اگر کسی با فشار خون بالا می شناسید، بخوانید

اگر کسی با فشار خون بالا می شناسید بخوانید

میلیون‌ها خانم ممکن است در معرض فشارخون بالا باشد، بدون آنکه اطلاعی
از این مسأله داشته باشند فشارخون بالا با آنکه در میان آقایان نیز دیده
می‌شود، ولی معمولاً خانم‌ها بیشتر به آن مبتلا می‌گردند، به‌طوری که حدود
۲۵درصد از خانم ها به این وضعیت دچارند و فشارخون بالا نسبت به عوامل دیگر
بیشتر باعث مرگ‌ومیر در میان آنها می‌شود. با توجه به مطالعات و تحقیقات به
عمل آمده در دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۹، فشارخون بالا بسیار خطرناک‌تر
از کلسترول بالاست. چاقی و استرس مهم‌ترین عوامل افزایش فشارخون هستند.
همچنین فشارخون در طول دوران بارداری نیز بالا می‌رود و سلامت مادر و جنین
را به خطر می‌اندازد. ژنتیک نیز نقش مهمی در این زمینه دارد. اگر در میان
افراد خانواده‌تان کسی به فشار خون بالا دچار باشد، احتمال آنکه شما نیز به
این وضعیت دچار شوید، بیشتر است.

 

فشار خون بالا هیچ نشانه خاصی ندارد
از آنجائی‌که فشارخون بالا هیچ نشانه‌ خاصی ندارد، بیشتر خانم‌ها به پزشک
مراجعه نمی‌کنند و همین مسأله باعث می‌شود بیماری‌شان تا سال‌ها تشخیص داده
نشود. فشارخون بسیار بالا به رگ‌ها فشار آورده، خطر لخته شدن خون و برخی
آسیب‌های دیگر را به همراه دارد. این اتفاق باعث سفت‌تر شدن رگ‌ها و افزایش
خطر سکته و حملات قلبی می‌شود. ضعف دیواره رگ‌های خونی، باعث به وجود آمدن
شرایطی به نام آنئوریسم (aneurysm) می‌شود. آنئوریسم اختلالی است که در آن
قسمتی از رگ به صورت غیر طبیعی متورم می‌شود و اگر با پاره شدن آن رگ
همراه باشد، بسیار خطرناک است. سخت شدن رگ‌ها و یا افزایش حجم خونی که وارد
قلب می‌شود، به همراه نمک بیشتر، باعث اختلال در عملکرد قلب و سخت‌تر شدن
کار پمپاژ خون شده تمام این موارد به نارسایی قلبی منجر می‌گردد.
فشارخون بالا باعث محدود شدن جریان خون می‌شود و ارگان‌های بدن به اندازه
کافی مواد مغذی دریافت نمی‌کنند، لذا ممکن است کلیه‌ها و حتی مغز نیز دچار
نارسایی و اختلال شود. بی‌توجهی به فشارخون بالا در واقع باعث وقوع یک
بدبختی بزرگ می‌شود. مثل آنکه با ماشینی رانندگی کنید که لاستیک‌هایش بیش
از حد پر‌باد هستند. به همین دلیل است که مراجعه به پزشک به‌طور مرتب اهمیت
زیادی دارد تا از برخی خطرات پیشگیری شود. هرچه در سنین پایین‌تر اقدام به
درمان کنید، نتیجه بهتری می‌گیرید.

ارتباط فشارخون با مصرف نمک
در اغلب موارد پزشکان نمی‌دانند که دلیل واقعی فشارخون بالا چیست، اما
ژنتیک و سبک و شیوه زندگی از بقیه عوامل تأثیر‌گذارترند. خانم‌هایی که
بیشتر نمک مصرف می‌کنند. نیز بیشتر در معرض خطر هستند. کلیه‌های شما که
به‌طور طبیعی میزان سدیم خون را تنظیم و کنترل می‌کنند، بار سنگینی متحمل
شده و نمک اضافی وارد جریان خون می‌شود. نمک اضافی موجود در جریان خون باعث
افزایش جریان و حجم خون در رگ‌های خونی و فشار به آنها می‌شود. متأسفانه،
تعداد زیادی از زنان آمریکایی روزانه حدود ۳۰۰۰ میلی‌گرم سدیم مصرف
می‌کنند؛ یعنی دو برابر مقدار مجاز (۱۵۰۰ میلی‌گرم) و این مقدار حدود ۲
قاشق چایخوری است. بخش اعظم این نمک از طریق فست‌‌فودها، غذاهای آماده و
گوشت‌های فرآوری شده مصرف می‌شود. غذاهای رستورانی شورتر از غذاهای خانگی
هستند. این مشکل در افرادی که به حساسیت شدید به سدیم دچارند، مشکلات
بیشتری به همراه خواهد داشت (رگ‌های خونی با افزایش خاصیت ارتجاعی خود را
از دست می‌دهند) این اتفاق در سنین بالای چهل سال رخ می‌دهد. برخی افراد
به‌طور ژنتیکی نسبت به نمک حساسیت بیشتری دارند.پژوهش‌ها نشان می‌دهند که
اگر میزان مصرف نمک کنترل شود، یعنی به نصف مقدار مصرف کنونی برسد، هر سال
۱۵۰ نفر از خطر مرگ جان سالم به در خواهند برد. اما باز هم آمار و ارقام
نشان می‌دهند که مصرف نمک همچنان در حال افزایش است، نه کاهش.
مسؤولان رستوران‌ها فکر می‌کنند که اگر آنها نیز اقدام به کاهش استفاده از
نمک در غذاهای‌شان کنند، باز هم نمک استفاده شده در نان‌‌ها و برخی
خوراکی‌های دیگر را نمی‌‌توان کاهش داد؛ چرا که نمک آن محصولات نقش
نگهدارنده را ایفا می‌کند. متخصصان می‌گویند که تولید کنندگان محصولات و
فرآورده‌های غذایی باید از سدیم کمتری استفاده کنند، اما مصرف کنندگان نیز
باید آگاهانه خرید کنند و در مورد مصرف نمک هوشیاری بیشتری به خرج دهند.

کاهش وزن
افزایش وزن باعث افزایش میزان فشارخون در خانم‌ها می‌شود. هر چه چاق‌تر
باشید بدن‌تان نیاز به خون بیشتری دارد تا اکسیژن و سایر مواد مغذی را به
بافت‌ها برساند. این اتفاق باعث افزایش حجم خون جریان یافته در بدن از طریق
رگ‌های خونی می‌شود و به همین ترتیب فشار روی دیواره رگ‌ها بالا می‌رود.
داشتن یک وزن متناسب باعث کاهش خطر فشار‌خون بالا، حداقل تا ۴۰ درصد
می‌شود. حتی داروهای فشارخون نیز به اندازه کاهش وزن در این زمینه مؤثر
نیستند.

برخی روش‌های طبیعی برای کاهش فشارخون
تغییر در سبک و شیوه زندگی می‌تواند اثر زیادی در کاهش خطر فشارخون داشته
باشد (تا ۷۸درصد خطر را کاهش می‌دهد) حتی اگر به‌طور ژنتیکی به فشارخون
بالا نیز دچار باشید.

هوشیارانه غذا بخورید.

رژیم غذایی شما تأثیر زیادی در کاهش فشارخون‌تان خواهد داشت. یک برنامه
غذایی کم سدیم که در آن میوه‌ها و سبزیجات، آجیل‌ها و بنشن‌ها نقش عمده‌ای
دارند، هم مواد مغذی بیشتری را به بدن می‌رساند و هم به کنترل فشارخون کمک
می‌کند. سعی کنید بیشتر در خانه غذا تهیه کنید و از غذاهای آماده و
رستورانی کمتر استفاده کنید. در صورت استفاده از غذاهای کنسروی و آماده، به
برچسب آنها توجه و میزان سدیم موجود در آنها را کنترل کنید. سعی کنید از
چاشنی‌های دیگر استفاده کنید که حاوی سدیم کمتری هستند و به غذاها نیز طعم
می‌دهند.

تحرک داشته باشید
سعی کنید هر روز ۳۰ دقیقه ورزش کنید تا متوجه تغییر و تأثیر فراوان آن
شوید. علاوه بر آن، قلب ما ماهیچه‌ای است که هر چه بیشتر کار کند، راحت‌تر
خون را پمپاژ می‌کند و رگ‌ها نیز انعطاف‌پذیری بیشتری نشان می‌دهند.

به اندازه کافی بخوابید

خواب کمتر از شش ساعت در شبانه‌روز باعث افزایش خطر فشارخون بالا
می‌شود. خواب هورمون استرس را کنترل می‌کند و سیستم عصبی را سالم نگه
می‌دارد.

به آرامش بیشتری برسید و استرس را از خود دور کنید

زندگی اجتماعی شما تأثیر زیادی در احساسات شما دارد. وقتی‌که دچار استرس
هستید بدن هورمون‌های ترشح می‌کند (مثل کورتیزول و آدرنالین) و این اتفاق
با افزایش نسبی فشارخون همراه است در این شرایط ضربان قلب تندتر و رگ‌های
خونی باریک‌تر می‌شود. شیوه‌های ریلکس کردن مثل نفس عمیق و مدیتیشن به کاهش
فشارخون کمک می‌کند.

پری‌اکلامپسی
یک شرایط بسیار جدی است که معمولاً در سنین بالای چهل سال و یا در افرادی
که دوقلو یا سه قلو باردار هستند، رخ می‌دهد. این وضعیت باعث می‌شود جنین
خون کافی دریافت نکند و به او اکسیژن و مواد مغذی حیاتی کافی نرسد. علاوه
بر این‌ها، خطر زایمان زود هنگام نیز وجود دارد. تنها راه نجات از این
وضعیت، زایمان است.

فشارخون بالا و بارداری

معمولاً در هفته بیستم بارداری، زیاد و باعث زایمان زودهنگام می‌شود.
علاوه بر آن برخی خطرات مثل سکته و حمله قلبی را می‌تواند در پی داشته باشد
و همچنین موجب نارسایی کلیه‌ها در آینده شود. این وضعیت را غالباً می‌توان
با دارو کنترل کرد. برخی مواقع نیز بعد از تولد نوزاد، خودبه‌خود رفع
می‌شود.
حدود ۸ درصد از زنان باردار، دچار فشارخون بالا می‌شوند. این مسأله برای
مادر و نوزاد می‌تواند بسیار خطرناک باشد. خطر فشارخون بالا با سنگین‌تر
شدن مادر بیشتر می‌شود.



این عادت ها باعث آسیب زدن به معده می شود

یک ضرب المثل چینی می گوید: «اگر بیماری
در معده نباشد بیمار نمی میرد». این ضرب المثل ساده اهمیت و ارزش ارگانی به
نام معده را نشان می دهد. بنابراین سلامت آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار
است. متأسفانه همه ما عادت هایی داریم که به بدن آسیب می زند و معده نیز
از این آسیب ها در امان نیست. این عادت ها باعث بالا آمدن اسید معده، دل
درد، زخم معده، سرطان و غیره می شود. اما می شود با تغییر عادت های بد از
بسیاری از این مشکلات در امان بود. پرهیز از زیاده روی در مصرف قهوه و
شکلات سیاه و زیاده روی نکردن در مصرف غذاهای تند و پرادویه باعث حفظ و
ارتقای سلامت معده می شود. در این مطلب شما را با 8 عادت معده خراب کن آشنا
می کنیم.

 

1- زیاده روی در مصرف شکلات و گوشت های فرآوری شده = التهاب معده
هیچ
کس منکر اثرات مثبت روغن های خوبی که حاوی امگا 3 ها هستند نیست. اما باید
در مصرف سوسیس و کالباس و گوشت های قرمز جانب احتیاط را رعایت کرد.
پروتئین های حیوانی حاوی امگا 6 زیادی است. این اسیدهای چرب جزو عوامل
التهاب زا در بدن به خصوص در ناحیه ی معده و دستگاه گوارش محسوب می شوند.
به همین طریق نیز باید از مصرف زیاد شکلات سیاه پرهیز کرد. چون باعث شل شدن
اسفنکتر مری شده و به این ترتیب زمینه ی بالا آمدن اسید معده فراهم می
شود.

 

سرطان معده, پیشگیری از بیماری معده, مشکلات معده

نوشیدن زیاد قهوه باعث تحریک معده می شود

 

2- نوشیدن زیاد و افراطی قهوه = تحریک معده
کافئین
موجود در قهوه باعث اسیدی شدن PH خون می شود. علاوه بر این از آنجایی که
کافئین یک ماده ی محرک است باعث افزایش استرس می شود و حتماً می دانید که
استرس، دشمن معده است؛ بنابراین بهتر است از مصرف زیاد قهوه و نوشابه ها که
باعث جذب زیاد کافئین می شوند احتیاط کرد.

توجه داشته باشید که چای نیز به
اندازه ی نصف قهوه کافئین دارد. یادتان باشد که نوشیدنی های الکلی برای
مخاط سم است و قابلیت سلول های عصبی را برای انقباض های عضلانی بر هم می
زند. نوشیدنی های شیرین نیز فلور را دچار تغییراتی کرده و خطر بروز چاقی
مفرط را افزایش می دهد. بهتر است بدانید که اضافه وزن نیز به نوبه ی خود
خطر بروز مشکل ریفلاکس معده را افزایش می دهد؛ یعنی اینکه اسید معده بالا
می آید و به اصطلاح معده ترش می کند.

 

3- مصرف زیاد مواد کبابی = احتمال سرطان
زمانی
که مواد غذایی، کباب یا دودی می شوند یک واکنش گلیکاسیون پروتئین به نام
واکنش میلارد بروز می کند. واکنش میلارد همان پروسه ی قهوه ای شدن غذا است.
یعنی در نتیجه ی واکنش بین قند و پروتئین ماده ی غذایی تغییر رنگ داده و
قهوه ای می شود. این واکنش باعث بروز التهاب، استرس اکسیداتیو و خطر ابتلا
به سرطان می شود. بنابراین بهتر است مواد غذایی را به روشی ملایم و با درجه
حرارت پایین طبخ کنید.

 

4- پرخوری = افزایش حالت اسیدیته
هر
چه بیشتر غذا را بجویید از پرخوری دور می شوید و به هضم بهتر غذا کمک می
کنید. جویدن غذا همچنین باعث افزایش بزاق ترشح شده می شود. بزاق حالت
اسیدیته معده را کاهش می دهد. بنابراین قبل از هر چیزی بهتر است پرخوری را
ترک کنید و غذا را به درستی بجویید. برای این کار هر لقمه را که به دهان می
برید قاشق و چنگال را داخل بشقاب بگذارید و با حوصله غذا را مزه مزه کنید و
بجوید.

 

5- مصرف زیاد محصولات لبنی = مشکلات معده ای
مصرف
روزانه بیش از دو واحد از محصولات لبنی و زیاده روی در مصرف گلوتن
(پروتئین موجود در نان های مدرن) باعث بروز تفکیک سلول های مری می شود. این
مسئله نیز باعث نفوذ اسید معده شده و مشکل ساز می شود. بنابراین اگر معده ی
حساسی دارید در مصرف لبنیات نیز زیاده روی نکنید.

 

پیشگیری از بیماری معده,سرطان معده, مشکلات معده

بد خوابی، اسیدی شدن و ریفلاکس معده را تشدید می کند

 

6- بدخوابی = افزایش حالت اسیدیته
اگر
مشکل ریفلاکس معده مانع از خواب راحت می شود برعکس آن نیز ممکن است. یعنی
زمانی که با کمبود خواب و کم خوابی مواجه می شوید عصبی تر هستید و استرس
مزمن روی معده تأثیر منفی می گذارد و مشکل اسیدی شدن و ریفلاکس تشدید می
شود. افرادی که از آپنه ی خواب رنج می برند نیز بیشتر در معرض مشکل ریفلاکس
اسید معده قرار دارند. چون تنفس بد زمینه را برای بالا آمدن اسید معده به
سمت مری فراهم می کند. برخی داروها مانند داروهای ضدالتهاب و آسپرین نیز
باعث بروز معده درد و مشکل ریفلاکس اسید معده می شوند.

 

7- هر آنچه دهان را می سوزاند معده را نیز آتش می زند
هر
ماده ی غذایی که دهان را می سوزاند معمولاً با معده نیز سر ناسازگاری
دارد. بنابراین نباید در مصرف فلفل زیاده روی کنید. در عوض می توانید ادویه
های سرشار از آنتی اکسیدان ها و دارای خواص ضدالتهابی مانند زردچوبه،
دارچین، چوب میخک یا زنجبیل را دریابید و برای خوش طعم کردن غذاها استفاده
کنید.

 

8- مصرف دخانیات = افزایش خطر ابتلا به سرطان معده
دخانیات
علاوه بر تحمیل ترکیبات شیمیایی فراوان به بدن باعث از بین رفتن کارایی
اسفنکتر مری می شود که این مسئله نیز به بالا آمدن اسید معده منجر می شود.
به عقیده ی محققان، مصرف دخانیات به همراه مصرف مواد غذایی شور جزو عوامل
اصلی بروز سرطان معده هستند. سیگار در کار تولید مخاط محافظ معده اختلال
ایجاد کرده و همچنین باعث افزایش خطر ابتلا به زخم معده می شود. بنابراین
اگر نمی خواهید علاوه بر ریه هایتان معده تان را نیز ناکار کنید هر چه سریع
تر سیگار را ترک کنید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top