ایرانی ها هر روز چاق تر می شوند/ عوارض غذاهای چرب و شور
وزير بهداشت، نسبت به
تبعات افزایش وزن و چاقی ایرانی ها هشدار داد و گفت: دیابت، كوری، از كار
افتادن كليه، بسته شدن رگ های قلب و معلوليت ، از جمله عوارض چاقی است.
به گزارش خبرگزاری
مهر، دكتر سيدحسن هاشمی صبح چهارشنبه در مراسم افتتاح «پايگاه تغذيه سالم»
در دبيرستان دخترانه راضيه حسيني شكرايي در شهر ری، با بيان اينكه مردم
كشور روز به روز چاقتر و وزن اضافه آنها بيشتر ميشود، افزود: ۵۰ درصد
مردم چاق هستند و اضافه وزن دارند و فعاليتي را كه چربي تبديل به كالري
كند، انجام نميدهند.
وی با بيان اينكه خوردن شيريني و شكلات در
ايجاد چاقي موثر است، گفت: اگر چربي و مواد اضافي در بدن نسوزد فرد چاق
ميشود و وقتي چاق شد دچار بيماري قند ميشود كه در نهايت به كور شدن چشم،
از كار افتادن كليه، بسته شدن رگهاي قلب و معلوليت ميشود.
هاشمی در
ادامه به زباني ساده به تشريح چگونگي ايجاد بيماري در اثر مصرف نمك و چربي
پرداخت و گفت: نمک، آب را به صورت فزايندهاي جذب خود كند و اين باعث زياد
شدن حجم خون و پاره شدن مويرگها و سكته مغزي كه در آن نيمي از بدن يا
تكلم يا دستها دچار اشكال ميشوند.
وی با بيان اينكه نقش چربي در
بدن مثل لوله كشي ساختمان است افزود: اگر چربي در بدن زياد باشد سياهرگ و
سرخرگها دچار مشكل ميشوند كه عبور خون را با اختلال مواجه ميسازد، اين
در حالي است كه طبق آمار حدود ۵۰ درصد مردم ايران دچار سكته قلبي و مغزي
ميشوند، پس در كنترل فشارخون به مصرف چربيها و قند و نمك دقت زيادي كنيد.
وزير
بهداشت گفت: با توجه به شعار سازمان جهاني بهداشت، كه ايمني غذا از مزرعه
تا سفره نامگذاري شده است، غذا بخش عمدهاي از سلامت جسمي، آشاميدن و خوردن
را تضمين ميكند كه با مصرف غذاي سالم كشور روز به روز آبادتر و هزينههاي
بخش سلامت كمتر خواهد شد.
هاشمی اظهار داشت: آموزش و پرورش ظرفيت مناسبي براي رفتارسازي نسل امروز و فردا در خانوادهها دارد.
وی
به دانش آموزان توصیه کرد: اگر در خانه و حتي در فاميل كسي سيگار، قليان،
نمك و شكر و روغن مصرف ميكند، شما به عنوان سفيران سلامت به آنها به صورت
محترمانه تذكر دهيد.
هاشمي در پايان ضمن تبریک هفته سلامت به معلمان و
اولياء دانش آموزان، افزود: در كشور حدود ۱۲.۵ ميليون دانش آموز وجود دارد
كه با احتساب والدين آنها بخش عظيمي از مردم ايران را تشكيل مي دهند كه
این ظرفیت دانش آموزی مي تواند منشاء تغييرات ارزشمندي در حوزه بهداشت كشور
باشد.
مراسم افتتاح «پايگاه تغذيه سالم» صبح چهارشنبه با حضور وزير و
معاون بهداشت وزارت بهداشت، دكتر علوان مديركل منطقه مديترانه شرقي، دکتر
جيهان طويلا نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران و مسئولان آموزش و پرورش
در دبيرستان دخترانه نمونه دولتي راضيه حسيني شكرايي در شهر ری برگزار شد.
روغن زیتون تضمین کننده سلامتی
روغن زیتون تضمین کننده سلامتی
اگر به طور روزانه روغن زیتون مصرف کنید
بدنتان را در برابر انواع بیماری ها و سرطان های مختلف بیمه می کنید و
سلامت خود را تضمین می کنید روغن های گیاهی به ویژه روغن زیتون پیشنهاد
اکثر متخصصین تغذیه برای تمام رده های سنی هستند
اگر از مزه تلخ و بوی بدش
چشم پوشی کرده و جایی برای آن در سبد غذایی خود باز کنیم، ضرر نکردهایم،
چراکه متخصصان اعتقاد به خواص معجزهآسای روغن زیتون دارند.
یک کارشناس بهداشت مواد غذایی با بیان اینکه
چربی روغن زیتون یکی از چربیهای تشکیل دهنده دیواره سلولهای بدن است،
گفت: «این چربی خاصیت آنتیاکسیدان طبیعی به سلولها داده و مقاومت آنها را
در برابر بیماری سرطان افزایش میدهد.»
حسین عبدالعزیزی به تحقیقات صورت گرفته
درخصوص مصرف روزانه زیتون در کشورهای مدیترانه اشاره کرد و افزود: «براساس
نتایج این تحقیقات، مصرف روغن زیتون باعث کاهش آمار انواع بیماری سرطان و
سکتههای قلبی در این مناطق نسبت به سایر نقاط جهان شده است.»
وی تصریح کرد: «بیش از 3 نوع چربی موجود در
روغن زیتون که شامل حدود 90 درصد از حجم آن میشود را اسیدهای چرب اشباع
نشده تشکیل میدهد. همچنین مصرف روغن زیتون به ویژه در سنین رشد باعث بهبود
حافظه و افزایش قدرت یادگیری در کودکان میشود و به خانمهای باردار توصیه
میشود برای تأمین چربی مورد نیاز بدن خود از روغنهای گیاهی به ویژه
زیتون استفاده کنند.»
این کارشناس بهداشت مواد غذایی در پایان
اضافه کرد: «روغن زیتون حاوی ویتامین c است که این ویتامین برای حفظ پوست و
مو ضروری به شمار میرود. همچنین مصرف مداوم این روغن پوست را شاداب نگاه
میدارد و کمک میکند که سلولهای پوست فرم انعطاف پذیری خود را حفظ کنند.»