غذای جادویی برای قلب و مغز

غذای جادویی برای قلب و مغز

گزارشات
اخیر در رابطه با فواید روغن ماهی غیر قابل باور است. تحقیقات نشان داده
است که اسیدهای چرب امگا 3 که داخل روغن ماهی می‌باشند خطر حمله‌ی های
قلبی، سکته و فشار خون بالا را کم می‌کند.


امگا 3

بر
این اساس انجمن قلب امریکا به افراد سالم توصیه می‌کند که حداقل 2 بار در
هفته ماهی‌های پرچرب بخورند. افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی باید در روز
حدود 1000 میلی گرم امگا 3 مصرف کنند و می‌توانند از پزشکشان درباره
استفاده از مکمل‌های امگا 3سؤال کنند.

 

– مطالعات اخیر نشان
می‌دهد که فواید امگا 3 فقط مخصوص قلب نیست و بررسی می‌کند که چگونه این
اسیدهای چرب نقش مثبت خودشان را در داخل بدن ما ایفا می‌کنند.

 


تحقیقات انجام شده در دانشگاه بارسلون نشان داد که موش‌های چاقی که با
رژیم امگا 3 تغذیه می‌شوند، حساسیتشان نسبت به انسولین افزایش می‌یابد.

اگر این کشفیات برای انسان هم درست باشد، این عکس‌العمل انسولین می‌تواند کاهش خطر دیابت را به دنبال داشته باشد.

 


دیگر دانشمندان در حال جمع آوری مدارکی از طب قدیم هستند کهروغن ماهی
می‌تواند عملکردهای تشخیص مغزی را بهبود بخشد. یک تیم امریکایی و کانادایی
گزارش کردند طی سه مطالعه‌ای که روی نوزادان انجام داده بودند، به طور
تصادفی به این نوزادان دو نوع غذا دادند. یک سری از نوزادان را با غذاهای
استاندارد معمولی حاوی امگا 3 و گروه دیگر را با شیرهای فرموله ی غنی شده
با امگا 3 تغذیه کردند. نتیجه این بود که آن‌هایی که امگا 3 غنی شده دریافت
کرده بودند عملکرد مغزی‌شان بهتر بود.

 

– در طی مطالعات
دیگر که در کشور سوئد انجام شد، نشان داده شد که نوجوانان پسری که هفته‌ای
یک بار ماهی خورده بودند، ضریب هوشی‌شان 7 درصد بالاتر از آن‌هایی بود که
اغلب ماهی کمتری می‌خوردند. مصرف ماهی بیشتر از یک بار در هفته ضریب هوشی را 12 درصد بیشتر از آن‌هایی که به ندرت ماهی می خورند بالا می‌برد.

 


یک تیم بین‌المللی نیز مطالعه ای را در موش‌ها دنبال کرده است مبنی بر این
که چه طور اسید چرب امگا 3 در روغن ماهی (PHA) عملکرد محافظتی خودش را
انجام می‌دهد؛ دانشمندان نشان دادند که بدن، PHA را به ترکیبی که D2
resolvin نامیده می‌شود، تبدیل می‌کند که این ترکیب از چسبندگی نتروفیل ها
(نمونه ای از گلبول‌های سفید) به دیواره‌های رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند و
یک عکس‌العمل التهابی در برابر عفونت را در موش‌ها شروع می‌نماید.

مصرف ماهی بیشتر از یک بار در هفته ضریب هوشی را 12 درصد بیشتر از آن‌هایی که به ندرت ماهی می خورند بالا می‌برد

بسیاری از بیماری‌ها نظیر بیماری‌های قلبیعروقی
و آرتریت با افزایش میزان التهاب در این نواحی ارتباط مستقیم دارد. مصرف
امگا 3 با کاهش التهاب اندام‌ها از ابتلا به بیماری‌های مزمنی که اشاره شد،
پیشگیری می‌کند.

 

به نظر می‌رسد که D2 resolvin یک نمونه خیلی خوب و
پایه ای برای داروهای ضدالتهابی می‌باشد. از این دارو به عنوان یک درمان
جدید در بیماری‌هایی مانند عفونت‌ها، آسم، خشکی چشم و آرتریت ها استفاده
می‌شود. برخلاف دیگر داروهای ضدالتهابی، به نظر نمی‌رسد که این دارو سیستم
ایمنی را تضعیف کند.




چربی امگا- 3 باعث بهبود افسردگی و اسکیزوفرنی می شود

طی بررسی انجام شده در شهر لندن، محققین دریافتند که نسبت اسیدهای چرب
در غشاهای سلول در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی1 ( نوعی اختلال روانی ) غیر
طبیعی است که در اثر دریافت اسیدهای چرب امگا 3  این حالت بهبود بخشید. مطالعات دیگر حاکی از آن است که افسردگی 
ممکن است در اثر کمبود اسیدهای چرب امگا 3 به وجود آید. این اسیدهای چرب
در آجیل، دانه ها، غلات سبوس دار، حبوبات و انواع ماهی های چرب مثل ساردین ،
قزل آلا، شاه ماهی و قباد یافت می شوند.

بسیاری از روان پزشکان برای درمان افسردگی از داروهایی استفاده
می کنند که سطح سروتونین2 مغز را افزایش می دهند. در حال حاضر مشخص شده که
کمبود اسید چرب امگا 3 در رژیم غذایی ممکن است میزان سروتونین مغز را کاهش
دهد که می تواند منجر به افسردگی شود.

مطالعات نشان می دهد که بروز
افسردگی با سطح پایین اسیدهای چرب امگا 3 موجود در غشای گلبول های قرمز خون
و دریافت کم اسیدهای چرب امگا 3 ارتباط دارد ، زیرا در اثر کاهش سطح
اسیدهای چرب امگا 3، نسبت اسیدهای چرب امگا 6 به اسیدهای چرب امگا 3 بالا
می رود که این خود منجر به افسردگی شدید می شود.

5516118676174107584715077246128222171799

بروز افسردگی در میان مردم کشور نیوزلند 6 برابر مردم ژاپنی است که این ممکن است به دریافت اسیدهای چرب امگا 3  موجود
در رژیم غذایی برگردد، چون مردم ژاپن ماهی های حاوی اسیدهای چرب امگا 3 را
زیاد مصرف می کنند. افسردگی بعد از زایمان امری طبیعی در میان زنان می
باشد. بنابراین در طول دوران حاملگی بایستی منابع غذایی اسیدهای چرب امگا 3
به میزان زیادی مصرف شوند. در زنانی که میزان اسیدهای چرب امگا 3  خون آنها بسیار پایین است، احتمال ابتلا به افسردگی حاملگی بیشتر است.

افسردگی
امکان حمله قلبی را در افراد بیشتر می کند. بنابراین ارتباط بین افسردگی و
اسکیزوفرنی با حملات قلبی ممکن است به دلیل پایین بودن مقدار اسیدهای چرب
امگا 3 در این افراد باشد.

اگر این یافته ها توسط بررسی های بیشتر
تایید شوند، شاید از طریق مصرف مقادیر زیاد آجیل، دانه ها، حبوبات، غلات
سبوس دار و انواع ماهی بتوان از بروز برخی موارد افسردگی جلوگیری کرد و یا
حتی برخی از آنها را درمان کرد.

پی نوشت :

1-
اسکیزوفرنی ( schizophrenia ) : نوعی اختلال روانی که فرد قابلیت تمیز دادن
بین افکار، ایده ها و تصورات خودش و واقعیت را ندارد. اسکیزوفرنی اختلال
فکر و خُلق ناآرام است. این اختلال به صورت دشواری در حفظ و تمرکز و تشکیل
مفاهیم آشکار می گردد. این اختلال می تواند به برداشت ها و عقاید غلط ، به
مشکلات عظیم در درک واقعیت و به مشکلاب مشابه در زبان و ابراز هیجانی
بینجامد. از جمله عوارض این بیماری این است که فرد ممکن است صداهایی را
بشنود یا ممکن است فکرکند که افراد دیگر می توانند فکر او را خوانده و یا
افکار او را کنترل کنند.

2- سروتونین ( serotonin ) : یک ماده
شیمیایی موجود در مغز ( ناقل عصبی ) که اعمال مختلفی را در بدن انجام می
دهد؛ از جمله افزایش خواب ، تنگ شدن رگ ها و کاهش اشتها.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top