در گرمای شدید نوشابه و آب سرد نخورید

در گرمای شدید آب سرد و نوشابه نخورید

یک کارشناس تغذیه توصیه کرد، با نوشیدن آب میوه‌های تابستانی از خطر گرمازدگی در امان بمانید.

فرزاد بابایی در گفت گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه
کرمانشاه، اظهارکرد: در گرمای شدید سیستم بدن دچار تغییر می‌شود و شرایطی
مشابه شرایط تب برای فرد ایجاد می‌کند که متابولسیم بدن وی را 7 تا 13 درصد
افزایش می‌دهد.

وی از دست رفتن آب بدن به دلیل تعریق را از جمله دیگر پیامدهای گرما برای
بدن افراد عنوان و ادامه داد: همراه آب، مقدار قابل توجهی املاح و
الکترولیت نیز از بدن فرد دفع می‌شود.

وی با بیان این که سدیم و پتاسیم مهمترین املاحی هستند که همراه آب در زمان
گرما از بدن خارج می‌شوند، افزود: مواد دیگری چون آهن، زینک و کلسیم نیز
ممکن است همراه آب دفع شوند که مقدار آن‌ها بسیار ناچیز است.

به گفته این کارشناس تغذیه، از دست رفتن آب و املاح تعادل آب و الکترولیت
بدن را بر هم می‌زند و موجب کاهش حجم و فشار خون و به دنبال آن سردرد و
سرگیجه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: میوه‌های فصل تابستان می‌توانند میزان آب و الکترولیت بدن
را تنظیم کنند و بهتر است قبل از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید، از آن‌ها
استفاده کرد.

بابایی یادآور شد: خربزه، طالبی، هندوانه، زردآلو و … می‌توانند تا حدی
از بروز گرما زدگی جلوگیری کرده، چرا که سرشار از آب و املاح هستند.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر لزوم استفاده از آب فراوان در روزهای بسیار
گرم، ادامه داد: در شرایط عادی توصیه می‌شود هر فرد هشت لیوان آب در روز
مصرف کند، اما این میزان نیاز در روزهای گرم بسیار بیشتر است.

وی اظهار کرد: لازم است در زمان گرمای شدید از مصرف آب خیلی سرد به شدت پرهیز شود، همچنین آب آرام و به صورت جرعه جرعه نوشیده شود.

بابایی با اشاره به باور غلط رایج بین مردم مبنی بر استفاده از نوشابه‌های
گازدار در زمان گرما، افزود: این نوشابه‌ها نه تنها موجب رفع تشنگی
نمی‌شود، بلکه با افزایش قند خون باعث بالا رفتن غلظت خون خواهند شد و به
علاوه مواردی از پارگی مری در اثر نوشیدن نوشابه سرد در زمان گرما نیز
گزارش شده است.

به گفته این کارشناس تغذیه، دانه‌های گیاهی از جمله خاکشیر و تخم شربت نیز می‌توانند در پیشگیری از گرمازدگی تا حدودی موثر باشند.



زعفران و پیشگیری از نابینایی در دوران پیری

زعفران و پیشگیری از نابینایی در دوران پیریمحققان می گویند: راز پیشگیری از نابینایی در سال های پیری، درزعفران نهفته است.  

محققان طی بررسی های خود نشان دادند که مصرف روزانهزعفران در غذا به تولید سلول های حساس چشمی، که برای دید ضروری هستند، کمک می کند.

به گزارش تایم آو ایندیا، مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان می دهد که یک رژیم غذایی حاویزعفران می تواند از چشم ها در برابر آسیب های ناشی از نور درخشان خورشید محافظت کرده و پیشرفت بیماری های ژنتیکی مانند التهاب رنگدانه ها را کند نماید.

این محققان همچنین دریافتندزعفران تاثیر مفیدی در افراد مبتلا به تخریب ماکولای چشم وابسته به سن دارد که شایع ترین علت نابینایی در کهنسالی است.

دانشمندان اکنون در حال آزمایش های بالینی بر روی افراد مبتلا به تخریب ماکولا وابسته به سن هستند.

سیلویا بیستی مجری این تحقیقات از دانشگاه لا آکویلا می گوید:” به نظر می رسدزعفران خاصیت هایی در حفاظت از بینایی دارد.

وی افزود: اکنون تلاش داریم سازوکار آن را دریابیم، اما ظاهرازعفران مانع از مرگ سلولی می شود.

زعفران ویژگی های آنتی اکسیدانی زیادی دارد.

همچنین به نظر می رسد این ماده ژن های اسید چرب غشای سلولی را تنظیم می کند و همین امر موجب انعطاف پذیری سلول های بینایی می شود



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top