۱۲ دليل براي استفاده از آب قلم
قسمت هايي از بدن حيوانات حلال گوشت، قابل خوردن نيست
از جمله استخوان؛ اما مي توان با آن سوپ تهيه کرد و از خواص فراوان
آن بهره برد.استخوان ها وقتي به مدت طولاني در آب مي جوشد تمامي
مواد مغذي آن گرفته مي شود؛ به اين عصاره آب قلم هم گفته مي شود
که داراي خواص زير است:
۱ – مواد مغذي به بدن مي رساند: آب قلم غني از پروتئين و مواد معدني
مختلف از جمله کلسيم، پتاسيم، منيزيم، آهن، فسفر و… است. علاوه بر آن،
حاوي ويتامين هاي B نيز است. بنابراين منبع خوب مواد مغذي مورد نياز
بدن براي روند سوخت و ساز است. بيشتر اين مواد مغذي در غذاهاي آماده وجود
ندارد.
۲ – باعث تندرستي مي شود: بيشتر پزشکان مصرف اين عصاره را به بيماران
خود توصيه مي کنند زيرا عملکرد سيستم ايمني را بهبود مي بخشد. آب
استخوان جوشيده مي تواند سيرکننده و انرژي دهنده باشد. از طرفي
با تقويت سيستم ايمني بدن، روند بهبود را تسريع مي کند.
۳ – به سلامت مفصل ها کمک مي کند: آب جوشيده استخوان سرشار از
ماده مغذي است که به تقويت استخوان ها، رباط ها، تاندون ها و
غضروف ها کمک مي کند و مفصل ها را سالم نگه مي دارد. اين
آب سرشار از اسيدهاي آمينه به نام پرولين و گليسين است که براي
بافت هاي بدن لازم است. مبتلايان به التهاب مفصل و استخوان،
مکمل هاي کوندرويتين سولفات مصرف مي کنند زيرا مانع از شکستگي
غضروف مفصل مي شود. غذاهاي طبيعي نسبت به مکمل غذايي سالم تر
است. گليسين، پرولين و آرژنين در کاهش التهاب و درد مفصل موثر است.
۴ – مواد مغذي مورد نياز زنان را تامين مي کند: زنان باردار يا شيرده
که به احتمال زياد دچار کاهش مواد معدني مي شوند، هر روز آب قلم
مصرف کنند. اين عصاره به ساخت خون کمک مي کند. گليسين توليد هموگلوبين
را افزايش مي دهد.
۵ – به سلامت دستگاه گوارش کمک مي کند: ژلاتين که از کلاژن
استخوان ها به دست مي آيد، آسان هضم مي شود. اين ماده
عملکرد روده کوچک را بهبود مي بخشد و سيستم گوارش را تقويت و سوخت و
ساز پروتئين را تحريک مي کند تا بدن بتواند پروتئين را هضم کند.
بنابراين افرادي که حساسيت غذايي دارند، اين عصاره را به برنامه غذايي
روزانه شان اضافه کنند.
۶ – عملکرد مغز را بهبود مي بخشد: ويتامين ها و مواد معدني موجود
در اين ماده غذايي به توليد خون، بهبود کيفيت خون و جريان خون کمک
مي کند و در نهايت عملکرد مغز را بهبود مي بخشد. گليسين نوعي
اسيدآمينه است که در عملکرد سيستم مرکزي اعصاب نقش مهمي ايفا مي کند.
خلق و خو را تنظيم مي کند و حافظه را بهبود مي دهد. با ايجاد
آرامش، خواب آرام را تضمين مي کند. پرولين، نوعي اسيد آمينه است که
کلسترول هاي کوچک و چسبيده به ديواره هاي رگ هاي خون را رها
مي کند. بنابراين احتمال گرفتگي قلب و رگ هاي خون را کاهش
مي دهد.
۷ – روند پيري را کند مي کند: چين و چروک بر اثر کاهش توليد کلاژن رخ
مي دهد. کلاژن تشکيل دهنده اصلي مو، پوست و ناخن است. ماده مغذي
موجود در عصاره استخوان مي تواند کيفيت مو، پوست و ناخن را به طور
چشمگيري بهبود دهد. پرولين سلوليت را کاهش مي دهد و پوست را نرم
مي کند. براي پوست عاري از چين و چروک و موهاي شاداب، روزانه اين
عصاره را مصرف کنيد.
۸ – سيستم ايمني را تقويت مي کند: مصرف اين عصاره حساسيت و عدم تحمل
غذايي را برطرف مي کند. اين امر مانع از بروز بيماري هاي
خودايمني مي شود. آرژنين به عملکرد سيستم ايمني و بهبود زخم ها
کمک مي کند و سلول هاي آسيب ديده کبد را ترميم مي کند.
۹ – عملکرد کليه ها و غدد فوق کليوي را بهبود مي دهد: براساس طب
چيني، اين عصاره غني از ماده مغذي است که عملکرد کليه ها و غدد فوق
کليوي را بهبود مي دهد. هورمون هايي که از اين غدد رها
مي شود، از چند طريق به حفظ سلامت جسمي و ذهني کمک مي کند.
۱۰ – در حفظ سلامت دندان ها موثر است: از آن جا که دندان غني از
کلسيم است، اين عصاره دندان ها را تقويت مي کند و مانع از
پوسيدگي دندان مي شود.
۱۱ – استخوان ها را تقويت مي کند: مواد معدني چون کلسيم و
منيزيم، روند تشکيل استخوان هاي سالم را سرعت مي بخشد و در بهبود
استخوان هاي شکسته نقش مهمي دارد.
12 – عضله ها را تقويت مي کند: گلوتامين روند سوخت و ساز بدن را
بهبود مي دهد. عصاره استخوان حيوانات حلال گوشت را مي توان به
سوپ، برنج، خورشت و… افزود.
/منبع: روزنامه خراسان –
خوردن میان وعده چاقمان میکند یا لاغر؟
اگر دوست دارید وزن تان را ثابت نگاه دارید باید کالری دریافتی و کالری مصرفی تان با هم برابر باشند.
ممکن است جایی شنیده باشید که برای کاهش وزن باید غذای روزانه را حداقل به 5
وعده تقسیم کرد و جایی دیگر بخوانید یا بشنوید که همان3 وعده غذای اصلی
برای داشتن وزنی ایدهآل یا رسیدن به تناسب اندام از هر روشی بهتر و موثرتر
است.
حالا این که کدام یک از این رویکردها درست است را هنوز هیچکس نمیداند.
اما یک موضوع کاملا روشن است؛ آن هم اینکه برای کاهش وزن باید کالری که در
طول روز مصرف میکنید از کالری دریافتیتان در آن روز بیشتر باشد و در
مقابل برای افزایش وزن باید کالری کمتری به نسبت کالری دریافتی مصرف کنید
یا بسوزانید.
اگر هم دوست دارید وزنتان را ثابت نگاه دارید باید کالری دریافتی و کالری مصرفیتان با هم برابر باشند.
مصرف میان وعدههای غذایی سالم که کمچرب، پرپروتئین و پرفیبر باشند از آن
جهت اهمیت دارد که بدن میتواند در فاصله وعدههای اصلی غذایی بر احساس
گرسنگی غلبه کند و وقتی نوبت به وعدههای اصلی غذایی میرسد، فرد با حالت
حرص غذای کمحجم خود را به اتمام نمیرساند، بلکه آهسته مشغول خوردن
میشود.
افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند خوب است که بین وعدههای اصلی از میان
وعدههای پرکربوهیدرات استفاده کنند. هضم طولانی مدت کربوهیدراتهای پیچیده
یا اسنکهای پروتئینی باعث میشود عضلات هنگام فعالیت با کمبود انرژی
مواجه نشوند.
در ضمن بسیاری از بدنسازها قبل از خواب شبانه میان وعدهای سبک میخورند
زیرا افت قند خون در طول شب سبب کاهش حجم عضلات آنها میشود.
افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند باید در طول روز وعدهها و
میانوعدههای متعددی را میل کنند. به عبارتی تعداد وعدههای غذایی را
افزایش و حجم هر وعده را کاهش دهند تا به این ترتیب بتوانند سطح قند خون
خود را مهار کنند و دچار افت قند خون هم نشوند و البته در دراز مدت بتوانند
سطح قند خون خود را کاهش دهند.
کودکان در سن رشد هستند و متابولیسم بالایی دارند، بنابراین لازم است که
بین وعدههای اصلی غذایی، میان وعده هم بخورند. میان وعدههایی که کم چرب،
پرکربوهیدرات و پر فیبر باشد و همچنین منابع کلسیم را هم در خود گنجانده
باشد.
یکی از مضرات خوردن میانوعدهها برای کودکان، مستعد شدن دندانهای آنها به
پوسیدگی است. خصوصا اگر میان وعده حاوی موادی باشد که باکتریهای دهان
بتوانند بعد از متابولیسم آن، اسید تولید کنند و بچه هم بعد از خوردن میان
وعده مسواک نزده یا حداقل با خوردن یک لیوان آب کمی دهانش را تمیز نکرده
باشد.
در منابع علمی تغذیهای آمده است که اگر میخواهید وزن کم کنید، باید
غذاهایی را که پروتئین و فیبر بالایی دارند، بیشتر در برنامه غذایی روزانه
خود بگنجانید؛ زیرا این مواد غذایی دیرتر هضم میشوند، دستگاه گوارش را پر
نگاه میدارند و باعث میشوند که فرد به مدت بیشتری احساس سیری کند و کمتر
به خوراکیهای دور و برش ناخنک بزند.
چه 3 وعده غذایی در طول روز بخورید چه6وعده، صبحانه بی بر و برگرد
مهمترین بخش از رژیم غذایی شماست و باید حتما آن را میل کنید. صبحانه
نخوردن شما را لاغر نمیکند و برعکس، این وعده غذایی سبب کاهش و مهار وزن
میشود.
بسیاری از افراد صبحها گرسنه هستند خصوصا اگر شام سبکی خورده باشند اما
عدهای هم هستند که صبحها بعد از بیدار شدن میل چندانی به غذا ندارند.
دستگاه گوارش این گونه افراد کمی دیر بیدار میشود.
بین این افراد توصیه میکنیم که صبح خود را با خوردن یک لیوان شیر (گرم یا
سرد خیلی فرقی نمیکند) یا آبمیوه شروع کنند و یک تا دو ساعت بعد که
میلشان کشید و احساس کردند به غذا احتیاج دارند، صبحانه کامل خود را
بخورند.
یادتان باشد صبحانه متابولیسم را افزایش میدهد و باعث میشود فرد در طول
روز مقدار کالری کمتری مصرف کند. تصور کنید حداقل هفت تا هشت ساعت است که
چیزی نخوردهاید و صبحانه را هم از برنامه غذاییتان حذف کردهاید.
در چنین شرایطی طبیعی است به محض اینکه بتوانید غذا بخورید به طور غیر
ارادی مقدار زیادی غذا خواهید خورد و همین بینظمی در صرف وعدههای غذایی
کمکم سبب اضافه وزن شما میشود.
افزایش تعداد وعدههای غذایی تنها برای افرادی مشکلزاست که اختیار خوردن
خود را ندارند. یعنی در هر بار غذا خوردن نمیتوانند حد مشخص و تعیین شده
را میل کنند و با اشتها شروع به پرخوری میکنند.
راه حل ساده این مشکل آماده کردن وعدهها و میان وعدهها با مقدار دقیق از
روز قبل است. در این صورت فرد میداند سهم غذاییاش از صبحانه، نهار شام و
میان وعدههای صبح، ظهر و شب چقدر است و همان را از یخچال یا کیفش بر
میدارد و میخورد