هنگام خرید مواد غذایی، به ارزش غذایی آنها توجه کنید

هنگام خريد مواد غذايي، به ارزش غذايي آنها توجه کنيد

مسعود
کيمياگر متخصص تغذيه با اشاره به ارزش پايين غذايي مواد توليد شده در
کارخانه‌ها اظهار کرد: مواد غذايي ساده و بدون افزودني نسبت به نوع فرآوري
شده آن فوايد بيشتري از لحاظ تغذيه‌اي دارد و مواد غذايي فرآوري شده ارزش
غذايي کمتري را دارند و بايد سعي کنيم از مواد غذايي بدون مواد افزودني
استفاده کنيم.

وي
ادامه داد: در هنگام خريد مواد غذايي بايد به تاريخ توليد و مصرف، نوع
بسته بندي و کارخانه توليد کننده آن توجه کنيم و از مواد غذايي استفاده شود
که داخل فريزرها و يخچال‌هاي استاندارد نگهداري مي‌شوند. 

اين
متخصص تغذيه افزود: استفاده از سبزيجات تازه نسبت به نوع کنسرو شده و
فريزر شده آن ارزش غذايي بالاتري دارند و نبايد بيش از 48 ساعت از زمان
نگهداري سبزيجات بگذرد به دليل آنکه در طي اين مدت ويتامين‌هاي موجود در
سبزيجات از بين مي‌رود و اين سبزيجات ارزش غذايي خود را از دست مي‌دهند. 

کيمياگر
توصيه کرد: مصرف غذاهاي تازه و سالم‌تر را نسبت به نوع فرآوري شده‌ي آن در
کارخانه‌ها ترجيح بدهيم زيرا اين مواد غذايي ترکيباتي چون سديم، نيتريت و
نيترات دارند که از مضرات استفاده از اين مواد بيشمار مي‌رود.


سبزیجاتی که کلسیم می‌سازند

افرادی که نمی‌توانند غذای حاوی کلسیم استفاده کنند یا غذاهای کلسیم
دار به مقدار کافی مصرف نمی‌کنند، باید با تجویز پزشک قرص کلسیم مصرف شود و
در این میان برخی سبزی‌ها مانند جعفری، کلم بروکلی، اسفناج، ریحان و نعناع
حاوی مقادیر بیشتری کلسیم هستند، ولی به طور کلی توصیه می‌شود که روزانه
بین 3 الی 5 سهم از انواع سبزی‌ها مصرف شود که هر سهم سبزی شامل نصف لیوان
سبزیجات پخته یا یک لیوان سبزی خام است و در میوه‌ها نیز، مصرف 2 الی 4
وعده به طور روزانه مصرف شود که هر وعده شامل یک عدد سیب متوسط یا یک عدد
موز یا یک بشقاب انگور است.
طبق این گزارش، آن
دسته از افرادی‌که بیشتر ساعات روز را در خارج از منزل هستند و امکان مصرف
میوه‌ها و یا سبزیجات تازه برایشان مقدور نیست، می‌توانند از برگه‌ی خشک
شده میوه‌ها ولی به مقادیر کم، استفاده کنند، زیرا این برگه‌ها دارای قند
بالایی هستند.
این گزارش حاکی است آن است؛ ماهی،
تخم مرغ، گوشت و سویا، هرکدام ارزش غذایی ویژه‌ای دارند و باید در طول هفته
حداقل 2 بار مصرف شود و در صورت نداشتن بیماری خاصی همچون چربی خون بالا و
نظایر آن مصرف جگر، قلوه و تخم مرغ در حد اعتدال می‌تواند در تامین کلسیم
مورد نیاز نقش موثری را ایفا کند و از سوی دیگر نیز سویا به علت داشتن
ترکیباتی مشابه استروژن، می‌تواند از برداشته شدن کلسیم از استخوان‌ها
جلوگیری کند و همچنین نوشیدن نوشیدنی‌هایی چون آب و سایر مایعات در طول روز
بین یک و نیم الی دو لیتر ضروری است.
گفتنی است؛
چای کم رنگ برای استخوان‌ها مفید تر است و در زمان کهولت سن مصرف داروهای
ویتامین D به علت کاهش توانایی پوست در ساخت این ویتامین، می‌تواند از پوکی
استخوان به طرز چشم‌گیری جلوگیری کند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top