برای دختران کوچک لاک ناخن نزنید

برای دختران کوچک لاک ناخن نزنید

متاسفانه بعضی مادران روی
ناخن‌های کوچک و زیبای دختربچه‌های کم سن‌و سال خود لاک‌های رنگی مختلف
می‌زنند، اما لاک‌های ناخن حاوی مقادیری مواد شیمیایی هستند که فقط بافت
نسبتا محکم ناخن‌ها می‌توانند آنها را تحمل کنند.

متخصصان پوست معتقدند که ممکن است چشم و پوست کودکان
در اثر تماس با این مواد لاک، دچار تحریک و حساسیت شود. این تحریک و
حساسیت برای مخاط دهان به مراتب شدیدتر و بدتر اتفاق خواهد افتاد.

به گفته این متخصصان؛ ترکیب لاک ناخن سرطان‌زا
شناخته شده است و باعث تغییراتی در هورمون‌ها، مشکلات تیروئیدی و بارداری
بخصوص در پسرها می‌‌شود. فرمالدئید یک ماده شیمیایی است که برای نگهداری
اجساد از آن استفاده می‌‌شود و به عنوان ماده نگهدارنده در ترکیب لاک ناخن
به کار برده می‌‌شود.

‌‌این ماده نیز سرطان‌زا شناخته شده است و تماس پوست
با‌‌ این ماده باعث واکنش‌‌های آلرژیک می‌‌شود. خشکی و آسیب به ناخن‌‌ها
از عوارض استفاده از آن گزارش شده است.

همچنین، از آنجا که برخی بچه‌های کوچک، عادت به
جویدن ناخن‌های خود یا در دهان کردن انگشت و ناخن‌ها دارند، ممکن است در
صورت آغشته بودن ناخن‌ها به لاک، مقداری از لاک ناخن را بجوند و با بلعیدن
مواد شیمیایی موجود در آن، دچار واکنش‌های دهانی یا ناراحتی‌های گوارشی
بشوند. از سوی دیگر، وجود ماده بسیار مضر سرب در لاک‌های رنگی دور از
انتظار نیست. به همین دلیل والدین برای پیشگیری از ابتلا به ناراحتی‌های
پوستی، چشمی، مخاطی یا عوارض گوارشی، بهتر است از خیر استفاده از لاک روی
ناخن‌های فرزندشان بگذرند.



بهترین و بدترین جای “کله پاچه” کجاست؟

یک فوق تخصص تغذیه با اشاره به چربی بالای “کله پاچه”، توصیه کرد:
افراد و بویژه بزرگسالان بالای 30 سال هر دو ماه یکبار کله پاچه مصرف کنند.
به
گزارش میزان، دکتر کیومرث دانشور با بیان اینکه “کله پاچه” چربی بالایی
دارد، گفت: به هیچ عنوان مصرف کله پاچه برای افراد 30 سال به بالا توصیه
نمی‌شود، اما مصرف آن اگر به صورتی ماهی یکبار باشد در کودکان و نوجوانان
بلامانع است. وی تصریح کرد: کله پاچه خوراک مطبوعی
برای همه افراد است و به همین علت چانچه افراد بالای 30 سال نیز تمایل به
مصرف آن دارند، توصیه ما این است که هر دو ماه یکبار و نه بیشتر از کله
پاچه استفاده کنند. دانشور بر مصرف همزمان آبلیمو به
همراه کله پاچه تاکید کرد و افزود: مصرف آبلیمو به همراه کله پاچه تا حدی
می‌تواند کلسترول آن را در خون کاهش داده و به هضم آن کمک کند. این
فوق تخصص تغذیه با تاکید به عدم مصرف آب کله پاچه، گفت: آب کله پاچه چربی
بسیار بالایی دارد و توصیه می‌شود افراد از مصرف آن خودداری کرده و در صورت
اصرار به مصرف آن حتما درون آن آبلیمو بریزند و سپس مصرف کنند. دانشور
توصیه کرد: افراد بعد از صرف کله پاچه هم باید یک لیوان آب را به همراه
آبلیمو مصرف کنند تا کلسترول کله‌پاچه را در خون کاهش دهد. وی
با بیان اینکه صرف کله پاچه در وعده ناهار موجب می‌شود افراد تا ساعات
پایانی شب احساس گرسنگی نکنند، گفت: به محض خوردن آب و آبلیمو بعد از صرف
کله پاچه افراد در بعدازظهر همان روز احساس گرسنگی خواهند داشت و این نشان
می‌دهد که تا چه حد آب و آبلیمو به هضم کله پاچه کمک کرده است. دانشور
توصیه کرد: افراد در صورت صرف کله پاچه باید آن را در وعده صبحانه و یا
نهایتا ناهار مصرف کرده و از مصرف کله پاچه در وعده شام به طور جد خودداری
کنند. این فوق تخصص تغذیه بهترین جای کله پاچه را پاچه و زبان آن عنوان کرد و افزود: این دو قسمت به نسبت جاهای دیگر چربی کمتری دارند. وی
تصریح کرد: بدترین قسمت‌های کله پاچه نیز بناگوش و چشم است که به دلیل
کلسترول بالایی که دارند خوردن آنها به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. دانشور
با اشاره به کاهش سن سکته قلبی و مغزی در افراد، گفت: در مناطق غرب نشین
که مواد خوراکی مانند کله پاچه و روغن حیوانی بیشتر مصرف می‌شود، متاسفانه
شاهد کاهش سن سکته‌های قلبی هستیم و در همین راستا توصیه می‌شود افراد توجه
بیشتری به سلامت و نوع تغذیه داشته باشند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top