دوغ و سنگ کلیه!؟
یک متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری و ناباروری گفت: احتمال ابتلا به سنگ کلیه در افراد دیابتی بیشتر از افراد معمولی است.
دکتر
امیرعباس شهدوست اظهار کرد: دوغ یکی از ترکیبات غذایی است که سرشار از
کلسیم، پروتئین و نمک بوده و یکی از عوامل تشدید کننده سنگسازی در کلیه
است. وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین علت سنگسازی کلیه، نمک است،
اظهار کرد: مصرف لیموی تازه و هندوانه در فصل تابستان تا حدود زیادی از
تشکیل سنگ در سیستم ادراری و کلیوی جلوگیری میکند.
دکتر شهدوست با
اشاره به علائم سنگ کلیه ادامه داد: دردهای پهلو، وجود خون در ادرار،
سوزشهای ادراری مزمن، سابقه خانوادگی و بالا بودن اسید اوریک خون از علائم
این سنگ است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به
اینکه احتمال ابتلا به سنگ کلیه در افراد دیابتی بیشتر از افراد معمولی
است، اظهار کرد: در صورت تشخیص زودهنگام، سنگ کلیه با درمانهای سرپایی
بدون نیاز به جراحی درمان میشود. این متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری
افزود: در صورت تشخیص سنگ در سایزهای بالای دو سانتیمتر، امکان درمانهای
آندوسکوپی وجود دارد و برخلاف گذشته نیازی به جراحیهای باز برای درمان
نیست.
مصرف لبنیات و این نکات مهم
برای حفظ سلامتی مان روزانه چه میزان باید
لبنیات مصرف کنیم و خوردن چند لیوان شیر برای بدنمان مفید است لبنیات پرچرب
و کم چرب چه تاثیرات مختلفی روی بدنمان میگذارند و نیاز بدن ما به این
قبیل خوراکی ها چقدر است
متخصص تغذیه با اشاره به اینکه جذب کلسیم
شیرهای کمچرب در بدن بیشتر از شیرهای پرچرب است، گفت: مصرف روزانه 4 سهم
لبنیات جهت حفظ سلامتی بدن لازم است.
مرتضی صفوی در رابطه با شیرهای کمچرب و
پرچرب و تأثیر آن بر سلامتی بدن، اظهار داشت: شیر پرچرب برای کسانی که
دچار کمبود وزن بوده مناسب است و وزن از دست رفته آنها را به مرور زمان
جبران میکند ولی مصرف شیرهای کمچرب بیشتر برای افرادی که دچار چاقی و
اضافه وزن هستند توصیه میشود.
وی با اشاره به اینکه میزان کلسیم در شیرهای
کمچرب و پرچرب به یک میزان است، افزود: تحقیقات نشان داده که جذب کلسیم
شیرهای کمچرب در بدن بیشتر است، بنابر این مصرف شیرهای کمچرب نسبت به
پرچرب آن اولویت دارد.
متخصص تغذیه با بیان اینکه افرادی با وزن
نرمال بهتر است یک روز درمیان شیر کمچرب و پرچرب استفاده کنند، بیان داشت:
روزانه برای حفظ سلامتی توصیه میشود 4 سهم از لبنیات مورد استفاده قرار
گیرد که یک لیوان شیر، یک لیوان ماست، دو لیوان دوغ، 45 تا 60 گرم پنیر هر
کدام معادل یک سهم لبنیات به شمار میرود.
صفوی خاطر نشان کرد: زمانی که تاریخ مصرف شیر
منقضی میشود جوشاندن آن جهت برطرف کردن آلودگیهایش به هیچ عنوان صحیح
نیست لذا افراد در صورت مشاهده منقضی تاریخ شیر حتی به مدت یک روز از مصرف
آن جداً خودداری کنند.