سیب‌زمینی پوست‌کنده و خرد شده را در آب نیاندازید

سیب‌زمینی پوست‌کنده و خرد شده را در آب نیاندازید

درباره این عادت باید گفت که باعث می‌شود پتاسیم سیب‌زمینی از آن خارج
شود.البته این کار برای افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند خوب است و
حتی به آنها توصیه می‌شود که سیب‌زمینی را یک شب قبل پوست کنده و آن را خرد
کنند و شب تا صبح در آب بگذارند تا پتاسیم آن کاملا خارج شود اما به افراد
سالم توصیه نمی‌شود؛ چون در عین حال که در آب ریختن سیب‌زمینی سبب خارج
شدن پتاسیم آن می‌شود، بر ویتامین‌های گروه B هم تاثیر گذاشته و سبب کاهش
میزان آنها می‌شود.

سیب‌زمینی منبع بسیار خوب ویتامین C نیز هست و گرچه در حین پخت مقدار
قابل‌توجهی از این ویتامین از بین می‌رود، با این حال مقداری از آن باقی
می‌ماند. بنابراین ریختن سیب‌زمینی خرد شده در آب حتی سبب از دست رفتن
مقدار قابل‌توجهی از این ماده مغذی می‌شود. به عبارت ساده‌تر ریختن
سیب‌زمینی در آب به افراد سالم توصیه نمی‌شود زیرا ارزش تغذیه‌ای این ماده
غذایی را پایین می‌آورد ولی همان‌طور که گفتم برای کسانی که به نارسایی
کلیه دچارند، یکی از عادات غذایی مناسب است.

در رابطه با نحوه پخت سیب‌زمینی نیز باید گفت این موضوع بستگی به هدف ما از
مصرف سیب‌زمینی دارد. برای یک فرد میانسال یا سالمند توصیه می‌کنیم
سیب‌زمینی را به شکل آب‌پز مصرف کند. برای کودکان کم‌سن و سال مصرف آن به
شکل پوره همراه با شیر و کره توصیه می‌شود. به طور معمول شیوه سرخ کردن آن
به دلیل جذب روغن بالایی که دارد خیلی توصیٌزمینی نیز منبع فیبر و ویتامین
است. به همین دلیل مصرف آن توصیه می‌شود اما باید توجه داشت در این حالت
حتما پوست سیب‌زمینی باید کاملا شسته �C خواهد شد. نحوه پخت دیگر
سیب‌زمینی، تنوری کردن است که برای انجام آن سیب‌زمینی را لای فویل در فر
می‌گذارند.
فراموش نکنید که پوست سیب‌زمینی نیز منبع فیبر و ویتامین است. به همین دلیل
مصرف آن توصیه می‌شود اما باید توجه داشت در این حالت حتما پوست سیب‌زمینی
باید کاملا شسته شود زیرا خطر آلودگی با کودهای شیمیایی وجود دارد. در
ضمن، اگر سیب‌زمینی جوانه زده باشد، حتما باید جوانه همراه با پوست سبز
سیب‌زمینی تا جایی که خود سیب‌زمینی سبز رنگ شده است را جدا کرد و باقی را
به مصرف رساند. یادتان باشد که این جوانه‌ها و قسمت‌های سبز رنگ سیب‌زمینی
حاوی مواد سمی هستند که مصرف‌شان به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.


4 دستور غذایی برای تسکین دردهایتان

مواد غذایی که به طور طبیعی حاوی کلسیم و منیزیم می‌باشند، برای آرام
کردن سردردها، به‌خصوص میگرن، مفید هستند و موجب کاهش فشارهای عصبی، تنش‌ها
و اسپاسم‌های آزاردهنده می‌شوند.

شروع روز با نوشیدن یک لیوان آب‌میوه طبیعی به هنگام صرف صبحانه،
می‌تواند شما را برای تمام روز سرحال، بانشاط و آرام نگه دارد؛ زیرا شما
مواد مغذی ضروری و مفید را برای بدن فراهم کرده‌اید. اگر نمی‌توانید از
محصولات لبنی استفاده کنید، بهتر است از سایر شیرهای استاندارد مانند
شیرسویا (Soya milk)، استفاده نمایید. شیرسویا برای سردردهای ناشی از
تغییرات هورمونی مفید است.

برای بعدازظهر خود نیز می‌توانید چند عدد هویج را آب گرفته و برای تنوع و
تغییر در مزه و طعم آن، با آب یک عدد سیب مخلوط و نوش جان کنید. این
نوشیدنی برای آرام کردن سردردهای ناشی از پرخوری و یا مصرف بیش از حد مواد
غذایی چرب و شیرین بسیار مناسب است؛ زیرا خاصیت پاکسازی و سم‌زدایی دارد و
چند دقیقه پس از نوشیدن این آبمیوه، احساس تازگی و نشاط خواهید کرد و
سردردتان تسکین می‌یابد.

1 – آرامبخش شیرین
مواد لازم برای 4 نفر
موز: یک عدد
شیرسویا: 200 میلی‌لیتر
تخم آفتابگردان :یک قاشق غذاخوری
عسل: یک قاشق چای‌خوری

روش‌تهیه :
تمام این مواد را در مخلوط‌کن با یکدیگر مخلوط کرده و معجونی شیرین و تسکین‌دهنده به دست آورید و آن را جرعه جرعه نوش جان کنید.

فراموش نکنید حتماً از شیرسویا استفاده نمایید؛ زیرا شیرهای حیوانی (شیر
گاو و گوسفند) به تحریک حملات میگرنی و ایجاد سردرد کمک می‌کنند.

میزان مواد این معجون می‌تواند مطابق سلیقه و ذائقه شما تغییر کند.
می‌توانید در آخر دو الی سه عدد توت‌فرنگی یا کمی تمشک و یا حتی تخم
آفتابگردان را که سرشار از کلسیم و منیزیم است، به این معجون اضافه کرده و
دانه‌ها را زیر دندان خود حس کنید.

2 – آب سبزی‌جات (Veg. Delight)
مواد لازم برای 4 نفر:
هویج : 100 گرم
کلم : 60 گرم
چغندر : 60 گرم
شاهی : 30 گرم
جعفری : 30 گرم
دانه کنجد : یک قاشق غذاخوری

روش‌تهیه :

تمام مواد را با یکدیگر ترکیب و نوش جان کنید. این معجون سرشار از
ترکیبات انرژی‌زای طبیعی بوده و برای رفع خستگی و سردردهای ناشی از آن
بسیار مفید است.

3 – نوشیدنی مسکن و آرامبخش
مواد لازم :
کلم بروکلی : 100 گرم
اسفناج : 100 گرم
کرفس : 100 گرم
جوانه یا آرد گندم : یک قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز تازه : یک‌ چهارم یک عدد

روش‌تهیه :
تمام این مواد را در مخلوط‌کن یا آبمیوه‌گیری بریزید و خوب با یکدیگر مخلوط
کنید؛ سپس معجون به دست آمده را جرعه جرعه بنوشید تا اثربخشی بهتری داشته
باشد.

مصرف این معجون هنگام شروع یک سردرد عصبی، به آرام کردن آن بسیار کمک
می‌کند. در صورت عدم دسترسی به فلفل قرمز تازه می‌توانید مقدار کمی پودر
فلفل قرمز یا زنجبیل به آن اضافه کنید.

مواد مغذی موجود در این معجون در آرامش بخشیدن به شما پس از یک روز کاری
سخت بسیار مفید است. از طرفی، جوانه گندم موجود در این معجون به خاطر
داشتن ویتامین‌های B، موجب آرام شدن اعصاب می‌گردد.

4 – آب میوه (Apple and Apricot Alleviator)
مواد لازم برای 4 نفر :
شیرسویا : 120 میلی‌لیتر
برگه زردآلو : 6 عدد
سیب : یک عدد

روش‌تهیه :
برای تهیه این آبمیوه، برگه زردآلو را شب قبل در کمی آب سیب خیس کرده و روز
بعد آن را با آب سیب و شیرسویا مخلوط کنید. ترکیب به دست‌آمده به علت
داشتن زردآلو، حاوی آهن و به خاطر شیرسویا حاوی ویتامین و کلسیم فراوانی
است.

شما می‌توانید بنا به میل و سلیقه خود از سایر میوه‌ها نیز استفاده
نمایید؛ به عنوان مثال انجیر خشک را که در آب سیب خیس خورده است، با موز و
شیرسویا مخلوط و میل کنید. این نوشیدنی سردردهای ناشی از استرس را تسکین
می‌دهد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top