تخم کتان و چگونگی مصرف آن

تخم کتان و چگونگی مصرف آن

كليات گياه شناسي کتان
امروزه
گياه كتان در منطقه وسيعي از اروپا و آُسيا مي رويد.از گياه کتان استفاده
هاي زيادي بعمل مي آيد.از الياف کتان براي يافتن پارچه استفاده مي
شود.پارچه كتان براي البسه مخصوصا در تابستان نوعي مناسب بشمار مي رود.

كتان
گياهي است كه از قديم الايام شناخته شده و بكار ميرفته است.حتي پرورش آن 
در مصر در حدود پنج قرن قبل از ميلاد مسيح معمول بوده است.

تركيبات شيميايي کتان:
از
دانه هاي كتان  در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغني بدست مي آيد كه به
روغن كتان ( براي اينكه با روغن برزك اشتباه نشود) ناميده مي شود

 

افزودن دانه‌های تخم کتان به رژیم غذایی
روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می‌شود، از طرفی دانه‌ها
تخم کتان سبب کنترل وزن شده و پیشگیری‌کننده از سرطان نیز می‌باشند.

 

تحقیقات
اخیر حاکی از آن است که دانه‌های تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبیت قند
خون، جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی
بدن و پیشگیری از سرطان می‌شوند.

 

چگونگی مصرف تخم کتان

بهتر است دانه‌های تخم کتان را خریداری
کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم کتان یک دانه
روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب
اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما می‌توانید دانه‌های تخم کتان را
خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در
منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید.دانه‌های تخم کتان
می‌توانند بیش از یک سال قابل مصرف باشند.

 

بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق
نگهداری کنید. میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگ‌سال که در مصرف
آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپ‌خوری در روز می‌باشد.

 

محققان اظهار می‌دارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می‌باشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.

برای افراد جوان تر، بیشتر از یک قاشق
چای‌خوری تخم کتان در روز توصیه نمی‌گردد. از آنجایی که تخم کتان حاوی فیبر
بالایی می‌باشد، برای وارد کردن آن در رژیم غذایی خود از میزان کم شروع
کنید و به تدریج آن را افزایش دهید.

 

یک قاشق سوپ‌خوری تخم کتان حاوی 36
کیلوکالری و یک قاشق سوپ‌خوری از تخم کتان آسیاب شده حاوی 50 کیلوکالری
انرژی می‌باشد.از آنجایی که دانه‌های تخم کتان طعم و مزه سبک و ملایمی
دارند، می‌توانید به چندین روش آن را در رژیم غذایی روزانه خود وارد نموده و
مصرف کنید.

 

فواید تخم کتان

* تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول خون
و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان می‌تواند
سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از
تنگ شدن دیواره عروق خونی که می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت
سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید.فیبر موجود در تخم کتان
همچنین می‌تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.

 

* تخم کتان
از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که
بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل
استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این
امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان می‌باشد.

 

تخم کتان و خواص آن

 

 

* تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش
وزن و کنترل وزن دارند بسیار مناسب می‌باشد. خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل
از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه
موجب کنترل اشتها و کم خوری می‌شود.

 

تخم کتان و روغن آن

*تخم کتان سبب بهبود سیستم گوارش بدن
می‌گردد. فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و سبب هضم و
دفع به موقع گردیده و به سلامت سیستم گوارش کمک می‌نماید.

 

*تخم کتان
ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. ala موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در
نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن می‌گردد.تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که
تخم کتان می‌تواند سبب کاهش برخی ناهنجاری‌های التهابی مانند آرتریت
روماتوئید، لوپوس و پسوریازیس گردد.

 

*تخم کتان جلوگیری کننده از سرطان است.
تحقیقات نشان می‌دهند تخم کتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به
ویژه سرطان روده و سینه دارد. این گیاه به علت دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های
مهمی همچون لیگنان‌ها که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، می‌تواند با
پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی، با سرطان مبارزه کند.

 

احتیاط در مصرف تخم کتان!

محققان معتقدند علی‌رغم فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده، اما در مصرف آن نباید زیاده‌روی کرد.

افرادی که دارای روده التهابی و تحریک‌پذیر می‌باشند، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند.

همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند.

تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن
بافت استخوانی جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی
انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی
بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب
امگا-3 موجود در تخم کتان می‌باشد.

 

از طرفی
افرادی که دچار بیماری‌هایی مانند اندومتریوز، تخمدان پلی‌کیستیک و
فیبرویید می‌باشند، نیز باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.

 

محققان اظهار می‌دارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می‌باشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.

اگر تخم کتان را به عنوان یک دارو مصرف می‌کنید، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

 

تخم کتان و خواص آن

 

چند پیشنهاد

* به هنگام صرف ناهار، دانه‌های تخم کتان را به سالاد خود اضافه نموده و میل کنید.

* تخم کتان را با آب‌میوه مخلوط کرده و میل نمایید.

* تخم کتان را به انواع سالادها و یا سوپ‌ها بیفزایید.

* تخم کتان را به ماست و یا دوغ خود اضافه نموده و میل کنید.

* تخم کتان را به سس گوجه‌فرنگی و یا آب انواع گوشت‌ها اضافه کرده و میل نمایید.

* تخم کتان را به گوشت چرخ‌کرده اضافه نموده و سپس با آن کوفته و یا کباب درست کنید.

 

ترکیبات تخم کتان

* تخم کتان حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله اکثر ویتامین‌های گروه b بوده و دارای منیزیم و منگنز نیز می‌باشد.

 

* تخم کتان دارای دو نوع فیبر محلول و نامحلول می‌باشد.

 

* تخم کتان دارای چندین نوع آنتی‌اکسیدان
قوی از جمله لیگنان است. از آنجایی که تخم کتان یک ماده گیاهی است، یکی از
بهترین منابع لیگنان‌ها می‌باشد.

 

*تخم کتان حاوی اسیدهای چرب امگا- 3 بوده و
از این رو ضد التهاب می‌باشد. تخم کتان یکی از منابع غنی گیاهی است که
دارای امگا-3 گیاهی به نام آلفالینولنیک اسید (ala) می‌باشد. بعد از روغن
تخم کتان، روغن کانولا بیشترین میزان ala را دارا است.



با خواص گل گاوزبان آشنا شوید!

گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و اثر نشاط آور، مقوی تمام بدن و آرامش بخش است.دم کرده گل گاوزبان به همراه کمی لیمو عمانی، یک دمنوش مناسب برای مقابله با سرماخوردگی است.

بنا به گزارش آکاایران :   گل گاوزبان یک گیاه علفی به طول 70 – 40 سانتی متر است. این گیاه در مزارع و گاهی زمین های بایر می روید. منشأ اولیه آن دمشق بوده است.
از تجزیه شیمیایی گیاه گل گاوزبان مهم ترین ماده ای که به دست می آید نیترات دو پتاس می باشد و بیشتر خواص آن مربوط به این ماده است.
گل
گاو زبان گیاهی طبی است که تقریباً تمامی اجزاء آن ، اعم از گل ها و برگ
ها و دانه های آن به عنوان دارو استفاده می شود. همچنین دانه های این گیاه
را برای تهیه روغن مورد استفاده قرار می دهند.
گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و اثر نشاط آور، مقوی تمام بدن و آرامش بخش است.
در معالجه تب های دانه ای مانند سرخک، آبله مرغان مصرف دم کرده آن با لیموعمانی اثر شفابخشی دارد. این دم کرده در درمان دردهای ناشی از سنگ کلیه و دفع سنگ مثانه نیز بسیار مفید است. اگر دچار آلرژی های فصلی می باشید توصیه به مصرف دم کرده گل گاوزبان است. دم کرده گل گاوزبان برای درمان جوش های دهان، آفت دهانی بسیار نافذ است.
خواص درمانی گل گاو زبان
برای
گل گاو زبان، فواید زیادی نام برده اند، مهم ترین آن ها که به اثبات رسیده
و تقریباً تمامی اطبا از گذشته تا حال بر آن توافق دارند؛ عبارت است از:
1- تقویت کننده اعصاب و روان و حواس پنجگانه، و نشاط آور است.

2-گل گاو زبان و برگ های تصفیه کننده خون است.

3- آرام کننده اعصاب است.
4- عرق آور است.
5- ادرار آور است.
6- گل گاو زبان کلیه ها را تقویت می کند.
7- سرماخوردگی را برطرف می کند.
8- برگ تازه گل گاو زبان برای درمان جوش های چرکین دهان اطفال، برفک، سستی بیخ دندان و رفع حرارت دهان موثر است.
9- عرق گل گاوزبان برای امراض سوداوی، وسواس و خفقان مفید است.
10- گل گاو زبان دارای منیزیم بوده و از سرطان پیشگیری می کند.

11- در درمان اختلال حواس کاربرد فراوانی دارد.
12- گل گاو زبان شکم را نرم و کیسه صفرا را باز می کند، اَخلاط سوخته سوداوی را از معده خارج و عوارض آن را از بین می برد.
13- در تنظیم اختلالات ادراری و تعریق، موثر است.

14- گل گاو زبان در درمان برونشیت موثر است.
15- بی اختیاری دفع ادرار را درمان می کند.
16- التهاب و ورم کلیه را درمان می کند.
17- گل گاو زبان در درمان بیماری سرخک و مخملک مفید است.
18- ضماد برگ های گاو زبان برای رفع ورم موثر است.
19- برگهای گاوز بان را بپزید و مانند اسفناج از آن استفاده کنید.
20- برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر زیادی ویتامین C می باشد و در بعضی از کشورها آنرا داخل سالاد می ریزند.  

,گل گاوزبان, خواص گل گاوزبان, خاصیت گل گاوزبان,طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی

گل گاو زبان در درمان برونشیت موثر است

دم کرده گل گاوزبان، دمنوشی برای سرماخوردگی
گاهی اوقات سرفه های فصل سرما را هیچ قرص و شربتی درمان نمی کند اما تجویز یک جوشانده سنتی مانند گل گاوزبان به صورت مرهمی قوی عمل خواهد کرد.
 دم کرده گل گاوزبان را به همراه کمی لیمو عمانی، یک دمنوش مناسب برای مقابله با سرماخوردگی است. این دمنوش به شرط ترش نبودن به خصوص در ابتدای شروع علائم سرماخوردگی، یک نوشیدنی مناسب برای بهبود حال بیمار است.
گل گاوزبان در درمان سرفه های مزمن، وقفه های تنفسی و آسم های خفیف نیز موثر است. در درمان سرفه های خشک می توان گیاه گل گاوزبان را با بابونه، سنبل الطیب، شقایق مخلوط نموده و دم کرده حاصل از این چند گیاه را روزی 3-2 بار بنوشید.

فواید گل گاو زبان برای پوست ، مو و ناخن
 جوشانده گل گاو زبان برای بهبود وضعیت مو، ناخن و پوست تاثیر فراوانی دارد.

عُصاره برگ گل گاوزبان به عنوان ترکیبی نرم کننده برای پوست خشک و برطرف نمودن خارش های پوستی به کار می رود.

افشره برگ گل گاوزبان را می توان با مقدار مساوی آب رقیق نمود و برای خشکی و یا خارش پوست و همینطور جوش های عصبی روی پوست مالید.

مصرف گل گاو زبان در بارداری، شیردهی و در کودکان
 زنان باردار بایستی از مصرف گل گاو زبان در ایام حاملگی خودداری نمایند.چرا که به علت داشتن آلکالوئیدها ممکن است باعث آسیب به جنین شود.

بسیاری تصور می کنند مصرف داروهای گیاهی برخلاف داروهای شیمیایی کاملاً بی ضرر و بدون عوارض است؛ در حالی که امروزه ثابت شده عوارض داروهای گیاهی دست کمی از داروهای شیمیایی ندارد. این مسئله به خصوص در دوران بارداری اهمیت بیشتری دارد و زنان حامله بایستی از هرگونه مصرف خودسرانه انواع جوشانده ها یا دم کرده های گیاهی در بارداری خودداری کنند.
همچنین گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان شیرده و کودکان نیز مضر
است، مصرف بیش از پنج روز متوالی این گیاه ممکن است باعث عادت ماهانه در
زنان شود؛ بنابراین پس از پنج روز استفاده از آن در صورت نیاز، سه روز
فاصله انداخته، سپس دوباره مصرف کنید.

مراقب باشید: گل گاوزبان فشارخون را بالا می برد
داروهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی دارای عوارض هستند، به طور مثال گل گاوزبان فشارخون را افزایش می دهد و نباید مبتلایان فشارخون از آن استفاده کنند. اگر مبتلایان به فشارخون می خواهند گل گاوزبان مصرف کنند باید از مصلح آن یعنی لیمو هم استفاده کنند.  مصلح به ماده غذایی یا گیاه دارویی اطلاق می شود که عوارض گیاهان دارویی را از بین می برد و آن را تعدیل می کند. همان طور که می دانید به اغلب مبتلایان به فشارخون که دچار ناراحتی اعصاب می شوند توصیه می شود گل گاوزبان مصرف کنند درحالی که این بیماران با خوردن آن دچار عوارض می شوند. پس داروهای گیاهی حتماً باید از سوی متخصصان مربوطه تجویز شوند.
گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان حامله و شیرده مضر است.
مصرف
بیش از 5 روز مداوم این گیاه ممکن است باعث عادت شود؛ بنابراین پس از 5
روز استفاده از آن در صورت نیاز، 3 روز فاصله انداخته و سپس دوباره مصرف
کنید.
نکته ی دیگری که باید متذکر شد این است که معمولاً با گل گاوزبان، سنبل الطیب نیز مصرف می شود باید بدانید که مصرف زیاد سنبل الطیب، در کنار خاصیت آرام بخشی، می تواند باعث مسمومیت شود. مقدار زیاد این داروی گیاهی، علائمی مثل خستگی، احساس سبکی سر، گشاد شدن مردمک چشم و مسمومیت کبدی به دنبال دارد و مصرف آن همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مثل ضد افسردگی ها، ضد اضطراب ها، آرام بخش ها، خواب آورها و آنتی هیستامین ها می تواند بسیار خطرناک باشد.  

,گل گاوزبان, خواص گل گاوزبان, خاصیت گل گاوزبان,طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی

رگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر زیادی ویتامین C می باشد

  
 طرز تهیه دم کرده گل گاوزبان و لیموعمانی
 
مواد لازم:
گل گاوزبان: 3 قاشق غذاخوری
لیموعمانی : 2 عدد
عسل : 2 قاشق مرباخوری در هر لیوان
آب جوش : 4 لیوان
 
طرز تهیه:
لیموعمانی ها را سوراخ کرده و یا از وسط نصف کنید به همراه گل گاوزبان
و آب جوش در قوری چینی بریزید و اجازه دهید روی حرارت ملایم به مدت 30
دقیقه دم بکشد. سپس دم کرده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید عسل را
بیفزایید و هم بزنید تا کاملا حل شود. حال به آرامی میل کنید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top