کیک یزدی در ماکروفر
کیک یزدی در ماکروفر
تخم مرغ 2 عدد . آرد 1 و 1/2 لیوان . شکر 2/3 لیوان . روغن 2/3 لیوان . گلاب 2 قاشق غذاخوری
ماست یا شیر 1/2 لیوان . پودر هل 1/3 قاشق چایخوری . بکینگ پودر یا جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه :
ابتدا کانکشن را روی درجه حرارت 230 درجه تنظیم کنید سپس کلید استارت را
بزنید تا ماکروفر گرم شود ؛ تخم مرغ ها را داخل کاسه ای بشکنید و 5 دقیقه
با همزن بزنید تا کرم رنگ شود سپس شکر را اضافه کنید و 2 دقیقه بزنید تا
شکر حل شود.
در ادامه ماست ، روغن و گلاب را اضافه
کنید و کمی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند سپس پودر هل ، آرد و بکینگ پودر را
مخلوط کنید و روی مایه کیک کم کم الک کنید و با قاشق هم بزنید ( در حد مخلوط شدن کافی است و نیازی به هم زدن زیاد نیست ).
داخل قالب ها را تا 2/3 از مایه کیک بریزید و داخل ماکروفری که گرم شده است به مدت 10 – 12 دقیقه قرار دهید تا روی کیک ها طلایی شود.
نکته ها : در صورت تمایل میتوانید مقداری زعفران دم کرده در این کیک استفاده کنید ، برای پخت کیک فضای ماکروفر باید داغ باشد تا کیک ها خوب پف کنند.
تهیه کیک و تغییر درجات فر به ماکروفر
برای تهیه یک زبرا کیک دقیقا مانند تهیه کیک در فر عمل میکنیم .
مواد لازم :
تخم مرغ : 4 عدد
شکر : 1 پیمانه
شیر : 1 پیمانه
روغن مایع : 1 پیمانه
آردسفید الک شده : 2 و 2/1 پیمانه
بکینگ پودر : 1 قاشق غذاخوری
وانیل :3/1 قاشق چایخوری
پودر کاکائو : 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
1-ابتدا تخم مرغ ها و شیر را باید به دمای محیط برسانیم، به این صورت که از یخچال خارج کرده و اجازه می دهیم سردی آنها از بین برود.
2-تخم مرغ ها و شکر را در کاسه بزرگی ریخته و با همزن آنقدر می زنیم تا پف کند و خوب مخلوط شوند.
3-روغن مایع و شیر را به مخلوط تخم مرغ افزوده و دوباره هم می زنیم.
4-آرد سفید ، بکینگ پودر و وانیل را با
یکدیگر الک کرده و به تدریج به مخلوط بالا افزوده و با قاشق هم می زنیم تا
کاملا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
5-مایه کیک آماده شده را در دو ظرف به
طور مساوی می ریزیم، در واقع مایه را نصف می کنیم، پودر کاکائو را با نصف
از مایه خوب مخلوط می کنیم.
6-کف قالب مورد نظر را با روغن چرب کرده و آرد می پاشیم.
7-ابتدا 3 قاشق از مایه سفید را در وسط
قالب می ریزیم، سپس 3 قاشق از مایه قهوه ای را در وسط مایه سفید می ریزیم و
به همین ترتیب ادامه می دهیم تا هر دو رنگ مایه تمام شود، سپس با همون
روشی که قبلا برات گذاشتم با مایکرو درست میکنید .
مواد بالا رو آماده کنید :
هیچ فرقی نمی کنه فقط دستگاه رو با کانوکشن 180 درجه بذارید گرم بشه .
بعد با کلید کامبی ترکیب co-5 با کانوکشن 180 درجه و مایکرو180 وات 17 الی
20 دقیقه رو سه پایه کوتاه زمان بدید. ظرف کیک رو که باید پیرکس استوانه
ای باشه مثل قابلمه های پیرکسی که در دارند کف آنرا رو چرب کنید . مقداری
آرد بپاشید و داخل دستگاه 2 دقیقه زمان بدید و سپس مواد رو داخلش بریزید .
8-بعد از اتمام پخت آنرا تست کرده به این صورت که با یک سیخ چوبی در مرکز کیک فرو کرده اگر موادی به سیخ نچسبید کیک پخته است .
نکات :
اگر دقیقا طبق دستور پیش بروید مشکلی در غلظت و رنگ کیک پیش نخواهد آمد.
دقت کنید که مایه کیک را دقیقا نصف کنید.
در صورتیکه بکینگ پودر در اختیار ندارید به جای آن از 1 قاشق چایخوری جوش شیرین استفاده کنید.
این مقدار مواد برای یک قالب گرد به قطر 23 سانتیمتر مناسب می باشد.