در ماست این مواد تشکیل دهنده برای خورد بی خطر هستند؟

در ماست این مواد تشکیل دهنده برای خورد بی خطر هستند؟

آیا وجود سوکرالوز و سوربات پتاسیم در ماست برای خوردن مضر است؟

بسیاری از برندهای لبنیات برای تهیه انواع ماست از جمله ماست یونانی از شیرین کننده های مصنوعی همچون Sucralose سوکرالوز و مواد نگهدارنده ای همچون Potassium sorbateسوربات پتاسیم بهره می برند.

 

اما سوال اساسی این است که آیا باید نگران این مواد باشیم؟

بر اساس آمار سازمان جهانی غذا و دارو، سوکرالوز شیرین کننده پر کاربردی است که در آشپزی
جایگاهی ثابت پیدا کرده است. این ترکیب شیمیایی 600 برابر از شکر شیرین تر
است.همچینین این سازمان سوربات پتاسیم را به عنوان یک ماده نگهدارنده
شیمیایی سالم و بی ضرر می شناسد.

 ژوان سالگا بلیک سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی و استاد تغذیه دانشگاه بوستون پاسخ منفی به این سوال می دهد. وی بر این باور است سوکرالوز یک شکر جایگزین است
و ترکیبات دیگری نیز وجود دارند که توسط سازمان جهانی غذا و دارو تایید
شده اند. وی افزود سایر ترکیبات جایگزین که در یک طبقه قرار دارند همچون
آسپارتام، ساکارین و عصاره مانکفروت که تولیدکنندگان لبنیات از آن بهره می
برد. البته ممکن است شما سوکرالوز را که در کلوچه ها، نوشابه های رژیمی و
سایر شیرینی جات عرضه می شود را ترجیح دهید.

بیشتر مطالعاتی
که روی موشها انجام شده هیچ رابطه ای بین مصرف سوکرالوز و بروز سرطان را
ثابت نکرده است و تحقیقات انجام شده روی انسانها نیز هیچ گونه تاثیر منفی
حاصل از مصرف سوکرالوز نشان نداده است.

 آلیشیا رامسی متخصص تغذیه و رژیم غذایی و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی
بیان داشت که فقط در تعداد معدودی افراد ممکن است تاثیر منفی از مصرف
سوکرالوز دیده شود. به هر حال سوکرالوز طعم شیرینی به غذاها می دهد که این
طعم شیرین بسیار برای افراد دلچسب است.
به عبارت دیگر،سوربات
پتاسیم ماده ای نگهدارنده است که از رشد مخمر و خمیر ترش در موادغذایی
همچون پنیر، نوشیدنی های الکی، گوشت خشک شده، آب میوه های فرآوری شده و
سایر غذاهای پختنی جلوگیری به عمل می آورد.

سوربات
پتاسیم برای سلامتی ما مضر نیست اما این موضوع را باید در نظر داشت که
سوربات پتاسیم نگهدارنده ای است که در غذاهایی به کار می رود که این غذاها
باید کمترین سهم را در رژیم ما داشته باشند.

ادعای استفاده
کردن از سوربات پتاسیم در حشره کشها، وحشتی را در میان مردم از محصولات
لبنی به وجود آورده اما در این میان مواد دیگری هم موجود هستند که در حشره
کشها و آفت کشها استفاده می شنود و در عین حال در غذاها نیز کاربرد دارند
که از آن میان می توان به دارچین، میخک صدپر، سیر و نعنای فلفلی اشاره کرد
که مردم نباید نگران مصرف این مواد باشند.

مردم حق انتخاب دارند که غذاهایی که این مواد در آنها وجود دارد را مصرف نمایند یا خیر.


مواد غذایی خوشمزه ولی مضر را بشناسید

مواد غذایی که مصرف آنها برای بدن مضر هستند

اکثر
غذاهای شیرین و چرب، حاوی ویتامین ها و املاح پایینی هستند که مصرف طولانی
مدت آنها سلامتی بدن را به خطر می اندازد. از جمله این مواد غذایی مضر می
توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

نوشابه های گازدار

مصرف نوشابه های گازدار به طور غیر مستقیم سبب تجمع چربی در بدن ، حساسیت های پوستی  و همچنین تغییرات خلق و خو می شود. کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که به جای مصرف این نوشابه ها از آب میوه های طبیعی استفاده شود.

 

کره گیاهی و مارگارین

ماده غذایی مضری  که متاسفانه امروزه بدلیل باور غلط جایگزین کره حیوانی شده.

کره
های گیاهی یا مارگارین  بدلیل ساختار پیچیده ای که دارند قابل شناسایی
توسط آنزیمهای بدن نیستند. بنابراین مصرف آنها می تواند در طولانی مدت بدن
را دچار مشکل نماید.

 

چیپس سیب زمینی

ماده غذایی دیگری که محققین علم تغذیه مصرف آن را توصیه نمی کنند، چیپس سیب زمینی می باشد.

استفاده
از این ماده غذایی بدلیل دارا بودن روغن های نامرغوب در تهیه آن، علاوه بر
اینکه دارای ترکیبات سرطان زا به نام آکرولیین می باشد، برای سیستم مغز و
اعصاب نیز مضر است. لذا کارشناسان تغذیه توصیه می کنند به جای مصرف
چیپس می توانید از ذرت تفت داده شده یا پاپ کورن و یا سیب زمینی نگینی و
سرخ شده با روغن کم که در منزل تهیه می شود، به عنوان یک میان وعده استفاده
نمایید.

 

پیراشکی

پیراشکی
از جمله مواد غذایی است که مصرف آن به جای خوردن یک صبحانه کامل توصیه نمی
شود. گاهی برخی از افراد به جای صبحانه از پیراشکی استفاده می کنند.
کارشناسان تغذیه توصیه می کننند، بهترین ماده غذایی در صبحانه به جای
پیراشکی، مخصوصا برای کودکان وکهنسالان تخم مرغ می باشد. زیرا تخم مرغ حاوی انواع املاح و ویتامین های مفید برای رشد و تقویت حافظه می باشد.

 

بادام زمینی شور

بادام
زمینی شور نیز از جمله مواد غذایی است که در افراد مبتلا به میگرن و یا
مشکلات تنفسی سبب تشدید علایم میگرن می شود. بنابراین استفاده از بادام
زمینی شور در این افراد توصیه نمی شود. در کل بهتر است از گردو که منبع
خوبی از ویتامین E و اسید های چرب مفید برای سلولهای مغزی است به جای بادام
زمینی شور استفاده شود.

از
سيب زميني هميشه به عنوان يک غذاي چاق کننده ياد شده است، اما تحقيقات
جديد نشان مي دهند که مصرف روزانه اين ماده غذايي مي تواند در کاهش فشارخون
موثر باشد، بدون اينکه وزن را افزايش دهد.اين تحقيق در دانشگاه پنسيلوانيا
و بر روي 18 فرد مبتلا به فشارخون بالا که از اضافه وزن و چاقي نيز رنج مي
بردند، انجام شد و نتايج آن در کنگره بيوشيمي امريکا ارايه گرديد. فشارخون
سيستوليک (ماکزيمم) و دياستوليک (مينيمم) اين افراد به طور منظم مورد
ارزيابي قرار گرفت. پس از مصرف سيب زميني، ميانگين فشارخون دياستوليک 4.3
درصد و فشار سيستوليک 3.5 درصد کاهش يافت، در حالي که هيچ گونه افزايشي در
وزن افراد اين گروه مشاهده نشد.

سيب زميني بيشتر از ساير سبزيجات از
رژيم غذايي افراد داراي اضافه وزن و چاق حذف مي شود، زيرا اين باور در ميان
مردم ايجاد شده است که به دليل کربوهيدرات بالاي سيب زميني بايد در مصرف
اين ماده غذايي احتياط نمود، در حالي که اگر سيب زميني سرخ نشود و بدون
کره، مارگارين، خامه و سس مايونز مصرف شود، تنها 110 کالري انرژي در ازاي
هر سيب زميني به بدن مي رسد، اما در مقابل بسياري از مواد مغذي از جمله
ويتامين ها و ترکيبات شيميايي مفيد تامين مي گردد.

براي انجام اين
تحقيق نيز از سيب زميني پخته شده در فر و بدون روغن استفاده شد. نکته مهم
در اين مطالعه اين بود که در سيب زميني سرخ شده و چيپس به دليل اين که با
حرارت بالا و روغن زياد آماده مي شوند، بسياري از ترکيبات مفيد تخريب شده و
تنها نشاسته، چربي و برخي از مواد معدني باقي مي مانند. استفاده از روش
بخارپز و همچنين فر بهترين روش طبخ سيب زميني بوده و مواد مغذي آن را حفظ
مي نمايد.

– See more at:
http://www.chekhabar.ir/News/15572/%D8%B3%D9%8A%D8%A8%20%D8%B2%D9%85%D9%8A%D9%86%D9%8A%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%8A%20%D8%A7%D9%8A%D9%86%20%D8%A8%D9%8A%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D9%81%D9%8A%D8%AF%20%D8%A7%D8%B3%D8%AA#sthash.kMtcUZTI.dpuf

از
سيب زميني هميشه به عنوان يک غذاي چاق کننده ياد شده است، اما تحقيقات
جديد نشان مي دهند که مصرف روزانه اين ماده غذايي مي تواند در کاهش فشارخون
موثر باشد، بدون اينکه وزن را افزايش دهد.اين تحقيق در دانشگاه پنسيلوانيا
و بر روي 18 فرد مبتلا به فشارخون بالا که از اضافه وزن و چاقي نيز رنج مي
بردند، انجام شد و نتايج آن در کنگره بيوشيمي امريکا ارايه گرديد. فشارخون
سيستوليک (ماکزيمم) و دياستوليک (مينيمم) اين افراد به طور منظم مورد
ارزيابي قرار گرفت. پس از مصرف سيب زميني، ميانگين فشارخون دياستوليک 4.3
درصد و فشار سيستوليک 3.5 درصد کاهش يافت، در حالي که هيچ گونه افزايشي در
وزن افراد اين گروه مشاهده نشد.

سيب زميني بيشتر از ساير سبزيجات از
رژيم غذايي افراد داراي اضافه وزن و چاق حذف مي شود، زيرا اين باور در ميان
مردم ايجاد شده است که به دليل کربوهيدرات بالاي سيب زميني بايد در مصرف
اين ماده غذايي احتياط نمود، در حالي که اگر سيب زميني سرخ نشود و بدون
کره، مارگارين، خامه و سس مايونز مصرف شود، تنها 110 کالري انرژي در ازاي
هر سيب زميني به بدن مي رسد، اما در مقابل بسياري از مواد مغذي از جمله
ويتامين ها و ترکيبات شيميايي مفيد تامين مي گردد.

براي انجام اين
تحقيق نيز از سيب زميني پخته شده در فر و بدون روغن استفاده شد. نکته مهم
در اين مطالعه اين بود که در سيب زميني سرخ شده و چيپس به دليل اين که با
حرارت بالا و روغن زياد آماده مي شوند، بسياري از ترکيبات مفيد تخريب شده و
تنها نشاسته، چربي و برخي از مواد معدني باقي مي مانند. استفاده از روش
بخارپز و همچنين فر بهترين روش طبخ سيب زميني بوده و مواد مغذي آن را حفظ
مي نمايد.

– See more at:
http://www.chekhabar.ir/News/15572/%D8%B3%D9%8A%D8%A8%20%D8%B2%D9%85%D9%8A%D9%86%D9%8A%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%8A%20%D8%A7%D9%8A%D9%86%20%D8%A8%D9%8A%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D9%81%D9%8A%D8%AF%20%D8%A7%D8%B3%D8%AA#sthash.kMtcUZTI.dpuf

از
سيب زميني هميشه به عنوان يک غذاي چاق کننده ياد شده است، اما تحقيقات
جديد نشان مي دهند که مصرف روزانه اين ماده غذايي مي تواند در کاهش فشارخون
موثر باشد، بدون اينکه وزن را افزايش دهد.اين تحقيق در دانشگاه پنسيلوانيا
و بر روي 18 فرد مبتلا به فشارخون بالا که از اضافه وزن و چاقي نيز رنج مي
بردند، انجام شد و نتايج آن در کنگره بيوشيمي امريکا ارايه گرديد. فشارخون
سيستوليک (ماکزيمم) و دياستوليک (مينيمم) اين افراد به طور منظم مورد
ارزيابي قرار گرفت. پس از مصرف سيب زميني، ميانگين فشارخون دياستوليک 4.3
درصد و فشار سيستوليک 3.5 درصد کاهش يافت، در حالي که هيچ گونه افزايشي در
وزن افراد اين گروه مشاهده نشد.

سيب زميني بيشتر از ساير سبزيجات از
رژيم غذايي افراد داراي اضافه وزن و چاق حذف مي شود، زيرا اين باور در ميان
مردم ايجاد شده است که به دليل کربوهيدرات بالاي سيب زميني بايد در مصرف
اين ماده غذايي احتياط نمود، در حالي که اگر سيب زميني سرخ نشود و بدون
کره، مارگارين، خامه و سس مايونز مصرف شود، تنها 110 کالري انرژي در ازاي
هر سيب زميني به بدن مي رسد، اما در مقابل بسياري از مواد مغذي از جمله
ويتامين ها و ترکيبات شيميايي مفيد تامين مي گردد.

براي انجام اين
تحقيق نيز از سيب زميني پخته شده در فر و بدون روغن استفاده شد. نکته مهم
در اين مطالعه اين بود که در سيب زميني سرخ شده و چيپس به دليل اين که با
حرارت بالا و روغن زياد آماده مي شوند، بسياري از ترکيبات مفيد تخريب شده و
تنها نشاسته، چربي و برخي از مواد معدني باقي مي مانند. استفاده از روش
بخارپز و همچنين فر بهترين روش طبخ سيب زميني بوده و مواد مغذي آن را حفظ
مي نمايد.

– See more at:
http://www.chekhabar.ir/News/15572/%D8%B3%D9%8A%D8%A8%20%D8%B2%D9%85%D9%8A%D9%86%D9%8A%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%8A%20%D8%A7%D9%8A%D9%86%20%D8%A8%D9%8A%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D9%81%D9%8A%D8%AF%20%D8%A7%D8%B3%D8%AA#sthash.kMtcUZTI.dpuf


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top