کاربردهای جو دو سر پرک در آشپزی
جو دو سر پرک یکی از غلاتی است که از آن فقط برای درست کردن سوپ یا آش
استفاده نمی شود. جو دو سر پرک کاربردهای بسیاری در آشپزی دارد و با آن می
توانید غذاهای خوش طعم و لذیذی درست کنید.
جو دو سر پرک فقط برای درست کردن سوپ و آش نیست
1 – شما در تهیه انواع کتلت می توانید به جای آرد سوخاری از جو دو سر پرک ریز شده استفاده کنید.
2 – همچنین در سرخ کردن انواع مرغ و ماهی از این غله استفاده کنید.
3 – از آنجا که جو پرک لعاب زیادی دارد آن را پودر
کرده و یا همان گونه به صورت پرک در انواع غذاها و خورش ها اضافه کنید که
بهترین جایگزین سیب زمینی به عنوان غلیظ کننده غذاها است.
4 – جو دو سر پرک خرد را می توانید در تهیه انواع کوکو و دلمه استفاده کنید.
5 – در تهیه سالاد الویه می توانید به جای سیب زمینی
از پرک جو دو سر پخته شده استفاده کنید . برای پخت جو دو سر پرک به ازای هر
پیمانه جو دو سر پرک دو پیمانه آب کافی است.
6 – همچنین می توانید با استفاده از جو دو سر پرک مقوی
ترین ولذیذترین صبحانه را تهیه کنید ،فقط کافی است جو دو سر پرک را پخته و
در شیر یا شیر سویا ریخته و به همراه عسل یا شکر و یا بسته به سلیقه
خودتان بدون عسل و شکر مصرف کنید. برای صبحانه می توانید آن را با دارچین و
یا جوز هندی مزه دار کنید.
7 – کشمش و یا هر نوع میوه خشک و یا تازه نظیر تکه های
موز ، توت فرنگی ، سیب و یا توت تازه به آن اضافه کنید و در آخر مقدار کمی
شکر یا عسل و کمی شیر به آن اضافه کرده و میل کنید.
8 – از آن جا که جو دو سر پرک آماده مصرف است می
توانید حتی بدون پختن نیز آن را در شیر یا شیرسویای گرم ریخته و میل کنید .
بر حسب سلیقه خود می توانید با افزودن انواع دانه ها همچون گردو ، بادام ،
یا انواع میوه های خشک در آن صبحانه ای سرشار از ویتامین تهیه کنید.
خواص بي نظير تخم بلدرچين براي مادران و كودكان
مصرف تخم بلدرچين در مادران شيرده باعث منظم شدن سيستم عصبي، قلبي و گوارشي بدن و افزايش شير ميشود.
تخم بلدرچين يك بمب ويتاميني و تغذيهاي است! اگر بين مواد غذايي به
دنبال مادهاي باارزش و سالم هستيد، توصيه ميكنيم تخم بلدرچين مصرف كنيد.
تخم بلدرچين نسبت به تخممرغ، ۵ برابر فسفر، ۷ برابر آهن، ۶ برابر
ويتامين B۱۲ و ۱۵ برابر ويتامين B۲ دارد (هرچند اندازه يك تخممرغ حدود ۵
برابر تخم بلدرچين است.)
جذب ويتامينهاي بدن با افزايش سن بسيار كم ميشود از اين رو مصرف
تخم بلدرچين به افراد بالاي ۴۰ سال، براي بالا بردن مواد معدني و
ويتامينهاي بدن و جلوگيري از كارافتادگي زودرس و پيشگيري از سرطان توصيه
ميشود. تخم بلدرچين در افراد پير و مسن سبب تجديد قواي از دست رفته خواهد
شد. در چين و ژاپن، بچهها هر روز قبل از رفتن به مدرسه يك تخم بلدرچين
ميخورند.
تخم بلدرچين منبع غني اسيد چرب امگا ۳ است كه براي تقويت هوش و حافظه بسيار مفيد است
.
كلسترول در تخم بلدرچين نسبت به تخم مرغ بسيار كمتر است.
جنبههاي دارويي و درماني
تخم بلدرچين براي درمان بيماريهاي كبدي، كليوي، كم خوني، آسم، سل،
ناتواني جنسي، استرس و بازسازي بدن پس از جراحي يا زايمان توصيه ميشود.
مصرف تخم بلدرچين در مادران شيرده باعث منظم شدن سيستم عصبي، قلبي و گوارشي بدن و افزايش شير ميشود.
مصرف تخم بلدرچين به دليل حجم كم و ميزان بالاي پروتئين آن براي ورزشكاران بهويژه بدنسازان عزيز توصيه ميشود.
تخم بلدرچين به دليل كامل بودن و نداشتن هيچ تاثير سوئي بر شير خواران به عنوان بهترين مكمل دوران شيردهي توصيه ميشود.
ماسك سفيده تخم بلدرچين همراه عسل (براي پوستهاي چرب و زرده با عسل
براي پوستهاي خشك) باعث طراوت و شادابي و رفع چين و چروك و لكههاي پوست
ميشود.
گفته شده كه چون بلدرچين در برابر بيماريهاي مختلف
بسيار مقاومتر از مرغ است، پرورش آن بدون استفاده از دارو و آنتي بيوتيك
انجام ميشود، بنابراين گوشت و تخم بلدرچين محصولي كاملاً ارگانيك و سالم
است كه ذخيره داروئي مضري براي مصرفكننده در بافت خود ندارند. همچنین گوشت
و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی، بسیار مورد توجه است. میزان
پروتئین موجود در گوشت این پرنده (بلدرچین) از پروتئین گوشت سایر پرندگان 5
تا 10 درصد بیشتر است. وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین های مختلف در
گوشت این پرنده، باعث شده که گوشت آن برای درمان بعضی از بیماری ها، مانند
آسم، تشنج، فشارخون، ضعف اعصاب و ناراحتی های روانی و بی خوابی مفید باشد.
جنبههاي دارويي و درماني
تخم بلدرچين براي درمان بيماريهاي كبدي، كليوي، كم خوني، آسم، سل،
ناتواني جنسي، استرس و بازسازي بدن پس از جراحي يا زايمان توصيه ميشود.
مصرف تخم بلدرچين به دليل حجم كم و ميزان بالاي پروتئين آن براي ورزشكاران بهويژه بدنسازان عزيز توصيه ميشود.
تخم بلدرچين به دليل كامل بودن و نداشتن هيچ تاثير سوئي بر شير خواران به عنوان بهترين مكمل دوران شيردهي توصيه ميشود.
ماسك سفيده تخم بلدرچين همراه عسل (براي پوستهاي چرب و زرده با عسل
براي پوستهاي خشك) باعث طراوت و شادابي و رفع چين و چروك و لكههاي پوست
ميشود.