پس از خوردن این میوه ترش مزه هرگز جلوی آفتاب نروید

پس از خوردن این میوه ترش مزه هرگز جلوی آفتاب نروید

جوان؛ کارشناسان هشدار می‌دهند با وجود
امنیت بسیار بالای مصرف و نوشیدن انواع مرکبات برای حفظ سلامت بدن مرکبات
می‌توانند سبب افزایش ریسک ابتلا به سرطان پوست ملانوما در افراد شوند. 

گفتنی است، کارشناسان دریافته‌اند تنها
نوشیدن یک لیوان آب پرتقال در روز می‌تواند خطر ابتلا به ملانوما را تا 25
درصد در افراد افزایش دهد. 

بررسی‌ها نشان می‌دهند، بر اساس تحقیقات
میوه‌های خانواده مرکبات دارای ترکیباتی در خود هستند که سبب تحریک پذیری
بالای پوست در مقابل اشعه خورشید می‌شود. 

همچنین در یک مطالعه دیگر مشخص شد
افرادی که میوه‌ گریپ‌فروت حداقل 3 بار در طول هفته مصرف کرده‌اند 41 درصد
بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به ملانومای مرگبار بوده‌اند.

این یافته‌ها نتیجه تحقیقات پزشکان متخصص پوست و مو از دانشگاه‌های براون و بیمارستان دانشگاهی رودآیلند است. 

محققان این یافته‌ها را با تحقیق بر روی 63 هزار زن و 41 هزار مرد در فاصله سالهای 1980 تا 2010 بدست آورده‌اند. 

پزشکان مواد شیمیایی حاوی سپورالن، Furocounarins و photoactive را سبب حساسیت پوست به نور خورشید می‌دانند. 

در عین حال کارشناسان اعتقاد دارند سایر مرکبات چون لیمو و لیمو ترش باعث ایجاد حساسیت پوست به نور خورشید نمی‌شوند. 

بویژه بین خانواده مرکبات گریپ فروت شدید‌ترین میزان حساسیت پذیری پوست در مقابل نور خورشید را ایجاد می کند. 

بیماری سرطان پوست و یکی از انواع آن
ملانوما مرگبار‌ترین نوع سرطان است که با ایجاد تغییرات در سطح پوست، محل
جوش‌ها، خراش‌ها و خال‌ها ظاهر می‌شود. 

مواردی چون بزرگ شدن خال، تغییر شکل،
تغییر رنگ، خونریزی، خارش خال یا دردناک شدن آن، چند تکه شدن خال، چندرنگ
شدن آن و قطر بیشتر از 6 میلی متر در آن می‌تواند نشانه بدخیمی توده و وجود
سرطان پوست باشد.
 
سرطان پوست ملانوما می‌تواند در هر قسمتی از بدن رخ دهد اما معممولا نواحی گردن، شانه، پشت بازوها و صورت را درگیر می کند. 

این سرطان با نفوذ به قسمت‌های زیرین
پوست می‌تواند سبب سرطانی شدن استخوان ها و یا با وارد شدن به سیستم گردش
خون سبب سرطانی شدن سایر بافت‌های بدن شود. 

در هر حال به دلیل اهمیت بالای مصرف
مرکبات برای حفظ سلامت بدن کارشناسان توصیه می‌کنند افراد بویژه در ماه‌های
گرم سال و یا در هنگام شدت تابش اشعه خورشید پس از مصرف مرکبات از کرم‌های
ضد آفتاب، عینک آفتابی، کلاه و لباس‌های پوشاننده استفاده کنند و ساعات
تماس مستقیم با نور خورشید را تا حد امکان کاهش دهند.


چه کنیم تا بعد از رژیم غذایی دچار ریزش مو نشویم؟

شهاب اولیایی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:
ریزش مو در کاهش رژیم‌های غذایی با استرس در ارتباط است، رژیم‌هایی که
خیلی تند و پشت سرهم انجام می‌شوند استرس زیادی به بدن وارد می‌کنند که
کمبودهای مواد مغذی را به دنبال دارد.
وی
بیان کرد: مواد مغذی چند نوع‌اند و می‌توانند تأثیرگذار برای رشد موها
شوند. یکی از موادی که موجب رویش موها می‌شود از نوع پروتئین‌ها است که
کمبود پروتئین در مواد غذایی می‌تواند باعث ریزش مو گردد، دیگری آهن است از
مواد معدنی بسیار مهم که نقش پروتئین را بازی می‌کند.
اولیایی
با اشاره به اینکه به خوردن مکمل‌ها هم در کاهش ریزش مو تأثیر دارد، تصریح
کرد: افرادی که در بدنشان کمبود آهن را حس می‌کنند و یا سابقه کمبود آهن
دارند باید به خوردن مواد مکمل اقدام کنند و اگر تمامی ویتامین‌ها کافی
نباشد استفاده از مکمل‌ها توصیه می‌شود،‌ مکملی که حاوی روی باشد.
متخصص
تغذیه اظهار داشت: یک ماده مغذی دیگری که برای رفع ریزش مو مؤثر است روی
نام دارد و نقش خیلی مهمی را در بدن ایفا می‌کند از منابع غذایی که حاوی
روی می‌باشند عبارتند از: گوشت‌ها، آجیل، مغزها مانند مغز بادام، پسته و
گردو و… که اگر اینها مصرف شود نیاز بدن را تأمین می‌کند، به غیر از این
مواد مغذی ویتامین‌های گروه B هم نقش بسیار مهمی را در ریزش مو دارند و اگر
کمبودشان در بدن دیده شود باید به طریقی آنها را جبران کنند.
این
متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: بعد از دوران رژیم غذایی یا اتمام آن حتماً
باید دوره‌ای هم مکمل درمانی را بگذرانند و مکمل‌هایی باید مورد استفاده
قرار می‌گیرد باید جای عناصر مواد مغذی باشند و این مرحله می‌تواند تا حدی
کمبودهای بدن و ریزش موی ناشی از کمبود مواد مغذی و رژیم غذایی را جبران
کند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top