کیک اسفنجی یکی از محبوب ترین کیک ها در سراسر جهان است که بیشترین استفاده آن در صنایع شیرینی پزی می باشد. کیک اسفنجی در شیرینی پزی و تهیه انواع کیک های مناسبتی به عنوان کیک پایه شناخته می شود، البته کیک اسفنجی را در کنار نوشیدنی های گرم برای میان وعده و عصرانه نیز تهیه می کنند. کیک اسفنجی به صورت پیش فرض با طعم وانیلی تهیه می شود، اما به سلیقه خود می توانیم با اضافه کردن مواد دیگر طعم آنرا تغییر دهیم. مثلا اگر بخواهیم این کیک خوشمزه را به صورت کاکائویی درست کنیم، می توانیم مقداری از آرد را کم کنیم و به جای ان از پودر کاکائو استفاده کنیم،
مواد لازم کیک اسفنجی
• تخم مرغ ۴ عدد
• آرد ۱۲۰ گرم
•. شکر ۱۲۰ گرم
•. بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
• آب جوش ۱ قاشق غذاخوری
• وانیل ½ قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک اسفنجی
قبل از شروع کار ابتدا فر را در دمای 180 درجه روشن کنید تا آماده پختن کیک شود.
مرحله اول :
برای تهیه کیک اسفنجی ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید و هر کدام را در ظرف جداگانه بریزید.
مرحله دوم :
سفیده تخم مرغ را هم بزنید تا مخلوط شوند. پس از گذشت چند دقیقه هم زدن یک پیمانه شکر را به آن اضافه کنید و با هم زن برقی هم بزنید.
مرحله سوم :
این کار حدود 10 الی 15 دقیقه طول می کشد. مواد را باید تا جایی هم بزنید که سفیده سفت شود و از ظرف نریزد. سپس آن را درون یخچال قرار دهید تا آب نیندازد.
مرحله چهارم :
در ادامه در ظرفی که زرده های تخم مرغ در آن وجود دارد وانیل را بریزید و هم بزنید تا ترکیب شوند.
مرحله پنجم :
باقیمانده شکر را به زرده تخم مرغ ها اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا کرمی رنگ شود.
مرحله ششم :
یک لیوان آب داغ را در چندین مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد ترکیب شوند ، این کار باید با سرعت انجام شود تا زرده ها سفت نشوند.
مرحله هفتم :
آرد و بکینگ پودر را در ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید سپس حدود 2 الی 3 بار آن را الک کنید تا ذرات آرد از هم جدا شوند و در هنگام پخت به خوبی پف کند.
مرحله هشتم :
بعد از الک کردن آرد را کمکم به ظرفی که زرده ها در آن هستند اضافه کنید و با لیسک به طور مرتب هم بزنید.
مرحله نهم
وقتی آرد به خوبی مخلوط شد سفیده را که در یخچال گذاشته ایم را خارج میکنیم و کمکم با مواد دیگر مخلوط میکنیم تا مواد به شکل تصویر زیر در بیاید.در این مرحله کار تهیه مواد کیک تمام می شود.
مرحله دهم :
در این مرحله کف قالب را کاغذ روغنی قرار می دهیم اگر کاغذ روغنی نداشتید می توانید کف قالب و دیواره های آن را با روغن چرب کنید و سپس مقداری آرد(خیلی کم) روی آن بریزید تا کیک به قالب نچسبد.
مرحله یازدهم :
مواد کیک را درون قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید و در آخر قالب کیک را چند بار بر روی سطح سفت بکوبید تا هوای موجود در کیک خارج شود. سپس قالب را در دمای 170 درجه به مدت 40 دقیقه درون فر قرار می دهیم.
فوت و فن کیک اسفنجی ساده:
• تخم مرغ و شیر باید به دمای محیط رسیده باشند.
• قبل از پخت و آماده کردن کیک اسفنجی باید ظرف ها خشک و تمیز باشند.
• بعد از پخت کیک فر را خاموش کنید و کیک را نیم ساعت درون فر بگذارید تا قالب سرد شود و کیک به راحتی جدا شود.