شکلات تلخ و خواص مفید آن براي لاغري و بیماری های قلبی عروقی و پوست
شکلات تلخ
شکلات تلخ یا شکلات سیاه، حاوی مقادیر بسیار بالایی
از کاکائو، فلاوانول ها و فلاوونیدها هستند. فلاوانولها آنتی اكسیدان
هایی هستند كه به طور طبیعی در دانه های كاكائو وجود دارند. افرادی كه
کاکائوی غنی از فلاوانول مصرف می كنند، در برابر اشعه ی ماوراء بنفش خورشید
كه باعث بروز چین و چروک های پوستی می شود، مقاوم ترند و كمتر یا دیرتر
دچار پیری پوست می شوند. به گزارش ایسنا،
دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافتند: اثرات نور خورشید كه می تواند باعث
ایجاد چین و چروک و پیری در پوست شود، با مصرف کاکائوی تلخ كاهش می یابد. شکلات
تلخ برخلاف سایر انواع شکلات هم کالری پایین و هم چربی اندکی دارد، لذا
مصرف آن در طولانی مدت میتواند به کاهش وزن کمک کند. شما میتوانید از
شکلات تلخ بعنوان زرهی برای کاهش وزن در برابر میل شدید به خوردن شکلات و
هر نوع شیرینی استفاده کنید.
[divider]
خواص مفید شکلات تلخ :
– شکلات تلخ از پوست در برابر تأثیرات پیركننده نور خورشید محافظت می كند.
– ماده فلاوانول که مهمترین ماده تشکیل دهند شکلات است به فعالیت فکری انسان کمک می کند.
– شکلات تلخ به دلیل داشتن کالری و چربی پایین به کاهش وزن کمک می کند. –
شکلات تلخ برای سرخرگ ها (گشادی عروق ناشی از جریان خون) مفید است و جریان
خون را در آنها تسهیل میکند.
– شکلات تلخ خاصیت شادیبخشی دارد.
– شکلات تلخ فشار خون را پایین می آورد.
– شکلات تلخ خطر سکته قلبی و مغزی را کاهش می دهد.
– فلاوانول موجود در دانه های کاکائو، باعث افزایش اکسید نیتریک در خون شده و عملکرد رگ های خونی را بهبود می بخشد.
– فلاوانول موجود در شکلات
تلخ که یک گاز است، باعث آرامش سلول های رگ های خونی می شود و رگ های خونی
را باز می کند. به این ترتیب فشار خون کاهش می یابد و از چسبناک بودنش
جلوگیری می شود.
– شکلات های تیره رنگ، مانند شکلات تلخ به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها و
کاکائوی بیشتر، بهتر از شکلات های شیری یا سفیدرنگ می توانند از بیماری
قلبی جلوگیری کنند.
– مصرف کاکائو با کاهش بیماری های قلبی و سکته در ارتباط است.
– شکلات سرعت گردش خون را در مغز بهبود می بخشد .
– تأثیر مصرف شکلات تلخ بر بهبود فعالیت ذهنی بویژه در زمان سالمندی و فراموشی ناشی از آن بسیار مؤثر خواهد بود.
– شکلات تلخ به دلیل داشتن انواع آنتی اکسیدان برای سلامتی بدن بسیار مفید می باشد.
– کاکائوی تلخ از پوست محافظت می کند.
– رابطه مهمی میان مصرف غذاهای غنی از فلاوونوئیدها مانند چای سبز
، میوهها ، سبزیها و جلوگیری از بیماریهای قلبی-عروقی وجود دارد.
– فرآوردههای کاکائو یا شکلات تلخ یکی از غنیترین منابع فلاوونوئیدها در میان غذاهای رایج هستند.
– مصرف روزانه کاکائوی تلخ خطر ابتلا به سرطان پوست را كاهش می دهد.
– شکلاتهای تیره و تلخ به علت داشتن آنتیاکسیدان و فلاونونیدها، برای درمان بیماریهای قلبی – عروقی و افزایش مقاومت بدن مؤثر شناخته شده است.
– شکلاتهای خالص و تصفیه نشده از تشکیل لخته خون نیز جلوگیری میکند.
– شکلاتهای تیره که پایه اصلی آنها از کاکائو تشکیل شده است، دارای خواص
گوناگون و متعددی است و روز به روز، بر تعداد این خواص اضافه میشود.
– مصرف شکلات تلخ برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی همانند یک مرهم عمل می کند و می تواند درمانی برای بیماری آن ها باشد
آشنایی با خواص شکلات
طبق گزارش منتشره در مجله انجمن قلب آمریکا،
زنان میانسال و بزرگسالی که به طور منظم مقدار کمی شکلات مصرف میکنند
احتمال ابتلای آنان به نارساییهای قلبی کاهش مییابد.
محققان طی یک بررسی نه ساله بر روی
سی هزار زن در خصوص رابطه میان مصرف شکلات با کیفیت بالا و کاهش ابتلا به
بیماریهای قلبی، به نتایج مثبتی دست پیدا کردند.
در این آزمایش زنانی که 2 بار در هفته،
شکلات با کیفیت بالا مصرف میکردند با 32 درصد کاهش احتمال ابتلا به بیماری
قلبی در خود، به بهترین نتایج دست پیدا کردند.
مقدار کاکائو در شکلاتهایی که آنها مصرف
میکردند دارای غلظت بالایی بود، این نوع شکلاتها را با استانداردهای
آمریکایی شکلاتهای تیره مینامند.
البته باید به خاطر داشت که مصرف بیش از حد
شکلات خطر اضافه وزن و پیامدهای ناشی از آن را به دنبال خواهد داشت اما اگر
قراراست بین شکلاتها بهترین نوع آنها را انتخاب کنید، شکلات تیره،
بهترین انتخاب خواهد بود.
فکر میکنید وجود چه ترکیبی در شکلات، باعث
سلامتی قلب شما میشود؟ در شکلات مقدار زیادی از “فلاوونوئیدها”وجود دارند
که احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش داده و فشار خون را پایین
میآورند.
پروندهها:
شکلات از سکته قلبی و مغزی جلوگیری میکند / در زمان امتحان، قهوه، شکلات و نوشابه ممنوع! / رابطه افسردگی با مصرف شکلات / تأثیر شکلات تلخ برکاهش خطر بروز نارسایی قلبی / برای جوان ماندن شکلات ضد پیری آمد / آشنایی با روش تهیه شکلات / بیماران دیابتی هم می توانند شکلات مصرف کنند / آیا شکلات برای سلامتی مفید است؟ / شکلاتهای آبکی خوشمزه؛ اما برای کنترل اضافه وزن / شکلات، راهکاری خوشمزه برای مقابله با سرفه مزمن / کدام شکلاتها برای قلب مفیدند؟ / راز کاملاً شکلاتی / درمان اعتیاد شکلاتی / بله، میتوانید شکلات بخورید! / نوشداروی شکلاتی / شکلات تلخ بخورید / شکلات؛ این دوست داشتنیهای تلخ /
فلاوونوئیدها به عنوان آنتیاکسیدانهایی
عمل میکنند که از پیری زودرس و ایجاد آسیبهایی که منجر به بروز
بیماریهای قلبی میشود پیشگیری میکنند.
مقدار آنتیاکسیدان موجود در شکلات تیره، هشت برابر بیشتر از توت فرنگی است.
فلاونوئیدها با تولید اکسیدنیتریک که مسئول
تعدیل هورمونها در بدن هستند، به تنظیم و آرامش فشارخون کمک میکنند. این
ترکیب همچنین حاوی سروتونین است که موجب آرامش بدن میشود.
آیا در شکلات، چربی نیز وجود دارد؟ بله ولی همه آنها بد نیستند. در شکلات سه نوع چربی وجود دارد:
• اسید اولئیک؛ چربی اشباع نشده سالمی که در روغن زیتون نیز وجود دارد.
• اسید استئاریک؛ چربی اشباع شدهای که طبق تحقیقات روی سطح کلسترول اثر خنثی دارد.
• اسید پالمتیک؛ چربی اشباع شدهای که سطح کلسترول را بالا برده و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.[چربیهای اشباع شده در برابر چربیهای اشباع نشده]
توجه:
دادن این اطلاعات به این معنا نیست که
میتوانید روزانه مقدار زیادی شکلات مصرف کنید. شکلات حاوی مقادیر بالایی
از چربی و کالری است، طبق نتایج بسیاری از بررسیها، بهتر است روزانه 100
گرم شکلات تیره بخورید تا از خواص مفید آن بهرهمند شوید.