فواید آب نگهداری شده در ظروف مسی

فواید آب نگهداری شده در ظروف مسی

امروزه در این دنیای مدرن که ما از فیلترهای UV
برای تصفیه آب آشامیدنی استفاده می کنیم مفهوم استفاده از آب ذخیره شده در
ظروف مسی بسیار قدیمی و دمده به نظر می رسد. با این حال استفاده از این
روش در متون طب سنتی توصیه شده و فواید آن توسط مطالعات علمی جدید تایید
شده است.

ذخیره آب در ظروف مسی باعث یک فرآیند تصفیه طبیعی می شود.
ظروف مسی می تواند میکروارگانیسم های موجود در آب را کشته و آب را کاملا
مناسب برای نوشیدن کند.

بعلاوه آب ذخیره شده در ظروف مسی (ترجیحا به مدت 10 ساعت) کیفیت خاصی را  به دست می آورد.

مس یکی از مواد معدنی کمیاب ضروری است که برای سلامت بدن حیاتی می باشد. مس دارای خواص ضدمیکروبی، ضد سرطانی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بوده و به خنثی کردن سموم کمک می کند.

برخلاف برخی از عناصر غذایی بدن نمی تواند مس را سنتز کند و شما نیاز دارید آن را توسط مواد غذایی دریافت نمایید.

بهترین منابع غذایی مس عبارتند از غذاهای دریایی، گوشت، غلات
سبوس دار، لوبیا، عدس، آجیل، شکلات، حبوبات، سیب زمینی، نخود فرنگی و برخی
از سبزیجات دارای برگ سبز تیره.

مصرف روزانه 2 تا 3 لیوان آب ذخیره شده در ظروف مسی نیز مس مورد نیاز بدن تان را تامین می کند.

بر اساس طب سنتی نوشیدن آب غنی از مس با شکم خالی عملکرد صحیح اندام های مختلف و چندین فرآیند متابولیکی را تامین می کند.

در اینجا به 10 مورد از فواید آب ذخیره شده در ظروف مسی اشاره خواهیم کرد.

1. پیشگیری از بیماری های منتقل شونده توسط آب

پیشگیری از بیماریهای منتقل شونده توسط آب

مس به شکل موثری بسیاری از باکتری های عامل بیماری های منتقل
شونده توسط آب را از بین می برد. مس به ویژه در برابر باکتری های
اشرشیاکلای و آئورئوس که عامل بیماری های اسهال، اسهال خونی و زردی هستند،
موثر می باشد.

مطالعه ای که در سال 2011 توسط محققان دانشگاه ساوت همپتون
انجام شد، نشان داد که مس در مقابل سویه جدید اشرشیاکلای موثر است. همچنین
مس می تواند از گسترش عفونت جلوگیری کند.

بنابراین اگر شک دارید که آب الوده است آن را در ظروف مسی ذخیره نمایید تا مطمئن شوید آب سالم و تمیز می نوشید.

2. حفظ سلامت دستگاه گوارش

حفظ سلامت دستگاه گوارش

هنگام اسیدی بودن دستگاه گوارش، یبوست
و سوء هاضمه آب مس دار می تواند به شما کمک کند. مس کمک می کند معده شما
پاک و سم زدایی شود تا از حذف مواد مضر مطمئن شوید. همچنین آب مس دار
عملکرد کبد و کلیه را تنظیم کرده و جذب مواد مغذی از غذا را تضمین می
نماید.

همچنین آب مس دار یک درمان عالی برای هر نوع عفونت معده می باشد.

برای کمک به کار کردن صحیح دستگاه گوارش هر روز صبح با معده خالی یک لیوان آب ذخیره شده در ظروف مسی را بنوشید.

3. کمک به کاهش وزن

کمک به کاهش وزن

آب مس دار علاوه بر کمک به سیستم گوارشی شما به حذف سلول های چربی نیز کمک می کند و این به نوبه خود باعث از دست دادن چربی اضافه بدن و حفظ وزن نرمال بدن می شود.

در واقع آب مس دار یک جایگزین بسیار مناسب برای نوشیدنی های
پرکالری مثل نوشیدنی های شیرین، نوشیدنی های کافئین دار و نوشابه ها می
باشد.

با این حال برای کاهش وزن تان باید به رژیم غذایی کلی تان توجه نموده و تمرینات سالم ورزشی را نیز دنبال کنید.

4. افزایش سلامت قلب

افزایش سلامت قلب

مس به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کرده و نقش مهمی را در جلوگیری از بیماری های قلبی ایفا می کند. مس فشار خون و ضربان قلب را کاهش داده و میزان کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.

بعلاوه مس از تجمع پلاک ها در عروق جلوگیری نموده و باعث
جریان بهتر خون به قلب می شود. از سوی دیگر کمبود مس می تواند باعث افزایش
کلسترول، فشار خون، هموسیستئین و اوریک اسید شود.

اگر شما در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستید برای بهبود سلامتی تان از آب مس دار استفاده کنید.

5. افزایش سلامت پوست

افزایش سلامت پوست

مس یکی از اجزای اصلی در تولید ملانین است و ملانین در تعیین
رنگ چشم ها، مو و پوست نقش مهمی را ایفا می کند. همچنین ملانین به حفظ
سلامت پوست از آسیب ناشی از آفتاب و افزایش سرعت بهبود زخم ها و از بین
بردن جای زخم ها (اسکار) کمک می کند.

به علاوه مس تولید سلول های جدید را که به پر شدن لایه های
سطحی پوست کمک می کند، افزایش می دهد و باعث می شود پوستی نرم، فاقد لکه و
روشن داشته باشید.

6. کاهش کم خونی

کاهش کم خونی

مس به جذب آهن که نقش کلیدی در مقابله با کم خونی دارد کمک می
کند. کسی که تعداد گلبول های قرمز خون اش پایین تر از حد نرمال است مبتلا
به کم خونی می باشد.

از جمله علایم کم خونی می توان به ضعف عمومی، خستگی، افزایش ضربان قلب، تنگی نفس و پوست رنگ پریده اشاره نمود.

اگر شما مبتلا به کم خونی هستید از مکمل های آهن استفاده
نمایید. همچنین افزایش مصرف آب مس دار به فرآیند کلی جذب و استفاده از آهن
در بدن تان کمک خواهد کرد.

7. کند کردن روند پیری پوست

کند کردن روند پیری پوست

مس یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که از علایم پیری زودرس جلوگیری می کند.مس از سلول ها در مقابل آسیب رادیکال های آزاد جلوگیری نموده و باعث کاهش ایجاد چین و چروک، لکه و افتادگی پوست می شود. همچنین مس به تولید سلول های جدید و سالم پوست کمک می کند.

اگر شما نگران ظهور نشانه های پیری در پوست خود هستید از آب نگهداری شده در ظروف مسی استفاده کنید.

8. تحریک (افزایش عملکرد) مغز

افزایش عملکرد مغز

درون مغز یک انتقال دائمی پالس های عصبی در ناحیه ای که
سیناپس نامیده می شود از نورونی به نورون دیگر وجود دارد. پوششی به نام
غلاف میلین از آکسون نورون ها برای اطمینان از توانایی انتقال عصبی محافظت
می نماید.

مس به سنتز فسفولیپیدهای کمک کننده در تشکیل غلاف میلین کمک می کند و این دلیلی برای ضروری بودن مس در عملکرد صحیح مغز می باشد.

علاوه بر این دارای خاصیت ضدتشنجی می باشد که از تشنج جلوگیری
می کند. همچنین نبود مس در دوره بارداری به ناقص شدن مغز و شبکه های عصبی
در جنین منجر می شود.  

9. مقابله با التهاب

مقابله با التهاب

مس دارای خاصیت ضدالتهابی بسیار قوی می باشد. مس به از بین بردن دردهای ناشی از التهاب کمک می کند. همچنین مس در درمان آرتروز موثر است.

این ویژگی ضدالتهابی حتی می تواند به درمان طیف گسترده ای از مشکلات مانند جوش، آسم، سینوزیت، تب یونجه، بیماری التهابی روده و حتی سرطان کمک کند.

برای تسکین ورم مفاصل و دردهای التهابی دیگر روزانه چند لیوان آب مس دار بنوشید.

10. تنظیم غده تیروئید

تنظیم غده تیروئید

مس یکی از مهم ترین عناصر معدنی است که غده تیروئید شما برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد. کمبود کس می تواند منجر به اختلال در عملکرد غده تیروئید شود که نقش کلیدی را در اندام های مهم زیادی از جمله قلب، کبد، کلیه ها و پوست ایفا می کند.

سعی کنید برای بهبود عملکرد تیروئید روزانه مقداری آب حاوی مس بنوشید.



آنچه درباره ی خواص ظروف مسی باید بدانیم

کلمه مس در قرآن و احادیث چند بار آمده است، از حیث علمی نیز تحقیقات جدید و طب سنتی مطالبی را ثابت کرده است.
خاصیت: ضدالتهاب
و تورم ها، ضروری برای تولید گلبول های قرمز است. جلوگیری از گشادگی
سیاهرگها ( واریس ) و سبب استحکام شریان ها و مویرگها است. نقش عامل
جلوگیری از خطر بیماری قلبی دارد.

جلوگیری
ازفاکتورهای افزایش کلسترول خون می کند. با تنظیم سوخت و ساز گلوکز به
کنترل دیابت کمک می کند و قبل از قطع خونریزی ماهانه مفید است. از عملکرد
سیستم ایمنی حفاظت می کند. در تولید عناصر شیمیایی عصبی و مغز مؤثر است
است. در بیماری  هیستری کمبود مس و در جنون جوانی افزایش آن معمولا هست در
فرآیند تنفسی با تولید آنزیم مورد نیاز دخالت می کند.

مس را تنها  در بیماری ویلسون  (افزایش مس، رسوب آن در کبد) نباید مصرف کرد.
میزان و مکانیسم:
مس
بدن فرد بالغ 100-75  میلی گرم و در همه بافت های بدن بیشتر در کبد و کلیه
وقلب  و مغز استخوان هست. جذب آن از روده و ذخیره آن در کبد است و خروج آن
از صفرا است.

مس ماده کم در نیاز بدن ولی پراهمیت در استحکام و قابلیت انعطاف بافت ها مثل کلاژن و ساختن الاستین و پیوند این بافت است.
سبب کمک به خروج کلسیم، زمانی که باروی ترکیب می شودو جایگزین مکمل آن روی به نسبت یک میلی گرم مس و ده میلی گرم  روی است.
فایبرها
در غذا (مثل سبزیجات) در جذب مس تداخل می کنند. قرص های جلوگیری از حاملگی
جذب آن را می افزاید مصرف زیاد ویتامین ث جذب مس را می کاهد.

مصرف روزانه مس:

از 6-12 ماهگی                          1 – 7/0 میلی گرم ،

1-3 ساله                                 5/1 – 1

4- 6 ساله                              5/1- 2

بالغ                                       2 – 3 میلی گرم است

غداهای مس دار:

زردآلو ، تخمه ها، مغز گردو (با پنیر)، قند، لوبیا، قارچ، جو، جوانه گندم

علائم کمبود:

سوخت و ساز غیر عادی کلسترول، نقص در تنظیم قلب، لکه های سفید با رنگ ناخن و پوست، آسیب رگها، نا کارآیی استخوان و کم خونی

از
دیدگاه ها بو علی سینا، مس دو نوع قبرصی سرخ مایل به زرد و از همه بهتر
است. و دیگر مس سرخرنگ است که انواع روشن و سیاه و طالیقون (سوخته تند و
نیزو گیرنده است) مس شسته بهترین درمان زخم و ناشسته اس نیز همین خاصیت را
دارد.

مزاج آن گرم و خشک است. گویند اگر موی را با موچین مسی طالیقون بچینند نمی روید که صحیح نیست.
مصرف
آن (موضعی و خوراکی) موی را سیاه می کند .گوشت زائد را می خورد و از گسترش
عفونت ها  و غده ها  جلوگیری می کند. و با عسل از سفتی آنها می کاهد با
عسل زرد آب را بیرون می ریزد. اگر به کام برسد قی را تحریک می کند یک مثقال
و نیم شربت آبکی به آن اسهال بدون آزار می آورد.

ظروف
مسی را نباید با خوراکی های زیاد شور و تلخ، ترش و شیرین و روغنی و گوشت
بسیار نگهداشت و زنگار آن ضرر دارد ولی قلع اندود آن ضرر ندارد و بهترین
جایگزین همراه دیزی های سنگین بجای آلومینیوم است زیرا آلومینیوم اثرات
استخوانی و خونی و مغزی بدی دارد.

چون مس در قدرت انتقال حرارت از بهترین فلزات بعد از طلا است در صرفه جویی انرژی و پخت سریع مفید میباشد.
با
این حال در نگهداری و استفاده ی این ظروف باید نکاتی را رعایت کرد، ظروف
مسی زود اکسید می شوند و ترکیب پذیری بالایی با مواد غذایی دارند. به این
ترتیب می توانند باعث مسمومیت شما شوند. به همین دلیل در ظروف مسی از پوشش
هایی از جنس قلع، نیکل، استیل و لعابی استفاده می شود تا میزان ورود مس به
غذا کاهش پیدا کند. از سوی دیگر، پخت و پز مواد اسیدی و قلیایی در ظروف مسی
یا نگهداری این مواد در چنین ظروفی باعث تخریب غذا می شود.
در هر صورت
ظروف مسی نه تنها به خاطر گران قیمت بودنشان نیازمند نگهداری بهتر هستند،
بلکه به دلیل حساسیت عنصر مس هم باید چهارچشمی مراقب قابلمه های مسی تان
باشید. بنابراین این توصیه ها را یاد بگیرید و به کار ببندید:
1ـ اگر می خواهید لکه ای از روی ظرف مسی پاک کنید، روی آن یک برش پیاز بمالید تا راحت تمیز شود.
2ـ در ظروف مسی غذاهای اسیدی و ترش نپزید چون لایه داخلی ظرف را از بین می برند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذای شما می شود.
3ـ مراقب باشید که در حین استفاده یا شستشو لایه پوششی محافظ از بین نرود.

در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز کرد در این صورت
دچار مسمومیت مس می شوید که علایم آن تهوع، استفراغ و اسهال است. همچنین مس
اضافی در کبد ذخیره شده و باعث از کار افتادن کبد می شود.
5ـ ظروف مسی را هرگز نباید در ماشین ظرفشویی قرار داد و باید آنها را بعد از شستن بلافاصله خشک کرد.

برای پاک کردن قسمت های بسیار کثیف ظروف مسی و براق کردن آنها نصف یک لیمو
ترش را در نمک فرو ببرید و روی قسمت مورد نظر بمالید. مخلوط سرکه و نمک هم
مفید است. کافی است وسیله را به همراه یک قاشق غذاخوری نمک، یک فنجان سرکه
سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرفی بجوشانید. سپس آن را با محلول
صابون و آب داغ بشویید و در نهایت آب بکشید و خشک کنید. شیوه دیگر این است
که یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید و به آن آرد
بیفزایید تا حالتی خمیری بیابد. خمیر را روی سطوح ظرف بمالید و پانزده
دقیقه تا یک ساعت آن را کنار بگذارید سپس با آب گرم ظرف مسی را بشویید و با
پارچه نرم و تمیز آن را خشک تا براق شود.
7ـ برای شستشوی ظروف مسی از
آب گرم و اسکاچ های نایلونی استفاده کنید. اما از استفاده از شوینده های با
قدرت سایندگی بالا خودداری کنید.
8ـ به جز لیمو و نمک، برای از بردن لکه های روی ظرف و حفظ درخشندگی آنها می توان از پولیش مس استفاده کرد.
9ـ اگر می خواهید ظروف مسی شما زنگ نزند قلم مو را در آب پیاز فرو کرده و آن را روی ظروف مسی بمالید.
10-اگر لایه ی پوششی مس از بین رفت، با مراجعه به فروشگاهی که از آن خرید کرده اید، بخواهید که دوباره ظرف مسی شما را پوشش دهد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top