مواد لازم
- 1 تکه ران یا سینه مرغ
- مقداری زرشک
- 1 پیاز متوسط
- 1 پیاز کوچک
- زعفران
- نمک،زردچوبه،ادویه مرغ یا جادویی
- 2 پیمانه برنج
- 1 تخم مرغ
- 1 ق ماست
- کمی زعفران و نمک
- کمی گلاب
مراحل پخت
مرحله اول :
مرغ را همراه یک پیاز کوچک و نمک،زردچوبه،یک برگ بو ،کاری با آب میذاریم بپزه. وقتی پخت از آب خارج و ریش ریش میکنیم. آب مرغ راهم نگه میداریم. از هویج و فلفل دلمه هم میتونید برای آبپز کردن مرغ استفاده کنید.
مرحله دوم :
۱ پیاز را خلالی یا نگینی خرد و در تابه ریخته ،صبرمیکنیم تا آب پیاز کشیده بشه،ی ته استکان آب میریزیم روی پیازها و در تابه را بسته تا پیازها نرم بشن و روغن و زمان کمتری ببره. آبش کشیده شد،روغن ریخته میذاریم سبک بشه،بعد مرغ ها ریش شده را اضافه و تفت بدین و ادویه ها را اضافه کنید.زعفران را هم بزنید. زرشک رو که شستید و آبش رفته و در مرحله آخر می ریزیم و ی تفت مختصر میدیم. من از آب مرغ هم روی مواد ریختم که نرم بشه.میتونید نریزید. مواد زرشک پلو آمادست.
مرحله سوم :
برنج را آبکش کرده و کناربذارید. تخم مرغ را شکسته در ظرفی و نطفه شو جدا کنید و هم زده از لختگی دربیاد،ماست و نمک و زعفران را مخلوط و با مقداری برنج قاطی کنید. کف قابلمه نچسب، روغن ریخته میذاریم داغ بشه ،مواد ته دیگ رو ریختهو با پشت قاشق مواد رو فشرده کنید و روش برنج آبکش شده را ریخته،روغن و کمی آب هم روش ریخته و در قابلمه رو بسته و زیرشو زیاد میکنیم تا بخارش بالا بیاد،بعد زیرشو کم کنید،شعله پخش کن گذاشته و یکساعت بماند تا دم بکشه.
مرحله چهارم :
نکات ته دیگ؛ از ماست شل و آبکی استفاده نکنید. چرب و سفت بودن ماست به مزه و بافت خوب تهدیگ شما کمک میکند. اگر گلاب ندارید میتوانید از پودر هل هم استفاده کنید. اگر از زعفران دم کرده استفاده میکنید غلظت آن به حدی باشد که خوب رنگ بگیرد و بافت ته دیگ شل نشود.