طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشمزه و خوشرنگ بدون کپک و شکرک

طعم مربای آلبالو به دلیل اینکه این میوه طعمی ترش داردف ملس می باشد و به کسانی که عاشق طعم ترش و شیرین هستند توصیه می شود. درست کردن مربای آلبالو کار دشواری نیست اما برای داشتن مربای خوش رنگ و شفاف و خوشمزه باید نکاتی را رعایت کنیم. برای تهیه مربای آلبالوی خوش رنگ این قسمت از لادین را دنبال کنید.

 

مواد لازم

آلبالو: ۱ کیلوگرم

شکر: ۱ و نیم کیلوگرم (اگر آلبالوها شیرین هستند ۱ کیلوگرم شکر کافی است)

آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری

عصاره وانیل: نوک قاشق چایخوری

یک بشقاب خالی که در یخچال چند ساعت نگه داشته‌اید تا سرد شود.

 

طرز تهیه مربای آلبالو

 

مرحله اول؛ شستن آلبالو و هسته‌گیری

برای درست کردن مربا آلبالو خانگی ابتدا آلبالوها را بشورید و با دست یا دستگاه هسته‌گیر هسته آن‌ها را بگیرید.

 

مرحله دوم؛ خواباندن آلبالو در شکر

سپس به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت آلبالوها را در شکر بخوابانید. بهتر است شکر را لا به لای آلبالوها بریزید. در این مدت حتما مخلوط آلبالو و شکر را در یخچال نگهداری کنید تا حسابی آب بیندازند و مربای شما لعاب‌دار شود.

 

طرز تهیه مربا آلبالو خانگی🍒 ساده و خوشمزه توسط Arezoo Amani - کوکپد

 

مرحله سوم؛ پختن آلبالو و شکر

بعد از این مدت قابلمه را روی شعله متوسط گاز بگذارید تا آب آلبالوها به دمای جوش برسد. در این فاصله مرتب کف روی آلبالوها را بگیرید و دور بریزید و ترکیب آلبالو و شکر را مرتب هم بزنید تا هم ته نگیرد و هم سر نرود.

 

مرحله چهارم؛ اضافه کردن آبلیمو و وانیل

زمانی که ترکیب آلبالو و شکر غلیظ شد و کمی قوام پیدا کرد آبلیمو و وانیل را هم اضافه کنید و هم بزنید. ۳۰ دقیقه زمان برای پخت مربا کافی است.

یک روش برای امتحان این‌که مربا به غلظت مطلوب رسیده این است که بعد از نیم ساعت با استفاده از یک بشقاب خالی که در یخچال از قبل سرد کرده‌اید غلظت مربا را بسنجید. برای این کار یک قاشق مربا روی بشقاب بریزید و بشقاب را کج کنید. اگر مربا به حدی غلیظ بود که از روی بشقاب سُر نخورد و نریخت غلظت مربای آلبالو در حد معقول است. این نکته را هم باید بدانید که مربا بعد از سرد شدن غلیظ‌تر می‌شود پس لازم نیست در این مرحله بیش از حد غلیظ و سفت باشد.

بعد از چند دقیقه قابلمه را از روی گاز بردارید و یک دم‌کنی روی قابلمه بگذارید تا مربا حسابی جا بیفتد و غلیظ شود. وقتی مربا کاملا سرد شد آن را در شیشه‌های کاملا تمیز و کاملا خشک بریزید، درب شیشه را محکم ببنید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

 

چرا شکر و آلبالو رو در یخچال بذاریم؟
برای تهیه بیشتر مربا ها معمولا به این شیوه عمل میشه که شکر و میوه رو با هم مخلوط میکنن و چند ساعتی استراحت میدن تا میوه آب بندازه و شکر هم کمی آّب شه.
این کار دو مزیت داره: اول اینکه از سیاه شدن مرباتون جلوگیری میکنه و کمک میکنه رنگش روشن باشه و هم اینکه میوه آب میندازه و مربا با آب میوه میپزه و احتیاجی به اضافه کردن آب اضافی نیست.

 

نکات مهم طرز تهیه مربا آلبالو خانگی 

*زمان پخت مورد نیاز برای مربا آلبالو بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است (بستگی به مقدار مواد دارد، اگر مقدار آلبالوها زیاد است ۴۵ دقیقه زمان بگذارید). پخت بیش از حد مربا آن را له کرده و رنگ مربا را تیره می‌کند.

*در حین پخت مربا به هیچ‌وجه درب قابلمه را نگذارید چون مربا بد رنگ می‌شود و سر می‌رود.

*برای این‌که مربا شکرک نزند باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم مربا کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات علت کپک زدن مربا کم بودن میزان شکر آن است.

*اگر به مربای در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم می‌شود.

*در صورتی که مربا شکرک زد می‌توانید آن را نجات دهید. کمی آب‌جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.

*قوام شهد و شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق بر میداریم و اجازه می دهیم تا سرد شود، اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز غلیظ شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top