چه غذاهایی نباید 2 بار گرم شوند؟

این غذاها را به هیچ وجه دوبار گرم نکنید

غالبا دیده می شود که افراد باقیمانده غذای خود را فریز کرده و بعدها مجددا آن را
مصرف می کنند.
اگرچه در برخی موارد، این کار قابل قبول است اما گاهی سلامتی افراد را تهدید
می کند.
واقعیتت این است که برخی غذاهای خاص پس از دوباره مصرف کردن هیچگونه
ارزش غذایی ندارند.

1) چغندر
این سبزی حاوی نیترات بوده و برای سلامتی
مفید است چغندر پس از مصرف دوباره خطرناک نمی‌باشد اما بهتر است که به صورت سرد
مصرف شود.

2) مرغ
خوردن گوشت مرغ پس از یک روز می‌توانند بسیار
خطرناک باشد چرا که ترکیب پروتئین تغییر کرده و مشکلات گوارشی را به بار می‌آورد.
از آنجا که مرغ نسبت به گوشت از پروتئین بیشتری برخوردار بوده لذا بهتر است که به
طور سرد مصرف شود.

اگر لازم باشد بهتر است که در دمای کم و در طولانی مدت گرم شود.

3) سیب زمینی
این ماده غذایی ارزش غذایی بالایی داشته
و برای بدن مفید است. اما اگر سیب زمینی برای بار دوم گرم شود ارزش غذایی خود را از
دست داده و ایجاد سم دربدن می‌کند.

4) قارچ
این ماده غذایی یکی از شناخته شده ترین مواد
بوده که تحت هیچ شرایطی نبایستی برای دومین بار گرم شود، چرا که ترکیب پروتئین آن
پس از گرم شدن دوباره تغییر خواهد کرد و مشکلات بهداشتی چون مشکلات گوارشی را برای
فرد به همراه خواهد داشت. در صورت لزوم سرد مصرف کنید.

5) اسفناج
گرم کردن مجدد اسفناج می‌تواند بسیار
خطرناک باشد این سبزی حاوی درصد بالایی نیتراتها می‌باشد که پس از گرم کردن مجدد به
نیتریت تبدیل می‌گردد و ایجاد سرطان در بدن می‌کند اسفناج را بلافاصله پس از پختن
مصرف کنید.

6) تخم مرغ
این ماده غذایی زمانی که در معرض دمای
بالا قرار می‌گیرد ایجاد سم در بدن می‌کند. گفتنی است که این اتفاق شامل غذاهایی که
در پخششان از تخم مرغ استفاده شده است، نمی شود. لذا از گرم کردن مجدد آن بپرهیزید.

7) کرفس
این سبزی کاربرد زیادی در پخت سوپ دارد.
لازم به ذکر است که کرفس نیز حاوی نیترات بوده و در صورت گرم شدن مجدد به ماده
خطرناک تبدیل می شود لذا اگر در پخت سوپ از آن استفاده می‌کنید، به هنگام مصرف
دوباره کرفس آن را جدا کنید.

در پایان باید گفت که حتی نوع گرم کردن غذا نیز بسیار حائز اهمیت است چرا
که امروزه افراد به طور چشمگیری از مایکروویوها برای گرم کردن و پخت غذای خود
استفاده می‌کنند و غافل از عوارض آن هستند.



در هوای آلوده این روزها چی بخوریم چی نخوریم؟

در هوای آلوده این روزها چی بخوریم چی نخوریم؟

 

این روزها آلودگی هوا در
شهرهای بزرگ بسیاری از مردم را بیمار کرده است و مسئولین هم اصلاً به فکر
مردم نیستند. پس بیایید تا حدودی خودمان مراقب سلامتی خود باشیم.

 

خداوند زمانی که انسان را خلق کرد بر این مسئله آگاهی داشت که انسان هوا
را آلوده خواهد کرد و بدن خود وی نیز تحت تأثیر این آلودگی قرار می‌گیرد،
بنابراین 5 راه دفع سموم را در بدن قرار داد که با تغذیه مناسب می‌توان
سلامتی در بدن را حفظ و نسبت به دفع سموم اقدام کرد.

 

صفرا، عرق، خلط، مدفوع و ادرار 5 راه دفع سموم در بدن است، بهترین راه
دفع سموم از بدن از طریق مصرف مایعات بوده البته باید توجه داشت مایعات
تنها شامل آب نیست، بلکه آش، سوپ، خورشت، لبنیات، میوه و سبزیجات همه در
دسته مایعات قرار می‌گیرند و برای کاهش تأثیر آلاینده‌های محیطی در بدن
باید مصرف مایعات را مورد توجه قرار داد.

 

به گزارش ایران ناز مایعات دارای هزاران خاصیت بوده و سبب دفع
آلاینده‌ها از بدن می‌شود، بهتر است مصرف مایعاتی را مورد توجه قرار دهیم
که حاوی آنتی‌اکسیدان باشد و مانع از فعالیت رادیکال‌های آزاد و تخریب
سلول‌ها شود.

 

در علم تغذیه 27 سیتوکمیکال (ترکیب شیمیایی، گیاهی) وجود دارد که ما
آنها را با رنگ‌های مختلف در میوه‌ها و سبزیجات همچون قرمز، ارغوانی، زرد،
سبز و … می‌شناسیم، میوه و سبزیجات علاوه بر اینکه در دسته مایعات قرار
دارد آنتی‌اکسیدان بالایی داشته و فیبر موجود در آن نیز سبب خروج
آلاینده‌ها از بدن می‌شود.

 

بعد از میوه و سبزیجات غلات کامل و حبوبات این خاصیت را داشته و سبب دفع
آلاینده‌ها از بدن می‌شود. ماهی نیز بدن را پاکسازی کرده و به دلیل اینکه
حاوی امگا‌3، سلنیوم، ید، روی،‌ آهن و منیزیم است، جهت کاهش تأثیر
آلاینده‌ها بر بدن مصرف آن بسیار توصیه می‌شود.

 

مصرف ماهی در پاییز به دلیل اینکه یخ‌زده نبوده و بو و کهنگی ندارد،
بسیار توصیه می‌شود، ماهی دارای همه ریزمغذی‌های لازم برای دفع آلایند‌ه‌ها
است.

 

مصرف لبنیات به ویژه ترکیب ماست با ادویجاتی همچون فلفل، زردچوبه،
زنجبیل و دارچین به دلیل اینکه حاوی مواد آنتی‌اکسیدانی فراوان است در زمان
بروز آلودگی هوا و کاهش تأثیر آن در بدن توصیه می‌شود، از طرفی ادویجات
چند ده برابر میوه و سبزیجات آنتی‌اکسیدان داشته و تنها در افرادی که آلرژی
دارند مصرف آن توصیه نمی‌شود.

 

بهتر است مصرف سبزیجات به صورت فرآوری شده و کمپوت نباشد، همچنین بعد از
ماهی، حبوبات و غلات کامل، میوه و سبزیجات و لبنیات مصرف آجیل نیز برای
رفع آلودگی در بدن حائز اهمیت بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

 

در زمان آلودگی هوا در کلانشهرها فلزات سنگینی همچون سرب، جیوه،‌
آرسنیک، کادمیوم و آلومینیوم ایجاد می‌شود و در زمانیکه بدن ما دارای
ریزمغذی‌هایی همچون آهن، ید، روی، منیزیم و سلنیوم باشد اجازه فعالیت به
این فلزات سنگین توسط بدن داده نمی‌شود.
کسانی که فقر آهن، ید و سلنیوم در بدن داشته باشند بیشتر تحت تأثیر آلاینده‌های محیطی و آلودگی هوا قرار می‌گیرند.

 

تغذیه در هر شرایطی باید به صورتی باشد که روزانه مصرف میوه، سبزی، غلات
کامل، حبوبات، گوشت، لبنیات و آجیل در رژیم غذایی وجود داشته باشد، البته
باید توجه داشت حبوبات حتماً از یک روز قبل خیس خورده باشد تا علاوه بر رفع
نفخ آن املاح در بدن بهتر جذب شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top