قهوهتلخ برای بیماریِ شیرین!
شواهد بسیار نشان میدهد که نوشیدن قهوه علاوه بر برخی فوایدی که برای بدن دارد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز کاهش میدهد.
به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افرادی که در
روز بیش از دو فنجان قهوه مینوشند احتمالا به دنبال بهانهای هستند تا
بتوانند بر اعتیاد خود به کافئین فایق آیند اما نتایج مطالعات جدید حاکی از
افزایش شواهد پزشکی مبنی بر مفید بودن نوشیدن دو فنجان قهوه در روز برای
سلامت بدن است. این شواهد نشان میدهد، افرادی که به طور پیوسته میزان مصرف
قهوه خود را افزایش میدهند به همان نسبت نیز خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در
آنها کاهش مییابد.
«شیلپا بوپاتیراجو»، سرپرست اصلی این بررسی میگوید: یافتههای جدید ما
مجموعهای از مطالعات گذشته را که نشان دادهاند مصرف زیاد قهوه سبب کاهش
خطر ابتلا به دیابت نوع 2 میشود را تایید میکند.
وی افزود: از همه مهمتر اینکه مطالعات جدید نشان میدهند تغییر در عادت
نوشیدن قهوه در مدت زمان کوتاهی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال دیلی، مطالعه جدید همچنین حاکی از آن است
که نوشیدن چند فنجان قهوه برای سلامت کبد بسیار مفید است و از رسوب چربی،
سیروز کبدی و سرطان کبد جلوگیری میکند. علاوه بر این، در بررسیهای دیگر
آشکار شد که مصرف قهوه خطر خودکشی در افراد را تا 50 درصد کاهش داده و
علاوه بر پایین آوردن فشارخون، خطر ابتلا به سرطان دهان را نیز کاهش
میدهد.
به گفته بوپاتیراجو، این نخستین مطالعه در مورد تاثیر مفید قهوه در جلوگیری
از ابتلا به دیابت نیست. بوپاتیراجو و دستیارانش دریافتند افرادی که طی یک
دوره چهار ساله مصرف قهوه خود را به بیش از دو فنجان در روز افزایش
میدهند در چهار سال بعد از آن، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها 11 درصد
کاهش مییابد.
قهوه را تلخ بخوریم یا شیرین؟
در بسیاری از کشورها، افراد روز خود را با نوشیدن قهوه آغاز می کنند. قهوه
به دلیل دارا بودن کافئین، موجب بهبود فعالیت مغز، افزایش تمرکز و مقابله
با خستگی می شود.
علاوه بر این بسیاری از مطالعات قبلی نشان داده اند که قهوه در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی، سرطان ها و آلزایمر نقش دارد.
تحقیقات
جدید انجام شده در اسپانیا نشان می دهد در صورتی که به همراه یک فنجان
قهوه، یک قاشق چای خوری شکر نیز مصرف شود، تاثیر آن بر مغز به مراتب بیشتر
خواهد بود. در واقع این مطالعه نشان داد که نوشیدن یک فنجان قهوه کافئین
دار به همراه یک قاشق چای خوری شکر، به آماده سازی مغز برای فعالیت ها و
مسئولیت های روزانه کمک قابل ملاحظه ای کرده و موجب افزایش توجه، تمرکز و
بهبود حافظه می گردد.
برای انجام این مطالعه 40 داوطلب انتخاب شده و
به سه گروه تقسیم گردیدند. پژوهشگران به این افراد قهوه با شکر، قهوه بدون
شکر و شکر تنها داده و سپس از آنها اسکن مغزی تهیه کردند.
نتایج نشان داد که مصرف هم زمان قهوه با شکر بیشترین اثر را بر فعالیت مغزی داشته است.