غذا چی بپزم؟ لیست غذاهای نانی و دو ناهار محبوب ایرانی

از آنجا که در فرهنگ ایرانیان ناهار وعده اصلی محسوب می‌شود، پختن غذا برای ناهار یکی از دغدغه‌های اصلی اکثر خانم‌های خانه دار است. تهیه یک غذای ساده برای ناهار می‌تواند از تنوع بالایی برخورداد باشد؛ از غذا‌های گوشتی گرفته تا غذا‌های بدون گوشت که با برنج یا نان سرو می‌شوند. اگر همیشه می‌پرسید که غذا چی بپزم یا ناهار چی بپزم؟ در این مطلب با ما باشید.

یکی سخت ترین سوال ها برای هر خانمی این است که شام چی بپزم؟ وای خدا ناهار چی درست کنم؟

بنابراین تصمیم گرفتیم لیست یک سری غذا را برای شما فراهم کنیم. ما بیشتر لیست کلی غذاها را برایتان آورده ایم.

 

 لیست غذاهای نانی

انواع کوکو : (کوکو سبزی، کوکو کدو سبز، کوکوی بادمجان، کوکو ماکارونی، کوکو لوبیا سبز، کوکوی میگو، کوکو هفت طبقه، کوکوی مرغ، کوکو باقلا، کوکو اسفناج، کوکو کلم بروکلی، کوکوی قارچ، کوکوی گل کلم، کوکو سبزیجات ،کوکو ذرت و … )

انواع کتلت و شامی : (شامی سویا، شامی بلغور، شامی برنج، کتلت عدس، کتلت مرغ ، کتلت گوشت، شامی پوک، کبه لبنانی، کتلت ماهی، کتلت سبزیجات، شامی هویج و …)

انواع سالاد : (سالاد الویه، سالاد ماکارونی، سالاد سزار، سالاد بادمجان کبابی، سالاد سیب زمینی و شوید، سالاد مرغ کبابی، سالاد کلم سفید، سالاد کوس کوس، سالاد تخم مرغ، سالاد مرغ و ژامبون، سالاد مرغ و قارچ، سالاد گل کلم و … )

انواع دلمه : (دلمه برگ مو، دلمه کلم برگ، دلمه سیب زمینی ، دلمه فلفل، دلمه پیاز، دلمه گوجه فرنگی، دلمه کدو حلوایی، دلمه بادمجان،دلمه قارچ، دلمه مرغ و … )

انواع رولت : (رولت مرغ، رولت گوشت، رولت کدو سبز، رولت تخم مرغ و فلفل دلمه، رولت مرغ چرخ کرده، رولت تن ماهی، رولت ژامبون و سیب زمینی، رولت اسفناج، رولت فیله ماهی، رولت کالباس، رولت بوقلمون، رولت بادمجان و …)

انواع خوراک و آبگوشت (خوراک قارچ، خوراک لوبیا سبز ، خوراک لوبیا چیتی، خوراک نخود فرنگی کله پاچه، شوربای سبزیجات، خوراک مرغ، خوراک زبان ، خوراک بلدرچین با سس پرتقال،خوراک زبان با قارچ، خوراک بادمجان با گوشت و پنیر، آبگوشت بزباش، آبگوشت ساده، خوراک لوبیا قرمز، خوراک دال عدس، اشکنه کشک، اشکنه گوجه، سیرابی ، اشکنه تخم مرغ، کله جوش، تاس کباب، خوراک جگر، خوراک زبان، چغور بغور یا واویشک،)

انواع کوفته : (کوفته تبریزی، کوفته لپه یزدی ، کوفته سبزی شیرازی، کوفته مرغ، کوفته کلم،کوفته آجیلی، کوفته قارچ، کوفته تن ماهی و … )

انواع آش و سوپ: (آش رشته، آش جو، آش شله قلمکار، عدسی، حلیم گندم، حلیم بادمجان و … )

انواع کباب : (کباب کوبیده، کباب ماهیتابه ای، کوبیده مرغ، جوجه کباب، کباب ترش و …)

 

دستور دو ناهار خاص و مجلسی

طرز تهیه پلو بخارایی
برنج ۳ پیمانه
گوشت تکه‌ای ۳۰۰گرم
هویج درشت ۴ عدد
کشمش پلویی نصف لیوان
ادویه پلویی(شامل زیره، گل محمدی ، تخم گشنیز، هل ، فلفل ، زعفران) ۱ قاشق غذاخوری
پیاز درشت ۱ عدد

 

طرز تهیه پلو بخارایی خوشمزه و عالی

 

طرز تهیه:

پیاز را خلالی میکنیم و با کمی روغن تفت می دهیم تا سَبُک و کاراملی شود.

سپس گوشت تکه شده را افزوده و با پیاز تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود.

پودر هل و زیره را افزوده و تفت می دهیم بعد آب جوش ریخته و حرارت را ملایم میکنیم تا گوشت پخته شود.

هویج را پوست کنده و نصف کرده سپس ورقه ای نازک برش داده و به صورت خلالی نازک برش می دهیم.

وقتی گوشت پخت ، هویج را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم و اگر آب کم بود مقداری آب جوش اضافه میکنیم تا بپزه.

برنج خیسانده شده را آبکش کرده و همراه کشمش شسته شده به گوشت اضافه میکنیم و هم می‌زنیم و روغن میریزیم و یک بوته سیر در وسط برنج می گذاریم، حرارت را ملایم می کنیم تا کم کم آب برنج کم شود ودم کنی میگذاریم تا برنج دم بکشد.

میتونید گوشت و کشمش رو با برنج مخلوط نکنید و جدا سرو کنید.

همچنین میتونید برنجو با آب گوشت و هویج تفت داده شده کته درست میکنیم و موقع دم گذاشتن ۲ ق غ زعفران دمکرده غلیظ هم می‌ریزیم.

این غذاها با گوشت مرغ و کوفته قلقلی هم درست میشه و یه غذای جدید و خاص هستش.

 

مرصع پلو با گوشت قلقلی

ابتدا گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل و پیاز رنده شده کمی ورز دهید (آب پیاز رو بگیرید)، بعد گوشت های قلقلی را اندازه گردو درست کرده و داخل روغن کمی سرخ کنید.

سپس در یک ظرف مقداری خلال بادام و پسته رو با آب کمی خیس کنید تا نرم بشه.

زرشک و کشمش رو هم داخل آبکش بریزید و روش آب بریزید تا خوب تمیز شسته بشه.

یکم زعفران دم کرده آماده کنید.

 

طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی

 

حال داخل یک تابه یک عدد پیاز خرد شده را کمی تفت دهید بعد به ترتیب کشمش و زرشک و سپس خلال بادام و خلال پسته و همچنین یک قاشق شکر و چند قطره آبلیمو و در آخر کمی گلاب و کمی زعفران را اضافه کنید و بعد از تفت دادن کنار بذارید(از پودر هل و همچنین پودر گل محمدی هم میتونید استفاده کنید).

حالا برنجی را که از قبل خیس کردید آبکش کنید و بعد از ریختن روغن کف قابلمه نصف برنج رو ریخته (برای ته‌دیگ از نون و یا سیب زمینی میشه…) و روی برنج گوشت قلقلی ها رو بریزید.

میتونید یه کم از مواد آماده شده کشمش و زرشک رو که آماده کردید رو گوشت قلقلی ها بریزید حالا مابقی برنج رو روش ریخته و کمی زعفران را با روغن مخلوط و روی برنج بریزید.

حال برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد(بعد از بلند شدن بخار دم کنی را بزارید)
بعد از پخت برنج ، مقداری از روی برنج را برداشته و با زعفران و مواد آماده شده زرشک ، کشمش و خلال و غیره… مخلوط کنید و بعد از ریختن برنج داخل دیس برای تزئین روش استفاده کنید.

در این نوع برنج از خلال پوست پرتقال و هویج هم میتونید استفاده کنید که همراه با مابقی مواد باید کمی تفت دهید یا حتی میتونید مواد رو جدا جدا تفت دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top