راز سلامت و تناسب اندام در مصرف کاهو

راز سلامتی و تناسب اندام در مصرف کاهو

یکی
از سبزیجاتی که به علت داشتن خصیت فراون بسیر توصیه می شود ، کاهو است.اگر
شما هم با فواید مصرفکاهو بیشتر آشنا شوید سعی می کنید حتما آن را در سید
برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.

کاهو سبزی ای کم کالری و بدون چربی

 

اگر
دچار کالری هراسی هستید بدانید که هر 100 گرم کاهو حدود 12 کالری است. به
همین دلیل می توان این سبزی را همراه خوب لاغری و تناسب اندام دانست. کاهو فاقد چربی است و شما می توانید با خیال راحت از آن مصرف کنید. این سبزی پرخاصیت حاوی فیبر و سلولز است.

 

بنابراین
علاوه بر اینکه شما را به خوبی سیر می کند باعث بهبود گوارش نیز می شود.
همین تأثیر نیز باعث می شود که در کوتاه مدت به راحتی وزن کم کنید. فیبرها
همچنین باعث دفع اسیدهای صفراوی می شود.

 

برای داشتن قلبی سالم کاهو را فراموش نکنید

 

ویتامین C و بتاکاروتن موجود در کاهو از
اکسایش کلسترول پیشگیری می کنند. در نتیجه امکان تجمع پلاک ها و تشکیل
لخته کاهش پیدا می کند. توصیه می کنیم سالاد سزار را دریابید. چون حاوی
مواد مغذی سالم برای سلامت قلب است. 500 گرم کاهو حاوی
40 درصد نیاز روزانه ی ما به اسید فولیک است و 10 درصد نیاز روزانه به
فیبر را تأمین می کند. نتایج پژوهش های محققان فرانسوی نشان می دهد هرچه
جذب اسیدفولیک از طریق مواد غذایی بالاتر باشد خطر ابتلا به سکته ی مغزی و
بروز بیماری های قلبی عروقی کاهش پیدا می کند. باید بدانید که فیبرهای
محلول در آب نیز میزان کلسترول بد خون را کاهش می دهد که این مسئله نیز
باعث ارتقای سلامت قلب می شود.  

 

کاهو حاوی پروتئین های کامل

 

20 درصد کالری موجود در کاهو به پروتئین های موجود در آن مربوط می شود. برای کامل کردن یک وعده ی غذایی حتماً کاهو میل کنید. 

 

کاهو با بی خوابی های تان مقابله می کند

 

متأسفانه
هر روز به تعداد افرادی که از بی خوابی رنج می برند افزوده می شود. مایع
سفید رنگی که با خرد کردن کاهو سرازیر می شود «لاکتوکاریوم» نامیده می شود.
لاکتوکاریوم خواص آرامبخش مشابه مواد مخدر دارد اما فاقد عوارض جانبی آن
است. کافی است چند برگ کاهو میل کنید و یا آب کاهو بنوشید تا خوب بخوابید. 

کاهو خاصیت آلکالینه دارد

مواد معدنی موجود در کاهو به
دفع توکسین ها یا همان مواد سمی بدن کمک کرده و تعادل اسیدی بازی را حفظ
می کند. در صورت تعادل اسید و باز، بدن شما انرژی زیاد، پوست شفاف تر و
سالم تر و خواب راحت تری را تجربه خواهد کرد. 

 

کاهو شاخص گلیسمی پایینی دارد

 

شاخص
گلیسمی کاهو بالا نیست. از آنجایی که این سبزی کالری اندکی دارد شاخص
گلیسمی آن نیز بسیار پایین است. این قبیل مواد غذایی برای افرادی که نگران
قند خون خود هستند بسیار مناسب است. 

 

کاهو طعم دلچسبی دارد

 

کاهو
با وجود اینکه کم کالری است اما طعم دلچسب و کمابیش شیرینی دارد. این سبزی
پرخاصیت علاوه بر اینکه سالم است لذت فراوانی به مصرف کننده می دهد. ترکیب
کردن آن با سبزیجات دیگری مانند کلم، خیار، گوجه فرنگی، کلم قرمز و غیره
علاوه بر افزایش طعم آن باعث جذب مواد معدنی و ویتامین های بیشتری می شود. 

 

کاهو برای مقابله با سرطان

 

نتایج
پژوهش های انجام شده نشان می دهد که کاهو خطر ابتلا به برخی سرطان ها را
کاهش می دهد. به عقیده ی محققان مصرف منظم کاهو یعنی چندین مرتبه در هفته
باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه می شود. 

 

کاهو برای مقابله با بیماری های نورودژنراتیو

 

نتایج
بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهند که ترکیبات موجود در کاهو باعث حفاظت
هر چه بیشتر از نورون ها یا همان سلول های عصبی می شوند و به این ترتیب از
ابتلا به برخی بیماری های نورودژنراتیو مانند آلزایمرپیشگیری می کنند.
البته محققان معتقد هستند که نیاز به بررسی های تکمیلی برای اثبات تأثیر
این سبزی روی انسان همچنان وجود دارد.

 

مواد
معدنی موجود در کاهو به دفع توکسین ها یا همان مواد سمی بدن کمک کرده و
تعادل اسیدی بازی را حفظ می کند. در صورت تعادل اسید و باز، بدن شما انرژی
زیاد، پوست شفاف تر و سالم تر و خواب راحت تری را تجربه خواهد کرد. 

کاهو برای تقویت چشم ها

 ترکیب
کاهو، اسفناج، کلم قرمز و غیره بتاکاروتن، ویتامین A، لوتئین و زئاگزانتین
خوبی به بدن می رسانند که همگی برای داشتن چشم های سالم مورد نیاز هستند.
ویتامین A به تقویت دید شبانه کمک زیادی می کند. لوتئین و زآگزانتین دو
رنگدانه ی طبیعی هستند که به فیلتر شدن نور شدید کمک می کنند. افزودن
مقداری هویج رنده شده به سالادتان ویتامین های مورد نیاز چشم ها را به
میزان زیادی تأمین می کند. 

 

کاهو را با سس سرکه میل کنید 

کاروتنوئیدها
به همراه میزان اندکی چربی بهتر جذب بدن می شوند. نتایج پژوهش ها نشان می
دهند که مصرف سالاد فصل تشکیل شده از کاهو، گوجه فرنگی، هویج، اسفناج و
غیره به همراه سس سرکه میزان زیادی کاروتنوئید جذب خون می کند. چربی موجود
در سرکه باعث می شود که کاراتنوئیدها بهتر جذب بدن شوند.


آیا خوردن پنیر باعث خنگی می شود؟

پنیر کسی را خنگ نمی کند

صبح با صبحانه معنی پیدا می کند و صبحانه با یک ماده سفیدرنگ به نام پنیر. پنیر از خانواده ی لبنیات به حساب می آید و در سراسر دنیا تعداد بسیار زیادی از انواع پنیر وجود دارد که پنیرهای مورد استفاده در ایران به چند نوع پنیر مانند پنیر لیقوان ، پنیر موتزارلا، پنیر فتا یا دانمارکی ختم شود.

بهتر
است برای خوردن پنیر و استفاده از آن از باورکردن برخی شایعات رایج
دست بکشید و به سخنان متخصص تغذیه در مورد آن گوش دهید برخی معتقدند خوردن
پنیر بسیار افراد را خنگ می کند و موجب کم شدن و زوال عقل می شود آیا این گفته صحیح است؟

انوع پنیر ، خواص پنیر ، فواید پنیر

دکتر
خدیجه رحمانی متخصص تغذیه گفت:همان طور که همگی شما می دانید پنیر غذایی
پروتئین دار کامل ومنبع خوبی از پروتئین های کلسیم و فسفر می باشد.
وی ادامه داد:پنیر یک مواد مغذی از گروه لبنیات است که حتما روزانه باید
دانشجویان و د انش آموزان در برنامه غذایی خود حداقل سه واحد بگنجانند به
گونه ای که یک واحد پنیر(به اندازه قوطی کبریت)، یک واحد شیر(یک لیوان) و
یک واحدماست(4/3لیوان)باشد.
کی از خصوصیات دیگر پنیر زود هضم و دیر جذب بودن آن است که سبب شده در
برنامه غذایی صبحانه مورد توجه قرار بگیرد البته ناگفته نماند هنگام شب هم
به بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت:بسیار از افراد معتقدا که پنیر باعث کاهش هوش می
شود در صورتی که پنیر حاوی ماده ای به نام تیرامین است که این ماده می
تواند در صورت عبور از سد خونی مغز وارد مغز شود و کاهش عملکرد ذهنی فرد
را در پی داشته باشد  البته این ماده توسط یک نوع آنزیم موجود در بدن انسان
می تواند تجزیه شود ولی این آنزیم تا حد مشخصی فعال است. برای فعالیت
بیشتر این آنزیم باید میزان مس را در بدن زیاد کرد و این کار با خوردن گردو
که حاوی مقداری مس است، انجام می شو د. بنابراین اگر چند بار پنیر خالی
خوردید، نگران نشوید.
پنیر هر دو ماده کلسیم وفسفر را دارد ولی اگر میزان کلسیم زیاد باشد تعادل
به هم می خورد و مقدار کلسیم از فسفر بیشتر می شود یه این دلیل با مصرف
گردو که تا حدوی حاوی فسفر است این تعادل را به حالت اول باز گردانید.

ارزش غذایی پنیر

-کافی است بدانید که از هر 283 گرم شیر، حدود 56گرم پنیر به دست می آید.

-پنیر
منبع غنی ای از پروتئین، چربی، کلسیم، فسفر و ویتامین های D و A است و
نسبت به شیر، ماده غذایی فشرده تری به حساب می آید اما به دلیل از دست دادن
کربوهیدرات ها، به اندازه شیر، کامل نیست.

-پنیر نرم در مقایسه با
پنیر سفت، درصد بالاتری از آب را در بافت خود نگه می دارد و به صورت طبیعی،
درصد پایین تری از مواد مغذی دارد.

-در 100 گرم از یک پنیر معمولی، 30 کیلوکالری انرژی، 10 گرم نمک، 19 گرم پروتئین، 23 گرم چربی و 380 میلی گرم کلسیم وجود دارد.

-بعضی کارشناسان علم تغذیه معتقدند که آب پنیر
می تواند جایگزین شیر شود چون علاوه بر اینکه تا 2 ماه ماندگاری دارد، در
بدن کسانی که قادر به هضم لاکتوز شیر نیستند (آنها که با خوردن شیر احساس
نفخ و درد در شکم دارند) هم، حساسیت ایجاد نمی کند.

-کسانی که
کلسترول خونشان بالاست، باید از انواع کم چرب پنیر استفاده کنند. البته نقش
پنیر در بالا رفتن میزان کلسترول خون، تنها 3 تا 4 درصد است.

-اگر
در شرایط خاصی نیاز به فریزکردن مواد غذایی دارید، با پنیر رسیده هم می شود
این کار را کرد. با این حال در طولانی مدت تغییراتی در آنها به وجود
خواهد آمد. پنیر منجمد شده لااقل 2 ساعت وقت لازم دارد که خودش را برای
خورده شدن آماده کند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top