تاثیرات منفی فست فود بر روی سلامت مغز

اثرات منفی و جدی فست فود بر مغز

مغزی که با فست فود به باد فنا می رود!

 

ایران ناز: امروزه در علم پزشکی تاثیرات منفی فست فود بر روی سلامت مغز
به اثبات رسیده است. طبق تحقیقات محققان فست فود قسمت هایی از مغز را مورد
حمله قرار میدهد و آسیب جدی وارد می کند.

 

 

پژوهش های جدید نشان می دهد بخش مرتبط با یادگیری، حافظه و بهداشت روانی
انسان در مغز افرادی که به صورت دائم از غذاهای غیرسالم مانند نوشیدنی های
شیرین، غذاهای شور و گوشت های فراوری شده استفاده می کنند، کوچکتر از سایر
افراد است.

 

 

با وجودی که در این مطالعات تنها اطلاعات و ساختار مغز افراد داوطلب
بالای ۶۰ سال مورد مطالعه قرار گرفت ولی پژوهشگران به صراحت اعلام کردند که
این موضوع و تاثیرات مخرب غذاهای فوق الذکر، ارتباطی با سن و جنسیت نداشته
و در همه افراد از جمله جوانان و کودکان نیز قابل مشاهده است.

 

 

«فیلیس جاکا»، سرپرست تیم تحقیق و استاد پژوهشگر دانشکده پزشکی دانشگاه
دیکین استرالیا، در این باره می گوید: «ما پیش از این می دانستیم که
ترکیبات غذائی اعم از غذاهای سالم و ناسالم می توانند تاثیراتی سریع و قابل
توجه بر بخش هیپوکامپ مغز داشته و بر اندازه و عملکرد این قسمت مهم مغز
تاثیر گذارند. اما تاکنون و پیش از این دوره از مطالعات این تحقیقات تنها
روی موش های آزمایشگاهی انجام شده و هیچ گاه به صورت مستقیم روی انسان
انجام نشده بود.»

 

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، افراد بالغی که در رژیم غذائی خود از مواد
غذائی ناسالم مانند نوشیدنی های قندی، مواد غذائی نمکی و غذاهای فراوری شده
استفاده می کنند، دارای هیپوکامپ کوچکتری در سمت چپ مغز خود هستند.

 

 

از سوی دیگر افرادی که در رژیم غذائی روزانه خود از الگوی غذاهای سالم
پیروی کرده و به میزان زیادی از ماهی ها، سبزیجات و میوه استفاده می کنند،
دارای هیپوکامپ چپ بزرگتری هستند.

 

 

دکتر جاکا در ادامه اظهار داشت: «مطالعات ما نشان دهنده تاثیرات مستقیم
تغذیه روی بخش هیپوکامپ مغز بوده و از آن جائی که هیپوکامپ در مغز انسان
دارای وظایف بسیار مهمی بوده و نقشی بسیار بااهمیتی در یادگیری و حافظه
افراد در تمامی طول عمر، ایفا می کند درک این موضوع بسیار حیاتی است که نوع
تغذیه  در سنین کودکی و نوجوانی می تواند افراد را در بهبود عملکرد مغزی و
قدرت حافظه یاری کند.»

 



اثرات فست‌فود خوری روی مغز

سه دلیل عمده یعنی سریع، خوشمزه و نسبتاً ارزان بودن فست‌فود، مردم را
هر چه بیشتر به سمت مصرف این مواد غذایی سوق می‌دهند. غذاهایی که بخصوص در
میان بچه‌ها طرفداران زیادی دارند و متأسفانه شرایط زندگی مدرن میل به مصرف
آن‌ها را زیاد کرده است. خطرناک‌تر اینکه هر روز به تعداد رستوران‌های فست‌فودی افزوده می‌شود و هر کجا که پا بگذارید با این رستوران‌ها مواجه می‌شوید.

حتماً
می‌دانید که این مواد غذایی اثرات منفی روی سلامت جسمی دارند و باعث بروز
کمبود مواد مغذی بدن و افزایش وزن می‌شوند.؛ اما مشکل به همین‌جا ختم
نمی‌شود. فست‌فودها اثری شوم روی مغز و سلامت روانی به جا می‌گذارند.
با ما باشید تا بگوییم مصرف غذاهای سریع چه غوغایی در مغزتان به پا می‌کنند.

فست‌فود = افسردگی و اعتیاد
محققان دانشگاه مونترال به این نتیجه رسیده‌اند که داشتن تغذیه‌ای‌ سرشار از قند و چربی‌ها خطر ابتلا به افسردگی را بالا می‌برد.
این محققان موش‌های آزمایشگاهی را به مدت 6 هفته با مواد غذایی سرشار از
چربی و قند تغذیه کرده و مشاهده کردند این موش‌ها علائم افسردگی و اضطراب
بیشتری از خود نشان می‌دهند. محققان این موش‌ها را با موش‌هایی که تغذیه‌ای
کم‌چرب و متعادل داشتند مقایسه کردند. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که مصرف
مواد غذایی حاوی چربی و قند زیاد باعث برهم زدن واکنش‌های شیمیایی مغز
بخصوص میزان کورتیزول (هورمون استرس) و پروتئین CREB شده و امکان ایجاد
سوءتغذیه و اعتیاد غذایی را بالا می‌برد.

اگر
نمی‌خواهید شاهد افت تحصیلی و عدم موفقیت فرزندانتان باشید فست‌فودخوری را
کنار بگذارید و فرزندانتان را به داشتن تغذیه‌ای سرشار از میوه و سبزیجات و
غذاهای سالم عادت دهید

فست‌فود = بیش‌فعالی و اضطراب
همیشه
این اعتقاد وجود داشته است که مصرف قند باعث بروز اضطراب و بیش‌فعالی
می‌شود. با این حال نتایج پژوهشی که در journal Clinical Pediatrics به چاپ
رسیده است نشان می‌دهد کودکانی که با مواد غذایی سرشار از مواد نگه‌دارنده
مانند بنزوات سدیم و رنگ‌های خوراکی تغذیه می‌شوند بیشتر در معرض
بیش‌فعالی قرار می‌گیرند. محققان روی 800 کودک بیش‌فعال
بررسی‌هایی انجام داده و متوجه شدند با حذف مواد نگه‌دارنده و رنگ‌های
خوراکی از تغذیه‌ی این کودکان، زودرنجی، تحریک‌پذیری، رفتارهای تهاجمی و
اختلالات خواب حدود 150 کودک کاهش پیدا کرده است. نتایج پژوهش‌های تکمیلی
که در روزنامه Psychology Today به چاپ رسیده است نیز نشان می‌دهد داشتن
تغذیه‌ای فقیر از اسیدهای چرب امگا 3 و مصرف زیاد کربوهیدرات‌های تصفیه شده
(موجود در فست‌فودها) باعث افزایش میزان اضطراب کودکان می‌شود. به عقیده‌ی
این محققان نوسانات قند خون باعث افت چشمگیر انرژی، افزایش خستگی، بدخلقی و
اضطراب می‌شود.

 

همبرگر

فست‌فود = نابودی موفقیت تحصیلی
بدون شک فست‌فودها حاوی میزان زیادی چربی هستند و باید بدانید که این چربی‌ها از نوع چربی‌های ترانس و اشباع شده‌اند
و در آن‌ها خبری از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 که برای قلب مفیدند نیست.
نتایج یک پژوهش استرالیایی که در دانشگاه کالیفرنیای لوس‌آنجلس انجام شده
است نشان می‌دهد مصرف فست‌فود در موفقیت‌های تحصیلی کودکان تأثیر منفی
می‌گذارد. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد کودکانی که دچار کمبود اسیدهای چرب
امگا 3 هستند در مدرسه بیشتر دچار مشکل می‌شوند و در درس‌هایی مانند املا و
قرائت ضعیف هستند و رفتارهای نامناسبی از خود بروز می‌دهند. محققان پیشرفت
تحصیلی گروهی 396 نفره از دانش آموزان بین 6 تا 12 سال را مورد بررسی قرار
دادند. نیمی از این شرکت‌کننده‌ها نوشیدنی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و
گروهی دیگر پلاسبو (دارونما) دریافت کردند. بعد از یک دوره‌ی 6 ماهه،
محققان مشاهده کردند کودکانی که نوشیدنی مغذی مصرف کرده بودند نتایج بهتری
در تست‌های حافظه به دست آوردند. در نتیجه اگر نمی‌خواهید شاهد افت تحصیلی و
عدم موفقیت فرزندانتان باشید فست‌فودخوری را کنار بگذارید و فرزندانتان را
به داشتن تغذیه‌ای سرشار از میوه و سبزیجات و غذاهای سالم عادت دهید.

محققان دانشگاه مونترال به این نتیجه رسیده‌اند که داشتن تغذیه‌ای‌ سرشار از قند و چربی‌ها خطر ابتلا به افسردگی را بالا می‌برد

فست‌فود = تبلیغ گرسنگی و پرخوری
تا حالا به این فکر کرده‌اید که مک‌دونالد بزرگ‌ترین رستوران زنجیره‌ای، روی لوگوی خود از رنگ
قرمز و طلایی استفاده کرده است؟ بدون شک مدیران این غول زنجیره‌ای قبل از
چنین انتخابی تحقیقات وسیعی انجام داده‌اند و دریافته‌اند که رنگ قرمز و
زرد در کنار هم باعث ایجاد احساس گرسنگی و برانگیختن اشتها می‌شود. به
عقیده‌ی محققان همان‌طور که ایوان پاولوف، عصب‌شناس، بیولوژیست و پزشک روسی
و برنده‌ی جایزه نوبل موفق شد با به صدا در آوردن زنگ، بزاق سگ‌ها را به
راه بیندازد، مک‌دونالد نیز با طراحی لوگوی مناسب کاری کرده است با نگاه
کردن به آن ترشح دوپامین
زیاد شده و اشتهای افراد باز شود. در واقع زمانی که لوگوی این رستوران‌ها
جلوی دید افراد ظاهر می‌شود، به خاطر رنگ و کمان طلایی آن، دوپامین مغز در
انتظار دریافت جایزه و لذت فعال می‌شود. در نتیجه افراد گرایش ناخودآگاهی
به مصرف هرچه بیشتر این مواد غذایی پیدا می‌کنند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top