مایکروفر و این عوارض جانبی
استفاده مدام ا ز مایکروفر چه آسیب هایی به
سلامتی ما وارد می کند بـاعث چه تغییراتی د ر غذاها میشود آسیب ها و عوارض
استفاده دائم ا ز مایکروفر چیست؟
هرچه می خواهد بـاشد، بـاقی مانده غذاها،
غذای منجمد شده، پاپ کورن و یا سیب زمیـنی، مایکروفرها روشی سریع برای گرم
کردن غذا هستند. قابلیت گرم کردن غذا تنها د ر چند دقیقه بسیاری ا ز مردم
را متقاعد کرده که ا ز ایـن وسیله استفاده کنند. بـا وجود ایـنکه مرکز
بهداشت هاروارد و مرکز بهداشت جهانی اعلام کرده اند که گرم کردن غذا بـا
مایکروفر ضرری ندارد، اما همچنان برخی افراد ا ز استفاده آن می ترسند.
د ر واقع، د ر مقایسه بـا دیگر روش های پخت، مایکروفر می تواند ارزش
غذایی برخی غذاها را افزایش دهد، چون زمان پختش کم است. اگر مایکروفر مهر و
موم د رستی نداشته بـاشد ایـن می تواند روی سطح امنیتش تاثیر بگذارد.
همچنیـن مایکروفر کردن غذاهایی که د رون ظرف پلاستیکی قرار دارند اصلا توصیه نمیشود.
دیگر موردی که برای مایکروفر کردن روزانه غذاها بـاید مورد توجه قرار
بگیرد ایـن است که چه غذایی را گرم می کنید؟ آیا بیشتر غذاهای مخصوص
مایکرفر را استفاده می کنید یا غذاهای غیر فرآوری شده؟
غذاهایی مانند پیتزاهای فریز شده، و دیگر غذاهای نیمه پخته و بسته بندی
شده، مخصوص مایکروفر هستند و بهتر است که هر روز استفاده نشوند.
مایکروفر چگونه غذاها را می پزد؟
مایکروفر غذاها را بـا موج های انرژی که بـا چشم غیر مسلح قابل مشاهده
نیستند می پزد. ایـن موج ها بـا موج های رادیویی یکسان هستند. انرژی
مایکروفر د ر د رجه اول ملکول های آب و ملکول هایی که د ر آرایش شبیه به آب
هستند را تحت تاثیر قرار می دهد. موج مایکروفر ملکول های آب را به لرزش ر
می آورد، بنابرایـن گرما ایجاد میشود.
آیا استفاده روزانه ا ز مایکروفر ایمن است؟
بر اساس اظهارات سا زمان بهداشت جهانی، اگر ملاحظات امنیتی را رعایت
کنید و همانطور که بـاید ا ز مایکروفر استفاده نمایید خطری وجود نخواهد
داشت.
یکی ا ز نگرانی هایی که د ربـاره مایکروفر وجود دارد ایـن است که موج
هایش را به اطراف متساعد نکند. موج های مایکروفر فقط زمانی آزاد می شوند که
فعال شود، مانند زمانی که یک چراغ را روشن می کنید. اگر مایکروفر آسیب
دیده بـاشد و یا د رست مهر و موم نشده بـاشد، ممکن است خطر بیرون رفتن موج
ها ا ز مایکروفر وجود داشته بـاشد.
بـاید قبل ا ز استفاده چک کنید که مایکروفر حتما ایمن بـاشد و جایی ا ز آن آسیب دیدگی نداشته بـاشد.
آسیب موج های مایکروفر بیشتر حرارتی است و اگر طولانی مدت د ر برابر آن
قرار بگیرید بـافت های حساس مانند اطراف چشم و بیضه ها ممکن است آسیب
ببیـنند.
البته ایـن تنها موقعی اتفاق می افتد که حرارت بـالا بـاشد و مدت زمان
زیادی د ر معرضش بـاشید، مایکروفرها به ایـن اندا زه انرژی ندارند.
غذاهای مایکروفری رادیو اکتیو ندارند و وقتی ا ز مایکروفر بیرون آورده
می شوند ا ز خود انرژی متساعد نمی کنند. د رست مانند لامپ که بـا خاموش
شدنش دیگر نوری نمی دهد مایکروفر نیز وقتی خاموش میشود دیگر موجی ا ز خود
منتشر نمی کند.
چه غذاهای مایکروفری هر روز استفاده می کنید؟
اگر هر روز ا ز مایکروفر استفاده می کنید، بـاید نگاه دقیق تری به
انتخاب غذایی خود داشته بـاشید. آیا سبزیجات را گرم می کنید تا سریع بپزند؟
و یا مقدار زیادی غذای فرآوری شده منجمد می خورید؟
به طور کلی غذاهای منجمد، پیتزا ها و دیگر میان وعده های ایـنچنیـنی
کالری، کربوهید رات تصفیه شده، چربی، سدیم، مواد نگهدارنده، بسیار بـالایی
دارند و سودشان برای بدن ناچیز است.
اگر ا ز مایکروفر برای گرم کردن ایـن نوع غذاها استفاده می کنید، بهتر است به فکر جایگزیـن های تا زه تری بـاشید.
محدود کردن کاهش مواد مغذی
سا زمان بهداشت جهانی می گوید استفاده ا ز مایکروفر د ر مقایسه بـا دیگر
روش های پخت می تواند مواد مغذی غذاها را حفظ کند. برخی مواد مغذی مانند
ویتامیـن های گروه B، و ویتامیـن C، به حرارت و پخت و پز مایعات حساس
هستند.
استفاده ا ز روش مایکروفری به جای دیگر روش های پخت و پز می تواند زمان
پخت و پز را کاهش دهد و جلوی ا ز بیـن رفتن مواد مغذی غذاها را بگیرد.
دشواری د ر کنترل کیفیت
مایکروفر کردن قطعات بزرگ غذا شاید زیاد مناسب نبـاشد، چون ممکن است
حرارت به تمام غذا نفوذ نکند و به صورت نا متناسب پخته شود. همچنیـن، تفاوت
بیـن غذاهای پخته شده بـا مایکروفر د ر مقایسه بـا دیگر روش های پخت می
تواند بسیار متفاوت بـاشد.
اگر د ر حال پخت به دنبـال کیفیتی خاص هستید، استفاده ا ز دیگر روش های پخت اختیار بیشتری را به شما می دهد.
به دلیل پخته شدن نابرابر غذا، مایکروفر کردن قطعات بزرگ گوشت، معمولا
توصیه نمیشود. برخی بخش های گوشت ممکن است نپخته بماند و احتمال بیماری
غذایی افزایش پیدا کند.
خطرات بـالقوه غذاهای مایکروفری
اگر ا ز مایکروفری کهنه یا مدلی که به خوبی بسته نمیشود استفاده می
کنید. می تواند روی امنیت مایکروفر تاثیر بگذارد. همیشه توصیه میشود ا ز
مایکروفری استفاده کنید که دارای استاندارد های جهانی بـاشد. و اگر
مایکروفری قدیمی بـاشد و یا به د رستی کار نکند، تعمیرش کنید و یا یکی جدید
بخرید.
مایکروفر کردن غذاها د ر پلاستیک اصلا توصیه نمیشود. پلاستیک حاوی مواد
تشکیل دهنده ای چون BPA، است که د ر صورت پخته شدن د ر دمای بـالا می تواند
به غذا بچسبد.
دیگر روش های پخت
اگر مطمئن نیستید که مایکروفرتان د رست کار می کند یا خیر و یا هنوز
مردد هستید که اصلا استفاده بکنید یا خیر، می توانید همیشه ا ز روش های پخت
دیگر استفاده کنید.
به خاطر داشته بـاشید محدود کردن زمان پخت می تواند ارزش مواد مغذی غذا
را افزایش دهد. همچنیـن مواردی مانند سبزیجات را به جای ایـنکه آب پز کنید
بهتر است بخار پز کنید، تا ارزش غذایی شان حفظ شود.
با گوشت قرمز به پیری نزدیک می شوید
گر جزو علاقه مندان به مصرف گوشت قرمز
هستید بهتر است این عادت را ترک کنید چون تاثیرات نامطلوبی بر پیرشدن شما
میگذارد و باعث تسریع روند پیری تان می شود
؛ اخیراً در بسیاری
از کشورها مصرف گوشت قرمز به خصوص ساندویچهای همبرگر افزایش یافته است.
این در حالی است که گوشت قرمز خطر ابتلا به آلزایمر، سرطان و مشکلات قلبی
عروقی را افزایش میدهد. بنابر مطالعهای که در مجله پزشکی منتشر شد، مصرف
زیاد گوشت قرمز علاوه بر افزایش سن بیولیژیکی بدن، خطر ابتلا به
بیماریهای دوران پیری همچون آلزایمر و دمانس را افزایش میدهد.
سن بیولیژیکی بدن سنی است که خطر ابتلا به
بیماریهای مرتبط با افزایش سن را افزایش میدهد. هنگام مصرف گوشت قرمز،
سرم فسفات در بدن افزایش مییابد و سبب زیاد شدن سن بیولیژیکی بدن
میشود.علاوه بر این، مصرف گوشت قرمز بر DNA و طول تلومرها نیز اثر منفی
میگذارد.
وجود مقادیر زیادی فسفات در بدن عملکرد
کلیهها را تضعیف میکند و خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی را به شدت افزایش
میدهد. بهتر است مصرف میوه و سبزیجات را جایگزین گوشت قرمز کنید.
فسفات در بسیاری از مواد غذایی همچون
پنیر، گوشت و غذاهای فرآوریشده وجود دارد و نوعی طعمدهنده است. وجود
فسفات برای عملکرد مناسب سلولها لازم است اما مقدار زیاد آن در بدن خطرناک
است.