احساس سبکی و سرخوشی طبیعی با رعایت آداب تغذیه در ماه رمضان

احساس سبکی و سرخوشی طبیعی با رعایت آداب تغذیه در ماه رمضان

یک مدرس طب سنتی با اشاره به احساس سبکی و سرخوشی طبیعی
با رعایت آداب تغذیه در ماه رمضان گفت: اگر شخصی بعد از ماه مبارک بدنش
سنگین‌تر شد یا احساس سبکی نکرد این شخص یقیناً تدابیر ماه مبارک را
به‌صورت کامل مطابق با بدنش رعایت نکرده است.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم,
یوسف اصغری محقق و مدرس طب سنتی درباره ماه رمضان اظهار داشت: به‌طور یقین
می‌توان گفت اگر شخص سالمی (بدون بیماری) در ماه مبارک به‌خاطر روزه داری
دچار بیماری و اختلالات بدنی شود آن شخص تدابیر مختص به ماه مبارک را
نمی‌دانسته و خودش بدنش را دچار اختلال کرده است.

به‌گفته
وی ماه مبارک مطابق با نص روایات اسلامی باید سلامت اشخاص را تأمین کند و
سیستم‌های داخلی بدن طی روز موادی را که در اعماق بدن رسوب و طی چند ماه
به‌خاطر پُرخوری و سایر علل در بدن تجمع کرده و مورد استفاده قرار نگرفته
است، مورد توجه قرار می‌دهد و آن را از بین می‌برد.

زکات بدن‌ها روزه‌داری است

این محقق و مدرس طب سنتی بیان داشت: در این باره می‌توان به روایتی از
پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد که ایشان فرمودند: لِكُلِّ شَيْ‏ءٍ زَكَاةٌ وَ
زَكَاةُ الْأَبْدَانِ الصِّيَام‏؛ برای هر چیزی زکاتی است و زکات بدن‌ها
روزه داری است.

وی افزود: واقعاً بر
اثر روزه داری ــ که خودش در اصطلاح طب سنتی ایران یک منضج (پزنده) به تمام
معناست برای آماده سازی و دفع سموم و مواد زائد بدن ــ مواد اضافه بدن در
صورت رعایت تدابیر مربوطه از تن دفع می‌شوند.

احساس سبک‌تر شدن و سرخوشی طبیعی با رعایت آداب تغذیه در ماه رمضان

اصغری ادامه
داد: به این دلیل است که در عید فطر و بعد از ماه مبارک افرادی که قبل از
ماه مبارک احساس سنگینی داشتند با مراعات تغذیه و تدابیر ماه مبارک، احساس
سبک‌تر شدن و سرخوشی طبیعی به آنها دست می‌دهد.

این
محقق و مدرس طب سنتی خاطرنشان کرد: لذا اگر شخصی بعد از ماه مبارک بدنش
سنگین‌تر شد یا احساس سبکی نکرد این شخص یقیناً تدابیر ماه مبارک را
به‌صورت کامل مطابق با بدنش رعایت نکرده است و باید برای سال آینده با
آمادگی بیشتر و اطلاعات دقیق‌تر تدابیر ماه مبارک را مراعات کند.



غذاهایی که مناسب سحری نیستند

در وعده سحر بایستی از خوردن کله پاچه و
غذاهای پُر چرب, سوسیس و کالباس, سُس مایونز, نمک و ادویه جات به خصوص فلفل
خودداری شود, زیرا این مواد اصطلاحاً ایجاد آتش می‌کنند و برای هضم و دفع
نیاز به آب فراوان دارند و باعث تشنگی شدید می‌شوند  در این وعده مقداری
برنج یا ماکارونی بدون روغن, مقداری گوشت سفید, ماست کم چرب و سالاد بدون
سُس و در کنار این مواد مقداری میوه و مایعات پیشنهاد می‌شود.

 

در زمان افطار نیز باید یک وعده مفید و کم حجم در نظر گرفته شود, مثلاً
مقداری حلیم که به آن کمی عسل اضافه شده باشد به همراه یک لیوان شیر یا چای
کم رنگ گزینه مناسبی است یا جایگزین عسل نوشیدنی مورد اشاره با خرما صرف
شود.

 

از نیم ساعت پس از
وعده افطار نوشیدن جرعه جرعه مایعات البته نه یکباره شروع شود و از یک ساعت
پس از آن مصرف میوه و سبزیجات به دلیل بالا بودن فیبر و تامین ویتامین‌های
محلول در مایع ضرروی است, فیبر به دلیل اینکه آب فراوانی به خود جذب
می‌کنند در این دوران کاربردی هستند.

 

برای وعده غذایی شام نیز باید یکی از کربوهیدرات‌های مرکب مانند نان,
برنج, ماکارونی یا سیب زمینی به همراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشت‌ها
یا سفیده تخم مرغ, سالاد و ماست کم چرب در برنامه غذایی لحاظ شود.

 

در طول افطار تا سحر باید به ازای هر 20 کیلوگرم از وزن بدن حدود 700 سی
سی تا یک لیتر مایعات مصرف شود تا بدن با کم آبی مراجعه نشود زیرا سلول‌های
بدن در محیط کم آبی دچار صدمه و اکسید شدن می‌شوند که بحث کامل آن در این
بحث نمی‌گنجد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top