نکته های ریز و مهم آشپزی

نکات ریز آشپزی

امروز چند تا از تجربه‌های شخصی خود را می نویسم. البته ممکنه همه‌تون بلد باشید. ولی نوشتن آنها ضرر ندارد.

۱- اگه داخل آب در حال جوش ماکارونی و لازانیا
زردچوبه بریزید، به‌هم نمی‌چسبند. زردچوبه برای خوش‌رنگ‌کردن برنج ، میگو ،
پلو و کلم‌پلو و لوبیاپلو هم خوبه. یک بار امتحان کنید! البته زردچوبه
زیاد نریزید که غذایتان بوی زردچوبه بگیره‌ ! نصف قاشق چای‌خوری کافی است .
موقع دم‌کشیدن هم زعفران فراموش نشود چون باعث می‌شود بوی زردچوبه کاملا
از بین برود ( برای آنهایی که به بوی غذا خیلی حساس هستند ) .

۲- کمی دارچین را همراه ادویه‌های دیگر در غذا امتحان کنید. هم خوش‌بو و خوش‌مزه می‌شود هم جلوی بالا رفتن قند خونتان را می‌گیرد.

۳- موقعی که روغنتان داغ شده
و می‌خواهید چیزی را داخل آن سرخ کنید، یک برگه روزنامه داخل دستتان
بگیرید. بعد که غذا(بادمجان، کوکو، تخم‌مرغ و…) رو ریختید در روغن،
روزنامه رو به سرعت بذارید روی آن تا روغنی که داره جلز و ولز می‌کند و
پاشیده می‌شود روی گاز و کابینت نپاشد. کاغذ آن را جذب می‌کند و عرق هم
نمی‌کند. بعد از چند دقیقه، جوش روغن می‌خوابد و احتیاجی به روزنامه نیست.

۴- موقع سرخ‌کردن بادمجان،
یکی‌دو لایه بادمجان هم روی آنهایی که در حال سرخ شدن هستند بذارید.
این‌کار باعث می‌شود در مراحل بعد که می‌خواهید ردیف‌های رویی رو سرخ کنید
روغن کم‌تری مصرف بشود.

۵- قارچ
رو قبل از شستن ده دقیقه توی آب‌نمک شناور بذارید تا شن‌هایی که داخلشه
بریزن بیرون. بعد هم آنها را داخل آبلیمو خرد کنید تا موقع پخت سیاه نشوند.


نکات مهمی در مورد آشپزی و خانه داری

برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.

▪ بهترین روش باز شدن یخ ماهی، قرار دادن ماهی در درون شیر است. شیر طعم یخی ماهی را از بین می برد و به آن طعم تازگی می دهد.

نکات مهمی در مورد آشپزی و خانه داری
▪ برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.
▪ بهترین روش باز شدن یخ ماهی، قرار دادن ماهی در درون شیر است. شیر طعم یخی ماهی را از بین می برد و به آن طعم تازگی می دهد.
▪ برای جلوگیری از پاشیدن کیک همراه با میوه خشک و یا کشمش، آن ها را کمی در آرد آغشته کنید و سپس به مایه کیک اضافه کنید.
▪ افزودن نمک به گوشت خام قبل از پخت، طعم آن را از بین می برد در حالی که افزودن کمی نمک به ماهی قبل از پخت به طعم آن می افزاید.
▪ هنگام تفت دادن سبزی یا گوشت، در پایان کار مقدار کمی شکر، عسل یا آب میوه را اضافه کنید تا لعاب داده و طعم آن بهتر شود.
▪ ادویه جوز هندی را در آخر به غذا اضافه کنید زیرا حرارت، طعم آن را از بین می برد.
▪ هنگامی که کاهو را برش می زنید، استفاده از چاقو باعث تغییر رنگ گوشه های برش خورده کاهو می شود بنابراین کاهو را با دست تکه کنید.
▪ قبل از کباب کردن غذا، سیخ کباب و دستگاه کباب پز را چرب کنید.
▪ استفاده از قاشق شیاردار هنگام ریختن مایه کیک در قالب مانع ایجاد حباب می شود.
▪ افزودن یک قاشق مرباخوری سرکه به روغن هنگام سرخ کردن دونات مانع جذب روغن می شود.
▪ برای تازه شدن سبزی آن را در آب سرد حاوی کمی آب لیمو بخوابانید.

۶ دانه سیر له شده و کمی جعفری را به ۱۱۵ گرم کره اضافه کنید و به شکل تنه
درخت درآورید . کره را در پلاستیک بپیچید و در فریزر قرار دهید. از این
کره می توان در گوشت، سبزی و یا برای روی نان استفاده کرد.
▪ هنگام استفاده از کره در پخت، کمی روغن به آن اضافه کنید تا کره نسوزد.
▪ برای آب پز کردن تخم مرغ، آن ها را در آب جوش قرار دهید و سپس حرارت را کم کنید. این روش مانع ترک خوردگی پوسته تخم مرغ خواهد شد.
▪ اگر قصد دارید ماهی را بیش از یک روز فریز کنید، آن را کاملا با نمک و زردچوبه آغشته و بعد فریز کنید.
▪ برای جلوگیری از حمله حشرات، به ظرف حبوبات چند دانه میخک اضافه کنید.
▪ برای افزودن ماندگاری قهوه، آن را در یک ظرف دردار و سپس در یخچال قرار دهید.
▪ سفیده تخم مرغ یخ زده بهتر کف می کند.
 ● برای جلوگیری از ورود مورچه به منزل به نکات زیر توجه کنید:
▪ خیار به ویژه خیار تلخ را جلوی راه آن ها قرار دهید. مورچه ها از خیار متنفرند.
▪ کمی سرکه سفید به مکان هایی که محل عبور مورچه است بپاشید.
▪ با مخلوطی از یک لیوان آب و یک لیوان سرکه سیب پنجره ها را تمیز کنید تا مورچه ها را دور نگه دارد.
▪ برگ های خشک نعناع را در مسیر مورچه ها قرار دهید.
▪ مورچه ها از مسیری که دارچین، آب لیمو، پودر قهوه و فلفل پاشیده شده باشد عبور نخواهند کرد.
▪ در ترک های دیوار سیر قرار دهید تا مورچه ها را دور نگه دارد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top