با این راه ساده‌ هرگز سرطان نمی‌گیرید

با این راه ساده‌ هرگز سرطان نمی‌گیرید

داوود علیمردانی کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام اظهار کرد:
رابطه‌ غذا و بیماری با همدیگر به‌ گونه‌ای است که نمی‌توان برای آن‌ها
جدایی قائل شد و به همین دلیل باید در رده‌های مختلف سنی اصول تغذیه‌ مناسب
و همچنین متنوع را رعایت کرد.
 
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت
استان ایلام با بیان اینکه گروه غذایی شامل پنج دسته‌ نان و غلات، شیر و
لبنیات، میوه و سبزی، حبوبات و مغزها است، افزود: باید دستورالعمل سازمان
بهداشت در مورد نوع و میزان گروه‌های غذایی مصرفی را مورد توجه قرار داد؛
چراکه برنامه‌ غذایی برای یک فرد سالم طبیعتا باید با گروه‌های بیمار
متفاوت باشد.
 
وی گفت: هر فردی باید در طول 24 ساعت، پنج واحد میوه
و سبزی و 3 لیوان شیر و لبنیات مصرف کند، اما پژوهش میدانی در شهر ایلام
در سال 1392 نشان می‌دهد که تعداد زیادی از مردم یا شیر و لبنیات و سبزیجات
مصرف نمی‌کنند یا این میزان ناچیز است؛ درحالی‌که از عوامل بسیار مؤثر در
امر پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر به‌ویژه سرطان استفاده از این مواد
غذایی است.
 
علیمردانی با بیان اینکه میوه‌ و سبزی با رنگ‌دانه‌های
بالا در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر به‌ویژه سرطان و میزان وابستگی
دیابتی‌ها به انسولین مؤثرند، ادامه داد: انگور قرمز و هندوانه یا فلفل
دلمه‌ای، هویج، گوجه و… از موادی هستند که رنگ‌دانه‌های بالایی دارند.
 
وی
با اشاره به اینکه افزایش وزن یا به عبارتی چاقی از موارد زمینه‌ای برای
ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر است، افزود: روغن‌های با اسید چرب اشباع یا
روغن‌های جامد، نوشیدنی‌های قنددار مانند نوشابه یا موادی دیگر که قند
پنهانی دارند باعث تجمع چربی، چاقی و در نتیجه ابتلا به بیماری‌ خواهند شد.

 
کارشناس مسئول تغذیه‌ مرکز بهداشت استان ایلام با بیان اینکه
نباید از مواد غذایی فرآوری شده، کنسروها، سوسیس و کالباس که در ترکیب خود
مواد شیمیایی برای نگهداری بیشتر دارند، استفاده کرد، ادامه داد: حتی مصرف
نمک در کشور که سه برابر نسبت متوسط مصرف جهانی است در ایجاد سرطان معده،
بیماری پوکی استخوان، آسم و به ویژه فشارخون نقش دارد که باید برای جلوگیری
از مصرف بی‌رویه‌ آن فرهنگ‌سازی کرد.
 
علیمردانی بر “بخارپز” کردن
مواد غذایی به‌ عنوان بهترین روش پخت تاکید کرد و گفت: باید برای حفظ
سلامتی از غذاهای سرخ‌کردنی، کباب‌ها، غذاهای سوخته و ته‌دیگ‌ها به دلیل
تولید کربن‌ که از دلایل بارز سرطان‌ است پرهیز و در مصرف مواد غذایی
نمک‌سود که شامل ترشی‌ها و شوری‌ها است زیاده‌روی نکرد.


مولتی‌ ویتامین نخورید!

مصرف مولتی‌ویتامین به نظر کاری زیرکانه می‌رسد: شما میزان زیادی از
ریزمغذی‌ها را از طریق یک قرص که روزانه مصرف می‌شود را دریافت می‌کنید.
اما در پژوهشی که به تازگی انجام شده، محققان دریافته‌اند که
مولتی‌ویتامین‌ها هیچ تاثیری در جلوگیری از بیماری قلبی، سرطان، یا زوال
مهارتهای شناختی ناشی از کهولت سن ندارد. حتی بدتر اینکه، برمبنای برخی از
یافته‌ها، میزان بالای بتاکاروتین (ویتامین آ)، و ویتامین ای می‌تواند به
سلامت شما آسیب برسانند. هر جور که به قضیه نگاه کنید، مولتی‌ویتامین‌ها در
معرض اتهامهای سنگینی هستند.
با این حال، چگونه می‌توان همۀ
ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کرد؟ نیکی
استروور، متخصص تغذیه می‌گوید: “بدن شما می‌داند که چگونه غذا را تجزیه کند
و به صورت بهینه از آن استفاده کند. اما این موضوع در مورد قرصهای مصنوعی
صدق نمی‌کند. همۀ ما باید غذاهای غنی از مواد مغذی مصرف کنیم و مصرف
مکمل‌ها در حداقل نگاه داریم. در زیر با پنج خوراکی غنی از مواد مغذی آشنا
می‌شود که همۀ نیازهای بدن شما را از ویتامین آ گرفته تا روی تامین
می‌کنند.
 
بادام
 
این
آجیل خوشمزه، شروع خوبی است برای کنار گذاشتن مولتی ویتامین. در یک پژوهش
تازه نشان داده شده است که افزودن 50 گرم بادام به رژیم غذایی کودکان و
بزرگسالان، باعث افزایش سطح اسیدهای چرب ضروری، ویتامین ای و منیزیم به
میزان توصیه شدۀ روزانه می‌شود. علاوه بر این، مصرف روزانۀ بادام می‌تواند
باعث پس زدن کالری‌های بی‌فایده‌ای که از خوراکی‌های نظیر چیپس دریافت
می‌کنیم شود.
 
صدف خوراکی و اسکالوپ
 
صدف
خوراکی و اسکالوپها بیش از هر حیوان دیگری از نظر دارا بودن ویتامین‌ها و
مواد معدنی متراکم هستند. آنها علاوه بر دارا بودن مواد مغذی فراوان، کالری
کمی دارند و در عین کم چرب بودن، پروتئین فراوانی دارند و برخلاف قرص
مولتی‌ویتامین، خوشمزه هم هستند. چند صدف خام می‌تواند تا ده برابر میزان ب
12 مورد نیاز روزانه، 15 برابر روی مورد نیاز، 5 برابر مس روزانۀ مورد
نیاز و 3 برابر سلنیوم مورد نیاز شما را تامین کند. صدف همچنین حاوی آهن
مورد نیاز بدن است. همچنین اینگونه غذاهای دریایی سرشار از امگا 3 هستند، و
امگا 6 کمی دارند که این نسبت برای عملکرد سالم قلب و مغز فوق العاده است.
همچنین سرشار از مواد معدنی نظیر مس، منیزیم و فسفر هستند. علاوه بر
اینها، منبع بسیار خوبی از ویتامین دی هستند. سعی کنید حداقل یک بار در
هفته این نوع خوراکی‌ها را در رژیم غذاییتان بگنجانید.
 
جلبک دریایی

 
دانشمندان
دریافته‌اند که گیاه دریایی‌ای که در سواحل دور پایتان می‌پیچد، مملو از
مواد مغذی است. جلبک دریایی مواد معدنی اقیانوس را جذب می‌کند و بدین ترتیب
سرشار از آهن، کلسیم، پتاسیم، نیاسین، فسفر و منیزیم است. این گیاه دریایی
56 مادۀ معدنی مورد نیاز بدن را در خود دارد.
 
این گیاه همچنین
حاوی ویتامین‌های ب است و در واقع تنها منبع غیرگوشتی ویتامین ب 12 محسوب
می‌شود. همچنین حاوی ویتامینهای آ، کا، ث و ای هم هست. فیبرهای موجود در
جلبک دریایی دارای ویژگی‌های ضدالتهاب، ضدسرطان و ضدویروس هستند که فلزات
سنگین را از دستگاه گوارش می‌زداید و به سلامت قلبی و عروقی کمک می‌کند. از
جلبک دریایی می‌توان در سالاد و سوپ استفاده کرد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top