خوشمزه ترین دسر 2012

12 راز خوشمزه تر شدن زرشک پلو با مرغ

برای زیباتر شدن این غذا، پس از سرو آن روی زرشک‌ها یک قاشق
غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر زیبایی
به زرشک‌پلو خواهد داد

12 راز خوشمزه تر شدن آن زرشک پلو با مرغ

زرشک با مرغ غذایی است که همه طعم آن را می‌پسندند و از خوردنش
لذت می‌برند. علاوه بر این‌ها، هم ظاهر زیبایی دارد و هم مغذی است. در این
مطلب دستور پخت و نکته‌های ظریفی برای هر چه خوشمزه‌تر کردن این غذا که
باید در نظر گرفت، برایتان بازگو می‌کنیم.

مواد اولیه :

برای 4 نفر
زعفران به میزان دلخواه
کره 1 قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی 2 قاشق غذاخوری
شکر 2 قاشق مرباخوری
زرشک 1 لیوان
پیاز پیاز 3 عدد – کوچک
برنج 4 لیوان
مرغ مرغ بدون پوست – 300 گرم
نمک به میزان دلخواه
زردچوبه به میزان دلخواه

طرز تهیه:


تکه‌های مرغ را بدون افزودن ادویه‌ای در 2 قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید و
بعد از طلایی شدن، پیازها را بیفزایید و پس از افزودن نمک و زردچوبه،
مقداری آب بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم پخته شوند.

در قابلمه‌ای که آب در حال جوشیدن است، برنج را بریزید و بعد از گذشت چند دقیقه آن را آبکش کنید.


در تابه‌ای کوچک کره، شکر، زعفران و زرشک بریزید و پس از آب شدن کره، کمی
آب به آن‌ها اضافه کنید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید تا هم زرشک‌ها
قرمز بمانند و هم زعفران رنگ خود را به سایر محتویات بدهد.

– برنج
را بعد از دم کشیدن در ظرف بکشید و روی آن را با برنج مخلوط شده با زرشک و
زعفران بپوشانید. در ظرفی دیگر هم مرغ را بریزید و در کاسه‌ای کوچک آب مرغ
را سرو کنید.

12 راز زرشک‌پلو:

زرشک از میوه‌هایی است که در دو
نقطه ایران بیش از هر جای دیگری پرورش می‌یابد؛ زرشک قرمز در جنوب خراسان
فراوان است و زرشک سیاه در کرمانشاه. به همین دلیل این غذا (زرشک‌پلو) در
مناطقی مانند خراسان طبخ و به سایر نقاط کشور معرفی شده است. بسیاری از
افراد تصور می‌کنند که روش طبخ این غذا بسیار ساده است در حالی که رعایت
نکته‌های ظریفی در آن لازم و نشانه حرفه‌ای بودن آشپز است:

1. برای
اینکه غذای‌تان طعم بهتری داشته باشد، قبل از طبخ، تکه‌های مرغ را در روغن
سرخ و بعد از طلایی شدنشان، به آن‌ها پیاز و ادویه و آب اضافه کنید.

2.
پیازی که به مرغ اضافه می‌شود باید درسته باشد به همین دلیل پیازهای کوچک
را انتخاب کنید و 2 تا 3 عدد از آن‌ها را در ظرف حاوی مرغ بیندازید.

3.
ادویه‌های مورد نیاز برای طبخ مرغ فقط زردچوبه و کمی نمک است. مرغی که
برای این غذا استفاده می‌شود باید زردرنگ باشد، به همین دلیل افزودن زعفران
و رب گوجه‌فرنگی را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنم.

برای آنکه زعفران
کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از اینکه کاملاً آب شود بازرشکزعفران و شکر در
تابه‌ای بریزید و وقتی کمی حرارت دید، نصف استکان آب به آن اضافه کنید و
بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. نگذارید زعفران روی حرارت
زیاد بماند زیرا این کار عطر این ادویه را کم خواهد کرد

4. مرغ باید آبدار باشد، البته آب غلیظ شده. آب مرغ را باید در کاسه‌ای جدا از مرغ سرو کرد.

5. روغنی که برای سرخ کردن زرشک استفاده می‌کنید باید تازه باشد و البته کره برای این کار بهتر است.

6. شکر را باید به زرشک در حال حرارت دیدن افزود زیرا هم باعث می‌شود زرشک‌ها روی برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شیرین پیدا کند.

7. زرشک را باید روی حرارت ملایم تفت داد زیرا حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشک شدنش می‌شود و هنگام خوردن به دندان‌ها می‌چسبد.

8.
برای آنکه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در هاون سنگی یا چوبی آسیاب کنید نه
در دستگاه آسیاب برقی زیرا با این کار عطر و بوی خود را از دست خواهد داد.

9.
برای آنکه زعفران کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از اینکه کاملاً آب شود
بازرشک زعفران و شکر در تابه‌ای بریزید و وقتی کمی حرارت دید، نصف استکان
آب به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید.
نگذارید زعفران روی حرارت زیاد بماند زیرا این کار عطر این ادویه را کم
خواهد کرد.

10. برخی خانم‌ها زعفران به اصطلاح آب کرده را در ظرفی در
بسته در یخچال نگهداری می‌کنند. این کار کاملاً اشتباه است و باعث می‌شود
این ادویه عطر و طعم خود را از دست بدهد و برای افزودن به غذا مناسب نباشد.

11. بهترین نوشیدنی همراه این غذا یک لیوان دوغ، شربت گلاب یا بهارنارنج است که به شما پیشنهاد می‌کنم.

12.
برای زیباتر شدن این غذا، پس از سرو آن روی زرشک‌ها یک قاشق غذاخوری خلال
پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر زیبایی به زرشک‌پلو
خواهد داد.



9 ترفند خوشمزه‌تر شدن فلافل …

اگر می‌خواهید فلافل‌ها را با سس میل کنید، بهتر است که سستان،
سس گوجه‌فرنگی خانگی باشد که از نمک کمی تهیه شده و گوجه‌فرنگی تازه در آن
به کار رفته باشد. ترشی نیز یکی از همراهان اصلی این غذاست. البته
می‌توانید فلافل را با برگ‌های تازه کاهو و گوجه‌فرنگی حلقه شده نیز میل
کنید.

9 ترفند خوشمزه‌تر شدن فلافل + طرز تهیه فلافل

فلافل، غذایی تند است و با ترشی سرو می‌شود، یعنی در ساندویچ آن
به جای گوجه‌فرنگی و خیارشور، ترشی استفاده می‌کنند. نام این غذا نیز از
فلفل گرفته شده است زیرا اصل لبنانی  آن فلفل قرمز فراوانی دارد. با ما
همراه شوید تا با نکته‌های ظریفی که بهتر است هنگام پخت این غذا آن‌ها را
رعایت کنید،

مقدار کالری فلافل

مواد غذایی یادشده در
مجموع تقریباً دارای 1200 کیلوکالری انرژی هستند که در صورت تقسیم کردن
آن‌ها میان 4 نفر مقدار کالری دریافتی به 300 کیلوکالری خواهد رسید. از
آنجایی که این غذا با نان میل می‌شود، به ازای هر برش نان 30 گرمی (یک کف
دست) با فلافل، 80 کیلوکالری دیگر نیز به مقدار انرژی یادشده اضافه خواهد
شد.

 

همراه غذا

اگر می‌خواهید فلافل‌ها را با سس میل
کنید، بهتر است که سستان، سس گوجه‌فرنگی خانگی باشد که از نمک کمی تهیه شده
و گوجه‌فرنگی تازه در آن به کار رفته باشد. ترشی نیز یکی از همراهان اصلی
این غذاست. البته می‌توانید فلافل را با برگ‌های تازه کاهو و گوجه‌فرنگی
حلقه شده نیز میل کنید.

نوشیدنی مناسب این غذا نیز می‌تواند یک
لیوان شربت  آب‌لیمو البته طعم‌دار شده با عرق نعناع باشد تا به هضم
غذایتان کمک کند. البته چای نعناع هم گزینه مناسبی برای تندخوری های حرفه
ای (مانند هندی ها) است.

طـرز تـهـیـه فلافل

* در یک کاسه بزرگ، نخودهای چرخ شده را بریزید و رویشان پیاز رنده شده، تخم‌مرغ و ادویه‌ها را اضافه کنید.

*
پیاز را ریز رنده کنید و به دلخواهتان فلفل قرمز اضافه کنید. اصل این غذا
تند است اما در صورت تمایل می‌توانید مقدار تندی غذا را کم یا زیاد کنید.

* در تابه‌ای با دیواره‌های بلند مقداری روغن مخصوص سرخ کردن بریزید و بگذارید تا داغ شود.

* سپس مقداری از مایه فلافل را بردارید و در قالب مخصوص بریزید و در روغن داغ بیندازید تا سرخ شود.

*
پس از سرخ شدن نیز فلافل ها را در سبدهای فلزی قرار دهید تا روغن اضافی
آن‌ها گرفته شود. به این ترتیب می‌توانید فلافل ‌های آماده شده را با
برش‌های نان و ترشی سرو کنید.

 

مـواد لازم فلافل برای 4 نفر:

 نخود چرخ شده    2 لیوان 480 کیلوکالری
 

 پیاز بزرگ    1 عدد 25 کیلوکالری
 

 تخم‌مرغ    1 عدد 100 کیلوکالری
 

 روغن مخصوص سرخ کردن     7 قاشق غذاخوری 630 کیلوکالری
 

 زردچوبه، فلفل قرمز و نمک    به میزان دلخواه 0 کیلوکالری
 

9 راز فلافل :

فلافل از
جمله غذاهای نانی است که اصلیت آن به لبنان برمی‌گردد البته چند نوع فلافل
وجود دارد که اصلی‌ترین آن نوعی است که با نخود تهیه می‌شود اما فلافل
ماش، عدس،

بادمجان ، سیب‌زمینی و نخود نیز وجود دارد اما برای خوش‌طعم‌تر شدن این غذا باید به نکته‌هایی دقت کرد:

1.
برای آنکه نفاخی نخود گرفته شود، بهتر است که آن را چند روز قبل خیس کنید و
هر بار آب آن را دور بریزید. حتی می‌توانید آن را چند بار بجوشانید و آبش
را خالی کنید و سپس نخودها را چرخ کنید. به این ترتیب کمتر باعث نفخ
می‌شوند.

2. بهترین ادویه برای تهیه این غذا، زیره است البته فرقی
نمی‌کند که شما زیره سیاه اضافه می‌کنید یا سبز. افزودن زیره به این غذا به
هضم بهتر آن کمک خواهد کرد. در ضمن، می‌توانید به مایه فلافل کمی هم نعناع
خشک اضافه کنید به این ترتیب غذایتان عطر بهتری پیدا خواهد کرد.

3.
هنگام چرخ کردن نخودها دقت کنید که آن‌ها را زیاد چرخ نکنید تا له نشوند
زیرا در این صورت مایه فلافل وا می‌رود. البته بهتر است خیلی هم نخودها
درشت نباشند که زیر دندان احساس شوند بهتر است اندازه نخودهای چرخ شده کمی
از دانه‌های شکر درشت‌تر باشد.

4. در صورت تمایل می‌توانید به مایه
فلافلتان تخم‌مرغ بزنید زیرا اگر نخودها به خوبی چرخ شده باشند، دیگر برای
چسبنده شدن آن‌ها نیاز به افزودن تخم‌مرغ نخواهد بود. درباره بیکینگ‌پودر
نیز باید بگویم که فقط مقدار کمی از آن را به مایه فلافل اضافه کنید تا
باعث پف کردن آن‌ها شود.

چاشنی مناسب فلافل فقط ترشی است، آن هم ترشی انبه، بادمجان یا میوه.

البته شما می‌توانید فلافل را با کلم شور یا ترشی نیز میل کنید

5.
برای سرخ کردن فلافل ، آن‌ها را در ظرفی نچسب و کوچک که روغن عمق پیدا
کرده است، قرار دهید تا فلافلها بعد از افتادن در روغن داغ به کف ظرف
برخورد کنند و به سطح بیایند. به این ترتیب آن‌ها پوک خواهند شد.

6.
برای سرخ کردن فلافل‌ها از قالب‌های مخصوص استفاده کنید و بگذارید تا روغن
کاملاً داغ شود به این ترتیب باز هم شرایطی را فراهم کرده‌اید که
فلافل‌های آماده‌شده ترد باشند.

7. چاشنی مناسب این غذا فقط ترشی است، آن هم ترشی انبه،

بادمجان یا میوه. البته شما می‌توانید این غذا را با کلم شور یا ترشی نیز میل کنید.

8. بهتر است نان مناسب برای خوردن این غذا پیتا باشد که نوعی نان لبنانی  است و کمی ضخیم‌تر از نان لواش است و دو لایه دارد.

9.
نوشیدنی  پیشنهادی من همراه فلافل نیز یک لیوان چای نعناع است. البته
هندی‌ها با این غذا نوشیدنی ‌ای به نام لاسی می‌نوشند؛ «لاسی» دوغ شیرینی
است که مواد تشکیل‌دهنده آن، میوه است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top