نکات مهم درباره ماندگارشدن سفیدی دندان

نکات مهم درباره ماندگارشدن سفیدی دندان

نکات مهم درباره ماندگارشدن سفیدی دندان

index

برای سفیدکردن دندان هایتان باید از عوامل
بروز زردی در آن ها اطلاع داشته باشید و از آن ها پرهیز کنید قهوه، چای،
کولا و.. را کمتر مصرف کنید و با مواد سفید کننده طبیعی دندان هایتان را
شفاف کنید

مینا قابل رویت ترین قسمت دندان می‌باشد، که
یک ماده کاملا سخت هست و برای تاب آوردن در مقابل جویدن و گاز گرفتن، طراحی
شده است. به علت بادوام بودن مینای دندان، با افزایش سن هم این قسمت از
دندان برای خرد کردن و شکستن نیز مستعد می‌باشد. اگر مینا به اندازه کافی
مواد معدنی داشته باشد، رنگ دندان روشن‌تر یا سفیدتر می‌باشد. با این وجود،
اغلب نیمه شفاف، خاکستری روشن یا زرد رنگ می‌باشد. که این رنگها از ماده
استخوانی مانند زیر مینا- عاج دندان- نشات می‌گیرند. این بافت قوی است و
بیشتر ساختار دندان را تشکیل می‌دهد و به عنوان محافظ مینا می‌باشد. هسته
دندان، زیر عاج،  pulp cavity نامیده می‌شود. این قسمت از رگ‌های خونی، (که
مواد مغذی حیاتی برای زنده نگهداشتن دندان را فراهم می‌کنند) بافت و اعصاب
تشکیل یافته است.

قسمتی از pulp cavity که در ریشه قرار دارد، کانال ریشه‌ای نامیده
می‌شود و از طریق آن رگ‌های خونی و اعصاب وارد دندان می‌شود تا قسمتی از
pulp بشوند. همچنین افزایش سن در از بین رفتن دندان‌ها یکی از عوامل
می‌باشد. حتی اگر ۴۵ ساله هم باشید بر اثر گذشت زمان مینای دندان شما خراب
می‌شود. در نتیجه، دندان‌ها رنگ طبیعی عاج درون مینا را منعکس می‌کنند.

دلایل تغییر رنگ دندان
هر چند که خیلی از افراد دندان‌های سفید و خیلی روشن دارند، اما گروهی از
افراد دندان‌های زرد رنگ دارند. کلید این مسئله در این است که بدانید رنگ
طبیعی دندان چه می‌باشد. سپس می‌توانید از دندانپزشک علت تغییر رنگ دندان
خود را جویا شوید.

در زیر چند دلیل برای این موضوع آورده شده است:
لکه‌های خارجی رنگ ساختار درونی دندان (معمولا عاج دندان) را تحت تاثیر
قرار می‌دهند، چه بعد و چه قبل از ظاهر شدن در دهان. شرایط وراثتی، بیماری
(hyperbilirubinemia و غیره) ،میزان بیش از حد فلوراید (که سبب لکه‌های
قهوه‌ای و سفید می‌شود)، داروهای مشخص (مثل تتراسایکلین) که قبل از ۸ سالگی
استفاده شوند، از دلایل این تغییر می‌باشند. به علاوه، شوک و ضربه جسمی و
روحی منجر به خونریزی درون pulp دندان و در پی آن تغییر رنگ دندان می‌شود.
همچنین دندان پس از روش root-canal تیره‌تر می‌شود. لکه‌های خارجی شامل یک
تغییر رنگ به طور مستقیم روی مینای دندان، یا شکاف‌هایی روی سطح دندان
می‌شوند.

عوامل این لکه‌ها موارد زیر می‌باشند:

غذاها (بلوبری‌ها، کاری، سس سویا) و نوشیدنی‌ها (قهوه، چای، کولا، شراب
قرمز، آب جو)، به ویژه آن دسته از نوشیدنی‌ها که اسیدی هستند، استعمال
توتون، بهداشت دندانی ضعیف که منجر به پلاک و جرم می‌شود و لکه‌ها به آسانی
روی دندان‌ها انباشته می‌شوند.مواد دندانپزشکی از قبیل رنگ ماده احیاءگر
که باعث ظاهر نیمه شفاف مینای دندان می‌شوند. مواد مکمل حاوی آهن. استفاده
بیش از دهان شویه‌های حاوی کلرهگزیدین و کلرید ستیلپریدینیوم. ورودی بیش از
اندازه فلوراید به خاطر سطوح بالا و غیر معمول در آب یا از طریق مصرف
پیوسته فلوراید خمیر دندان یا دهان شویه‌ها. داروهایی که حاوی
آنتی‌هیستامین، آنتی‌سایکوتیک هستند یا داروهای کنترل کننده فشار خون بالا.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مقوله از پزشک خود سئوال بفرمایید.

جلوگیری از تغییر رنگ
خوشبختانه، راه‌های زیادی برای جلوگیری از تغییر رنگ بیشتر دندان‌ها وجود
دارد. برای شروع، از عوامل خارجی لکه‌ها تا حد امکان اجتناب کنید. سپس به
طور مرتب بعد از هر غذا مسواک بزنید تا از لکه‌های ایجاد شده به وسیله
غذاها و نوشیدنی‌ها جلوگیری به عمل آورید. همچنین با استفاده از نخ دندان
می‌توانید تشکیل باکتری و جرم‌های بین دندان‌ها را کاهش دهید و سلامت دهان و
دندان خود را بهبود ببخشید. برای از بین بردن لکه‌ها و تغییر رنگ دندان‌ها
حتما به دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید و هرگز به افراد غیر متخصص رجوع
نکنید. دندانپزشک به وسیله مواد مخصوص دندان‌ها را سفید می‌سازد یا از روکش
استفاده می‌کند.



پیشگیری از برخی سرطانها و بهبود خلق

راحت‌ترین روش برای لاغر شدن

همه از اهمیت نوشیدن آب به میزان کافی آگاهند.
جدای از فوایدی که نوشیدن آب برای پوست، عضلات، ارگانها و هاضمۀ شما به همراه دارد،
این امر به سم زدایی بدن، پیشگیری از برخی سرطانها و بهبود خلق پس از ورزش منجر می‌شود.

در زمان نوزادی 75 درصد بدن شما را آب تشکیل
می‌دهد. اما هر چه سنتان بالا می‌رود، خشکتر می‌شوید. حال دلیل دیگری برای نوشیدن آب
پیدا شده است. بر اساس یک تحقیق تازه که در دانشگاه بیرمنگام صورت گرفته، نوشیدن آب
به کم کردن وزن کمک می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز، محققانی از دانشگاه
بیرمنگام نتایج مطالعه‌ای 12 هفته‌ای بر روی 84 فرد بزرگسال چاق را منتشر کردند.

براساس نتیجۀ این تحقیق، نوشیدن 500 میلی‌لیتر
آب، سی دقیقه پیش از صرف وعدۀ غذایی به شرکت‌کنندگانی که چنین کرده بودند کمک کرد تا
نزدیک به 5 کیلو نسبت به شرکت کنندگانی که چنین کاری نکرده بودند، بیشتر وزن کم کنند.

این تحقیق با یک جلسه مشاوره برای مدیریت
وزن آغاز شد که در توصیه‌هایی در مورد بهبود رژیم غذایی و سطح فعالیت جسمی به شرکت‌کنندگان
صورت گرفت.

سپس به 41 تن از شرکت کنندگان گفته شد که
قبل از غذا با آب “ته بندی” کنند و به 43 تن دیگر از شرکت‍‌ کنندگان گفته شد که با
تخیل کردن به خود القا کنند که سیر هستند.

پس از دوازده هفته، شرکت کنندگانی که ته
بندی کردن با آب به ایشان توصیه شده بود، به طور متوسط 1.3 کیلوگرم بیشتر از افراد
گروه دوم وزن کم کرده بودند.

علاوه بر این، شرکت کنندگانی که گزارش کرده
بودند که پیش از هر سه وعدۀ غذایی روزانه دست به ته بندی با آب زده‌اند، 4.3 کیلوگرم
در عرض دوازده هفته وزن کم کرده بودند.

در مقابل، کسانی که در طول روز تنها یک بار
با آب ته بندی کرده بودند یا اصلاً ته بندی نکرده بودند، به طور متوسط تنها 800 گرم
وزن کرده بودند. در این تحقیق تنها ته بندی کردن با آب مجاز بود و نوشیدنی‌های دیگر
مجاز نبود



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top