ارشدعلوم تغذیه

کارشناسی ارشد علوم تغذیه

معرفی رشته:

این
رشته‌ به‌ رژیم‌ درمانی‌، اصول‌ علم‌ تغذیه‌، ارزش‌ مواد غذایی‌ و نحوه‌
تغذیه‌ مناسب‌ برای‌ حفظ‌ سلامت‌ بدن‌ می‌پردازد. در این‌ میان‌ اصول‌ علم‌
تغذیه‌ بررسی‌ می‌کند که‌ چه‌ فرآیندی‌ روی‌ مواد غذایی‌ خورده‌ شده‌
انجام‌ می‌گیرد تا جذب‌ یا دفع‌ شود و رژیم‌ درمانی‌ نیز نوع‌ رژیم‌ غذایی‌
لازم‌ در بیماری‌های‌ مختلف‌ را مشخص‌ می‌کند.

در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و کاریابی به دنبال آینده شغلی بهتری هستند،
اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی(سرفصل) و تعداد واحد ها، دانشگاه های
دارای رشته ارشد علوم تغذیه، معرفی رشته های دکترای علوم تغذیه (به منظور
ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی فرصت شغلی و بازارکار این
رشته ارایه می شود.

رشته های کارشناسی مجاز برای ورود به این رشته بر اساس دفترچه کنکور ارشد 94 عبارتند از:
کارشناسی رشته های علوم و صنایع غذایی، مهندسی علوم و صنایع غذایی، علوم
تغذیه، بهداشت مواد غذایی، مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی، مهندسی
کشاورزی علوم دامی، زیست شناسی(گیاهی، جانوری، عمومی، سلولی مولکولی، شیلات
و آبزیان، دریا)، دبیری زیست شناسی با گرایش زیست شناسی عمومی، پرستاری،
مامایی، بهداشت عمومی، فیزیولوژی، علوم آزمایشگاهی، بیوشیمی، میکر.ب شناسی،
رژیم شناسی، هوشبری، اتاق عمل، بهداشت محیط، بهداشت و بازرسی گوشت، مهندسی
تولیدات دامی، اقتصاد تغذیه، زیست شناسی گرایش میکروبیولوژی

 


برنامه درسی (سر فصل) ارشد علوم تغذیه و تعداد واحدها :

تعداد کل واحدها : 32 واحد
دروس تخصصی اجباری : 20 واحد
دروس تخصصی اختیاری : 6 واحد
پایان نامه : 6 واحد

دروس تخصصی اجباری

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

روشهای آمار زیستی

3

روش تحقیق در علوم تغذیه

2

فیزیولوژی تغذیه پیشرفته

2

تغذیه پیشرفته 1

3

تغذیه پیشرفته 2

3

تغذیه بالینی

2

اپیدمیولوژی تغذیه

2

مباحث جاری تغذیه

2

سمینار

1

جمع

20

 

 
 

دروس تخصصی اختیاری

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

برنامه ریزی غذا و تغذیه

2

تغذیه تجربی

2

زبان تخصصی پیشرفته

2

بیولوژی مولکولی

2

پاتوفیزیولوژی

2

جمع

10

  • دانشجو باید 6 واحد از دروس فوق را انتخاب کند.

 

 

دانشگاههایی که در رشته ارشد علوم تغذیه پذیرش دانشجو دارند
بر اساس دفترچه انتخاب رشته ارشد 93

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

دانشگاه علوم پزشکی اهواز

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

دانشگاه علوم پزشکی تهران

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دانشگاه علوم پزشکی ایران

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

 

 

 

 

رشته های دکترای علوم تغذیه (بر اساس دفترچه کنکور دکترای تخصصی علوم پزشکی 94-93):

فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد علوم تغذیه می توانند در رشته های زیر در مقطع دکترا ادامه تحصیل دهند:
 

  • علوم تغذیه

  • سیاست های غذا و تغذیه

  • اپیدمیولوژی

  • بیوشیمی بالینی

  • انفورماتیک پزشکی

  • سلامت در بلایا و فوریتها

  • سلامت و رفاه اجتماعی

  • سالمند شناسی

  • نانو فناوری پزشکی

  • پزشکی مولکولی

 

 

فرصتهای شغلی و بازار کار ارشد علوم تغذیه

استاد دانشگاه   پـژوهـــشــگـر   متخصص تغذیه

سایر فرصتهای شغلی ارشد علوم تغذیه بر اساس جدیدترین طرح طبقه بندی مشاغل وزارت بهداشت

کارشناس آزمایشگاه غذا، دارو و بهداشتی   کارشناس مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی

 



پوست چرب و ترکیبی

پوست چرب:

این نوع پوست دارای غدد چربی بسیار زیادی است که موجب می شود پوست ظاهری چرب و براق داشته باشد.

ویژگی های این نوع پوست:

پوست
ضخیم می باشد، منافذ پوست گشاد هستند و رطوبت پوست در سطح بالایی است. رنگ
پوست به علت تولید بیش از حد چربی زرد است. قوام پوست خوب است. جوش و لکه
جوش ها یکی دیگر از ویژگی های این نوع پوست است.

با
مراقبت صحیح از این نوع پوست می توان آن را تمیز نگه داشت و چربی آن را
کنترل کرد و دارای پوستی تمیز و سالم شد. استفاده از صابون های چربی بر و
شست و شوی دو تا سه بار در روز به وسیله صابون و آب ولرم و هم چنین زدن
محلول های موضعی مانند کلیندامایسین بهترین روش برای مراقبت از پوست های
چرب است.

پوست ترکیبی:

پوست ترکیبی یعنی قسمتی از پوست چرب و قسمتی از آن خشک می باشد. قسمت چرب شامل پیشانی، بینی، و چانه است که به آن قسمت T می گویند و قسمت خشک شامل دور چشم و دور دهان و قسمت گردن می باشد.

اغلب افراد دارای پوستی ترکیبی هستند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top