بدی دارد، حالم دارد به هم می‌خورد!
بهتره از اینجا دور شویم! بوی این گل، مثل بوی گوشت فاسد است. اما لابد از
خودتان می‌پرسید که چرا بوی این گیاه به این بدی است، آن قدر که هیچ کسی
دوست ندارد آن را در خانه اش نگه داری کند؟! تازه این گل، جزو بزرگ ترین
گلهای دنیاست! بوی این گل سبب تحریک گیاهان دیگر می شود تا گرده افشانی
کنند. حالا شما چه اسمی برای آن پیشنهاد می‌کنید؟!

حشره‌خوارهای بیچاره!
این گیاهان به گوشت خوارها
معروفند؛ اما در واقع آنها حشره خوار هستند، نه گوشت خوار! و این که حشره
را نمی‌خورند، بلکه شکار را گیر می‌اندازند و باعث مرگ آن می‌شوند. وقتی
بدن حشره تجزیه می‌شود، آمینو اسیدها توسط برگها جذب می‌شوند. بیشتر این
گیاهان در خاکهای نامرغوب می‌رویند، به همین دلیل از بدن حشرهها به عنوان
یک ماده مغذی استفاده می‌کنند. با این توضیح‌ها بهتر نیست اسم دیگری برای
آنها پیدا کنیم؟!

همیشه زنده!
دشمن گیاهان چیست؟ بی آبی، نه؟ اما برای
از بین بردن این گونه از سرخس، نباید منتظر باشید تا در اثر آب ندادن خشک
شود! این گیاه عجیب بعد از این كه آب کافی به آن نرسید، به شکل یک توپ جمع
می‌شود و برای سالها به همین شکل باقی می‌ماند. به محض این که آب درون
شاخه‌هایش برود، دوباره باز شده و بعد از مدتی سبز و مثل روز اول می‌شود!
حتما می‌‌توانید حدس بزنید که خانه این گیاه در چه منطقه هایی از زمین است؟



چرا لیموشیرین تلخ می‌شود؟

در بین مرکبات، لیموشیرین، نارنج و گریپ فروت
وقتی برش می‌خورند، تلخ می‌شوند اما خوب است بدانید که این تلخی ضرری برای
سلامت ما ندارد. علت تلخی این‌ها وجود دو ماده‌ی آنتی اکسیدان است که در
ادامه آن‌ها را معرفی کرده‌ایم.

علت تلخی لیموشیرین وجود موادی به نام نارینجین (نارینژین) و
لیمونین است. هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مثل میوه‌ها بیشتر باشد
وقتی که این‌ها برش می خورند و در معرض هوا قرار می گیرند، طعم آن‌ها به
سمت تلخی می‌رود؛ چرا که نارنجین و لیمونین با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ
می‌شوند.

لیموشیرین

در بین مرکبات، نارنج، لیموشیرین و گریپ فروت
این خاصیت را دارند؛ و هرچه درجه‌ی شیرینی یک میوه بیشتر باشد، تلخی خود
را بیشتر نشان می‌دهد. البته اگر نگران تلخی این مواد غذایی هستید باید
بگوییم که تلخ شدن این میوه ها تأثیر منفی‌ای بر سلامت و دستگاه گوارش ما
ندارند و می‌توانید با خیال راحت آن‌ها را میل نمایید.

خوب حالا که فهمیدیم عوامل تلخی لیموشیرین بعد از برش خوردن چیست بهتر است به معرفی آن‌ها بپردازیم.

لیمونین چیست؟

لیمونین یک ترکیب آلی است که در گریپ فروت، نارنج، لیمو، ترنج، نعنا، زیره سیاه، آویشن، هل،
تخم گشنیز و خیلی دیگر از گیاهان یافت می‌شود. در واقع لیمونین یک ترکیب
ضد تومور ( تومورها ممکن است خوش خیم باشند یا بدخیم) است که مخصوصاً برای
پیشگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

لیمونن دارای مزایای دارویی متعددی از جمله کاهش وزن، کمک به هضم غذا و جلوگیری از ناراحتی معده است.

لیمونن همچنین یک عامل ضد قارچ و یک درمان طبیعی برای بیماری پای ورزشکاران به حساب می آید.

از دیگر فواید لیمونین می‌توان به درمان اضطراب و افسردگی اشاره کرد و خوب است که بدانید لیمونن هم به تحریک سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و هم یک درمان مؤثر برای سرطان است.

نارینژین چیست؟

نارینجین یا نارینژین هم یک نوع فلاوونوئید محلول در آب می‌باشد که در
واقع یک آنتی اکسیدان است که فعالیت مهمی در سلامتی انسان‌ها دارد.

فلاوونوئیدها همچنین می‌توانند اثربخشی ویتامین C را به عنوان یک آنتی
اکسیدان افزایش دهد. علاوه بر این، فلاوونوئیدها نقش مهمی در کنترل التهاب
با تعدیل سلول‌های خاصی از سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کنند. آن‌ها همچنین
می‌توانند فعالیت انواع خاصی از ویروس‌ها، از جمله ویروس هرپس سیمپلکس
(عامل ایجاد بیماری تبخال تناسلی) را مهار کنند.

علاوه بر این نارینژین یک مهارکننده ی آنزیم ردوکتاز آلدوز است؛ به این
معنی که می‌تواند به مبارزه با بیماری شبکیه مربوط به بیماران دیابتی کمک
کند.

نارینژین همچنین می‌تواند باعث تحریک روند چربی سوزی در بدن شود و کالری‌های دریافتی را به جای ذخیره سازی به انرژی تبدیل کند.

نارینژین LDL کلسترول (کلسترول بد خون) را نیز کاهش می‌دهد و در واقع یک پیشگیری کننده از هایپرکلسترولمیا محسوب می‌شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top