آسیب به زیبایی صورت با این اشتباهات
گاهی اوقات با شست وشوی نادرست به پوستمان
آسیب وارد می کنیم علت این امر چیست و با چه عواملی به صورت ناخواسته به
پوست صورتمان آسیب وارد می کنیم چه توصیه هایی در این زمینه باید درنظر
بگیریم و مهمترین اشتباهات آسیب زننده به پوستمان کدامند؟
شست و شوی صورت به نظر سادهترین قسمت
مراقبت روزانه از پوست به نظر میرسد ولی عادتهای نادرست مثل استفاده از
صابون برای شستن صورت باعث یکسری اختلالات در پوست میشود؛ مانند: خشکی،
التهاب و جوش. با 10 اشتباه بزرگ در شستن صورت که اغلب ما مرتکب میشویم و
روشهای برطرف کردن آنها آشنا شوید.
1. کشیدن حوله روی پوست
برای خشک کردن صورت پوستتان را با حوله نوازش کنید و ضربههای آرام بزنید نه اینکه محکم روی صورت بکشید.
2. استفاده از دمای نامناسب آب
آب داغ ممکن است احساس خوبی به پوست شما دهد اما میتواند چربیهای
طبیعی و محافظتکننده پوست را از بین ببرد و باعث خشکی بیش از حد پوست یا
تولید بیش از اندازه سبوم (چربی پوست) شود. آب ولرم بهترین گزینه برای پاک
کردن آرام و موثر پوست است.
3. ترس از روغنها
به گفته کارشناسان انواع پوستها میتوانند از فواید پاک کردن پوست با
روغن بهره ببرند حتی پوستهای چرب و آسیب دیده. یک روغن خوب منافذ پوست را
از کثیفی و باکتری پاک و به التیام و تعادل پوست کمک میکند. به دنبال یک
محصول پاککننده روغنی باشید که از چربیهای گیاهی و طبیعی تشکیل شدهاست.
خیلی ساده روغن را روی پوست خود بمالید، ماساژ دهید و سپس با یک پارچه تمیز
آغشته به آب ولرم صورت خود را پاک کنید.
4. انتخاب محصول اشتباه
پاککننده مناسبی پیدا کنید که بیش از حد ملایم هم نباشد چون مجبور
میشوید برای پاک کردن دو بار بشویید یا محکم روی پوست خود بکشید و بیش از
حد سخت هم نباشد که باعث میشود پوست تحریک و قرمز شود.
5. استفاده از مواد تحریککننده پوست
یک لطفی در حق پوستتان بکنید و از موادی که به آن آسیب میزنند، دوری
کنید مانند عطرها، رنگها و همچنین مواد نگهدارنده مثل پارابن و سدیم
لوریل سولفات. همیشه برچسب روی محصولات بهداشتی را مطالعه کنید تا از مواد
تشکیلدهنده آن مطلع شوید.
6. انتظار برای رطوبت پوست
برای افزایش میزان جذب رطوبت، مرطوبکننده را بلافاصله بعد از شستوشوی
صورت و وقتی هنوز پوست مرطوب است، بمالید. برای سرمها و دیگر محصولات
محافظت از پوست هم این روش را بهکار گیرید. اگر منتظر بمانید تا پوستتان
کاملا خشک شود، عناصر فعال مرطوبکننده سختتر جذب پوست میشوند و پوست را
چرب و چسبناک میکنند.
7. افراط در شستوشو
در اکثر موارد یک یا دو بار در روز شست و شوی صورت مناسب است و بیشتر از
این باعث تحریک پوست و حتی تولید بیش ازحد چربی میشود. اگر در طول روز
آرایش نکردهاید، کرم ضد آفتاب بیش از حد نزدهاید و عرق زیاد نکردهاید،
شب از پاککننده استفاده نکنید و فقط صورتتان را با آب ولرم بشویید. به
پوستتان اجازه دهید گاهی اوقات از چرخه محصولات آرایشی رهایی پیدا کند.
8. زیاد هزینه نکنید
صرف هزینههای زیاد برای خرید یک شوینده صورت کار عاقلانهای نیست.
دنبال یک شوینده ساده با مواد طبیعی باشید و پولتان را صرف خرید محصولاتی
مانند سرمها و مرطوبکنندهها کنید.
9. خوب آبکشی نکردن پوست
نگاه سطحی داشتن به شستوشو و صحیح آبکشی نکردن پوست باعث میشود شوینده
روی پوست باقی بماند و این باقیماندهها منافذ پوست را مسدود کند؛ در
نتیجه پوست خشک میشود. صورتتان را کامل و صحیح آبکشی کنید حتی اگر صبح
است و دیرتان شده یا هنگام شب است و بسیار خسته هستید. خط مو، زیر چانه و
سطح بینی از جمله نقاطی هستند که در شستوشو فراموش میشوند؛ به این نکته
توجه کنید.
10. لایهبرداری بیش از حد
لایهبردارهای دانهدار انتخابهای بهتری هستند. برای این کار اسکراب
شکر و اسیدهای میوه را انتخاب و حداکثر دو یا سه بار در هفته از آنها
استفاده کنید. در لایهبرداری از انگشت خود به جای لیف استفاده کنید تا
مانع کشیده شدن پوست و آزار آن شوید.
با خواص شیره و ارده آشنا شوید
واستان باشد که هر دوی این مواد به غیر از انرژیزا بودن، درصد بالایی
کالری هم دارند و اگر شما فرد کمتحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰دقیقه
پیادهروی منظم ندارید یا ورزش نمیکنید، بدانید که با خوردن این دو ماده
مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را میکشد.
ارده و شیره هر دو گرمی هستند و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردی خوردن است.
قند
حلوا ارده و حلواشکری و شیره برای افراد دیابتی مضر است؛ گرچه شیره خرما
به دلیل داشتن مواد قندی کمضرر (گلوکز و ساکاروز) ، برای بیماران دیابتی
ضرر کمتری دارد ولی خوردن آن را به آنها توصیه نمیکنیم.
به تازگی دو
کارخانه به تولید حلوا ارده برای بیماران دیابتی پرداختهاند که در آن از
قند مصنوعی و بیضرر استفاده شده است
کنجد که از مواد اصلی حلوا ارده است، منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدنتان است. همچنین مصرف آن کلسترول را کاهش میدهد.
از
کنجد در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده میشود و برای درمان
استخواندرد و درد مفاصل هم مفید است.
به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف
حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت
حافظهشان هم میشود.
شیره انگور هم درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب»و «ث» دارد و
در ضمن ضدنفخ هم هست.
همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از
اسیدهای غیرمفید بدن میشود و کارشناسان تغذیه آن را پاککننده بقایای
غذاها در روده و معده میدانند. البته شیره انگور محرک اعمال کبدی هم هست و
به خونسازی نیز کمک میکند.
شیره انگور و خرما،هر دو تسکیندهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.
در
ترکیب غذایی خرما، فسفر و آهن وجود دارد که مصرف شیره خرما در وعده صبحانه
باعث فعال شدن سلولهای عصبی و در ضمن مانع ایجاد کمخونی در افراد
میشود.
شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای گرممزاجها
موجب غلیظ شدن صفرایشان میشود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدنشان است
که راه درمانش هم خوردن میوههای تازه با طبیعت سرد است.