بادمجان و جایگاه تغذیه ای آن

بادمجان و جایگاه تغذیه ای آن

از خواص مفید این سبزی چه می دانید و از ارزش غذایی آن چه اطلاعاتی
دارید این سبزی پر طرفدار چه خاصیت هایی برای بدنمان دارد و چه موادمعدنی و
املاحی به آن می رساند همچنین مصرف آن برای چه افرادی مضر است

خیلی از ما عاشق بادنجان هستیم و نمی‌توانیم از غذاهایی مثل خورش
بادنجان دست بکشیم. با این وجود در مورد سلامت بادنجان اما و اگر‌هایی وجود
دارد. اگر آن را به صورت بخارپز یا کبابی مصرف کنید یکی از سالم‌ترین
سبزیجات است که به سلامت بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف کمک
می‌کند و در صورتی‌که آن را در روغن فراوان سرخ کنید اصلا نمی‌توانید روی
سلامت و مزایای مفیدش حساب کنید.

پس همین‌جا در مورد تغییر روش مصرف بادنجان تصمیم بگیرید. اگر دل‌تان
می‌خواهد از خواص بی‌شمار بادنجان بهره‌مند شوید، روش پخت این سبزی سالم را
تغییر دهید و درباره مزایای خوب آن بیشتر بدانید.

بادنجان و سلامت قلب

فیبر، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین‌های گروه E و سایر ریزمغذی‌هایی که در
بادنجان پیدا می‌شود همه و همه به سلامت قلب کمک می‌کند. به گفته متخصصان
مجله کلینیک تغذیه آمریکا احتمال مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری‌های قلبی در
افرادی که در رژیم غذایی‌شان مصرف مواد غذایی حاوی فلاوونوئید وجود دارد به
مراتب کمتر است. از این رو محققان می‌گویند غذاهای حاوی فلاوونوئید را
برای سلامت قلب در رژیم غذایی‌تان قرار دهید.

بادنجان با داشتن این ترکیب مفید به شما کمک می‌کند قلب و عروق سالم‌تری
داشته باشید. یکی دیگر از ترکیبات مفید موجود در بادنجان آنتوسیانین است.
در تحقیقی معلوم شد افرادی که در هفته سه وعده میوه و سبزیجات حاوی
آنتوسیانین مصرف می‌کنند، نسبت به بقیه با احتمال ۳۴ درصد کمتر به بیماری
قلبی مبتلا می‌شوند. علاوه بر این آنتوسیانین با کاهش فشار خون هم در
ارتباط است و از این راه هم به سلامت قلب شما کمک می‌کند.

کاهش کلسترول خون

ما ایرانی‌ها عادت داریم بادنجان را داخل ماهیتابه پرروغن سرخ کنیم و
این ماده غذایی را با انواع و اقسام چربی‌های اشباع مضر به رژیم غذایی‌مان
راه دهیم. در این صورت مصرف مداوم چنین غذایی نه‌تنها مفید نیست بلکه مضرات
زیادی هم همراه دارد و می‌تواند سبب بالا رفتن چربی و کلسترول خون شود.
تحقیقات محققان خارجی نشان می‌دهد اگر بادنجان به صورت سرخ نشده و به کمک
سایر روش‌های طبخ مانند بخارپز یا کبابی مصرف شود می‌تواند سبب کاهش
کلسترول خون شود.

در بادنجان مقدار قابل توجهی اسید کلروژنیک یافت می‌شود که یک
آنتی‌اکسیدان قوی برای از بین بردن رادیکال‌های آزاد به شمار می‌رود. این
ترکیب سبب کاهش کلسترول بد خون می‌شود و در بدن نقش یک آنتی‌بیوتیک و
آنتی‌ویروس قوی را ایفا می‌کند. پس با روش صحیح طبخ بادنجان از این خاصیت
آن بیشتر بهره‌مند شوید.

تقویت حافظه

اگر می‌بینید این روزها تمرکزتان کاهش یافته و حافظه‌تان ضعیف شده برای
بهبود وضعیت مغز از بادنجان غافل نشوید چون در تقویت حافظه و بهبود عملکرد
مغز تاثیرگذار است. یافته‌های محققان نشان می‌دهد آنتوسیانین‌های موجود در
بادنجان خون‌رسانی به مغز را تسهیل می‌کند. ضمن اینکه از بروز اختلالات
مغزی ناشی از کهولت سن پیشگیری کرده و عملکرد حافظه را بهبود می‌بخشد.

کاهش وزن و احساس سیری

یک خبر خوش برای افرادی که اضافه وزن دارند این است که می‌توانند از
بادنجان برای کاهش وزن استفاده کنند؛ البته بادنجان بدون چربی و سرخ نشده.
فیبر موجود در بادنجان یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در کنترل وزن است.
درواقع نقش بادنجان این است که سبب احساس سیری و کاهش اشتها شده و باعث
می‌شود مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. در نتیجه کالری دریافتی بدن‌تان
کاهش می‌یابد. نکته مهم دیگر این است که بادنجان کالری کمی دارد و همین
موضوع سبب می‌شود که بتوانید به عنوان یک جزء اصلی در رژیم‌های کاهش وزن از
آن استفاده کنید.

نمک ندارد

در میان املاح معدنی تشکیل‌دهنده بادنجان تقریبا هیچ نمکی پیدا نمی‌شود.
درواقع در هر فنجان بادنجان پخته شده فقط یک میلی‌گرم نمک وجود دارد که
مقدار بسیار ناچیزی است. افزایش نمک در رژیم غذایی سبب بالارفتن فشار خون و
بروز مشکلات قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی می‌شود. به گفته متخصصان
تغذیه، افراد بالغ نباید روزانه بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلی گرم سدیم در رژیم
غذایی‌شان داشته باشند.

پتاسیم موجود در بادنجان ماده معدنی دیگری است که به کاهش فشار خون کمک
می‌کند. در هر فنجان بادنجان ۱۲۲ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد و البته مقدار
مجاز مصرف روزانه پتاسیم ۴هزار و ۷۰۰ میلی‌گرم است.

رفع کم‌خونی

کمبود آهن خون مشکلی است که می‌تواند سلامت عمومی بدن را به خطر
بیندازد. بیماری کمبود آهن همان کم‌خونی است که با علائمی مانند سردرد،
خستگی، ضعف و افسردگی همراه می‌شود و حتی ممکن است عملکرد شناختی افراد را
تحت تاثیر قرار می‌دهد بنابراین مصرف مواد غذایی آهن‌دار از این جهت اهمیت
دارد و با کم‌خونی می‌جنگد.

در ترکیبات بادنجان هم مقداری آهن وجود دارد. علاوه بر این در جدول
ترکیبات بادنجان مس هم به چشم می‌خورد که این ماده معدنی مانند آهن برای
ساخته شدن گلبول‌های قرمز ضروری است. بدون این دو ماده معدنی تعداد
گلبول‌های قرمز خون کاهش می‌یابد و کم‌خونی ایجاد می‌شود. از این رو
بادنجان پخته شده می‌تواند در پیشگیری از کم‌خونی هم نقش داشته باشد.

هشدارهایی درباره مصرف بادنجان

درست که سبزیجات مختلف برای سلامت ما مزایای زیادی به همراه دارند اما
گاهی اوقات هم دردسرساز می‌شوند. این موضوع زمانی پیش می‌آید که با مصرف
معدودی از سبزیجات علائم آلرژی مانند کهیر پوستی، خارش و قرمز شدن پوست
ایجاد می‌شود.

بادنجان هم در دسته مواد غذایی آلرژی‌زا قرار می‌گیرد و بعضی از افراد
پس از مصرف آن با نشانه‌های آلرژی روبه‌رو می‌شوند. البته آلرژی به بادنجان
به اندازه گوجه‌فرنگی و توت‌فرنگی رایج نیست اما به هر حال ممکن است برای
بعضی‌ها پیش بیاید. از این رو اگر به بادنجان‌های خوشمزه آلرژی دارید
چاره‌ای نیست که در این مورد با پزشک‌تان مشورت کنید و برای رفع این مشکل
چاره‌ای بیندیشید.

نکته دیگر در مورد مصرف بادنجان به نحوه پخت آن مربوط می‌شود. بسیاری از
مردم به اشتباه روش سرخ کردن را انتخاب می‌کنند که بدترین گزینه برای حفظ
سلامت بادنجان‌هاست و می‌تواند خواص مفید بادنجان را نابود کند. علاوه بر
این سرخ کردن سبب افزایش وزن شده و مصرف آن تهدیدی برای قلب شماست. از این
رو با تغییر روش‌های طبخ رایج از خواص بادنجان بیشتر بهره‌مند شوید.

یک سبد بادنجان سالم

هنگام خرید بادنجان آنهایی را انتخاب کنید که بدنه سفتی دارند و نسبت به
اندازه شان سنگین‌تر هستند. اگر می‌بینید لکه‌ای روی بادنجان‌ها وجود دارد
یا رنگ و رو رفته به نظر می‌رسند، از خریدشان خودداری کنید. پوست بادنجان
باید نرم و براق و بنفش پررنگ باشد.

بادنجان مزه تلخی دارد که گاهی اوقات سبب می‌شود نتوانید آن را به شیوه
سالمی طبخ کنید. برای از بین بردن تلخی بادنجان کافی است پوست بادنجان‌ها
را بگیرید و آنها را به مدت نیم‌ساعت در آب‌نمک غوطه‌ور سازید.



قرار دادن کلم به جای گوشت

قرار دادن کلم به جای گوشت

image_13940703954170

آیا  کلم می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت
قرمز باشد و خواص و مواد معدنی موجود در آن را داشته باشد این نوع سبزیجات
چه خواص مفیدی برای بدنمان بهمراه دارند آیا کلم می تواند جایگزین خوبی
برای گوشت باشد

این روزها که حرف و سخن گیاه خواری بیشتر شده
است، ما شاهد صف آرایی دو گروه مقابل یکدیگر هستیم. گروهی مشتاق گیاه
خواری که آن را بهترین رژیم می دانند و گروهی که این سبک از زندگی را نمی
پسندند و آن را منشأ مشکلات جسمانی بسیاری می دانند. همین مسأله باعث
افزایش تعداد مطالعات شده است که روی این حوزه تمرکز کرده اند، حالا در یکی
از آخرین  تحقیقات انجام شده دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که برخی
گیاهان می توانند جایگزین خوبی برای گوشت ها باشند. آنها در این زمینه به
کلم اشاره می کنند ویژگی های آن را مشابه با گوشت گاو می دانند، در واقع به
شکل شگفت آوری کلم دقیقاً همان کاری را با بدن ما انجام می دهد که گوشت؛
البته نقطه برتری و تمایز کلم در چرب نبودن آن نهفته است. اگر می خواهید
بدانید چرا می توان گوشت را حذف و کلم را به سبد غذایی افزود ادامه این
گزارش را از دست ندهید، ما به شما از شباهت های تعجب برانگیز این دو ماده
خوراکی می گوییم.

کاهش التهاب

در حال حاضر برای دانشمندان این امر مسجل شده
است که کاهش التهاب های بدن یکی از راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری
های مزمن هم چون: دیابت، مشکلات قلبی و گونه های مشخصی از برخی سرطان هاست.
از آنجایی که کلم یکی از بهترین خوراکی ها با خاصیت ضد التهابی و سرشار از
امگا 3 است می تواند تأثیر به سزایی در کاهش التهاب های بدن داشته باشد.

حافظ سلامت قلب

بدون اغراق کلم نگهبان قلب است. نتایج
تحقیقات انجام شده حاکی از آن است افرادی که هر روز مقدار قابل توجهی کلم
یا اسفناج مصرف می کنند نه تنها به مشکلانی از جمله افزایش کلسترول مبتلا
نمی شوند بلکه از چربی های احتمالی که ممکن است اطراف قلب آنها را بگیرد
نیز در امان هستند. جالب است که این مورد از خصوصیات منحصر به فرد کلم است؛
چون مصرف زیاد از حد گوشت خود به عاملی برای بیماری های قلبی بدل می شود.

تقویت سیستم ایمنی

کلم هم مانند بسیاری از گیاهان دیگری که برگ
سبز تیره دارند سرشار از آنتی اکسیدان است. این آنتی اکسیدان ها به واسطه
خارج کردن سموم از بدن و با جلوگیری از اکسیده شدن سلول ها توسط رادیکال ها
موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. این ویژگی می تواند در مواردی مانع
از رشد برخی سلول های سرطانی شود.

مبنعی سرشار از فیبر

بدون تردید یکی از شروط بهره مندی از بدنی
سالم مصرف به اندازه فیبرهاست، موردی که بسیاری از ما به آن توجه نمی کنیم.
فیبرها نه تنها هضم غذا را برای ما آسان می کنند، بلکه وزن را کاهش می
دهند و به دفع سموم بدنی کمک شایانی می کنند. بنابراین، اگر می خواهید بدن و
قلبی سالم داشته باشید از کنار مواد غذایی فیبردار به سادگی نگذرید.

مغذی و انرژی بخش

تأثیر رژیم غذایی وابسته به خوراکی های
فرآوری شده در محروم شدن بدن ما از مواد مغذی، انرژی بخش و سالم بوده است.
این درحالی است که با افزودن مقداری کلم به برنامه روزانه می توان تا حد
زیادی نیاز بدن به این مواد را بر طرف کرد. وجود مقادیر قابل توجهی
ویتامین، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و پروتئین در کلم می تواند به ما کمک
کند تا کمبودهای جسمانی خود را برطرف کنیم.

در مجموع، اگر به فکر گیاه خواری هستید می
توانید از جایگزین کردن کلم برگ و گوشت گاو شروع کنید، خوراکی سرشار از
مواد مغذی که برخلاف گوشت زمینه ساز ابتلا به برخی بیماری نمی شود و در عین
حال می تواند آن بخش از تأثیرات مثبت گوشت بر بدن را نیز داشته باشد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top